Overzie jij als gamer of als ouder je geldzaken?

Overzie jij als gamer of als ouder je geldzaken?

Veel van mijn bezoekers overzien als gamer hun geldzaken niet. Dit komt doordat ze in het verleden hun betalingen met een creditcard moesten doen, omdat ze (nog) niet wisten dat je met een debitcard ook je betalingen met betrekking tot het gamen kan verrichten.

Gebruik je debitcard alsof het een creditcard is

Steeds meer mensen ontdekken dat je de vooraf oplaadbare debitcard kan gebruiken alsof het een creditcard is. Hierdoor geniet je van de voordelen van een creditcard, maar niet van de nadelen.

De nadelen van een creditcard

Een belangrijk en veel gehoord nadeel is dat je door het gebruiken van een creditcard ongemerkt veel te veel geld uitgeeft. Je kan je voorstellen als je een enthousiaste gamer bent je al snel veel te veel geld uitgeeft. Stel je voor je zit midden in een game en denkt ach dat hogere level wil ik hebben of van die hinderlijke reclame wil ik af.
Naast dat je zelf gamed, kan het zo zijn dat je kinderen aan je hoofd blijven zeuren, dat ze ook op internet een game of een uitbreiding van een game aan willen schaffen.

Je creditcard uit handen geven

Een veel gehoorde klacht van mijn bezoekers is dat hun kinderen er met de creditcard van pa of moe ongemerkt veel te veel geld van afhaalden, en als ouder kom je daar helaas veel te laat achter.
Maar gelukkig zijn die ouders met mij in gesprek geraakt en heb ik aan hun uitgelegd dat de problemen opgelost zijn door het gebruiken van de debitcard.

Creditcard of debitcard koppelen aan je game-account

Als gamer heb je de keus om een creditcard of een debitcard aan je game-account te koppelen. Hierbij kan je denken aan de Appstore van Apple, de Google play store, of bijvoorbeeld jouw Playstation- of je X-box account.
Het grote voordeel van een debitcard is dat je eerst geld op de kaart moet storten voordat je het uit kan geven. Van tevoren bepaal je dus hoeveel geld je aan gamen uit wil geven of uit kan geven.
Zo kan je met je kind ook afspraken maken over hetgeen hij/zij uit mag geven gedurende een bepaalde periode.
Bovendien kan jij als ouder naast jouw debitcard een aparte debitcard voor je kind bestellen.
Zo hou jij als ouder goed financieel overzicht over hetgeen je kind uitspookt. En je kind wordt zo op jongere leeftijd al vertrouwd met de digitale betaalmiddelen.

Meer informatie>>>

Reactie plaatsen