Debitcards vergelijken
Meer info

Je komt altijd in aanmerking voor een debitcard

Page content

Moet je het saldo van een Mastercard of van een Visacard aan de belastingdienst opgeven?

belastingdienst

De laatste tijd wordt de vraag nogal eens gesteld, of je verplicht bent om het saldo van je Mastercard of van je Visacard op te geven aan de belastingdienst?
Een Mastercard en een Visacard zijn betaalkaarten waarmee je af kan rekenen op internet, maar ook daarbuiten. Zo heb je Mastercard creditcards en Visa creditcards. Van beide soorten heb je ook oplaadbare exemplaren, welke debitcards genoemd worden.
De debitcards en de creditcards zijn betaalkaarten waarmee je werkelijk overal af kan rekenen. In het geval van een creditcard is er sprake van een negatief vermogen, omdat je geld leent. Nu zijn er wel creditcards zoals die van de ANWB waarop je geld kan storten. Dit gestorte geld (saldo), ziet de belastingdienst als een positief vermogen en dit behoor je op te geven.
De debitcard is ook een betaalkaart. Hier behoor je geld op te storten voordat je er een uitgave mee doet. Er zijn debitcards, zoals die van Viabuy welke onbeperkte opwaardeermogelijkheden bieden. Het saldo op deze debitcards, behoor je aan de belastingdienst op te geven, zijnde een deel van je eigen vermogen. De hoogte van het saldo doet niet terzake. Je moet het altijd tijdig opgeven aan de inspecteur.

Het grote verschil tussen debitcards en creditcards

Omdat er vrijwel geen verschil is tussen Mastercard en Visacard betaalkaarten laat ik dat buiten beschouwing. Wel is er een enorm groot verschil tussen creditcards en debitcards. Een creditcard dus die van Visa en Mastercard zijn betaalkaarten in de vorm van een lening. Die lening (creditcardlening) kan je dus aan gaan vragen. Of je er voor in aanmerking komt hangt af van je financiële situatie. Lang niet iedereen komt ervoor in aanmerking, je moet een vast en hoog inkomen hebben en een goed financieel verleden.
Het verkrijgen van een debitcard is veel makkelijker. Dit is een vooraf oplaadbare creditcard ofwel een vooraf oplaadbare betaalkaart waar je altijd voor in aanmerking komt. Er wordt niet naar je leeftijd, het land waar je woont en je financiële verleden gekeken.

Krijg je te maken met het bureau voor kredietregistratie?

Een veel gestelde vraag van de laatste tijd is of je te maken krijgt met het BKR als je een creditcard of een debitcard aanvraagt. Zoals gezegd is het geaccepteerd worden voor een creditcard niet zo makkelijk. Je krijgt bij een creditcard inderdaad te maken met het BKR.
Hoe zit dat dan bij een debitcard?
Omdat je door een debitcard te gebruiken geen geld leent, is het Bureau voor kredietregistratie niet van toepassing. Daarom kan je Bijvoorbeeld de Viabuy debitcard morgen al in huis hebben.

Moet ik de debitcard en de creditcard zien als een soort bankrekening?

Nee, de debitcards en creditcards zijn geen bankrekeningen. Het zijn betaalkaarten die gebruikt worden voor aankopen via internet.
Toch is er een debitcard waarbij je een aan de kaart gekoppelde IBAN bankrekening ontvangt, zodat je deze als bankrekening kan gebruiken voor al je betalingen. De Viabuy debitcard beschikt over een IBAN bankrekening. Uiteraard moet het saldo opgegeven worden aan de belastingdienst.

Welk betaalmiddel is het meest veilig?

De debitcard is veel veiliger dan de creditcard. Dit komt omdat je door een debitcard te gebruiken 100% overzicht hebt in al je financiën. Wereldwijd kan je al je financiële transacties en je meest actuele saldo inzien. Dit doe je heel makkelijk met computer, tablet of Smartphone/Iphone. Ook kan je de handige Viabuy App hiervoor gebruiken.
De debitcard is het allerveiligste betaalmiddel omdat je alleen maar uit kan geven wat je hebt en geen geld kan lenen voor je debitcard. Zo kom je dus niet rood te staan en kan je niet in de schulden terecht komen.
Reden genoeg om jouw persoonlijke debitcard te bestellen >>>

Liever een creditcard met hoge korting?

Voor korte tijd is er een vooraf oplaadbare creditcard beschikbaar met een zeer hoge korting.
Ik adviseer je om deze creditcard alleen aan te schaffen als je heel goed met je geld om kan gaan. Want zoals je weet kan je met een creditcard snel de controle over je geld verliezen.
Het mooie is wel dat deze creditcard het eerste jaar gratis is. Klik Hier om te bestellen>>>

Let op: Deze aanbieding kan elk moment ingetrokken worden!


Comment Section

2 reacties op “Moet je het saldo van een Mastercard of van een Visacard aan de belastingdienst opgeven?


Door ER Paal op 15 november 2018

Als je bijvoorbeeld € 10.000 euro op je viabuy heb staan hoef je geen vermogen belasting te betalen .waarom dan melden bij de belastingdienst.
heb je een ton begrijpelijk .


Door Jos op 15 november 2018

Beste Er,

Al je tegoeden , dus ook die van betaalkaarten, moet je aan de belastingdienst melden. €10.000,- ,wat je als voorbeeld noemt, behoor je ook aan te geven.

Plaats een reactie


*