Debitcards vergelijken
Meer info

Je komt altijd in aanmerking voor een debitcard

Page content

Wat is een debitcard?

Viabuy

De debitcard is een vooraf oplaadbare betaalkaart, waarbij je eerst geld op de kaart moet storten voordat je een betaling met je debitcard kan doen. Nadat je prepaid tegoed via een bankrekening of via een kasstorting op de debitcard is bijgeschreven, kan je overal ter wereld met de debitcard afrekenen.
Omdat je dus alleen betalingen kan doen tot het maximale tegoed wat je op de kaart gestort hebt, ga je bewuster met je geld om. Je geeft geen geld uit wat je niet hebt. Omdat je eerst een geldbedrag op de kaart dient te storten, kan je ook niet rood komen te staan bij je bank en voorkom je dus onnodige kosten.
De debitcards hebben dus financiële voordelen. Bovendien beschikken de kaarten over verschillende mogelijkheden. De debitcard met de meest uitgebreide toepassingsmogelijkheden is de Viabuy Debitcard.
Deze debitcard is als enige debitcard naast zwart ook in goudkleur verkrijgbaar, en door de opdruk in reliëf ziet deze kaart er hetzelfde uit als een creditcard.
Bovendien kan je de Viabuy debitcard morgen al in huis hebben.

Unieke voordelen van de Viabuy Debitcard

Bij de meeste debitcards kan je alleen geld op je kaart storten vanaf je eigen bankrekening. De Viabuy prepaid kaart heeft het voordeel dat je op diverse manieren kan opwaarderen. Via een handige app heb je de keuze uit bankoverschrijvingen vanaf elke bankrekening, via iDeal, en zelfs met Bitcoins. Je kan ook contant geld op je Viabuykaart storten bij het Grens Wissel Kantoor, of bij Western Union.
Zo kan je werkgever of andere (zaken)relatie onbeperkt geld op jouw Viabuy debitcard storten.

Dankzij de debitcard ga je bewuster met je geld om

Door een debitcard te gebruiken ga je bewuster met je geld om. Dit komt omdat je dankzij de handige App beschikt over een actueel en duidelijk overzicht van al je transacties.
Zodoende kan je de uitgaves voor 100% overzien. Je kan alleen maar geld uitgeven wat je werkelijk hebt en kan dus niet in de schulden terecht komen.

Met een creditcard daarentegen verlies je snel het overzicht in je geldzaken. Omdat je onbewust heel makkelijk geld uit kan geven. Je hebt ruim voldoende krediet op het moment van een creditcarduitgave.
Omdat de rekening van je creditcardmaatschappij of van je bank achteraf komt, kom je er vaak te laat achter dat je teveel geld hebt uitgegeven.
Ook zijn er aan het eind van de maand nog andere lasten, die ook op tijd betaald moeten worden.Je hebt namelijk nog andere maandelijkse lasten die je ook op tijd moet voldoen. En de kans is aanwezig dat je de uitgaves niet tijdig kan voldoen en dan gaat de creditcardmaatschappij hoge rentes aan jou in rekening brengen.

Stel je voor dat je op vakantie gaat en onderweg regelmatig je creditcard voor allerlei vakantieuitgaves gebruikt. Het kan je dan gebeuren dat je niet al de uitgaves noteert. Weet jij uit je hoofd wanneer al je vaste lasten middels een automatische incasso van je bankrekening worden afgeschreven?
Al snel zal je aan het eind van de maand geld tekort komen. Dit is een nadeel van een creditcard. Met een debitcard heb je dat probleem niet.

Met een debitcard kan en zal dit je dus niet overkomen. Dit komt omdat je eerst geld op de kaart stort, voordat je er een betaling mee kan doen.

Je kiest voor een debit Mastercard omdat je…

 • Geen ongewenste verrassingen aan het eind van de maand wil
 • Zonder na te denken je aankopen wil doen
 • Een negatieve BKR notering hebt en dus geen creditcard kan krijgen
 • Aan het eind van de maand geen geld tekort wil komen
 • Het risico niet wil lopen dat je in de schulden komt
 • Elk moment van de dag wil kunnen zien hoe je er financieel voor staat
 • Wil dat je geld veilig is
 • Voordeliger wil pinnen dan met een creditcard

Je wil geen creditcard omdat je

 • Beperkte opname mogelijkheden hebt
 • de rekening achteraf moet betalen.
 • Het heel moeilijk vindt om je uitgaven te overzien
 • Ongemerkt veel meer geld uitgeeft dan je van plan was
 • Steeds vaker geld tekort komt
 • Met een creditcard bekend bent bij het BKR

Voordelen van een debitcard

Debitcard

 • Je wordt altijd toegelaten.
 • Er worden geen vragen over je financiële situatie gesteld
 • Wereldwijd betaalgemak
 • Altijd een duidelijk online overzicht van je inkomsten en uitgaven
 • Geen onverwachte afschrijvingen
 • Je kaart kan je koppelen aan elk betaalsysteem, zoals Paypal of Appstore
 • Rood stand is onmogelijk. Je geeft alleen uit wat je hebt
 • Je bankrekening blijft gescheiden van je kaart, veiliger kan niet

Met een debitcard kan je …

 • Computer- of Mobiele Apps aanschaffen
 • Genieten van de nieuwste films thuis met Netflix
 • Je aankopen doen bij Bol of Amazon
 • Kasgeld storten op je debitcard bij GWK en Western Union
 • Vervangend vervoer buitenland als je gestrand bent tijdens vakantie (ANWB)
 • Je debitcard koppelen aan eBay en Paypal
 • Betaalde telefoondiensten, zoals Google Hangout Dialer of Skype
 • Shoppen bij je favoriete webwinkels
 • Je favoriete spel spelen op internet
 • Je favoriete serie of muziek op dvd aanschaffen
 • Allerlei abonnement afsluiten online en offline
 • Gokspelletjes spelen
 • Android, Apple en pc Games en programma’s aanschaffen.
 • Afrekenen in de supermarkt

….en nog veel meer

Er zijn debitcards met verschillende mogelijkheden:

De Money2Go debitkaart heeft naast de basismogelijkheden de mogelijkheid om contactloos af te rekenen in een winkel. Snel afrekenen bij de Lidl en bij Blokker bijvoorbeeld.

De Mastercard Classic kaart heeft slechts de basismogelijkheden, waar elke creditcard ook over beschikt. Aanschafkosten: €17,50
Een uitstekende kaart voor beginners.
Helaas is deze debitcard niet meer beschikbaar.

De Money2Go card beschikt tevens over de basismogelijkheden en uiteraard kan je ook contactloos betalen met de Money2Go debitcard.
De aansluitkosten op het Mastercard netwerk bedraagt €9,95
En de jaarlijkse gebruikskosten zijn €19,90
Een goedkope betaalkaart, die erg handig is voor als je niet zo vaak op vakantie gaat of weinig op internet koopt.

Ga je wel vaak op vakantie dan is de Mastercard Black wellicht interessant voor jou. Deze debitcard beschikt naast de standaardmogelijheden. Zoals dat je er overval mee af kan rekenenen, een extra dekking voor Reis en annulering, vergoeding inzake vliegvertraging, vergoeding voor als je je Smartphone verliest en een ongevallenvergoeding voor als je in het buitenland een (ernstig) ongeval krijgt.
Wel is deze debitcard vrij duur en heeft beperkte oplaadmogelijkheden.

Een kaart met zeer uitgebreide opwaardeer-en bestedingsmogelijkheden is de Viabuy kaart.
Bovendien beschikt deze debitcard over een IBAN bankrekening die aan je debitcard is gekoppeld. Zodoende kunnen ook anderen, zoals je werkgever, geld op je Viabuy kaart storten.
Ook als je geen bankrekening hebt, kom je in aanmerking voor de Viabuy kaart. Via een kasstorting bij Western Union of een Grenswisselkantoor doe je de eerste betaling en vervolgens kan je de kaart activeren en ermee aan de slag gaan.
En nu beschik je dus over een gratis bankrekening die aan je debitcard is gekoppeld.

Bekijk onderstaande video als je meer wil weten over jouw persoonlijke debitcard.

De debitcard wordt steeds populairder

Inmiddels zijn er steeds meer mensen overtuigt van de kracht van een debitcard. Het afgelopen jaar is de verkoop van de prepaid creditcards gestegen met 85%. Een greep uit de vele reacties:

“Geen rompslomp meer zoals bij een reguliere creditcard. De Viabuy debitcard vind ik een stuk prettiger omdat je dan volledige controle over je uitgaven en je stortingen hebt. Bovendien is die Gold card een stuk stoerder.
~ Ronald Tullman

“Mijn dochter van 16 kon geen creditcard krijgen, maar met de Debitcard van Viabuy kan ze overal betalen!”
~ Dick Helmers

“Gisteren mijn Debitcard ontvangen. Sinds 2012 heb ik niets meer kunnen kopen bij mijn favoriete websites, waar je alleen met een creditkaart kunt betalen. Ik heb nu meteen weer een bestelling geplaatst.”
~ Lex Peetoom

“Ik kan geen creditcard krijgen, maar heb met de debitcard tijdens de herfstvakantie afgerekend bij de kassa van Plopsaland in België en in de supermarkt. Een fantastische uitvinding!”
~ Tjitske Veenhuizen

“Ik heb mijn vakantie kunnen boeken met de prepaid creditcard. Op deze manier was het betalen helemaal gratis, terwijl er met een creditcard 20 euro boekingskosten zouden zijn!”
~ Henna Hietalahti

PrepaidCreditcard

Zijn er ook zakelijke debitcards?

Net zoals dat er zakelijke creditcards zijn, zijn er natuurlijk ook zakelijke debitcards. De voordelen van een zakelijke debitcard ten opzichte van een zakelijke creditcard is hetzelfde als bij de persoonlijke kaarten. Het budget is beter beheersbaar per bedrijfsdebitcard.
Met Debitcards is het onmogelijk dat je over het budget heen gaat.
Dus je kan met een gerust hart aan je werknemers een debitcard beschikbaar stellen voor bepaalde doelen. Je bepaalt zelf hoeveel geld je werknemer aan bepaalde zaken mag besteden en dat geld stort je op de betreffende debitcard en dat kan dus niet overschreden worden.
Ook interessant is dat de debitcard gebruikt kan worden om er een cashback of bonus op te zetten. Dit kan je als ondernemer zelf doen via een centraal beheersssyteem, maar ook kan je het door Mijndebitcard.nl laten doen, zodat jezelf geen werk hebt aan het uitgeven en opwaarderen van de debitcards.