Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Wat zijn persoonlijke debit cards? Wat zijn zakelijke debitcards? Welk verschillen zijn er met traditionele credit cards en reguliere bankpassen?

Persoonlijke debitcards zijn betaalkaarten waar je eerst geld op moet storten voordat je ermee af kan rekenen. En zakelijke debitcards zijn net zoals de persoonlijke kaarten vooraf oplaadbaar, en kunnen per werknemer met een zeker budget opgeladen worden. Zo zijn er ook zakelijke debitcards voor elke .ondernemingsvorm. Het verschl met creditcards is dat je bij een debitcard geen geld leent, wat bij een creditcard wel het geval is. Bovendien heb je bij een debitcard dezelfde bestedingsmogelijkheden als bij een creditcard. Met andere woorden door een debitcard te gebruiken in plaats van een creditcard voorkom je dat je in de schulden terecht komt. Dit heeft te maken met dat je door een debitcard te gebruiken alleen maar uit kan geven wat je werkelijk hebt aan eigen geld.
Ook kan je beter je debitcard gebruiken voor je uitgaves dan je reguliere bankpas. Dit puur omdat je bij een debitcard meer overzicht hebt in je financiële overzicht.

Kan je op deze website persoonlijke- en zakelijke debitcards bestellen?

Op deze websites kan je debitcards voor zowel privé- als voor zakelijk gebruik bestellen.

Wat is een Debitcard? En wat kan je ermee?

De Debitcard is een vooraf oplaadbare creditcard waarbij je eerst je eigen geld op de kaart dient te storten. Vervolgens kan je de debitcard gebruiken alsof het een creditcard is. Met andere woorden je hebt dezelfde betaalmogelijkheden als bij een creditcard. Dat wil zeggen dat je overal ter wereld met je debitcard af kan rekenen, alsof je een creditcard in handen hebt.

Wat is het belangrijkste voordeel van een debitcard ten opzichte van een creditcard?

Het belangrijkste voordeel van een debitcard is dat je geen geld leent, en daardoor dus niet in de schulden terecht kan komen. Hetgeen bij een creditcard wel het geval is.

Wat is het belangrijkste verschil tussen een debitcard en een creditcard?

Het belangrijkste verschil tussen een debitcard en een creditcard is dat je bij een debitcard eerst geld op de kaart stort voordat je hem kan gebruiken.

Wie komt er in aanmerking voor een debitcard?

Iedereen van 18 jaar en ouder die woonachtig is in Europa komt in aanmerking voor een debitcard. Omdat er eerst geld op de kaart gestort moet worden vind er geen financiële controle plaats en word je altijd geaccepteerd.

Is het handig dat je eerst geld op de debitcard moet storten, voordat je ermee kan betalen?

Ja, dat is handig. Zo ga je bewuster met je geld om

Zijn impulsaankopen mogelijk?

Nee, impulsaankopen zijn niet mogelijk, want je stort natuurlijk pas geld op de kaart als je precies weet hoeveel je nodig hebt voor je aankoop.

Worden debitcards sneller geleverd dan creditcards?

Ja, omdat er bij een debitcard geen BKR-controle plaatsvindt worden de debitcards veel sneller geleverd dan creditcards.
De Openbank debitcards worden binnen 2 werkdagen geleverd, met uitzondering van de E-commerce debitcard van Openbank die is direct beschikbaar in je mailbox als digitale debitcard Ga naar Vergelijk de mogelijkheden

Hoe gaat het opwaarderen van een debitcard?

Het opwaarderen van een debitcard gaat via een kasstorting bij Western Union of het grenswisselkantoor. Maar ook via een bankstorting, voucher en bitcoins, of een andere debit- of creditcard.

Kan je met een Mastercard debitcard overal terecht?

Met een Mastercard debitcard kan je overal terecht waar het Mastercardlogo wordt getoond.

Hoe is het Mastercardlogo zichtbaar in Fysieke winkels?

In fysieke winkels zie je het Mastercardlogo op de voordeur of op de etalageruit.

Waar vind je het Mastercardlogo op internet

Als je op internet af wil rekenen dan gebruik je de betaalmethode Mastercard creditcard en daar reken je af met je Mastercard debitcard door het 16-cijferige kaartnummer in te vullen, gevolgd door de vervaldatum en de csv code van je debitcard

Weet je elk moment hoe je er financieel voorstaat?

Via je zeer goed beveiligde debitcardaccount en via de App heb je altijd en overal inzicht in je actuele saldo en al je financiële transacties.

Heb je 100% controle over je geld?

Omdat je vooraf geld op de debitcard stort hou je 100% controle over je geld.

Is er Fiscaal gezien, dus voor de belastingdienst, verschil tussen een debitcard en een creditcard?

Fiscaal gezien is er geen enkel verschil tussen een debitcard en een creditcard. Je bent verplicht om het bedrag dat per 1 Januari op je Mastercard- of Visacard betaalkaart staat aan de belastingdienst op te geven. Klik hier voor meer informatie;

Is een Debitcard hetzelfde als een prepaid creditcard?

Een debitcard is hetzelfde als een prepaid creditcard. Het is een vooraf oplaadbare betaalkaart met dezelfde mogelijkheden als die van een creditcard. Je hebt bij deze vooraf oplaadbare betaalkaart het voordeel dat je geen geld leent en geen negatieve BKR notering ontvangt.

Hoe werkt een debitcard?

Op het moment dat je je eigen geld op de debitcard hebt staan, kan je er overal mee afrekenen alsof je een creditcard in handen hebt.

Wil je de verschillende kaarten vergelijken?

Misschien wil je de beste prepaid creditcards vergelijken. Klik Hier>>>

Wat is het verschil tussen een Zakelijke Debitcard en een Zakelijke Creditcard en waar vraag je ze aan?

Het verschil tussen een zakelijke debitcard en een zakelijke creditcard is dat je bij een zakelijke debitcard geen geld leent en de budgetten veel beter kan bewaken dan bij een creditcard. Bij een creditcard heb je een zeker krediet, hetgeen bij een debitcard dus niet het geval is.
De zakelijke debitcard vraag je hier aan: https://mijndebitcard.nl/Soldo

Wat is het verschil tussen een ABN AMRO, een ING debit card en een debitcard van N26 en Viabuy?

De debit card van ABN/AMRO en ING zijn geen echte debitcards. Het zijn pinpassen die gekoppeld zijn aan je ABN/AMRO of je ING bankrekening. Door deze debitcards te gebruiken kan je rood komen te staan, wat bij echte debitcards niet mogelijk is. Voor meer informatie over echte debitcards klik je hier

Bieden reguliere banken zoals de Rabo een debetcard aan?

Reguliere banken zoals de Rabobank bieden geen debetcard aan. Wel kan je een debetcard aanvragen bij Openbank. debetcard aanvragen

Bestaat er een Paypal debitcard?

De debitcard die je voor al je Paypal transacties kan gebruiken is de Viabuy, de N26 en de Openbank debitcards Ga naar Vergelijk de mogelijkheden

Heb je als Zzp'er een aparte debitcard nodig?

Omdat je als Zzp'er je persoonlijke inkomsten en uitgaven moet scheiden van je zakelijke inkomsten en uitgaven heb je als Zzp'er naast je persoonlijke debitcard een zakelijke debitcard nodig. De belastingdienst verwacht dat ook van je. Om een zakelijke debitcard aan te vragen klik je hier: https://mijndebitcard.nl/saldobedrijf

Waarom zou je via deze website een debitcard bestellen?

Omdat we al ruim 10 jaar ervaring hebben in het adviseren van debitcards. We onderzoeken de verschillende soorten debitcards om jou zo goed mogelijk te informeren.

Kom je in aanmerking voor een debitcard als je een creditcardschuld heb?

Ook als je een creditcardschuld hebt kom je in aanmerking voor een debitcard. Wel wordt geadviseerd om zo snel mogelijk je creditcardschuld af te lossen.

Kom je in aanmerking voor een debitcard als je nog verkeersboetes open heb staan?

Zelfs als je nog verkeersboetes open hebt staan kom je in aanmerking voor een debitcard.

Kom je in aanmerking voor een debitcard als je onder bewind staat?

Zelfs als je onder bewind staat en dus leefgeld ontvangt van de curator kan je in aanmerking komen voor een debitcard.

Kan je zonder eigen bankrekening een debitcard aanvragen?

De Viabuy debitcard, de N26 en de Openbank debitcards zijn debitcards waarbij je geen eigen bankrekening nodig hebt. Via elke bankrekening, dus ook die van een goede kennis, kan je de eerste storting naar je debitcard doen. Ook kan je de bijdrage overmaken via een kasstorting bij een grenswisselkantoor of via een Western Union agentschap.

Kom je in aanmerking voor een debitcard als je een kortlopend krediet bij een postorderbedrijf hebt?

Bij postorderbedrijven zoals Wehkamp heb je de mogelijkheid om gespreid (achteraf) te betalen. Doe dit nooit! Je betaalt dan veel meer en bovendien leen je geld wat echt heel slecht is om te doen.
Maar ook in dit geval kom je in aanmerking voor de debitcard.

Wat kost de Mastercard Debitcard?

De prijs hangt af van welke debitcard je kiest.
Voor meer informatie klik je hier>>>

Welke debitcard past het beste bij je?

Op deze website worden de populairste debitcards vergeleken.
Ontdek welke kaart het beste bij je past>>>

Hoeveel kaarten kan je aanvragen?

Je kan net zoveel debitcards aanvragen als je zelf wil.
. Klik Hier>>>

Hoe stort je contant geld op je debitcard?

Op de Openbank debitcards kan je contant geld storten,
Dit kan bij elk Western Union(WU) kantoor en bij elk Grenswisselkantoor(GWK). Er is er altijd wel een bij je in de buurt.
Zeg tegen de medewerker/medewerkster van het WU of GWK kantoor dat je geld op je eigen rekening wil storten. Je vermeld je naam zoals die op jouw Openbank debitcard vermeld staat, je vermeld jouw persoonlijke IBAN bankrekeningnummer die je van Viabuy hebt ontvangen en bij de betalingsreferentie schrijf je het 9-cijferige kaartnummer. Zo werkt het gegarandeerd.

Kan je met Paysafe vouchers je debitcard opwaarderen

Het is mogelijk om met Paysafe vouchers je debitcard op te waarderen.

Kan je met Bitcoins je debitcard opwaarderen?

Het is mogelijk om je Viabuy debitcard met bitcoins op te waarderen.

Kan je geld opnemen van je debitcardaccount?

Je kan altijd geld terug laten komen vanaf je debitcard.

Kan je de kaart in het buitenland gebruiken?

Je kan de debitcard in het buitenland ook gebruiken. Het is een kaart met wereldwijde betaalmogelijkheden. Zorg voor voldoende saldo op de kaart voordat je afrekent.

Wie kan er geld op mijn debitcard storten?

Iedereen kan geld op jouw debitcard storten. Hierbij kan je denken aan een zakenrelatie, maar ook aan een ver familielid

Wat is een beveiligd online debitcardaccount?

Een beveiligd online debitcardaccount is een beveiligde website of App waarop je inlogt, zodat je jouw persoonlijke debitcard kan opwaarderen, geld over kunt maken en specifieke instellingen kunt maken.

Kan je rood staan met een debitcard?

Het is onmogelijk meer geld uit te geven dan er op de kaart staat. Zo ga je bewuster met je geld om. Bij betalingen wordt er automatisch direct electronisch gekeken naar je saldo, zo loop je geen risico om onverwacht "rood" te staan of in de schulden terecht te komen. Je krijgt bij de debitcard geen krediet, je sluit geen lening af, en je hoeft geen maandelijkse aflossingen te doen

Waar kan je met een debitcard terecht?

De kaart is wereldwijd te gebruiken voor shoppen, vakanties, in restaurants, bars, hotels, op tolwegen, en geldopname bij pinautomaten. Maar ook voor het boeken van reizen, het doen van aankopen op internet, of voor het huren van een auto. De Debitcard wordt op maar liefst 2 miljoen locaties wereldwijd geaccepteerd, net als een normale creditcard. Overal waar Mastercard wordt geaccepteerd kan je ook terecht met de Debitcard, het maakt dus qua mogelijkheden niet uit of je een debit- of een creditcard hebt.

Word het geld op een debetcard direct van je bankrekening afgeschreven?

Ja jouw eigen geld, want alleen hetgeen je op de kaart hebt gestort kan direct van je bankrekening afgeschreven worden. Ook kan het zo zijn dat anderen, zoals een familielid of een zakenrelatie geld op jouw debitcard heeft gestort. Ook in dit laatste geval kan hetgeen op je debitcard staat gebruiken om er een aankoop mee te doen, waarna je bankrekening daarna direct belast wordt.

Kan je met een debitcard contactloos betalen?

Met de Mastercard's debitcards kan je dankzij Mastercard's Paypass betaaltechnologie volgens de NFC norm overal contactloos betalen. Je kan ook het account van je Google wallet of van je Android wallet aan je Viabuy debitcard koppelen. Tevens kan je elke denkbare betaalapp integreren in je debitcardsettings.

Kan je een debitcard koppelen aan een Paypal account

Alle debitcards kan je koppelen aan je Paypal account. Wil je geld wat op je Paypal rekening staat overboeken naar je debitcard, dan koppel je eerst je persoonlijke IBAN bankrekeningnummer, welke je bij je debitcardaccount hebt ontvangen aan je Paypal rekening. Een overboeking is dan binnen een dag geregeld

Kan ik met iDEAL of met mijn pincode afrekenen op eBay en Amazon of heb ik een debitcard nodig?

Omdat zowel eBay als Amazon buitenlandse bedrijven zijn, die buiten de Nederlandse grenzen bestaansrecht hebben, kan jij als consument niet met iDEAL afrekenen. dit betaalmiddel kan je dus niet in landen zoals Duitsland en Amerika gebruiken.
Ook pinnen is iets wat wij Nederlanders graag en veelvuldig doen. Buiten onze landsgrenzen wordt veel minder gepind, en zeker op internet is het geen optie.
De debitcard is voor jou de oplossing.

Kan ik een debitcard koppelen aan een e-BAY account?

Elke debitcard kan je koppelen aan je eBay account.

Kan je de debitcard koppelen aan een Android Pay-, Apple Pay- en een Samsung pay account? Of aan een Fitbit of Garmin Watch?

Al de Openbank debitcards kan je aan alle genoemde apparaten koppelen Ga naar Vergelijk de mogelijkheden

Kan ik met iDEAL mijn vliegticket afrekenen?

Al je vliegtickets reserveer je op internet. Zo reserveer je ook goedkope Wizz tickets of Eurowings tickets. Omdat je bestemming altijd over de grens zal zijn is het onmogelijk om met iDEAL af te rekenen, daar iDEAL een Nederlands systeem is. Of je je reis boekt bij KLM, RyanAir, Easyjet, of een andere vliegmaatschappij je zal met een debitcard af moeten rekenen.

Kan je Masterpass koppelen?

Masterpass kan je koppelen aan elke debitcard. Dit is namelijk erg handig. Je hoeft dan niet elke keer dat je iets aankoopt op internet je persoonlijke gegevens opnieuw in te vullen.

Hoe reken je af als je online shopt?

Als je online shopt dan is het hetzelfde als met een creditcard. Je vult het kaartnummer en de vervaldatum in. Daarbij wordt om de 3-cijferige code aan de achterkant van de kaart gevraagd. Omdat je een fysieke kaart ontvangt kan je deze csv code daarop terug vinden. Je dient wel creditcard en Mastercard te selecteren.

Wat moet ik doen als het hotel wat ik via internet heb geboekt niet meer bestaat?

Helaas komt het voor dat een hotel bijvoorbeeld failliet is gegaan en dat er nog via internet geboekt kan worden. Overkomt het je? Dan kan je je geld terughalen bij Mastercsrd.

Hoe betaal ik een onverwachte ziekenhuisopname tijdens mijn buitenlandse vakantie?

Het is niet leuk om aan te denken. Maar het kan jou ook overkomen dat je tijdens je vakantie een ongeluk krijgt of dat je opeens hartproblemen krijgt, waardoor je onverwachts te maken krijgt met een ziekenhuisopname.
Op het moment dat je het ziekenhuis verlaat zal je de rekening moeten betalen.
Hier heb je een debitcard voor nodig.

Hoe reken je af als je autopech krijgt onderweg?

Met de Viabuy debitcard zit je altijd goed! Je hebt overal de mogelijkheid om via je persoonlijke IBAN bankrekening van je Viabuy kaart direct geld op je kaart te zetten. Zo kan je meteen de garagerekening betalen en weer snel je reis vervolgen.

Kan je een auto huren met de debitcard?

Met de Viabuy debitcard, De N26 debitcard en de Openbank debitcard kan je overal ter wereld een auto huren. Ook kan je via internet met je Viabuy debitcard een auto reserveren en direct na je vliegreis in je huurauto stappen.

Hoe is de service?

Al je vragen over debitcards worden binnen 24 uur beantwoord. Het enige wat je moet doen is reageren in één van de blogs.

Hoe zet ik geld op mijn kaart

Bij de Viabuy kaart kan je op 10 verschillende manieren je debitcard opwaarderen. De makkelijkste manier is om gratis op te waarderen via internetbankieren door een overboeking te doen naar je persoonlijke IBAN bankrekening, welke je gratis bij je Viabuy debitcard hebt ontvangen. Ook kan je de kaart contant opwaarderen bij Western Union en het Grenswisselkantoor. Ook in dit geval dient je IBAN bankrekeningnummer in de betaalreferentie vermeld te worden.
De IBAN opwaardeermethode is bij elke debitcard mogelijk. Zowel voor kas- als voor bankstortingen.

Hoeveel geld kan je van de debitcard opnemen?

Je kan net zoveel geld van je debitcard oonemen, als je erop gestort hebt. Elke debitcard heeft haar eigen limiet. De Viabuy debitcard kan je onberperkt opwaarderen. Je kan dus per dag net zoveel opnemen als dat je er in zijn totaliteit op hebt gestort. Je kan er dus direct een betaling mee doen, door bijvoorbeeld te pinnen. Maar je kan ook met behulp van jouw persoonlijke IBAN bankrekeningnummer binnen een uur geld terugstorten naar de bankrekening die jij op dat moment opgeeft.
De Viabuy debitcard is de debitcard met onbeperkte en onbegrensde mogelijkheden

Dit geldt ook voor de N26 debitcards en de debitcards van Openbank.

Kunnen er onverwachts bedragen van mijn debitcard worden afgeschreven?

Nee, dit is onmogelijk bij een debitcard. Bij een creditcard is het wel mogelijk. Recentelijk heeft de ING bank dubbele bedragen geïncasseerd. Velen stonden rood op de betaalrekening van hun bank. Dit is bij een debitcard ondenkbaar.

Wat is het verschil tussen een zakelijke creditcard van ICS en die van Everest

Bij Zakelijke creditcards van ICS open je direct een zakelijke lening, hetgeen bij Everest niet het geval is. Bij Everest vraag je eerst een Debitcardpakket aan en leen je geen geld. De debetcard van Everest is voor grotere bedrijven bedoeld. en die van ICS meer voor ZZP'ers.
Meer over de zakelijke debetcard

Is auto shortlease hetzelfde als auto huren?

Nee, met auto shortlease kan je een auto huren voor een maand en daarna per dag opzeggen. Bij autohuur huur je een auto voor een van te voren afgesproken periode. In beide gevallen reserveer en betaal je de auto met je persoonlijke of met je zakelijke debitcard

Wat is het verschil tussen een zakelijke debitcard van Soldo en die van Everest?

Bij zakelijke debitcards van Soldo heb je debitcards in handen voor je onderneming en bij Everest heb je altijd nog de mogelijkheid om ze later om te zetten naar creditcards als je dat wenst

Kan je als startende ondernemer in aanmerking komen voor een creditcard?

Nee, als startende ondernemer kan je de eerste 3 maanden niet in aanmerking komen voor een creditcard. Maar aangezien je toch voor bepaalde aankopen een creditcard nodig hebt is een zakelijke debitcard van Soldo of Everest de oplossing. Deze kaarten kan je op mijn website bestellen. Meer over de zakelijke debetcard

Wat zijn NFT's en kan je met een debitcard NFT's aanschaffen

Een NFT is een Non-Fungible Token: een niet- inwisselbaar, onvervangbaar digitaal eigendomscertificaat. Dit certificaat kun je digitaal creëren en koppelen aan een eigendom van jezelf en de verkoopprijs die je ervoor bedingt kan uitbetaald worden op je debitcard.

Kan je met een debitcard cryptocoins aan- en verkopen?

Ja zeker, met de debitcard kan je cryptocoins aan- en verkopen

Kan je zaken doen met een bedrijf uit Amerika en afrekenen in Amerikaanse Dollars terwijl je een debitcardacoount hebt in Euro's?

Ja, met de Wirex debitcard is dat mogelijk en er vindt dan gelijk een realtime verwerking plaats op je debitcard, zonder dat je een koersopslag hoeft te betalen. Kijk verder

Welke Crypto debitcards vind je hier

Op deze website vind je Crypto debitcards van OKX of vanj Cakedefi, of van Trastra

Hoe ontvang je een Crypto debirtcard van OKX, Cakedefi, of van Trastra?

Na het openen van een gratis Crypto account van OKX, Cakedefi, of van Trastra of van Wirex ontvang je vanzelf je debitcard