Gebruik de Debitcard als een Creditcard

Gebruik de Debitcard als een Creditcard

Met een Debitcard heb je dezelfde gebruiksmogelijkheden als bij een creditcard. Het grotemanier voordeel van een debitcard is dat je eerst geld op de kaart stort, voordat je er een betaling mee kan doen. Je boekt dus via een bankrekening of kasstorting , zonder kosten, je persoonlijke tegoed op je debitcard en daarna kan je overal ter wereld met je debitcard afrekenen.
Omdat je eerst geld op je debitcard stort, ga je bewust met je geld om en kan je dus alleen geld uitgeven wat je werkelijk bezit.
Bij een creditcard daarentegen reken je achteraf pas af bij je bank of creditcardmaatschappij. Je stort vooraf geen geld op je creditcard, maar leent dus geld.
Zo verlies je al heel snel het overzicht , en dat merk je pas als je aan het eind van de maand de afrekening van je creditcard ontvangt. Je ziet dan pas hoeveel geld je uit hebt gegeven. Het risico dat je teveel uit hebt gegeven en dat je de rekeningen niet op tijd kan betalen is groot.
Anders gezegd: bij een debitcard heb je 100% controle over je geld en bij een creditcard  niet. Dat is dus een hele goede reden om een debitcard aan te schaffen.

Nog meer voordelen van de debitcard

Via een zeer goed beveiligd online account of via de App die je bij je debitcard ontvangt boek je geld over van je bankrekening naar je debitcard.
Ook kan je contant geld op de kaart storten of met Bitcoins opwaarderen. Ook kan je de debitcard gebruiken voor investering in aandelen of voor als je in onroerend goed wil gaan beleggen.

Goed om te weten is dat je altijd voor een debitcard in aanmerking komt en voor een creditcard niet. Er vindt geen BKR-toetsing plaats en bij het aanvragen van een debitcard wordt dus niet naar je financiële situatie gekeken.

Zoals gezegd kan je met een Debitcard hetzelfde doen als met een Creditcard. Eigenlijk is een Debitcard een vooraf oplaadbare creditcard. Dit betekent dat je vooraf geld op de kaart stort, en dat je de kaart daarna kan gebruiken alsof het een echte creditcard is. Met het belangrijke verschil dat je dus geen geld leent.
Overal waar je leest of hoort: “betaal met je Creditcard“, moet je even in je hoofd de vertaalslag maken naar “Debitcard”.
Als er staat dat Mastercard wordt geaccepteerd, kan je de debitcard gebruiken alsof het een echte Mastercard creditcard is. Wel moet je eerst voldoende geld op de debitcard storten, voordat je er aankopen mee kan doen.
Hierdoor kan je niet meer geld uitgeven dan hetgeen je te besteden hebt. Door regelmatig de debitcard te gebruiken kan je niet in de schulden terecht komen.

Je weet altijd hoe je er financieel voor staat

Het overzicht dat je met een debitcard hebt is zeer duidelijk en altijd up to date. Zo heb je altijd en overal een actueel overzicht via je beveiligde online debitcard account en via de mobiele app. Zowel met computer als mobiel kan je door een simpele muis- of vingerklik wereldwijd je geldzaken regelen.

Kopen op het internet met een Debitcard

Aankopen doen via internet is erg makkelijk. Je kan in korte tijd vele webshops bezoeken zoals Bol.com, Zalando en bijvoorbeeld Amazon. Zo kan je ook aankopen doen bij internationale websites in Amerika, Afrika, Australië, en China. Ook in Nederland kan je je aankopen online doen zoals bijvoorbeeld bij postorderbedrijven.
De postorderbedrijven van vroeger zijn allemaal online te bezoeken, maar ook de winkels in de winkelstraat hebben een digitale versie. Denk maar aan de HEMA, Kruidvat, en Scapino. Hier reken je dus met gemak af met je debitcard.

Investeringen in aandelen, vastgoed en cryptocoins regel je met de debitcard

Of je nou wil investeren in effecten, vastgoed of cryptocoins met een van de debitcards regel je dat zeer efficiënt. Zo heb je internet debitcards, deze kaart is geen fysieke kaart maar een digitale. Hij bestaat net zoals de fysieke kaart uit een 16-cijferig kaartnummer en een 3 cijferige csv code die je binnen 5 minuten in je mailbox ontvangt.
Uiteraard kan je ook kiezen voor een fysieke debitcard. De ontvangst van deze debitcard in je brievenbus duurt wat langer.

Kopen buiten internet om

Ook de aankopen en de transacties die je doet in al de gevallen dat je geen computer nodig hebt, kan je zonder problemen doen met de debitcard. Denk maar aan situaties waarbij je in een fysieke winkel, zoals bijvoorbeeld bij een elektronicazaak of een kledingzaak een aankoop wil doen. Of je wil onderweg benzine tanken of afrekenen na een avondje uit. Het is allemaal mogelijk met de debitcard. Uiteraard kan je als je dat wil contactloos betalen met de debitcard.

Zijn al je aankopen verzekerd?

De aankopen die je met een debitcard doet zijn 360 dagen lang verzekerd tegen verlies, diefstal of beschadiging. Je kan het zien als een gratis verzekering van Openbank voor het geval dat het product wat je bestelt hebt niet, niet compleet of beschadigd bij je binnen komt. Je kan dan een schadeclaim indienen en hoeft je geen zorgen te maken dat je er bij inschiet.

Kan je korting krijgen als je met de debitcard afrekent?

Als je met een van de Openbank debitcards afrekent, dan kom je in aanmerking voor hoge kortingen inzake vliegreizen, vakanties en pretparken onder andere.

Masterpass, de digitale betaalservice van Mastercard

Als je op internet winkelt dan hoef je maar een keer je gegevens in te voeren en vervolgens reken je met Masterpass af. Je klikt op de Masterpass knop.De volgende keer dat je met je debitcard afrekent, hoef je al die gegevens niet meer in te vullen en gaat afrekenen supersnel met je Mastercard debitcard. Jouw persoonlijke gegevens worden veilig bewaard door Mastercard.

Audio- en Videodiensten

Er komen steeds meer mogelijkheden om muziek en films online te luisteren of te bekijken, zoals Netflix, Apple muziekdienst, en Spotify en Deezer. Het is een mooie ontwikkeling dat alles binnen handbereik is. Er wordt alleen wel betaling met een creditcard gevraagd. Gelukkig kan hier ook betaald worden met een debitcard.

Andere contracten afsluiten

Er komen steeds meer abonnementen die je via internet af kan sluiten. Denk maar aan populaire games, maar ook in abonnementsvorm komt dit voor en de abonnementsgelden kan je automatisch laten incasseren via je debitcard.

App’s aanschaffen

Steeds vaker maak je gebruik van je tablet of je Smartphone om Apps aan te schaffen. Je kan elke App met je debitcard aanschaffen. Zonder dat je een creditcard nodig hebt kan je met je debitcard als betaalmethode Mastercard of Visa selecteren en vervolgens afrekenen in de Google Play store en in Apple’s Appstore.
Zo kan je ook jouw debitcard koppelen aan een Android-, Apple-, of aan een Samsungaccount om er direct je betalingen mee te doen..
Zo kan je ook onderweg allerlei App’s aanschaffen. Dit gaat heel makkelijk via je persoonlijke beveiligde account van je debitcard.

Auto Huren met een Debitcard

Ook voor het huren van een auto, waar dan ook ter wereld, kan je een debitcard gebruiken. Er wordt vaak een creditcard gevraagd, maar een debitcard is ook goed, want jouw Debitcard is een Creditcard. Bovendien kan je bij vrijwel elk autoverhuurbedrijf terecht. Zorg in dit geval wel dat er ruim voldoende geld op gestort is, de borg moet er namelijk ook op ingehouden kunnen worden. Het is belangrijk om vooraf te informeren hoe hoog de borg is, dat kan namelijk verschillen per autoverhuurbedrijf. De borg wordt tijdelijk op de kaart geblokkeerd en, als de auto teruggebracht wordt, weer vrijgegeven.
De misvatting bestaat, dat voor het huren van een auto in het buitenland een creditcard vereist is en dat het met een debitcard niet kan. (zie ook het antwoord in een reactie onderaan deze blog aan Raaj).
Tevens wordt je doorverwezen naar een specifieke blog inzake autoverhuur vanaf het vliegveld bij het verhuurbedrijf van Hertz. Veel van mijn klanten hebben bijzonder goede ervaringen met deze autoverhuurder, welke wereldwijd auto’s verhuurt met behulp van de Openbank debitcard.

Met je eigen auto op vakantie

Het kan zijn dat je met je eigen auto op vakantie gaat. In dat geval kan je met een Openbank debitcard, als je door pech komt stil te staan, ter plekke geld op je debitcard storten om de rekening van de garage aldaar te betalen.

Met het vliegtuig op vakantie

Als je snel op je vakantiebestemming aan wil komen dan ga je met het vliegtuig op vakantie in plaats van met de auto.
Gelukkig kan je met de debitcard je vliegticket betalen en heb je daar geen creditcard voor nodig. Ook het boeken van all inclusive vakanties behoort tot de mogelijkheden.

Schadeclaim indienen

Het kan zijn dat je vlucht vertraging ondervindt, waardoor je geld terug kan vorderen met de App Miss Casey, welke je gratis kan downloaden in de App Store of in de Google Play store. Op je debitcard kan je vervolgens het terug te vorderen bedrag van je reeds ingediende schadeclaim laten storten. Dit is binnen 24 uur geregeld.

Mastercard logo? Debitcard gebruiken!

Als je bij een restaurant, hotel of een benzinestation het logo van MasterCard ziet staan, kan je hier ook afrekenen met je Debitcard. Hetzelfde geldt voor andere fysieke winkels waar je ook met een creditcard kan afrekenen.
Op websites is het vaak zoeken hoe je af kan rekenen, of hoe er geld op je debitcard gestort kan worden. Ook bij bepaalde websites, waar je aan weddenschappen mee kan doen zoals, toto.nl of betfair is dat het geval.
Het gewonnen geld kan op elke debitcard gestort worden. Het is vrij eenvoudig, je zoekt naar het Mastercard logo op de betreffende website , vaak staat dat onderaan de website.  Kan je het niet vinden? Neem dan de voorwaarden van de betreffende website door en je zal zien dat daar staat dat het met Mastercard of Visacard geregeld kan worden, dat betekent dat je met de debitcard goed zit.

Handelen op eBay

Handelen op eBay wordt steeds populairder. Steeds meer mensen doen zaken op eBay door het kopen en verkopen van hun spulletjes. Ook kan je je ingekochte goederen bij de eBay veiling aanbieden.
Het koppelen van je debitcard aan Paypal is zeer eenvoudig. Het enige wat je hoeft te doen is je 16-cijferige debitcardnummer invoeren.

Vele opwaardeermethodes

De Viabuy debitcard kent vele opwaardeermethodes, het komt nogal eens voor dat de Ing, ABN-AMRO of ideal  een storing hebben. Gelukkig kan je met de Viabuy debitcard op vele andere manieren geld op je kaart zetten. Dit kan bijvoorbeeld met Bancontact, een betaalsystem vergelijkbaar met iDEAL dat in België met groot succes wordt toegepast.
Ook ontvang je bij de Viabuy debitcard een IBAN bankrekeningnummer, dit geeft je heel veel vrijheid om je bankzaken bijzonder efficiënt te regelen waar en wanneer jij wil. Nog nooit was het zo makkelijk om geld van je debitcard op- en af te boeken. Ook anderen kunnen geld op je Viabuy debitcard boeken, zoals je werkgever. Uiteraard kan dit ook met Bancontact of met andere alternatieve betaalmethodes.

Met de Viabuy debitcard kan je nu ook onbeperkt contant geld op de kaart storten  bij elk Grens Wisselkantoor (GWK), maar ook bij elk Western Union agentschap. Het enige wat je op hoeft te geven is je persoonlijke IBAN Code (Viabuy), en de tenaamstelling zoals die op je Viabuy debitcard staat vermeld.

Dubbele beveiliging via de Mastercard Secure Code

Omdat lang niet alle webshops veilig zijn heeft de Viabuy debitcard de mogelijkheid om af te rekenen met de Mastercard Secure Code. Dit betekent dat er een wachtwoord naar je mobiele telefoon wordt gestuurd. Vervolgens dien je dit wachtwoord te bevestigen en daarna rond je de bestelling af in de desbetreffende webshop.
Als blijkt dat de webshop niet aan de hoogste veiligheidseisen voldoet dan wordt er geen wachtwoord naar jouw mobiele telefoon verstuurd en kan de bestelling dus niet worden uitgevoerd.

Betalen met je vooraf oplaadbare creditcard, een extra instructie

Omdat sommige bezoekers van mijn website nog niet zo lang een vooraf oplaadbare creditcard gebruiken, en daarom nog niet exact weten hoe te betalen met een vooraf oplaadbare creditcard, geef ik nog een paar extra tips:i
Offline, dus als je bijvoorbeeld afrekent in een restaurant, hotel, of een winkel dan wordt de ene keer om je handtekening gevraagd die je dan onder het kassabonnetje moet zetten, en een andere keer wordt om je pincode gevraagd.
Je kan ook veilig afrekenen via je selfie, of via de gezichsherkenning van je (nieuwe) mobiele telefoon .
Heeft je huidige mobiel nog geen gezichtsherkenning als identificatiemethode? Geen zorgen, je identificeert je dan dus met een door jezelf gemaakte selfie. Dit is een nieuwe service die Mastercard aanbiedt voor elke debitcard. Het is 100% veilig, niemand anders kan op die manier afrekenen met jouw debitcard. Je debitcard is namelijk geïntegreerd in het betaalproces, gekoppeld aan jouw gezicht.

Als je je aankoop Online doet, op internet dus, dan moet je het lange dikgedrukte nummer invullen wat op je kaart vermeld staat, soms nog aangevuld met de 3-cijferige csv-code welke op de achterkant van je debitcard vermeld staat. En bij betrouwbare webshops moet je de Mastercard secure code of de verified bij Visa 3D secure code invullen. Dit is een extra beveiliging die webshops zelf in kunnen stellen. Hetgeen overigens nog niet zo vaak voorkomt. Mocht je dit tegenkomen, dan kan je voordat je afrekent, dit met enkele simpele muisklikken instellen.

Pre-authorisations hotels in Amerika (USA)

Het komt voor dat als je in Amerika een hotel reserveert met een creditcard dat na het uitchecken aldaar de pre-authorisation niet van je creditcard wordt afgehaald. Gevolg is dat het te besteden bedrag wat nog resteert op je creditcardkrediet beperkt blijft. Hierdoor kan het zo zijn dat je geld tekort komt tijdens je vakantie in de USA. Dit is dus erg vervelend. Met de Viabuy debitcard kan dit je niet overkomen. Direct na het uitchecken wordt het bedrag van de voorautorisatie van je debitcard vrijgegeven.

Reeds bestaande internet accounts

Het kan zijn dat je een reeds bestaand internetaccount hebt, waar je betaalmethode aan is gekoppeld. Zo kan je een creditcard hebben gehad, welke je niet meer wil gebruiken. In elk internetaccount kan je die creditcard verwijderen.
Maar het kan ook zijn dat je na 3 jaar een nieuwe debitcard van je debitcardmaatschappij ontvangt. Dan zal je de nieuwe debitcardgegevens zoals je kaartnummer en je csv code en de vervaldatum van de kaart in je account aan moeten passen. Dit kan het geval zijn in je Android- of in je Apple of Playstation acoount. Je kan de gegevens makkelijk aanpassen door in te loggen in een van de accounts en vervolgens je oude kaartgegevens te verwijderen en daarna je nieuwe debitcardgegevens in te voeren.
Daarna kan je weer makkelijk je aankopen en je gameuitbreidingen doen.

100% controle dankzij de handige Debitcardapp

Dankzij de handige debitcardapp heb je altijd en overal 100% controle over al je geld en kan je precies zien hoe je er financieel voor staat. Ook kan je via de App op allerlei manieren geld op je debitcard storten. Bij elke boeking die je maaakt staat het geld dus direct op je debitcard en kan je elke gewenste betaling verrichten.
Dit is het verschil met een creditcard. Dankzij de debitcardapps voor mobiel en tablet overzie je je geldzaken en zal je niet rood komen te staan en niet in de schulden terecht kunnen komen. Bovendien is de debitcard veel handiger in het gebruk dan een creditcard voor al je uitgaven. Zo houd jij 100% controle en heb je dus zelf de touwtjes in handen.
Bestel daarom een Viabuy debitcard.

Viabuy-debitcard

Misschien wil je een debitcard met meer zekerheden

De Viabuy debitcard is een uitstekende debitcard. De debitcardmaatschappij “Viabuy” ,daar doe ik al jaren met heel veel plezier zaken mee. Het is een bijzonder betrouwbare partner. En de Viabuy debitcard is een debitcard die ik al mijn klanten adviseer. Zie de Viabuy blog, met de vele reacties. Het moge duidelijk zijn dat de Viabuy debitcard nog steeds een enorm populaire debitcard is. En wat al de financiële transacties betreft, Mastercard staat natuurlijk altijd garant.
Zoals we weten verandert de wereld, mede op internet, om ons heen en komen er veel debitcardmaatschappijen met debitcards. Nu zal ik niet al de debitcards gaan behandelen in deze blog, maar pik ik een enorme goede debitcard eruit omdat die kaart enorm uitblinkt in mogelijkheden.

De Openbank debitcards

Het interessante aan de Openbank debitcards is dat deze kaart beschikt over dezelfde mogelijkheden als de Viabuy debitcard, met het grote voordeel dat je kan. kiezen uit verschillende soorten debitcards. Voor meer informatie klik je hier

Of je kiest voor de Trastra Visa debitcard met verreweg de meeste mogelijkheden

De Trastra debitcard kan je opwaarderen met Euro,s Vreemde Valuta's of Cryptocoins. Het werkt heel simpel je opent op internet een gratis betaalaccount en ontvangt daarna de debitcard.


Hans
Door

Hans

op 11 Aug 2019

Hi Jos, Bij deze kan ik alleen maar bevestigen dat het niet mogelijk is om bij Hertz een auto te huren. Je kunt alleen maar een auto huren bij Hertz wanneer de persoon die betaald met een Viabuy kaart ook een echte kredietkaart verstrekt door een bank op zijn eigen naam kan tonen, bij het ophalen van het voertuig.Met vriendelijke groet, Hans

Jos
Esther
Door

Esther

op 31 Mar 2019

Hoi Jos, even checken voor de zekerheid: anderen kun rechtstreeks bedragen overmaken naar mijn card, en daarbij hebben ze genoeg aan Iban-nummer en mijn naam, precies als bij een normale rekening. Klopt dat? Vriendelijke groet,

Jos
Door

Jos

op 31 Mar 2019

Beste Esther, Dat is correct. Jouw IBAN rekeningnummer behorend bij je Viabuy debitcard in combinatie met de naam, zoals die op je debitcard staat, is voldoende om door anderen geld op jouw kaart te storten.

Mo
Door

Mo

op 05 Sep 2018

Hallo Nog een vraagje. Ik heb de kaart inmiddels bestelt en ik wilde hem upgraden naar level 2 maar dat is 2 x niet gelukt. Heb de id kaart ingescanned. Er staat ook alleen id kaart voor en achter maar op de achter kant staat geen adres. Moet ik nu 2 kanten sturen. Moet het burgerservicenummer leesbaar zijn of mag ik deze camoufleren? Hoe stuur ik dan mijn adresgegevens? Alvast bedankt

Jos
Door

Jos

op 05 Sep 2018

Beste Mo, Gefeliciteerd met de aankoop.Om te upgraden naar level 2 wordt je binnen je beveiligde inlogomgeving eerst gevraagd om je Identiteitsbewijs in te scannen. Je doet er verstandig aan om de voor- en achterkant te uploaden naar Viabuy. Zorg voor een duidelijke scan. Alle info moet goed leesbaar zijn. Na het uploaden van je ID wordt aan jou gevraagd om een volgend document te verstrekken. In dat document wordt onder andere om je adres gevraagd.

Mo
Door

Mo

op 05 Sep 2018

Bedankt voor je antwoord maar moet het burgerservicenummer nu leesbar zijn of mag ik het camoufleren op de website van mijn overheid word dat aangeraden

mon
Door

mon

op 23 Aug 2018

Hallo hoeveel geld kan ik pinnen,had gelezen 100 euro in totaal?Komt het geld ook aan als ik alleen een iban aangeef en uit welk land is mijn iban? bedankt

Jos
Door

Jos

op 23 Aug 2018

Beste Mon,Hoeveel geld je wereldwijd kan pinnen is afhankelijk van in welk opwaardeerniveau je zit en uiteraard ook hoeveel je in dat niveau reeds hebt besteed. Zo kent de Viabuy debitcard het opwaardeerniveau IDV3 met onbeperkte opwaardeer- en bestedingsmogelijkheden. In dat geval kan je zoveel pinnen als je wil. Uiteraard komt het geld aan als je het juiste IBAN bankrekeningnummer aangeeft. Zo kan iedereen geld op jouw persoonlijke Viabuy debitcard storten. Ook kan jij vanaf je viabuy bankrekening direct geld op elke ander willekeurig IBAN bankrekening storten. Uit welk land je IBAN komt doet niet terzake, omdat je het Europese IBAN banknummer wereldwijd kan gebruiken. Je kan het zien aan de eerste 2 cijfers van het aan jou toegekende nummer.

Marianne
Door

Marianne

op 20 Aug 2018

Ja Jos, Hertz Ierland is geen probleem bedankt! De borg is 300 euro en de super cover moet daar betaald worden maar moet er meer geld op de card staan? Of is dit dan in principe voldoende. Maak me er een beetje zorgen over

Jos
Door

Jos

op 20 Aug 2018

Beste Marianne,Je kan bij het autoverhuurbedrijf navraag doen hoeveel geld je moet betalen voor de schade- en diefstaldekking. Dit is de super cover. Dit bedrag verschilt per huurauto. Het zal, als je de huurauto weer inlevert, verrekend worden met de borg.

marianne
Door

marianne

op 16 Aug 2018

accepteert autoverhuurbedrijf Hertz in Ierland de viabuy card

tony beckx
Door

tony beckx

op 16 May 2018

ik ga in oktober 2018 naar Malaga op vakantie en wil daar een auto huren en nu ben ik bang dat ze mijn mastercard van viabuy niet zullen accepteren omdat veel rental car verhuurbedrijven de debitcard niet zullen accepteren.

Jos
Hans Lenaerts
Door

Hans Lenaerts

op 15 May 2018

Hoe werkt anoniem betalen? Ik heb begrepen dat als je van de ene kaart naar de ander kaart geld overmaak dit anoniem is! Waardoor wordt het dan anoniem? Is het ook anoniem als je van de ene partner kaart naar de andere partner kaart overboekt?

Jos
Bziker
Door

Bziker

op 28 Apr 2018

Beste, Kan ik met de viabuy een borg om een auto te huren in het buitenland voor 1500 EUR laten blokkeren ? Of is er een limiet. Ik heb namelijk niveau 1. Mvg . Bziker

Jos
Door

Jos

op 28 Apr 2018

Beste Bziker,Zoals je in https://mijndebitcard.nl/waar-je-op-moet-letten-als-je-een-auto-huurt-met-je-debitcard/" rel="noopener" target="_blank">mijn blog over autoverhuurbedrijven kan lezen ligt de borg die autoverhuurbedrijven tijdelijk op debitcards inhouden tussen de €50,- en de €200,-. Dus ik vermoed dat je een tikfout hebt gemaakt en €150,- bedoelt. Je zit nu in IDV1, in dit opwaardeer- en bestedingsniveau kan je maximaal €1.200,- per kalenderjaar opwaarderen en dus ook weer besteden met je Viabuy debitcard. Wil je het limiet verhogen dan kan dat heel eenvoudig door een simpele muisklik in je persoonlijk zeer goed beveiligde Viabuy omgeving.Je beschikt dan direct over een opwaardeer- en bestedingsniveau van €15.000,-

Bziker
Door

Bziker

op 30 Apr 2018

Beste Jos, Bedankt voor de snelle reactie ik bedoel echter een borgsom tussen 1000 en 1500 EUR. Ik heb ook het niveau opgehoogd naar IDV2. Met vriendelijke groeten, Bziker

Jos
Door

Jos

op 30 Apr 2018

Beste Bziker,Dank voor het compliment. Graag verneem ik van je in welk specifieke geval je denkt deze hoge borgsom nodig te hebben.

Bziker
Door

Bziker

op 30 Apr 2018

Beste Jos, De borgsom heb ik nodig voor de huur van een auto bij hertz in Marokko de borg is wel hoog staat ook op hun site dat er voldoende moet staan op de MasterCard, Ik heb de auto via Ryanair site ook geboekt en betaald later kreeg ik een mail dat er rekening gehouden moeten worden met de borg die is wel erg hoog 1500 EUR! Met beleefde groeten. Bziker

Jos
Door

Jos

op 30 Apr 2018

Beste Bziker,De borg is inderdaad hoog, maar met je Viabuy debitcard is dat nooit een probleem. Ik wens je alvast een goede reis toe.

Arie de Lange
Door

Arie de Lange

op 24 Jan 2018

Hallo, ik ben in bezit van een Viabuy debitcard en wilde een huurauto in Noorwegen bij een vestiging van Avis huren maar card wordt dus niet geaccepteerd als borg. Kan wel betalen etc. maar krijg er geen auto mee ivm borg.

Jos
Door

Jos

op 24 Jan 2018

Beste Arie,De hoogte van de borg die op je Viabuy debitcard moet staan verschilt per autoverhuurbedrijf. Zorg voordat je een auto gaat huren, dat je in het juiste opwaardeerniveau zit. Hierbij is mede van belang hoeveel geld je al met je debitcard hebt uitgegeven.

Ron
Door

Ron

op 06 Aug 2017

Hoi ik kan nergens lezen hoeveel contant geld ik kan storten en hoeveel ik kan opnemen.

Jos
Fam.Noce
Door

Fam.Noce

op 26 Jul 2017

Dag Heb net Rentalcars aan de telefoon gehad maar het is absoluut niet mogelijk om een auto te huren zonder creditkaart. Je kunt wel bestellen met je debitkaart maar er is tot nu toe geen enkel bedrijf in de wereld die jou de auto meegeeft zonder creditkaart.

Jos
Door

Jos

op 26 Jul 2017

Beste Fam. Noce,Bij Indigo cars kan je met je debitcard wereldwijd een auto huren. Je kan dus overal beschikken over een huurauto en je reserveert de auto met de debitcard.

karel-willem jaarsveld
Door

karel-willem jaarsveld

op 09 May 2018

Op de site van Indigo (9 mei 2018): ACCEPTED: American Express, Diners Club, Discover Card, MasterCard (not debit or prepaid), Visa (not debit or prepaid)Credit card(s) must be in the name of the main driver.NOT ACCEPTED: No other payment types will be accepted.

Jos
Door

Jos

op 09 May 2018

Beste Karel-Willem, De informatie die je aangeeft op de website van Indigo betreft oude informatie. Leeg het cache van je browser en je zal de volgende info in beeld krijgen: We can now offer debit card car hire in hundreds of locations worldwide. Vertaald naar het Nederlands, betekent het dat je met je debitcard, af kan rekenen voor het huren van een huurauto ter plekke.

Jitse Hoen
Door

Jitse Hoen

op 24 Nov 2017

Hallo Jos,Je lijkt niet te reageren op het stuk waarbij staat dat je met je Prepaid ViaBUY creditcard geen borg kunt betalen. Volgens jou kan dit wel. Terwijl in iedere FAQ/voorwaarde staat dat je alleen maar kunt betalen (lees: reserveren) voor de auto. De borg betalen met een Debetcard zou niet mogelijk zijn, omdat de huur ook niet teruggestort kan worden binnen 14 dagen.

Jos
Door

Jos

op 25 Nov 2017

Beste Jitse,Op elke prepaid creditcard, dus ook op die van Viabuy kan er borg worden ingehouden en nadat je de huurauto hebt teruggebracht wordt de borg direct op je debitcard retour geschreven. Het is correct dat niet alle autoverhuurbedrijven prepaid creditcards accepteren. Indigo doet dat wel en haar voorwaarden zijn vrij transparant en bovendien kan je tegen een redelijke prijs overal ter wereld een auto huren bij Indigo met de Viabuy prepaid creditcard. Voorwaarden van autoverhuurbedrijven kunnen veranderen. Het is dus van belang dat je zelf proactief bent en dit ten alle tijden in de gaten dient te houden.

Jeanny
Door

Jeanny

op 23 Apr 2018

Kan je mij de site van indigo geven kan t niet vinden en bij expedia komt deze niet naar voren wil nl auto huren in Italië pisa vliegveld

Jos
Joan
Door

Joan

op 18 Oct 2017

Beste, Ik heb via Indigo geprobeerd voor de derde week van november a.s. een auto in Carcassonne, Frankrijk, te huren (airport). Via het menu van Indigo krijg ik inderdaad een aantal opties voor huurauto's. Echter, wanneer ik vervolgens bij de voorwaarden kijk is het in het geheel NIET mogelijk om met een prepaid/debit card de borg te voldoen. Dit staat in de voorwaarden: Accepted: American Express, Diners Club, Eurocard, MasterCard (not debit or prepaid), Visa (not debit or prepaid). Het is, zeker in Europa, echt niet mogelijk met een prepaid/debit card.

Jos
Door

Jos

op 18 Oct 2017

Beste Joan,Je hebt waarschijnlijk naar een verouderde webpagina gekeken en ik adviseer je het caché in je browser te legen. Het huren van een auto binnen en buiten Europa is zeker wel mogelijk met de debitcard. Je reserveert de huurauto in de Indigo Arts Gallery. Dit valt onder Expedia.nl 100% gegarandeerd dat het daar mogelijk is.

Ritchie
Door

Ritchie

op 02 May 2017

Zojuist met ViaBuy card proberen te tanken bij TANGO, accepteert MasterCard , pas erin, pin ingevoerd , even wachten: Deze Card wordt niet geaccepteerd !! Saldo voldoende.....idee wat hier probleem is

Jos
Door

Jos

op 02 May 2017

Beste Ritchie,Bij tankstations zonder bediendes, wordt er een borg bij het bedrag wat je tankt opgetelt door Tango. Nadat je hebt getankt en voordat je het pasje weer uit het apparaat haalt, wordt die borg weer op je debitcard bijgeschreven. De borg ligt tussen de €50 en de €100, dit is afhankelijk van de lokatie van het tankstation. Het kan zijn dat er bij Tango een tijdelijke storing is geweest. Bij de klantenservice van Tango kan je dit aangeven, dan zullen zij het zo snel mogelijk voor je verhelpen.

Dirk
Door

Dirk

op 04 Feb 2017

Ik denk dat je verkeerde advies geeft, het volgende is heel duidelijk (zie Alamo in Orlando): Renter must use a major credit card to secure rental (debit cards do not qualify).Misschien dat het in Europa allemaal wat makkelijker gaat, er buiten is andere koek en juist daar moet je geen problemen hebben.Dirk

Jos
Door

Jos

op 04 Feb 2017

Beste Dirk,Goed dat je de vraag stelt :)Als je via internet bij RentalCars een huurauto voor in Amerika boekt, dan kan je afrekenen met de debitcard. Ik adviseer je om voor de https://www.financeads.net/tc.php?t=19183C299056540T" target="_blank" rel="nofollow">Viabuy debitcard te kiezen omdat deze debitcard beschikt over onbeperkte opwaardeermogelijkheden. Dit kan handig zijn, omdat je naast de borg die je op de debitcard moet laten staan voor het autoverhuurbedrijf in Amerika, waarschijnlijk ook nog andere (vakantie)uitgaves in Amerika zal gaan doen.

Els
Door

Els

op 24 Nov 2016

hoi, Ik heb een prepaid mastercard en wil graag geld over maken naar een gevangenis in UK . Nu krijg ik als antwoord niet mogenlijk om met een mastercard te betalen maar betaal met een debitcard. volgens mijn is dat toch het zelfde??? of heb ik het fout is dat iets anders?? hoor het graag van u.

Jos
Door

Jos

op 24 Nov 2016

Beste Els,Het is niet aan de orde dat je met de Mastercard Debitcard betaalt. Het gaat om jouw gratis Viabuy bankrekening die uiteraard aan je debitcard is gekoppeld. Het gaat erom dat je met jouw persoonlijke Viabuy bankrekening geld overmaakt naar het juiste bankrekeningnummer van de gevangenis.

Linda
Door

Linda

op 29 Nov 2016

Helaas klopt dat niet Jos. Ik heb het ook geprobeerd naar Amerika via Jpay maar de betaling wordt geweigerd.

Jos
Door

Jos

op 29 Nov 2016

Je moet het lange nummer van je Viabuy debitcard koppelen aan de Jpay App. Let goed op dat je het nummer correct invult. En als tenaamstelling gebruik je de naam zoals die exact op jouw Viabuy debitcard staat vermeld. Je zal ontdekken dat het perfect werkt.

johnny
Door

johnny

op 11 Oct 2016

Mijn viabuy card werd wel geaccepteerd om een huurauto in spanje te boeken maar de borg , om bovengenoemde reden , was een probleem . Heb het na laten gaan en geen enkel autoverhuurbedrijf in die omgeving ( ook sunnycars) kon de borg op die wijze accepteren . Ik moest de reis dezelfde dag afzeggen........alles ter info.

Jos
Door

Jos

op 11 Oct 2016

Het werkt als volgt: bij elke debitcard wordt door het autoverhuurbedrijf een bedrag zijnde de borg geblokkeerd voordat je de auto mee krijgt. Het borgbedrag wordt na een periode ( zie de voorwaarden van het autoverhuurbedrijf) weer vrijgegeven. Deze borg dient voor het geval er schade wordt gemaakt door de huurder van de auto of als de huurder de auto niet terug brengt.

Raaj
Door

Raaj

op 30 Jul 2016

Hallo, ik probeer in Orlando via Rental Car een auto te huren, maar bij allemaal staat in de voorwaarden dat je de borg daar niet kan betalen met een Debit Card alleen een Credit Card. Suggesties voor een alternatief.

Jos
Door

Jos

op 30 Jul 2016

Beste Raaj,Elk autoverhuurbedrijf moet de Viabuy Mastercard debitcard accepteren. Een debitcard is een prepaid creditcard en deze kaart heeft namelijk dezelfde mogelijkheden als een creditcard. Alleen de borg die er op je kaart moet staan kan verschillen per autoverhuurbedrijf. Maar dat is geen probleem, omdat je overal ter wereld met je smartphone je Viabuy kaart kan opwaarderen. Dit doe je via de IBAN code die je van Viabuy hebt ontvangen. Het geld staat binnen een uur op je kaart.

Raaj
Door

Raaj

op 30 Jul 2016

Hoi. Zoals je zegt een prepaid card. Ook die accepteren ze niet. Het staat duidelijk op de site en in de voorwaarden. En Nu?

Aloric
Door

Aloric

op 23 Jun 2016

Ik heb een zwager die amerikaans is en die zegt dat je een debit card alleen kan gebruiken in Amerika als je daar woont. Welke debitcard kan ik in Nederland kopen dat ik kan gebruiken op Aruba en in Amerika? Alvast bedankt voor uw reactie.

Jos
Inge
Door

Inge

op 31 Mar 2016

Ik heb de debitcard aangevraagd om een auto te huren in het buitenland. Hoeveel is de borg gemiddeld? En hoe lang duurt het als ik geld stort op de debitcard vanaf mijn abn amro rekening?

Jos van Tongeren
Door

Jos van Tongeren

op 01 Apr 2016

Beste Inge,Er is geen gemiddelde borg. Vraag aan het autoverhuurbedrijf hoe hoog de borg is. Elk autoverhuurbedrijf bepaalt dat namelijk zelf.In welk IDV level zit je?

Peter
Door

Peter

op 13 Feb 2016

Hoe gaat de belastingdienst hier mee om. Denk dat ze ook een jaarafschrift willen hebben voor de eindafrekening en mogelijk betalen IB

Jos van Tongeren
Door

Jos van Tongeren

op 13 Feb 2016

Beste Peter,in deze blog staat expliciet vermeld hoe simpel het is om met je debitcard af te rekenen. Hoe er gecommuniceerd dient te worden met de belastingdienst valt buiten deze blog. Ik zal je vraag uiteraard hier beantwoorden. In eerste instantie gaat het erom op welke debitcard je doelt. Zoals je in de footer van mijn website kan zien biedt ik 7 verschillende debitcards aan. Elke debitcardmaatschappij heeft zijn eigen manier van afschriften tonen aan de eigenaar van de debitcard. Uiteraard is het je eigen verantwoordelijkheid om je inkomsten eerlijk aan de belastingdienst op te geven.

jacuqes
Door

jacuqes

op 15 Mar 2015

Er wordt hierboven gezegd, dat je met je debitcard evenveel kan doen als met een creditcard, maar waarom kan ik dan mijn maandelijkse contributie voor Sparkstrike a $19,95 niet betalen, ik krijg de boodschap payment declined Reactie zie ik graag met spoed tegemoet

Jos van Tongeren
Door

Jos van Tongeren

op 16 Mar 2015

Beste Jacuqes,Je kan je debitcard inderdaad gebruiken alsof het een creditcard is. De viabuy debitcard bijvoorbeeld heeft zelfs nog meer mogelijkheden ter beschikking dan een creditcard. https://mijndebitcard.nl/viabuy-mastercard-debitcard/" title="viabuy card" target="_blank" rel="nofollow">Klik en lees over de Viabuy debitcard.Als je de instructies die in deze blog beschreven staan hebt opgevolgd dan zou het goed zijn gegaan. Maar vermoedelijk had je te weinig saldo op je kaart of is je debitcard nog niet geactiveerd.

Poom
Door

Poom

op 26 Feb 2015

Ik heb probleem met mijn betaling, ik probeer op de website van JeunesseGlobal te shoppen maar het lukt niet, hij zegt altijd over ik moet bevesteging dat ik echt van de pashouder bent!!! ik moet fomulier via de fax opsturen! maar ik heb geen fax!!!! hoe kan ik dit oplossen! ik kan hun ook niet bereiken ze nemen telefoon niet op! dit is 4de dagen al!!! kunnen julie wat aan doen?

Jos van Tongeren
Door

Jos van Tongeren

op 26 Feb 2015

Beste Poom,Wat vervelend dat het betalen op die website je niet lukt. Je moet zoeken naar het Mastercard embleem en vervolgens denken dat je een creditcard hebt. Dan kan je afrekenen met je debitcard.

Jo
Door

Jo

op 10 Feb 2015

Jos,Ik heb de kaart van Viabuy met het nivo IDV2. Ik gebruik de kaart alleen om te pinnen.

Sylvia
Door

Sylvia

op 10 Feb 2015

Hallo Jos,Ik heb een VIABUY Gebruik ik weinig ,wel gebruikt voornamelijk tijdens vakantie, internet boeking voor overtocht boot Kroatie-Italie . Gaf me wel een zekerheid om geld te pinnen bij banken en benzinepompen. Weet niet of ik de kaart wil houden.

Jos van Tongeren
Door

Jos van Tongeren

op 10 Feb 2015

Beste Sylvia,Bedankt voor je reactie.Wat fijn dat de Viabuy Debitcard je zekerheid gaf om te pinnen bij banken en bij benzinepompen. Waarom weet je niet of je de kaart wil houden?

David
Door

David

op 10 Feb 2015

O ja mijn Saldo op de kaart is 1000 is dacht ik wel voldoende voor diezel

Jos van Tongeren
Door

Jos van Tongeren

op 10 Feb 2015

Beste David,Met €1000 kan je heel wat kilometers rijden :) Of het voldoende is is afhankelijk van de regels van het tankstation waar je tankt. Zoals je kan lezen in deze https://mijndebitcard.nl/gebruik-debitcard-als-een-creditcard/" title="blog" target="_blank" rel="nofollow">blog heeft elk tankstation haar eigen regels. Zo ook de hoogte van de borg.

David
Door

David

op 10 Feb 2015

Beste Josje schrijft iedere keer dat het misschien een storing was,maar dit is echt niet zo. ik zit 50.000 km per jaar op de weg en tank dus vaak!! Heb op diverse tijden, diverse merken onbemande tankstations en div plaatsen de skrill kaart geprobeert en het werk ECHT NIET!!! Als adviseur hoop ik dat je er induikt en niet iedereen het zelfde laat schrijven

Jos van Tongeren
Door

Jos van Tongeren

op 10 Feb 2015

Beste David,Hartelijk dank voor je reactie.Ik heb 2x aan je geantwoord dat er mogelijk een tijdelijke storing kan zijn.Als je 50.000 km per jaar op de weg zit, dan ben ik erg benieuwd bij welke stations je allemaal “Nee” hebt gekregen. Je schrijft uitsluitend over onbemande tankstations, hoe zit het met de bemande stations? Heb je daar ervaring mee? Heb je gechecked of Mastercard werd geaccepteerd?en beste David … ik laat niet iedereen hetzelfde schrijven! Iedereen is vrij om te reageren en elke reactie plaats ik.

David
Door

David

op 10 Feb 2015

Jos Geen tijdelijke storingen zeker niet onbemande stations met nee kan ik je wel een lijstje sturen bemande werkte wel erg goed overal waar ik het probeerde werd de kaart geaccepteerd

Jos van Tongeren
Door

Jos van Tongeren

op 10 Feb 2015

Beste David,Het kan zijn dat bepaalde onbemande tankstations geen contract hebben met Mastercard. Het kan per locatie van hetzelfde bedrijf verschillen. Dit komt doordat de tankstations per locatie zelfstandig zijn en zelf hun eigen regels bepalen. Ik heb contact gehad met Texaco Nederland. Reactie:"Elke debit-Mastercard wordt op onze locatie geaccepteerd. Op de meeste Texaco locaties is echter een minimum van 125euro vereist." Ook heb ik contact gehad met Tango Nederland. Reactie: "Iedere keer als u tankt bij een onbemand tankstation wordt er een bedrag van € 125,- gereserveerd om de uiteindelijke betaling te kunnen garanderen. Dit bedrag wordt tijdelijk geblokkeerd op uw rekening. Na uw tankbeurt wordt het getankte bedrag van uw rekening afgeschreven en wordt de reservering vrijgegeven."Het is logisch dat er onbemande stations zijn die een beperking in hun service hebben. Dat kan bijvoorbeeld zijn dat je als klant minder betaalmogelijkheden ter beschikking hebt. Je betaalt minder voor je brandstof, dat betekent ook vaak minder service.

David
Door

David

op 12 Feb 2015

Bedank voor alle informatie. ik zal kijken naar de viabuy kaartDavid

Jos van Tongeren
David
Door

David

op 10 Feb 2015

Hartelijk dank voor je reactie Goed om te horen Alleen het verhaal van Tango klopt echt niet op de A9 is een tango waar het zeker niet werkt ook esso express werkt niet. Ik weet dat je het niet kunt helpen maar dit is echt de beperking van de debet card

Jos van Tongeren
Door

Jos van Tongeren

op 11 Feb 2015

Beste David,Het hoofdkantoor van Tango heeft aangegeven dat Mastercard wordt geaccepteerd en dat het niet uitmaakt of het een debitcard of creditcard betreft. Waarschijnlijk was er op het moment dat je ging tanken een storing of er stond te weinig geld op je kaart. Bij Esso Express lukte het je ook niet om met je Mastercard af te rekenen, dat zal dan ook om een van de twee hiervoor genoemde redenen zijn geweest.Je hebt een Skrill Moneybookers debitcard gebruikt, zoals je weet is dit een kaart met beperkingen, daarom ook de lage aanschafprijs. Een uitstekende kaart voor beginners, maar niet voor iemand die veel onderweg is. In jouw geval adviseer ik de Viabuy debitcard deze zal je veel comfort opleveren.De Viabuy debitcard zal in alle gevallen werken, mits het benzinestation de online verbinding met Mastercard aan heeft staan. Let dus ter plekke goed op of Mastercard geaccepteerd wordt.

Eva
Door

Eva

op 22 Dec 2014

Hallo,Bij twee verschillende onbemande tankstations geprobeerd te betalen, maar mijn SKRILL debitcard werkt bij beide niet. Heb overigens wel meer dan de 75-150 euro op de kaart staan.Verder werkt ie overal, vooral enorm handig in de Verenigde Staten! :)Groetjes.

Jos van Tongeren
Door

Jos van Tongeren

op 22 Dec 2014

Beste Eva,Het kan zijn dat de onbemande tankstations de server van Mastercard uit hadden staan of dat er een tijdelijke storing was, waardoor er geen verbinding plaats kon vinden en er niet gecontroleerd kan worden of jij voldoende geld op je debitcard had staan.Wat leuk om te horen dat de kaart verder overal perfect werkt. En dat de kaart in de Verenigde staten van Amerika erg handig is om daar te gebruiken.

Eibert
Door

Eibert

op 01 Nov 2014

Ik heb inmiddels een prepaid creditcard en bij mij werkt het niet bij onbemand tankstation. Terwijl ik er € 500.- op gestort heb. Dat moet toch genoeg zijn voor het tanken zou ik zeggen. Werkte niet bij AVIA en ook niet bij Firezone station. Met een andere creditcard (rabocard) is het wel gelukt.Of moet de borg dan nog hoger zijn?

Jos van Tongeren
Door

Jos van Tongeren

op 02 Nov 2014

Beste Eibert,Bedankt voor je vraag. Welke debitcard gebruikte je en bij welke tankstations heb je getankt? Als je mij de exacte locaties van de onbemande tankstations geeft dan ga ik het voor je uitzoeken.

Eibert
Door

Eibert

op 03 Nov 2014

Mijn card is van SKRILL.Geprobeerd bij de onbemande stations: AVIA Xpress Teuge (woudweg 7) op 29 en ook op 30 oktober geprobeerd FireZone Apeldoorn (Laan v Zevenhuizen 396) op 29 oktober geprobeerdOp 30 oktober tanken bij een bemande tankstation is betaling met SKRILL card wel gelukt. (dus ben ik er zeker van dat mijn card goed is geactiveerd).

Jos van Tongeren
Door

Jos van Tongeren

op 03 Nov 2014

Beste Eibert,Of je kaart nu van Skrill, van DB of van Viabuy is maakt niet uit. Het werkt als het tankstation Mastercard accepteert. Wat bij de meeste stations het geval is. Check nog even bij de onbemande stations waar je getankt hebt of ze daar Mastercard accepteren. Dat is van belang. Als je het Mastercard logo ziet dan kan je er dus tanken. Anders zal je naar een ander tankstation toe moeten gaan die Mastercard wel accepteert :)Bij welk bemand tankstation heb je op 30 Oktober getankt?

Reactie plaatsen