Wat is een debitcard?
Debitcard
Debitcard
0

Wat is een debitcard?

0

Debitcards zijn geweldige alternatieven voor traditionele creditcards waarbij je geen geld leent.
Vooraf stort je eerst je eigen geld op de kaart, daarna kan je er wereldwijd mee afrekenen. Een enorm groot voordeel is: dat je bij een debitcard dezelfde gebruiksmogelijkheden hebt als bij een creditcard, zonder dat je geld leent. Zodoende kom je door een debitcard te gebruiken niet in de schulden. Je stort immers eerst je eigen geld op de kaart alvorens je ermee af kan rekenen. Zo kan je dus niet uitgeven wat je niet hebt, hetgeen bij een creditcard wel mogelijk is.

Zakelijke debitcardsystemen winnen steeds meer aan populariteit

Omdat zakelijke debitcardsytemen enorm aan populariteit winnen, en door steeds meer bedrijven met personeel worden gebruikt, willen we daar ook graag meer over vertellen... Het principe van de debitcards is bij de zakelijke hetzelfde als bij de persoonlijke, je leent geen geld maar maakt gebruikt, of van je eigen geld in het geval van een persoonlijke debitcard, of van geld wat je had gereserveerd voor bepaalde doeleinden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan expenses voor reizen, of voor aankopen van bepaalde inventaris. We schakelen nu eerst even terug naar de Persoonlijke debitcards, zoals die van Openbank, en verderop in het artikel vertellen we je nog veel meer over de bijzondere mogelijkheden van de zakelijke debitcardsystemen, ook wel Zakelijke Spend management debitcardsystemen genoemd.

Debitcards van Openbank koppel je aan een gratis Openbank internetrekening en een gratis Spaarrekening

Door klant te worden van Openbank ontvang je een gratis debitcard en een betaalrekening en een spaarrekening. allemaal 100% gratis.

Hoe ga je bewuster met je geld om?

Door de debitcard regelmatig te gebruiken, ga je veel bewuster met je geld om. Je wordt gedwongen eerst na te denken voordat je een uitgave gaat doen. Met andere woorden: je stort van tevoren eerst je eigen geld op de debitcard, daarna kan je er mee afrekenen.
Met een creditcard daarentegen stort je van tevoren geen geld op de kaart, maar leen je geld. Hierdoor ga je minder bewust met je geld om dan dat bij een debitcard het geval is. Je zal impulsief veel vaker ergens geld aan uitgeven. Dit is een belangrijk financieel nadeel van een creditcard. Anders gezegd: met een debitcard zijn impulsaankopen niet mogelijk. Daarom is de debitcard veel beter voor je portemonnee dan een creditcard.
Dit is slechts een van de redenen waarom je voor een debitcard kiest. Een andere belangrijke reden is dat je met een debitcard niet rood kan komen te staan en niet het risico loopt dat je niet aan je betalingsverplichtingen kan voldoen. Met een creditcard is dit heel veel mensen al overkomen. Het betekent dat zij voor extra hoge kosten komen te staan, doordat zij een hoge boeterente moeten betalen, bij te laat afrekenen. Zo kunnen zij een creditcardlening hebben lopen tegen enorme hoge kosten.
Met een creditcard kan je ook nog eens heel makkelijk geld uitgeven en als later je creditcardafrekening komt, moet je maar zien dat je tijdig kan terugbetalen. Dit is dus vaak een groot probleem.
Zo moeten je andere vaste lasten ook op tijd voldaan worden en als je dus met een creditcard je aankopen doet, gewoon als je bijvoorbeeld onderweg bent met je mobiel, dan heb je er vaak geen idee van wat er de komende weken van je bankrekening aan vaste lasten wordt afgeschreven, op het moment dat je afrekent. Dus het risico is behoorlijk groot dat je aan het eind van de maand veel geld tekort komt.

Je kiest voor een debit Mastercard omdat je…

 • Geen ongewenste verrassingen aan het eind van de maand wil
 • Zonder na te denken je aankopen wil doen
 • Een negatieve BKR notering hebt en dus geen creditcard kan krijgen
 • Aan het eind van de maand geen geld tekort wil komen
 • Het risico niet wil lopen dat je in de schulden komt
 • Elk moment van de dag wil kunnen zien hoe je er financieel voor staat
 • Wil dat je geld veilig is
 • Voordeliger wil pinnen dan met een creditcard

Je wil geen creditcard omdat je

 • Beperkte opname mogelijkheden hebt
 • de rekening achteraf moet betalen.
 • Het heel moeilijk vindt om je uitgaven te overzien
 • Ongemerkt veel meer geld uitgeeft dan je van plan was
 • Steeds vaker geld tekort komt
 • Met een creditcard bekend bent bij het BKR

Voordelen van een debitcard

Debitcard

 • Je wordt altijd toegelaten.
 • Er worden geen vragen over je financiële situatie gesteld
 • Altijd een duidelijk online overzicht van je inkomsten en uitgaven
 • Geen onverwachte afschrijvingen
 • Rood stand is onmogelijk. Je geeft alleen uit wat je hebt

Met een debitcard kan je …

 • Computer- of Mobiele Apps aanschaffen
 • Genieten van de nieuwste films thuis met Netflix
 • Je aankopen doen bij Bol of Amazon
 • Kasgeld storten op je debitcard bij GWK en Western Union
 • Shoppen bij je favoriete webwinkels
 • Je favoriete spel spelen op internet
 • Je favoriete serie of muziek op dvd aanschaffen
 • Handel drijven met zakenpartners over de hele wereld
 • Handelen op cryptobeurzen
 • Een auto huren
 • Afrekenen in hotel en restaurant
 • Je vakantie boeken

Bestel direct je debitcard

Om direct je persoonlijke debitcard te bestellen klik je Hier.

Je hebt jouw persoonlijke fysieke debitcard binnen enkele dagen in huis.

Liever een digitale debitcard?

De digitale debitcard, beter bekend als de virtuele, ontvang je direct in je mailbox, en dankzij Google Pay en Apple Pay kan je deze debitcard van Openbank direct aan je Smartphone of iPhone koppelen. Zo heb je, ook onderweg de beschikking over alle mogelijkheden van de fysieke debitcard of de fysieke vooraf oplaadbare creditcard waarbij je dus geen geld leent, maar eerst geld op je digitale debitcard stort en dat gaat heel makkelijk via een aan de kaart gekoppelde IBAN bankrekening of elke andere bankrekening. Ontvang de kaart direct in je mail.

Waar je een debitcard nog meer voor kan gebruiken?

Nu je de blog over wat een debitcard is hebt doorgenomen. Begrijp je dat dit een debitcard voor persoonlijk gebruik is.

Onze wetgever heeft bepaald dat als je een onderneming hebt dat je dan je zakelijke inkomsten moet scheiden van je persoonlijke. Dus naast wat een persoonlijke debitcard is, wat we hierboven in dit artikel hebben uitgelegd, gaan we met je bespreken wat een zakelijke debitcard is en waarom je hem zou kunnen gaan gebruiken.

De zakelijke debitcard

Naast de persoonlijke debitcard hebben we hier dus ook zakelijke debitcards voor ondernemers. Je wil natuurlijk graag weten als je ondernemer, in hoeverre zakelijke debitcards zich onderscheiden van de persoonlijke. Het principe is hetzelfde, ook als ondernemer wil je zo min mogelijk geld lenen, en daar zijn debitcardsystemen heer en meester in. De individuele zakelijke debitcards hebben exact dezelfde mogelijkheden als de persoonlijke debitcards, die in wezen ook individueel zijn, per gebruiker dus.

Wat zijn zakelijke debitcardaccounts?

Zakelijke debitcardaccounts zijn debitcardsystemen voor ondernemers. Je schaft als ondernemer, behalve als je Zzp'er bent niet een debitcard aan, maar meer dan een debitcard. Je hebt de mogelijkheid om dit stapsgewijs te doen. Wij bedoelen hier het volgende mee: Vanuit het centrale debitcardbeheersysteem, wat je dus bij een debitcardaaanbieder hebt besteld maak je zelf individuele debitcards aan. Dit kan je per werknemer doen, maar ook per team, of voor een specifiek project, of voor een bepaald doel. Denk bij het laatste bijvoorbeeld aan incasso's of aan abonnementen.

Welke zakelijke debitcard?

Er zijn uitstekende zakelijke debitcards van Soldo. Deze debitcards zijn zeer goed geschikt voor grote ondernemingen, maar ook voor de Zzp'er of de Freelancer.

 Het principe is van een zakelijke debitcard is hetzelfde als bij een persoonlijke. Je leent geen geld voor je onderneming, maar maakt gebruikt van het geld dat reeds in je onderneming aanwezig is. Denk hierbij aan zakelijke debitcards van Soldo.

Via een centraal beheersysteem ken je geld toe aan de zakelijke debitcard(s) die je aan je medewerker(s) beschikbaar hebt gesteld. Je kan hier werken met de budgetten van je onderneming en uiteraard kan je die elk moment per werknemer aanpassen.

Zo hebben we ook zakelijke debitcards waarbij je elke financiële transactie automatisch kan importeren in je boekhoudprogramma. Dit is een automatisch proces, wat je zeer eenvoudig in. kan stellen.




Reacties
Categorieën