Zorgeloos elektronisch betalen met de Viabuy debitcard
Debitcard
Debitcard
0

Zorgeloos elektronisch betalen met de Viabuy debitcard

0

Tegenwoordig doe je steeds meer betalingen via internet op je pc of tablet. Ook onderweg kan je er voor kiezen of je met je Smartphone (al dan niet contactloos) af wil rekenen. Het is van groot belang om te kiezen voor een electronisch betaalmiddel waarbij je veel financiële zorgen uit handen worden genomen.
We hebben het steeds drukker, moeten steeds keuzes maken wat we wel doen en wat niet. Een van die keuzes is dat je wel graag geld wil verdienen, maar zo min mogelijk tijd wil besteden aan je privé-administratie. Het is goed mogelijk dat je door je haastige bestaan vergeet te noteren welke uitgaven je hebt gedaan. Het is heel goed denkbaar dat je daardoor rood komt te staan bij je bank of creditcardmaatschappij.
Je kan best een hulpmiddeltje gebruiken! Dat hulpmiddel is er, in de vorm van een debitcard.

Inhoud

 1. Waarom een debitcard en géén creditcard?
 2. Als je op vakantie bent
 3. Met het vliegtuig op vakantie of zakenreis
 4. Zorgeloos je aankopen doen op het internet
 5. Kopen buiten internet om
 6. Audiodiensten en Videodiensten
 7. Koppel je Viabuy debitcard aan Paypal
 8. Apps schaf je ook aan met de debitcard
 9. Welke debitcard wil je?
 10. Het BKR
 11. Negatieve kredietwaardigheid
 12. Schuldsanering
 13. Ga voor de debitcard
 14. De beste debitcard
 15. Vertrouw op je eigen tegoed
 16. Geen financiële rompslomp
 17. Acceptatiegraad van 100%

Waarom een debitcard en géén creditcard?

Er zijn steeds meer mensen die geen creditcard willen maar liever een debitcard. Bij een creditcard kan je een aankoop doen, zonder dat je het geld beschikbaar hebt. Je moet achteraf terugbetalen, met een hele hoge rente bovenop het geleende bedrag. Met een debitcard leen je geen geld, maar stort je vooraf geld op de kaart. Hierdoor ga je veel bewuster met je geld om. Je moet eerst beslissen of je een aankoop kan doen, of dat je het geld er niet voor (over) hebt. Je behoudt 100% overzicht in je geldzaken en zal niet in de schulden terecht komen, hetgeen bij een creditcard wel het geval is.
Bij een creditcard kan je dus schulden maken, en zal je snel in de financiële problemen terecht komen.
Gelukkig kan je overal de debitcard gebruiken alsof het een creditcard is. En zoals gezegd is het wezenlijke verschil, dat een debitcard een vooraf oplaadbare creditcard is, waarbij je geen geld leent.
De debitcard is het ideale betaalmiddel, puur omdat je er werkelijk overal mee af kan rekenen. De debitcard is een wereldwijd erkend betaalmiddel. Bijvoorbeeld in Amerika, China, Japan, Australië en Europa kan je afrekenen waar je maar wil.

Als je op vakantie bent

Je kan een hotel boeken met behulp van een debitcard, en je kan een vliegreis boeken. Bovendien kan je een auto huren met je debitcard. In dit geval moet je wel zorgen dat er voldoende borg op je kaart staat. Niet ieder verhuurbedrijf accepteert een debitcard, dus informeer even. Bij Indigo Car is het in ieder geval mogelijk.
Op vakantie kan je onderweg afrekenen bij elk benzinestation en op tolwegen (als er een Mastercard wordt geaccepteerd). Prachtig, zo kan je snel je reis vervolgen.
Maar ook als je met pech langs de kant van de weg staat, kan je de sleepkosten naar een garage direct afrekenen met het sleepbedrijf. Ook kan je de garagerekening met je debitcard voldoen, en zo snel weer verder gaan naar je vakantiebestemming.

Met het vliegtuig op vakantie of zakenreis

Als je op vakantie gaat met het vliegtuig, of op zakenreis gaat voor je werkgever, kan je de ticket heel simpel online boeken. Deze manier gaat snel. Zo kan je genieten van last minute aanbiedingen.
Natuurlijk gebruik je ook hiervoor je debitcard in plaats van een ander betaalmiddel.

Zorgeloos je aankopen doen op het internet

Op internet kan natuurlijk veel meer gedaan worden dan alleen je vakantie of je vliegreis boeken. Je kan op elke website met de debitcard zorgeloos betalen. Je selecteert de betaalmethode creditcard, en vult daar je debitcardnummer in. Er moet natuurlijk wel voldoende geld op je kaart staan. Uiteraard geldt dit voor elke nationale en internationale webshop.
Wat heerlijk, dat je gewoon snel je aankopen kan doen, zonder dat je een creditcard nodig hebt. Je hoeft de deur er niet voor uit, je hoeft niet door de regen en je hoeft niet in de rij bij de kassa te wachten!
Je kan lang niet overal met iDEAL afrekenen, maar dan kan je gebruik maken van het Masterdcard, Visacard, of Maestro netwerk.

Maar nu eerst nog wat meer info over internetbetalingen. Netflix bijvoorbeeld is een Amerikaans bedrijf, en zoals je waarschijnlijk wel zal weten kan je in Amerika niet met iDEAL afrekenen. Maar gelukkig kan je met je debitcard wel betalen. Dus als je een Netflix abonnement af wil sluiten en vervolgens wil genieten van de leukste of spannendste series, kan je dit ook zorgeloos met je Viabuy debitcard doen.

Kopen buiten internet om

Niet iedereen wil aankopen doen via internet. Ik denk dat vooral vrouwen de behoefte hebben om te gaan shoppen. In fysieke winkels kan je ook afrekenen met een debitcard, en je kan nooit meer uitgeven dan op de kaart staat. Een veilig gevoel! De meeste mannen laten over het algemeen de spullen thuis bezorgen.
Er zijn ook veel mensen die eerst gaan winkelen, en vervolgens thuis de aankoop via de webshop doen. Dat is wel een beetje sneu voor de verkoper van de winkel, en is een reden waarom er veel winkelpanden leeg komen te staan. Maar wel een manier om goedkoper uit te zijn.
Het is zo dat iedereen, ook minderjarigen, met hun Viabuy debitcard af kunnen rekenen.
De Viabuy debitcard is overigens de enige debitcard waar minderjarigen voor in aanmerking komen. En iedereen kan deze debitcard al binnen 2 dagen in huis hebben.

Audiodiensten en Videodiensten

Ik had het net al over Netflix, maar zo zijn er nog veel meer audio- en videodiensten waar je gebruik van zou kunnen maken. Ze komen als paddestoelen uit de grond, want er is steeds meer behoefte aan dit soort diensten. We willen zelf kunnen bepalen wanneer we welke muziek willen horen, of film willen kijken. Denk maar aan de Apple of Google muziekdienst of die van Spottify of Deezer.
Je kan ze afrekenen met de automatische incassoservice van Viabuy.

Koppel je Viabuy debitcard aan Paypal

Een enkele webshop heeft niet het Mastercard of Visacard betaalsysteem beschikbaar.
In zo’n geval kan je wel met Paypal afrekenen, en je kan heel simpel je debitcard koppelen aan Paypal.
De truc is, dat je je debitcard aanmeldt als een creditcard. Het verschil is niet merkbaar, zolang er maar voldoende geld op de kaart staat.

Apps schaf je ook aan met de debitcard

Zoals je weet, zijn niet alle App’s gratis voor je tablet of smartphone. Om App’s te kunnen aanschaffen, moet je een creditcard aan je account koppelen. Gelukkig kan je die App’s ook betalen met je Viabuy debitcard (niet iedere debitcard wordt geaccepteerd als betaalmiddel). Je vult je debitcardnummer in, in het veld waar een creditcardnummer gevraagd wordt.

Welke debitcard wil je?

Er zijn veel verschillende debitcards te koop. De prijzen lopen nogal uiteen, en ook de gebruiksmogelijkheden verschillen enorm.
De ANWB debitcard die door de ANWB prepaid creditcard wordt genoemd is een nieuwe kaart in de markt. Het is een debitcard waar we nog niet zoveel van afweten, mede omdat er nog geen ervaringen van gebruikers van beschikbaar zijn.
Een andere debitcard is de ANWB vooraf oplaadbare creditcard. Je kan deze kaart beschouwen als een debitcard, met dien verstande dat je er geld op kan storten en 0,3% rente vergoed krijgt boven een bepaald bedrag. Het is eigenlijk een tussenvorm tussen een debitcard en een creditcard. Je kan geld op de kaart storten, maar bent dat niet verplicht. Achteraf krijg je de rekening van de ANWB. Je moet heel goed met je geld om kunnen gaan wil je kiezen voor één van de ANWB cards. Als je niet op tijd betaald wordt je creditcardrekening geblokkeerd en kan je geen uitgaves meer met de kaart doen, todat je de schulden hebt afbetaald. Het risico is er dus dat je ook aan je andere betaalverplichtingen niet op tijd kan voldoen. Betaal je regelmatig te laat dan kan je met het BKR te maken krijgen.

Het BKR

Het BKR is een Nederlandse organisatie die leningen registreert. Dit kunnen leningen zijn bij een bank, maar ook een aankoop op afbetaling, een aankoop met uitgestelde betaling en een echte creditcard wordt geregistreerd bij het BKR. Het gebruik van een creditcard, zoals die van de ANWB bijvoorbeeld, kan als een lening worden gezien. Je betaalt namelijk niet rechtstreeks, maar achteraf de rekening van de creditcardmaatschappij. Dus als je al een creditcard wil, houd er dan rekening mee dat je geld leent. Dit kan in de toekomst gevolgen hebben voor andere leningen, of bij de aanvraag van een hypotheek.

Negatieve kredietwaardigheid

Het kan zijn dat je een negatieve kredietwaardigheid hebt (een negatieve BKR-notering), omdat je in het verleden je rekeningen te laat betaald hebt. Het kan ook zo zijn, dat je nu teveel leningen hebt lopen, en dat je vermoedelijk een nieuwe lening niet kan terugbetalen. Het BKR probeert te voorkomen dat je jezelf in te diepe schulden steekt.
Als je geen vast inkomen hebt, of een te laag inkomen, kan een lening of creditcardaanvraag geweigerd worden. Als je niet in aanmerking kan komen voor een creditcard, kom je wel in aanmerking voor een debitcard.
Een debitcard heeft niets te maken met een geldlening, daarom heb je ook niets te maken met het BKR. Je kan de kaart immers alleen gebruiken als je er eerst geld op hebt gezet.
Daarom kan je zorgeloos elektronisch betalen met je debitcard. Je gaat dus geen lening aan.

Schuldsanering

Een creditcard kan jou ernstig in de problemen brengen. Begrijp me goed, als je heel goed met je geld om kan gaan, dan kan je het gebruik ervan overwegen. Maar dan nog blijft het gevaarlijk. Op een gegeven moment kan je toch geld tekort komen. Denk maar aan onvoorziene omstandigheden die je portemonnee heel ernstig kunnen raken, zoals een echtscheiding of dat je onverwachts werkloos wordt. Dit zijn enkele voorbeelden, maar er zijn natuurlijk veel meer gevallen waarbij je opeens heel krap komt te zitten. Als je dan toch een creditcard gebruikt, kan je de rekening niet meer betalen. De rekening wordt een lening, en daar komt een hele hoge rente op. In plaats van afbetalen lopen de kosten steeds hoger op! En dan zit je, voordat je er erg in hebt, in een bijzonder pijnlijk schuldsaneringstraject.

Ga voor de debitcard

Inmiddels begrijp je wel dat je beter voor de zorgeloze en bijzonder veilige debitcard kan gaan. Hier passeren diverse basis debitcards de revue. Debitcards met beperkte mogelijkheden. Zo zijn er de Moneybookers kaart (die tegenwoordig de Skrill kaart heet), de Money2Go card of de ICS classic cards. Dit zijn kaarten met beperkte opwaardeer- en bestedingsmogelijkheden. Met deze debitcards die in de volksmond ook wel prepaid creditcards worden genoemd kan je natuurlijk wel online en offline betalen, alleen er zit een beperking aan. De extra opties, zoals bij de Viabuykaart genoemd, zijn niet mogelijk.
Contactloos betalen is met de Money2Go card wel mogelijk, maar wat betreft het afsluiten van een Netflix contract, of afrekenen in de App store, is niet mogelijk. Ook krijg je geen eigen IBANnummer, zoals bij de Viabuy debitcard wel het geval is.
Nu volgt er informatie over de gevaarlijke Moneypas en de 3V card, die tegenwoordig wordt uitgegeven onder de naam Pay2D. De Moneypas heeft verborgen gebruikskosten. Je zou door deze kaart aan te schaffen enorm veel geld kwijt zijn. Ook de transactiekosten, die bij Viabuy gratis zijn, kosten je heel veel geld. Dit geld kan je beter in je zak houden en er een andere leuke aankoop mee doen.

De beste debitcard

Nu zijn we aanbeland bij de Viabuy debitcard. De debitcard met oneindig veel voordelen. De Viabuy debitcard is de betaalkaart voor iedereen. Je kan hem aan elke mobiel koppelen, en afrekenen met vingerscan en gezichtsherkenning. Nog nooit was betalen onderweg zo simpel. Je kan natuurlijk ook contactloos betalen, of gewoon afrekenen bij de betaalterminal (waar Mastercard wordt geaccepteerd).
Ook heb je via de handige App altijd inzicht in je geldzaken en weet je precies wat je nog op je debitcard hebt staan voordat je de volgende uitgave kan gaan doen. Je kan op diverse manieren je kaart opwaarderen. Bovendien kunnen anderen geld op jouw debitcard storten via het gratis IBAN nummer dat je bij je debitcard cadeau hebt gekregen.
Ook kan je aan je minderjarige kinderen een debitcard cadeau geven, en je kan bijvoorbeeld hun zakgeld erop storten. Dat doe je heel makkelijk van kaart naar kaart overboeking. Het geld staat er dan direct op.
Werkgevers kunnen op deze manier ook je salaris storten op je kaart. Dat kan dus ook realtime van “kaart naar kaart” maar ook naar je gratis Viabuy bankrekeningnummer. In dit laatste geval is het geld ook meteen op je kaart bijgeschreven.

Vertrouw op je eigen tegoed

Met de Viabuy prepaidkaart vertrouw je op je eigen tegoed. Met andere woorden: je weet dankzij de handige App, of je online account, wat er op je kaart staat. Je weet dus of je een aankoop kan doen, of niet. Je leent dus geen geld, en behoudt daardoor goed overzicht. Dat is een enorm veilig gevoel!
Je hebt met de Viabuy kaart een volwaardige Mastercard in je bezit, waarmee je bovendien kan afrekenen via het Maestro netwerk. En je kan altijd en overal opwaarderen zonder dat er kosten in rekening worden gebracht.

Geen financiële rompslomp

Door een Viabuy debitcard aan te vragen, heb je geen financiële rompslomp. Je hoeft geen enkel financieel gegeven te overleggen. Het gaat een ander toch niks aan hoeveel jij verdient? Overal wordt je dus 100% geaccepteerd. Je kan de kaart daardoor dus wereldwijd gebruiken. Het maakt niet meer uit waar je woont, of dat je gaat verhuizen.
Als je later een hogere opwaardeerlimiet wil, worden er wel gegevens gevraagd. Dit is wettelijk verplicht.
Bovendien heb je een persoonlijke kaartrekening, een online account dus. Deze is gescheiden van al je bankrekeningen. Je hebt een IBAN bankrekeningnummer van Viabuy waar je debitcard aan is gekoppeld en bovendien kan je met die bankrekening al je geldzaken regelen. Je reguliere bankrekening kan je opzeggen, want die heb je niet meer nodig. Dat gaat je heel veel geld opleveren.

Acceptatiegraad van 100%

Heerlijk toch, dat je op voorhand weet dat je toch wel geaccepteerd wordt en de aankopen kan doen die je zelf wil. Nooit meer tegen iets aanlopen wat niet kan. Je zorgt zelf voor een tegoed op je debitcard, en anders kan je het snel overmaken naar je kaartrekening.
Ook in het geval van persoonlijk faillissement of beslaglegging heb je geen probleem bij het aanvragen van een debitcard. De Viabuy debitcard is altijd voor jou beschikbaar en kan je morgen al in huis hebben.
Weet wel dat je geen minimum inkomen nodig hebt om in aanmerking te komen en dat je eenvoudig online kan bankieren. Het is het simpelste systeem van online banking. 100% overzicht dankzij de handige App. Reden genoeg om nu de debitcard aan te vragen.

Reacties
Categorieën