Onvoorziene omstandigheden vang je op met de debitcard

Onvoorziene omstandigheden vang je op met de debitcard

Onvoorziene omstandigheden, zoals het Coronavirus, kunnen je leven totaal veranderen. Op dit soort momenten heb je wel wat anders aan je hoofd en is het goed dat je jouw financiële zaakjes goed op orde hebt. Je staat er meestal niet bij stil, maar er kan zomaar iets in je leven gebeuren, waar je totaal geen rekening mee hebt gehouden, gelukkig is er dan een handig hulpmiddel in de vorm van een vooraf oplaadbare creditcard in combinatie met een beveiligd online account, waarmee je altijd en overal een helder overzicht hebt in al je financiën.

100% overzicht in je geldzaken

Ideaal is de Viabuy debitcard met een bijbehorend IBAN bankrekening en een zeer goed beveiligd online account, waarmee je wereldwijd inzicht in je geldzaken kan verschaffen op het moment dat het jou het beste uitkomt. In wat voor omstandigheid je ook verkeert, je kan maar beter je geldzaken goed geregeld hebben.

Waarom zou het mij overkomen?

Je kan nooit weten waarom en wanneer je iets onplezierigs overkomt. Je kan voor een situatie komen te staan waarin je geen energie hebt om het financiële deel te regelen. Bijvoorbeeld je raakt overspannen, of je komt in een echtscheiding terecht. Je hebt dan al genoeg zorgen, bijvoorbeeld van hoe moet het nu verder met de kinderen?

Persoonlijke situaties

Je woont in Rotterdam en hebt verzuimd om op te geven dat je samen woont waardoor je bijstandsuitkering die je ontvangt veel te hoog is en je moet dat later terugbetalen. Heb jij geld gereserveerd op je debitcard voor deze omstandigheid?
Het kan ook voorkomen dat je, doordat je niet goed met je geld bent omgegaan, opeens je rekeningen niet meer kan voldoen. Bijvoorbeeld je hebt een creditcard gebruikt en had niet in de gaten dat je gedurende de lopende maand teveel hebt uitgegeven. Had maar een debitcard gebruikt, dan had je geen rekening achteraf ontvangen, met alle gevolgen van dien. Want met een debitcard stort je eerst je eigen geld op de kaart, voordat je er een uitgave mee kan doen. Een debitcard is dus veel veiliger voor jezelf.

Reserveringen

Als regelmatig terugkerende bezoeker van mijn website weet je dat aan elk aspect van je leven een financiële waarde zit. Met andere woorden bij alles wat je doet komt er geld aan te pas. Of je nu naar de bioscoop gaat of naar een voetbalwedstrijd, je zal af moeten rekenen. Je kan alleen maar afrekenen als er ook regelmatig inkomsten binnenkomen. Dit is allemaal goed te regelen en te overzien met de Viabuy debitcard.

Jouw persoonlijke omstandigheden

Een goed betaalmiddel kan je aanpassen aan je persoonlijke omstandigheden. Je kan de Viabuy debitcard gebruiken op een manier die jou het beste uitkomt. Zo kan je op allerlei manieren geld op de kaart storten, zowel via een ouderwetse bankoverschrijving als via internetbankieren. Ook kan je bij elk Western Union agentschap als bij elk Grenswisselkantoor contant geld op de kaart storten. Ook kan je met Paysafe vouchers je kaart anoniem opwaarderen.
Wat ook heel makkelijk is is dat anderen ook geld op je kaart kunnen storten. Dit gaat namelijk heel simpel met behulp van het IBAN bankrekeningnummer wat aan je kaart is gekoppeld. Op deze manier kan iedereen dus heel snel zonder enige kosten direct geld op je Viabuy debitcard storten. Het geld staat binnen enkele minuten op je rekening. En in het geval van feestdagen, wanneer het hele europese betalingsverkeer plat ligt, kan je altijd nog direct van “kaart naar kaart” geld op iemand anders zijn Viabuy debitcard storten.

Jouw persoonlijke omstandigheden verder uitgelicht

Persoonlijke omstandigheden kunnen enorm verschillen. Zo kan je een bijstandsuitkering hebben, omdat je in het verleden niet handig met je geld bent omgegaan. Zo kan je partner je hebben verlaten en geen alimentatie betaald hebben. Mogelijk heb je te maken gehad met hele hoge gerechtskosten en denk je, ik kan er niks aan doen.
Ik ben ervan overtuigd dat je het met de debitcard had kunnen voorkomen. Je had elke debitcard aan kunnen wenden voor een bepaald doel. Je moet namelijk altijd geld reserveren voor bijzondere omstandigheden. Je kan lichamelijk en geestelijk ziek worden, Je kan je baan verliezen, onverwachtse kosten voor je kinderen krijgen of om wat voor reden dan ook kon je je geldzaken niet meer overzien. Dan is het handig als je de debitcard had gebruikt, waardoor je jezelf nooit en te nimmer in de nesten had kunnen werken.

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen

Helaas moet ik het blijven herhalen, dat er nog steeds veel mensen zijn, die zich laten verleiden door een creditcard of door er maar op los te pinnen. Ik zie het nog heel erg regelmatig gebeuren, dat mensen voor zeer minimale bedragen gaan pinnen. Helaas is Nederland nog steeds pinland. Het blijft een nare gewoonte, waardoor men nog steeds zijn geldzaken niet overziet. Je kan onmogelijk ter plekke, elke keer nadat je hebt gepind, je uitgave noteren. Zie je het al voor je, dat er een rij ongeduldige mensen zich achter je vormt en staat te zuchten van schiet nou eens op. Het gaat dus echt niet werken. En jij hebt nooit overzicht in je geldzaken.
Ik heb het veel te vaak gezien in bepaalde tv programma’s, dat mensen geen idee hebben hoeveel geld ze wekelijks of maandelijks uitgeven aan boodschappen.
Maar een drama is het wel voor die personen. Het zijn gewoontes die maar moeilijk zijn af te leren, dat Onbewust pingedrag!
Met een creditcard is het hetzelfde. Je hebt toch krediet! Je leent dus geld en hoeft aan het eind van de maand pas terug te betalen. Gemakzucht! We zijn een gemakzuchtig volkje, druk met de eigen dingen in ons hoofd. Door de mobieltjes e.d. zijn we zo snel afgeleid en bijna niet meer scherp op onze financiële wandel.

Die creditcard nekt je

De creditcard nekt je. Er zijn veel te veel mensen door onzorgvuldig creditcardgebruik in de problemen terecht gekomen. Zoals gezegd onbewust, dus zonder na te denken geef je veel te veel geld uit. Later als het eigenlijk al te laat is realiseer je je pas dat je teveel geld hebt uitgegeven.
Hoe ga je je maandelijkse rekeningen betalen? Kan je je creditcardrekening nog wel op tijd voldoen of knal je in die vreselijk hoge boeterente?

Ga er maar eens goed over nadenken

Regeren is vooruitzien, geld ook voor jouw fianciële wandel of anders gezegd jouw financiële huishouding. Wat is dat Financiële huishouding? Dat is alles wat te maken heeft met jouw geld. Je inkomsten- en uitgavepatroon.
Stel je voor het is opeens mooi weer en je gaat met je gezin lekker een stukje fietsen en je rijdt langs een terrasje waar al een aantal mensen aan een heerlijk ijsje zitten. De kans is groot dat jullie afstappen en dat jij naderhand je pinpas of creditcrd trekt om af te rekenen.
Heb jij op het moment dat je afrekent je geldzaken onder controle? Ik denk het niet, want dit is impulsief gedrag. Het lijkt maar een kleinigheidje, een paar tientjes uitgeven. Maar waar geef jij morgen of volgende week geld aan uit? Heb je er goed over nagedacht? Of doe je maar wat?
Ja, je doet maar wat. Klinkt hard maar het is wel de waarheid. Plan je uitgaven zorgvuldig! Je kan je geld maar een keer uitgeven.
Met de debitcard ga je bewust met je geld om. Klik voor meer info>>>

Reactie plaatsen