Debitcards vergelijken
Meer info

Je komt altijd in aanmerking voor een debitcard

Page content

Gebruik de Debitcard als een Creditcard

Debitcards

Met een Debitcard heb je dezelfde gebruiksmogelijkheden als met een Creditcard. Het grote voordeel van een debitcard is dat je eerst geld op de kaart stort, voordat je er een betaling mee kan doen. Je boekt dus via een bankrekening of kasstorting een persoonlijk tegoed op de kaart en daarna kan je vrijwel overal ter wereld met je debitcard afrekenen. Omdat je eerst geld op je debitcard stort, ga je bewust met je geld om en kan je dus alleen geld uitgeven wat je werkelijk bezit.
Bij een creditcard daarentegen reken je achteraf pas af bij je bank of creditcardmaatschappij. Je stort vooraf geen geld op je creditcard, maar leent dus geld.
Zo verlies je al heel snel het overzicht in je geldzaken en dat merk je pas als je aan het eind van de maand de afrekening van je creditcard ontvangt. Je ziet dan pas hoeveel geld je uit hebt gegeven. Het risico dat je teveel uit hebt gegeven en dat je de rekeningen niet op tijd kan voldoen is groot.
Anders gezegd: bij een debitcard heb je 100% controle over je geldzaken en bij een creditcard absoluut niet.

Nog meer voordelen van de debitcard

Via een zeer goed beveiligd online account of via de App die je bij de Viabuy debitcard ontvangt boek je geld over van een van je bankrekening naar je Viabuy debitcard.
Ook kan je contant geld op de kaart storten of met Bitcoins opwaarderen.

Goed om te weten is dat je altijd voor een debitcard in aanmerking komt en voor een creditcard niet. Er vindt geen BKR-toetsing plaats en bij het aanvragen van een debitcard wordt ook niet naar je financiële situatie gekeken.

Zoals gezegd kan je met een Debitcard hetzelfde doen als met een Creditcard. Eigenlijk is een Debitcard een Prepaid Creditcard. Dit betekent dat je vooraf geld op de kaart stort, en dat je de kaart daarna kan gebruiken alsof het een creditcard is.
Overal waar je leest of hoort: “betaal met je Creditcard“, moet je even in je hoofd de vertaalslag maken naar “Debitcard”.
Als er staat dat Mastercard wordt geaccepteerd, kan je de debitcard gebruiken alsof het een creditcard is. Wel moet je eerst voldoende geld op de debitcard storten, voordat je er aankopen mee kan doen. Zo ga je bewust(er) met je uitgaven om.
Hierdoor kan je niet meer geld uitgeven dan hetgeen je te besteden hebt. Door regelmatig de debitcard te gebruiken zal je niet zo snel in de schulden terecht komen.
In de Video ontdek je nog meer mogelijkheden van de debitcard.

Je weet altijd hoe je er financieel voor staat

Het overzicht dat je met een debitcard hebt, is actueler dan bij een creditcard. Je hebt altijd en overal een actueel financieel overzicht via je beveiligde online debitcard account en via de mobiele app. Zowel met computer als mobiel kan je door een simpele muis- of vingerklik wereldwijd je geldzaken regelen.

Kopen op het internet met een Debitcard

Aankopen doen via internet is erg makkelijk. Je kan in korte tijd vele webshops bezoeken zoals Bol.com, Zalando en bijvoorbeeld Amazon. Zo kan je ook aankopen doen bij internationale websites in Amerika, Afrika, Australië, en China. Ook in Nederland kan je je aankopen online doen zoals bijvoorbeeld bij postorderbedrijven.
De postorderbedrijven van vroeger zijn allemaal online te bezoeken, maar ook de winkels in de winkelstraat hebben een digitale versie. Denk maar aan de HEMA, Kruidvat, en Scapino. Hier reken je dus met gemak af met je debitcard.

Kopen buiten internet om

Ook de aankopen en de transacties die je doet in al de gevallen dat je geen computer nodig hebt, kan je zonder problemen doen met de debitcard. Denk maar aan situaties waarbij je in een fysieke winkel, zoals bijvoorbeeld bij een elektronicazaak of een kledingzaak een aankoop wil doen. Of je wil onderweg benzine tanken of afrekenen na een avondje uit. Het is allemaal mogelijk met de debitcard. Uiteraard kan je als je dat wil contactloos betalen met een van de 3 beste debitcards.
Je gebruikt hem als een creditcard, maar geniet van de voordelen van een creditcard en niet van de nadelen.

Zijn al je aankopen verzekerd?

De aankopen die je met een debitcard doet zijn verzekerd tegen verlies, diefstal of beschadiging. Je kan het zien als een gratis verzekering van Mastercard voor het geval dat het product wat je bestelt hebt niet, niet compleet of beschadigd bij je binnen komt. Je kan dan een schadeclaim indienen en hoeft je geen zorgen te maken dat je er bij inschiet. Het is een veiligere manier van betalen dan dat je met Ideal zou afrekenen.

Masterpass, de digitale betaalservice van Mastercard

Als je op internet winkelt dan hoef je maar een keer je gegevens in te voeren en vervolgens reken je met Masterpass af. Je klikt op de Masterpass knop.De volgende keer dat je met je debitcard afrekent, hoef je al die gegevens niet meer in te vullen en gaat afrekenen supersnel met je Mastercard debitcard. Jouw persoonlijke gegevens worden veilig bewaard door Mastercard. Het gaat 2 dagen sneller dan via Paypal. Je hoeft geen geld over te boeken, het geld staat toch al op je kaart.

Audio- en Videodiensten

Er komen steeds meer mogelijkheden om muziek en films online te luisteren of te bekijken, zoals Netflix, Apple muziekdienst, en Spotify en Deezer. Het is een mooie ontwikkeling dat alles binnen handbereik is. Er wordt alleen wel betaling met een creditcard gevraagd. Gelukkig kan hier ook betaald worden met de Viabuy debitcard, dus voor iedereen is het mogelijk om te abonneren op een van de populaire diensten.

Andere contracten afsluiten

Er komen steeds meer abonnementen die je via internet af kan sluiten. Denk maar aan populaire games waarvoor je collectersitems aan kan schaffen. Maar ook in abonnementsvorm komt dit voor en de abonnementsgelden kan je automatisch laten incasseren via de Viabuy debitcard. Dit komt omdat er aan deze debitcard een IBAN bankrekening is gekoppeld.

App’s aanschaffen

Steeds vaker maak je gebruik van je tablet of je Smartphone om Apps aan te schaffen. Je kan elke App met je debitcard aanschaffen. Zonder dat je een creditcard nodig hebt kan je met je debitcard als betaalmethode Mastercard selecteren en vervolgens afrekenen in de Google Play store en in Apple’s Appstore.
Zo kan je ook jouw Viabuy debitcard koppelen aan een Android-, Apple-, of aan een Samsungaccount om er direct je betalingen mee te doen..
Zo kan je ook onderweg allerlei App’s aanschaffen. Dit gaat heel makkelijk via je persoonlijke beveiligde account van je Viabuy kaartrekening. Ook het verlengen van je WhatsApp abonnement doe je met de debitcard.

Auto Huren met een Debitcard

Ook voor het huren van een auto, waar dan ook ter wereld, kan je een debitcard gebruiken. Er wordt vaak een creditcard gevraagd, maar een debitcard is ook goed, want jouw Debitcard is een Creditcard. Bovendien kan je bij Indigo en Hertz met je debitcard terecht. Zorg in dit geval wel dat er ruim voldoende geld op gestort is, de borg moet er namelijk ook op ingehouden kunnen worden. Het is belangrijk om vooraf te informeren hoe hoog de borg is, dat kan namelijk verschillen per autoverhuurbedrijf. De borg wordt tijdelijk op de kaart geblokkeerd en, als de auto teruggebracht wordt, weer vrijgegeven.
De misvatting bestaat, dat voor het huren van een auto in het buitenland een creditcard vereist is en dat het met een debitcard niet kan. (zie ook het antwoord in een reactie onderaan deze blog aan Raaj).
Tevens wordt je doorverwezen naar een specifieke blog inzake autoverhuur vanaf het vliegveld bij het verhuurbedrijf van Hertz. Veel van mijn klanten hebben bijzonder goede ervaringen met deze autoverhuurder, welke wereldwijd auto’s verhuurt met behulp van de Viabuy debitcard.

Let op: geef niet je debitcard aan je kind mee. Hij/zij moet zichzelf namelijk legitimeren bij het afhalen van de huurauto. Je kind kan in dat geval zelf een Viabuy debitcard aanvragen. En als begeleid autorijden aan de orde is dan moet jij als ouder eerst een debitcard aanvragen, waarna je zoon of dochter een partnerkaart aan kan vragen.

Met je eigen auto op vakantie

Het kan zijn dat je met je eigen auto op vakantie gaat. In dat geval kan je met de Viabuy debitcard, als je door pech komt stil te staan, ter plekke geld op je debitcard storten om de rekening van de garage aldaar te betalen. Dit kan je overal doen waar je een internetverbinding hebt, via je persoonlijk beveiligde Viabuy bankrekening. Het geld staat binnen een uur op je debitcard. Ook hier heb je geen creditcard voor nodig. Bovendien beschik je bij de Viabuy debitcard over onbeperkte opwaardeermogelijkheden. Je komt nooit geld te kort.

Met het vliegtuig op vakantie

Als je snel op je vakantiebestemming aan wil komen dan ga je met het vliegtuig op vakantie in plaats van met de auto.
Gelukkig kan je met de debitcard je vliegticket betalen en heb je daar geen creditcard voor nodig. Ook het boeken van all inclusive vakanties behoort tot de mogelijkheden.

Schadeclaim indienen

Het kan zijn dat je vlucht vertraging ondervindt, waardoor je geld terug kan vorderen met de App Miss Casey, welke je gratis kan downloaden in de App Store of in de Google Play store. Op je Viabuy debitcard kan je vervolgens het terug te vorderen bedrag van je reeds ingediende schadeclaim laten storten. Dit is normaliter binnen 24 uur geregeld.

Mastercard logo? Debitcard gebruiken!

Als je bij een restaurant, hotel of een benzinestation het logo van MasterCard ziet staan, kan je hier ook afrekenen met je Debitcard. Hetzelfde geldt voor andere fysieke winkels waar je ook met een creditcard kan afrekenen.
Op websites is het vaak zoeken hoe je af kan rekenen, of hoe er geld op je Viabuy debitcard gestort kan worden. Ook bij bepaalde websites, waar je aan weddenschappen mee kan doen zoals, toto.nl of betfair is dat het geval.
Het gewonnen geld kan op je Viabuy debitcard gestort worden. Het is vrij eenvoudig, je zoekt naar het Mastercard logo op de betreffende website , vaak staat dat onderaan de website. Je moet nogal eens een behoorlijk eind doorscrollen. Kan jet het niet vinden? Neem dan de voorwaarden van de betreffende website door en je zal zien dat daar staat dat het met Mastercard geregeld kan worden, dat betekent dat je met de Viabuy debitcard goed zit.

Bovendien is het veel beter om zonder creditcard door het leven te gaan, omdat je met de debitcard geen geld leent en geen BKR notering krijgt. Tevens overzie je jouw persoonlijke uitgaves veel beter met de debitcard.

Afrekenen via Paypal mogelijk met Viabuy Debitcard

Omdat het steeds vaker voorkomt dat je via Paypal kan afrekenen op internet. Zoals bij de App Store, en via eBay, moet je weten dat je bij je Paypal instellingen op zoek gaat naar een creditcard, waarbij je erop let dat je het Mastercard logo ziet. Eenmaal bij je Paypal instellingen je lange debitcardnummer ingetikt te hebben, kan je als je later elders op internet Paypal ziet staan bij de afrekenmethodes, je betaling via Paypal verrichten.

Handelen op eBay

Handelen op eBay wordt steeds populairder. Steeds meer mensen doen zaken op eBay door het kopen en verkopen van hun spulletjes. Ook kan je je ingekochte goederen bij de eBay veiling aanbieden.
Net zoals bij Paypal koppel je op exact dezelfde manier jouw debitcardgegevens aan je EBay instellingen.
Let op: Handelen (dus kopen en verkopen) via Ideal is niet mogelijk!

Vele opwaardeermethodes

De Viabuy debitcard kent vele opwaardeermethodes, het komt nogal eens voor dat de Ing, ABN-AMRO of ideal  een storing hebben. Gelukkig kan je met de Viabuy debitcard op vele andere manieren geld op je kaart zetten.
Bovendien ontvang je bij de Viabuy debitcard een IBAN bankrekeningnummer, dit geeft je heel veel vrijheid om je bankzaken bijzonder efficiënt te regelen waar en wanneer jij wil. Nog nooit was het zo makkelijk om geld van je debitcard op- en af te boeken. Ook anderen kunnen geld op je Viabuy debitcard boeken, zoals je werkgever.

Met de Viabuy debitcard kan je nu ook onbeperkt contant geld op de kaart storten bij elk Grens Wisselkantoor (GWK), maar ook bij elk Western Union agentschap. Het enige wat je op hoeft te geven is je persoonlijke IBAN Code (Viabuy), en de tenaamstelling zoals die op je Viabuy debitcard staat vermeld.

Betalen met je vooraf oplaadbare creditcard, een extra instructie

Omdat sommige bezoekers van mijn website nog niet zo lang een vooraf oplaadbare creditcard gebruiken, en daarom nog niet exact weten hoe te betalen met een vooraf oplaadbare creditcard, geef ik nog een paar extra tips:i
Offline, dus als je bijvoorbeeld afrekent in een restaurant, hotel, of een winkel dan wordt de ene keer om je handtekening gevraagd die je dan onder het kassabonnetje moet zetten, en een andere keer wordt om je pincode gevraagd.
Je kan ook veilig afrekenen via je selfie, of via de gezichsherkenning van je (nieuwe) mobiele telefoon .
Heeft je huidige mobiel nog geen gezichtsherkenning als identificatiemethode? Geen zorgen, je identificeert je dan dus met een door jezelf gemaakte selfie. Dit is een nieuwe service die Mastercard aanbiedt voor elke debitcard. Het is 100% veilig, niemand anders kan op die manier afrekenen met jouw debitcard. Je debitcard is namelijk geïntegreerd in het betaalproces, gekoppeld aan jouw gezicht.

Als je je aankoop Online doet, op internet dus, dan moet je het lange dikgedrukte nummer invullen wat op je kaart vermeld staat, soms nog aangevuld met de 3-cijferige csv-code welke op de achterkant van je debitcard vermeld staat. En bij sommige webshop moet je de Mastercard secure code of de verified bij Visa 3D secure code invullen. Dit is een extra beveiliging die webshops zelf in kunnen stellen. Hetgeen overigens nog niet zo vaak voorkomt. Mocht je dit tegenkomen, dan kan je voordat je afrekent, dit met enkele simpele muisklikken instellen.

Pre-authorisations hotels in Amerika (USA)

Het komt voor dat als je in Amerika een hotel reserveert met een creditcard dat na het uitchecken aldaar de pre-authorisation niet van je creditcard wordt afgehaald. Gevolg is dat het te besteden bedrag wat nog resteert op je creditcardkrediet beperkt blijft. Hierdoor kan het zo zijn dat je geld tekort komt tijdens je vakantie in de USA. Dit is dus erg vervelend. Met de Viabuy debitcard kan dit je niet overkomen. Direct na het uitchecken wordt het bedrag van de voorautorisatie van je debitcard vrijgegeven.

Reeds bestaande internet accounts

Het kan zijn dat je een reeds bestaand internetaccount hebt, waar je betaalmethode aan is gekoppeld. Zo kan je een creditcard hebben gehad, welke je niet meer wil gebruiken. In elk internetaccount kan je die creditcard verwijderen.
Maar het kan ook zijn dat je na 3 jaar een nieuwe debitcard van je debitcardmaatschappij ontvangt. Dan zal je de nieuwe debitcardgegevens zoals je kaartnummer en je csv code en de vervaldatum van de kaart in je account aan moeten passen. Dit kan het geval zijn in je Android- of in je Apple of Playstation acoount. Je kan de gegevens makkelijk aanpassen door in te loggen in een van de accounts en vervolgens je oude kaartgegevens te verwijderen en daarna je nieuwe debitcardgegevens in te voeren.
Daarna kan je weer makkelijk je aankopen en je gameuitbreidingen doen.

100% controle dankzij de handige Debitcardapp

Dankzij de handige debitcardapp heb je altijd en overal 100% controle over al je geld en kan je precies zien hoe je er financieel voor staat. Ook kan je via de App op allerlei manieren geld op je debitcard storten. Bij elke boeking die je maaakt staat het geld dus direct op je debitcard en kan je elke gewenste betaling verrichten.
Dit is het verschil met een creditcard. Dankzij de debitcardapps voor mobiel en tablet overzie je je geldzaken en zal je niet rood komen te staan en niet in de schulden terecht kunnen komen. Bovendien is de debitcard veel handiger in het gebruk dan een creditcard voor al je uitgaven. Zo houd jij 100% controle en heb je dus zelf de touwtjes in handen.
Bestel daarom de debitcard.

Viabuy-debitcard

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Average rating:  
 1 reviews
by Earl on card

Ik ben super geholpen door Jos. En ik snap nu ook beter hoe ik de debitcard kan gebruiken alsof het een echte creditcard is.Bij deze bedankt voor alle hulp.

Comment Section

86 reacties op “Gebruik de Debitcard als een Creditcard


Door Mo op 5 september 2018

Hallo
Nog een vraagje. Ik heb de kaart inmiddels bestelt en ik wilde hem upgraden naar level 2 maar dat is 2 x niet gelukt. Heb de id kaart ingescanned. Er staat ook alleen id kaart voor en achter maar op de achter kant staat geen adres.
Moet ik nu 2 kanten sturen. Moet het burgerservicenummer leesbaar zijn of mag ik deze camoufleren? Hoe stuur ik dan mijn adresgegevens?
Alvast bedankt


Door Jos op 5 september 2018

Beste Mo,
Gefeliciteerd met de aankoop.

Om te upgraden naar level 2 wordt je binnen je beveiligde inlogomgeving eerst gevraagd om je Identiteitsbewijs in te scannen. Je doet er verstandig aan om de voor- en achterkant te uploaden naar Viabuy. Zorg voor een duidelijke scan. Alle info moet goed leesbaar zijn. Na het uploaden van je ID wordt aan jou gevraagd om een volgend document te verstrekken. In dat document wordt onder andere om je adres gevraagd.


Door Mo op 5 september 2018

Bedankt voor je antwoord maar moet het burgerservicenummer nu leesbar zijn of mag ik het camoufleren op de website van mijn overheid word dat aangeraden


Door Jos op 6 september 2018

Beste Mo,

Op de website van de overheid staat inderdaad vermeld dat het in bepaalde gevallen verstandig is om je BSN te camoufleren. Maar dit betreft, als je het bedrijf waar je jouw persoonlijke gegevens heen stuurt, niet vertrouwt. In dit geval spreken we over Viabuy die samen met Mastercard wereldwijd honderdduizenden (prepaid)creditcards uitgeeft en de ID registratie is juist bedoeld om fraude in het financiële betalingsverkeer te voorkomen. Bovendien houden zowel Viabuy als Mastercard zich aan de Europese regelgeving waar financiële instellingen aan behoren te voldoen.

Je zal begrijpen dat er in IDV2 voor elke kaarthouder al €15.000,- per kalenderjaar met de Viabuy debitcard uitgegeven kan worden en als je daarna nog es upgrade naar IDV3 dan heb je onbeperkte financiële mogelijkheden. Alle Viabuy kaarthouders tesamen genereren gigantisch veel geld, onder andere over het internet. Maar natuurlijk ook in de fysieke winkels zoals benzinestatons, hotels, restaurants, om maar enkele voorbeelden te noemen. Ik hoop dat het zo een beetje dudelijk voor je is.


Door mon op 23 augustus 2018

Hallo
hoeveel geld kan ik pinnen,had gelezen 100 euro in totaal?Komt het geld ook aan als ik alleen een iban aangeef en uit welk land is mijn iban?
bedankt


Door Jos op 23 augustus 2018

Beste Mon,

Hoeveel geld je wereldwijd kan pinnen is afhankelijk van in welk opwaardeerniveau je zit en uiteraard ook hoeveel je in dat niveau reeds hebt besteed. Zo kent de Viabuy debitcard het opwaardeerniveau IDV3 met onbeperkte opwaardeer- en bestedingsmogelijkheden. In dat geval kan je zoveel pinnen als je wil.
Uiteraard komt het geld aan als je het juiste IBAN bankrekeningnummer aangeeft.
Zo kan iedereen geld op jouw persoonlijke Viabuy debitcard storten. Ook kan jij vanaf je viabuy bankrekening direct geld op elke ander willekeurig IBAN bankrekening storten.
Uit welk land je IBAN komt doet niet terzake, omdat je het Europese IBAN banknummer wereldwijd kan gebruiken. Je kan het zien aan de eerste 2 cijfers van het aan jou toegekende nummer.


Door Marianne op 20 augustus 2018

Ja Jos, Hertz Ierland is geen probleem bedankt! De borg is 300 euro en de super cover moet daar betaald worden maar moet er meer geld op de card staan? Of is dit dan in principe voldoende.
Maak me er een beetje zorgen over


Door Jos op 20 augustus 2018

Beste Marianne,

Je kan bij het autoverhuurbedrijf navraag doen hoeveel geld je moet betalen voor de schade- en diefstaldekking. Dit is de super cover. Dit bedrag verschilt per huurauto. Het zal, als je de huurauto weer inlevert, verrekend worden met de borg.


Door marianne op 16 augustus 2018

accepteert autoverhuurbedrijf Hertz in Ierland de viabuy card


Door Jos op 16 augustus 2018

Beste Marieanne,

Ook in Ierland kan je bij autoverhuurbedrijven, zoals Hertz, met je Viabuy debitcard terecht om een auto te huren. Wel moet er voldoende borg op de kaart staan.


Door tony beckx op 16 mei 2018

ik ga in oktober 2018 naar Malaga op vakantie en wil daar een auto huren en nu ben ik bang dat ze mijn mastercard van viabuy niet zullen accepteren omdat veel rental car verhuurbedrijven de debitcard niet zullen accepteren.


Door Jos op 16 mei 2018

Beste Tony,

Met je Viabuy Mastercard debitcaed kan je bij Indigo Cars een auto huren. Let op dat er voldoende borg op je debitcard staat. Zie ook deze blog.


Door Hans Lenaerts op 15 mei 2018

Hoe werkt anoniem betalen? Ik heb begrepen dat als je van de ene kaart naar de ander kaart geld overmaak dit anoniem is! Waardoor wordt het dan anoniem? Is het ook anoniem als je van de ene partner kaart naar de andere partner kaart overboekt?


Door Jos op 15 mei 2018

Beste Hans,

Omdat je Viabuy debitcard niet verbonden is met een van je bankrekeningen, is er sprake van anonimiteit. Van Kaart naar kaart boekingen vallen hier ook onder.
Je bent wel verplicht om je saldi van je Mastercard debitcards op te geven aan de belastingdienst.


Door Bziker op 28 april 2018

Beste,
Kan ik met de viabuy een borg om een auto te huren in het buitenland voor 1500 EUR laten blokkeren ? Of is er een limiet.
Ik heb namelijk niveau 1.
Mvg .
Bziker


Door Jos op 28 april 2018

Beste Bziker,

Zoals je in mijn blog over autoverhuurbedrijven kan lezen ligt de borg die autoverhuurbedrijven tijdelijk op debitcards inhouden tussen de €50,- en de €200,-. Dus ik vermoed dat je een tikfout hebt gemaakt en €150,- bedoelt.
Je zit nu in IDV1, in dit opwaardeer- en bestedingsniveau kan je maximaal €1.200,- per kalenderjaar opwaarderen en dus ook weer besteden met je Viabuy debitcard. Wil je het limiet verhogen dan kan dat heel eenvoudig door een simpele muisklik in je persoonlijk zeer goed beveiligde Viabuy omgeving.Je beschikt dan direct over een opwaardeer- en bestedingsniveau van €15.000,-


Door Bziker op 30 april 2018

Beste Jos,
Bedankt voor de snelle reactie ik bedoel echter een borgsom tussen 1000 en 1500 EUR.
Ik heb ook het niveau opgehoogd naar IDV2.
Met vriendelijke groeten,
Bziker


Door Jos op 30 april 2018

Beste Bziker,

Dank voor het compliment.
Graag verneem ik van je in welk specifieke geval je denkt deze hoge borgsom nodig te hebben.


Door Bziker op 30 april 2018

Beste Jos,
De borgsom heb ik nodig voor de huur van een auto bij hertz in Marokko de borg is wel hoog staat ook op hun site dat er voldoende moet staan op de MasterCard,
Ik heb de auto via Ryanair site ook geboekt en betaald later kreeg ik een mail dat er rekening gehouden moeten worden met de borg die is wel erg hoog 1500 EUR!
Met beleefde groeten.
Bziker


Door Jos op 30 april 2018

Beste Bziker,

De borg is inderdaad hoog, maar met je Viabuy debitcard is dat nooit een probleem.
Ik wens je alvast een goede reis toe.


Door Arie de Lange op 24 januari 2018

Hallo, ik ben in bezit van een Viabuy debitcard en wilde een huurauto in Noorwegen bij een vestiging van Avis huren maar card wordt dus niet geaccepteerd als borg. Kan wel betalen etc. maar krijg er geen auto mee ivm borg.


Door Jos op 24 januari 2018

Beste Arie,

De hoogte van de borg die op je Viabuy debitcard moet staan verschilt per autoverhuurbedrijf. Zorg voordat je een auto gaat huren, dat je in het juiste opwaardeerniveau zit. Hierbij is mede van belang hoeveel geld je al met je debitcard hebt uitgegeven.


Door Ron op 6 augustus 2017

Hoi ik kan nergens lezen hoeveel contant geld ik kan storten en hoeveel ik kan opnemen.


Door Jos op 9 augustus 2017

Beste Ron,

Een gedetailleerd antwoord over hoeveel contant geld je kan storten en op kan nemen lees je in de Viabuy blog.


Door Fam.Noce op 26 juli 2017

Dag
Heb net Rentalcars aan de telefoon gehad maar het is absoluut niet mogelijk om een auto te huren zonder creditkaart. Je kunt wel bestellen met je debitkaart maar er is tot nu toe geen enkel bedrijf in de wereld die jou de auto meegeeft zonder creditkaart.


Door Jos op 26 juli 2017

Beste Fam. Noce,

Bij Indigo cars kan je met je debitcard wereldwijd een auto huren. Je kan dus overal beschikken over een huurauto en je reserveert de auto met de debitcard.


Door Joan op 18 oktober 2017

Beste,
Ik heb via Indigo geprobeerd voor de derde week van november a.s. een auto in Carcassonne, Frankrijk, te huren (airport). Via het menu van Indigo krijg ik inderdaad een aantal opties voor huurauto’s. Echter, wanneer ik vervolgens bij de voorwaarden kijk is het in het geheel NIET mogelijk om met een prepaid/debit card de borg te voldoen. Dit staat in de voorwaarden:
Accepted: American Express, Diners Club, Eurocard, MasterCard (not debit or prepaid), Visa (not debit or prepaid).
Het is, zeker in Europa, echt niet mogelijk met een prepaid/debit card.


Door Jos op 18 oktober 2017

Beste Joan,

Je hebt waarschijnlijk naar een verouderde webpagina gekeken en ik adviseer je het caché in je browser te legen. Het huren van een auto binnen en buiten Europa is zeker wel mogelijk met de debitcard. Je reserveert de huurauto in de Indigo Arts Gallery. Dit valt onder Expedia.nl 100% gegarandeerd dat het daar mogelijk is.


Door Jitse Hoen op 24 november 2017

Hallo Jos,

Je lijkt niet te reageren op het stuk waarbij staat dat je met je Prepaid ViaBUY creditcard geen borg kunt betalen. Volgens jou kan dit wel. Terwijl in iedere FAQ/voorwaarde staat dat je alleen maar kunt betalen (lees: reserveren) voor de auto. De borg betalen met een Debetcard zou niet mogelijk zijn, omdat de huur ook niet teruggestort kan worden binnen 14 dagen.


Door Jos op 25 november 2017

Beste Jitse,

Op elke prepaid creditcard, dus ook op die van Viabuy kan er borg worden ingehouden en nadat je de huurauto hebt teruggebracht wordt de borg direct op je debitcard retour geschreven.
Het is correct dat niet alle autoverhuurbedrijven prepaid creditcards accepteren. Indigo doet dat wel en haar voorwaarden zijn vrij transparant en bovendien kan je tegen een redelijke prijs overal ter wereld een auto huren bij Indigo met de Viabuy prepaid creditcard.
Voorwaarden van autoverhuurbedrijven kunnen veranderen. Het is dus van belang dat je zelf proactief bent en dit ten alle tijden in de gaten dient te houden.


Door Jeanny op 23 april 2018

Kan je mij de site van indigo geven kan t niet vinden en bij expedia komt deze niet naar voren wil nl auto huren in Italië pisa vliegveldDoor karel-willem jaarsveld op 9 mei 2018

Op de site van Indigo (9 mei 2018):
ACCEPTED: American Express, Diners Club, Discover Card, MasterCard (not debit or prepaid), Visa (not debit or prepaid)

Credit card(s) must be in the name of the main driver.

NOT ACCEPTED: No other payment types will be accepted.


Door Jos op 9 mei 2018

Beste Karel-Willem,
De informatie die je aangeeft op de website van Indigo betreft oude informatie. Leeg het cache van je browser en je zal de volgende info in beeld krijgen: We can now offer debit card car hire in hundreds of locations worldwide. Vertaald naar het Nederlands, betekent het dat je met je debitcard, af kan rekenen voor het huren van een huurauto ter plekke.


Door Ritchie op 2 mei 2017

Zojuist met ViaBuy card proberen te tanken bij TANGO, accepteert MasterCard , pas erin, pin ingevoerd , even wachten: Deze Card wordt niet geaccepteerd !! Saldo voldoende…..idee wat hier probleem is


Door Jos op 2 mei 2017

Beste Ritchie,

Bij tankstations zonder bediendes, wordt er een borg bij het bedrag wat je tankt opgetelt door Tango. Nadat je hebt getankt en voordat je het pasje weer uit het apparaat haalt, wordt die borg weer op je debitcard bijgeschreven.
De borg ligt tussen de €50 en de €100, dit is afhankelijk van de lokatie van het tankstation.
Het kan zijn dat er bij Tango een tijdelijke storing is geweest. Bij de klantenservice van Tango kan je dit aangeven, dan zullen zij het zo snel mogelijk voor je verhelpen.


Door Dirk op 4 februari 2017

Ik denk dat je verkeerde advies geeft, het volgende is heel duidelijk (zie Alamo in Orlando):
Renter must use a major credit card to secure rental (debit cards do not qualify).

Misschien dat het in Europa allemaal wat makkelijker gaat, er buiten is andere koek en juist daar moet je geen problemen hebben.

Dirk


Door Jos op 4 februari 2017

Beste Dirk,

Goed dat je de vraag stelt 🙂

Als je via internet bij RentalCars een huurauto voor in Amerika boekt, dan kan je afrekenen met de debitcard. Ik adviseer je om voor de Viabuy debitcard te kiezen omdat deze debitcard beschikt over onbeperkte opwaardeermogelijkheden. Dit kan handig zijn, omdat je naast de borg die je op de debitcard moet laten staan voor het autoverhuurbedrijf in Amerika, waarschijnlijk ook nog andere (vakantie)uitgaves in Amerika zal gaan doen.


Door Els op 24 november 2016

hoi,
Ik heb een prepaid mastercard en wil graag geld over maken naar een gevangenis in UK . Nu krijg ik als antwoord niet mogenlijk om met een mastercard te betalen maar betaal met een debitcard. volgens mijn is dat toch het zelfde??? of heb ik het fout is dat iets anders??
hoor het graag van u.


Door Jos op 24 november 2016

Beste Els,

Het is niet aan de orde dat je met de Mastercard Debitcard betaalt. Het gaat om jouw gratis Viabuy bankrekening die uiteraard aan je debitcard is gekoppeld.
Het gaat erom dat je met jouw persoonlijke Viabuy bankrekening geld overmaakt naar het juiste bankrekeningnummer van de gevangenis.


Door Linda op 29 november 2016

Helaas klopt dat niet Jos. Ik heb het ook geprobeerd naar Amerika via Jpay maar de betaling wordt geweigerd.


Door Jos op 29 november 2016

Je moet het lange nummer van je Viabuy debitcard koppelen aan de Jpay App. Let goed op dat je het nummer correct invult. En als tenaamstelling gebruik je de naam zoals die exact op jouw Viabuy debitcard staat vermeld. Je zal ontdekken dat het perfect werkt.


Door johnny op 11 oktober 2016

Mijn viabuy card werd wel geaccepteerd om een huurauto in spanje te boeken maar de borg , om bovengenoemde reden , was een probleem . Heb het na laten gaan en geen enkel autoverhuurbedrijf in die omgeving ( ook sunnycars) kon de borg op die wijze accepteren . Ik moest de reis dezelfde dag afzeggen……..alles ter info.


Door Jos op 11 oktober 2016

Het werkt als volgt: bij elke debitcard wordt door het autoverhuurbedrijf een bedrag zijnde de borg geblokkeerd voordat je de auto mee krijgt. Het borgbedrag wordt na een periode ( zie de voorwaarden van het autoverhuurbedrijf) weer vrijgegeven. Deze borg dient voor het geval er schade wordt gemaakt door de huurder van de auto of als de huurder de auto niet terug brengt.


Door Raaj op 30 juli 2016

Hallo, ik probeer in Orlando via Rental Car een auto te huren, maar bij allemaal staat in de voorwaarden dat je de borg daar niet kan betalen met een Debit Card alleen een Credit Card. Suggesties voor een alternatief.


Door Jos op 30 juli 2016

Beste Raaj,

Elk autoverhuurbedrijf moet de Viabuy Mastercard debitcard accepteren. Een debitcard is een prepaid creditcard en deze kaart heeft namelijk dezelfde mogelijkheden als een creditcard. Alleen de borg die er op je kaart moet staan kan verschillen per autoverhuurbedrijf. Maar dat is geen probleem, omdat je overal ter wereld met je smartphone je Viabuy kaart kan opwaarderen. Dit doe je via de IBAN code die je van Viabuy hebt ontvangen. Het geld staat binnen een uur op je kaart.


Door Raaj op 30 juli 2016

Hoi. Zoals je zegt een prepaid card. Ook die accepteren ze niet. Het staat duidelijk op de site en in de voorwaarden. En Nu?


Door Jos op 30 juli 2016

Beste Raaj,

Klik op de link en je ziet een stukje lager onder het kopje “Wat heb ik nodig om een auto te huren?” dat het met de debitcard mogelijk is, ook bij Rental Cars, een van de grootste autoverhuurbedrijven ter wereld. Dat is ook logisch want met een debitcard heb je dezelfde mogelijkheden als met een creditcard, als je maar voldoende borg op je kaart hebt staan. Want dat verschilt per autoverhuurbedrijf. Je doet er verstandig aan om dit laatste uit te zoeken voordat je op reis gaat.


Door Boy op 2 oktober 2016

Je kan een debitcard niet gebruiken als borg als je ook daadwerkelijk je borg weer terug wilt hebben. Het is namelijk voor een verhuurder onmogelijk om daar het ‘geblokkeerde’ geld op terug te storten. Dit staat bv ook op de website van sunnycars.Door Aloric op 23 juni 2016

Ik heb een zwager die amerikaans is en die zegt dat je een debit card alleen kan gebruiken in Amerika als je daar woont. Welke debitcard kan ik in Nederland kopen dat ik kan gebruiken op Aruba en in Amerika?
Alvast bedankt voor uw reactie.Door Inge op 31 maart 2016

Ik heb de debitcard aangevraagd om een auto te huren in het buitenland. Hoeveel is de borg gemiddeld? En hoe lang duurt het als ik geld stort op de debitcard vanaf mijn abn amro rekening?


Door Jos van Tongeren op 1 april 2016

Beste Inge,

Er is geen gemiddelde borg. Vraag aan het autoverhuurbedrijf hoe hoog de borg is.
Elk autoverhuurbedrijf bepaalt dat namelijk zelf.

In welk IDV level zit je?


Door Peter op 13 februari 2016

Hoe gaat de belastingdienst hier mee om. Denk dat ze ook een jaarafschrift willen hebben voor de eindafrekening en mogelijk betalen IB


Door Jos van Tongeren op 13 februari 2016

Beste Peter,

in deze blog staat expliciet vermeld hoe simpel het is om met je debitcard af te rekenen. Hoe er gecommuniceerd dient te worden met de belastingdienst valt buiten deze blog. Ik zal je vraag uiteraard hier beantwoorden.
In eerste instantie gaat het erom op welke debitcard je doelt. Zoals je in de footer van mijn website kan zien biedt ik 7 verschillende debitcards aan. Elke debitcardmaatschappij heeft zijn eigen manier van afschriften tonen aan de eigenaar van de debitcard.
Uiteraard is het je eigen verantwoordelijkheid om je inkomsten eerlijk aan de belastingdienst op te geven.


Door jacuqes op 15 maart 2015

Er wordt hierboven gezegd, dat je met je debitcard evenveel kan doen als met een creditcard, maar waarom kan ik dan mijn maandelijkse contributie voor Sparkstrike a $19,95 niet betalen, ik krijg de boodschap payment declined
Reactie zie ik graag met spoed tegemoet


Door Jos van Tongeren op 16 maart 2015

Beste Jacuqes,

Je kan je debitcard inderdaad gebruiken alsof het een creditcard is. De viabuy debitcard bijvoorbeeld heeft zelfs nog meer mogelijkheden ter beschikking dan een creditcard. Klik en lees over de Viabuy debitcard.

Als je de instructies die in deze blog beschreven staan hebt opgevolgd dan zou het goed zijn gegaan. Maar vermoedelijk had je te weinig saldo op je kaart of is je debitcard nog niet geactiveerd.


Door Poom op 26 februari 2015

Ik heb probleem met mijn betaling, ik probeer op de website van JeunesseGlobal te shoppen maar het lukt niet, hij zegt altijd over ik moet bevesteging dat ik echt van de pashouder bent!!! ik moet fomulier via de fax opsturen! maar ik heb geen fax!!!! hoe kan ik dit oplossen! ik kan hun ook niet bereiken ze nemen telefoon niet op! dit is 4de dagen al!!! kunnen julie wat aan doen?


Door Jos van Tongeren op 26 februari 2015

Beste Poom,

Wat vervelend dat het betalen op die website je niet lukt.
Je moet zoeken naar het Mastercard embleem en vervolgens denken dat je een creditcard hebt.
Dan kan je afrekenen met je debitcard.


Door Jo op 10 februari 2015

Jos,

Ik heb de kaart van Viabuy met het nivo IDV2.
Ik gebruik de kaart alleen om te pinnen.


Door Jos van Tongeren op 10 februari 2015

Beste Jo,

Een uitstekend idee om je Viabuy kaart uitsluitend te gebruiken om mee te pinnen. Zo kan je voor elk doel een aparte debitcard aanschaffen. Klik Hier om nog een kaart te bestellen.


Door Sylvia op 10 februari 2015

Hallo Jos,

Ik heb een VIABUY
Gebruik ik weinig ,wel gebruikt voornamelijk tijdens vakantie, internet boeking voor overtocht boot Kroatie-Italie . Gaf me wel een zekerheid om geld te pinnen bij banken en benzinepompen.
Weet niet of ik de kaart wil houden.


Door Jos van Tongeren op 10 februari 2015

Beste Sylvia,

Bedankt voor je reactie.

Wat fijn dat de Viabuy Debitcard je zekerheid gaf om te pinnen bij banken en bij benzinepompen.
Waarom weet je niet of je de kaart wil houden?


Door David op 10 februari 2015

O ja mijn Saldo op de kaart is 1000 is dacht ik wel voldoende voor diezel


Door Jos van Tongeren op 10 februari 2015

Beste David,

Met €1000 kan je heel wat kilometers rijden 🙂
Of het voldoende is is afhankelijk van de regels van het tankstation waar je tankt. Zoals je kan lezen in deze blog heeft elk tankstation haar eigen regels. Zo ook de hoogte van de borg.


Door David op 10 februari 2015

Beste Jos

je schrijft iedere keer dat het misschien een storing was,maar dit is echt niet zo.
ik zit 50.000 km per jaar op de weg en tank dus vaak!!
Heb op diverse tijden, diverse merken onbemande tankstations en div plaatsen de skrill kaart geprobeert en het werk ECHT NIET!!!
Als adviseur hoop ik dat je er induikt en niet iedereen het zelfde laat schrijven


Door Jos van Tongeren op 10 februari 2015

Beste David,

Hartelijk dank voor je reactie.

Ik heb 2x aan je geantwoord dat er mogelijk een tijdelijke storing kan zijn.

Als je 50.000 km per jaar op de weg zit, dan ben ik erg benieuwd bij welke stations je allemaal “Nee” hebt gekregen.
Je schrijft uitsluitend over onbemande tankstations, hoe zit het met de bemande stations? Heb je daar ervaring mee?
Heb je gechecked of Mastercard werd geaccepteerd?

en beste David … ik laat niet iedereen hetzelfde schrijven! Iedereen is vrij om te reageren en elke reactie plaats ik.


Door David op 10 februari 2015

Jos
Geen tijdelijke storingen zeker niet
onbemande stations met nee kan ik je wel een lijstje sturen
bemande werkte wel erg goed
overal waar ik het probeerde werd de kaart geaccepteerd


Door Jos van Tongeren op 10 februari 2015

Beste David,

Het kan zijn dat bepaalde onbemande tankstations geen contract hebben met Mastercard. Het kan per locatie van hetzelfde bedrijf verschillen. Dit komt doordat de tankstations per locatie zelfstandig zijn en zelf hun eigen regels bepalen.
Ik heb contact gehad met Texaco Nederland. Reactie:”Elke debit-Mastercard wordt op onze locatie geaccepteerd. Op de meeste Texaco locaties is echter een minimum van 125euro vereist.”
Ook heb ik contact gehad met Tango Nederland. Reactie: “Iedere keer als u tankt bij een onbemand tankstation wordt er een bedrag van € 125,- gereserveerd om de uiteindelijke betaling te kunnen garanderen. Dit bedrag wordt tijdelijk geblokkeerd op uw rekening. Na uw tankbeurt wordt het getankte bedrag van uw rekening afgeschreven en wordt de reservering vrijgegeven.”

Het is logisch dat er onbemande stations zijn die een beperking in hun service hebben. Dat kan bijvoorbeeld zijn dat je als klant minder betaalmogelijkheden ter beschikking hebt. Je betaalt minder voor je brandstof, dat betekent ook vaak minder service.


Door David op 10 februari 2015

Hartelijk dank voor je reactie
Goed om te horen
Alleen het verhaal van Tango klopt echt niet
op de A9 is een tango waar het zeker niet werkt ook esso express werkt niet.
Ik weet dat je het niet kunt helpen maar dit is echt de beperking van de debet card


Door Jos van Tongeren op 11 februari 2015

Beste David,

Het hoofdkantoor van Tango heeft aangegeven dat Mastercard wordt geaccepteerd en dat het niet uitmaakt of het een debitcard of creditcard betreft. Waarschijnlijk was er op het moment dat je ging tanken een storing of er stond te weinig geld op je kaart. Bij Esso Express lukte het je ook niet om met je Mastercard af te rekenen, dat zal dan ook om een van de twee hiervoor genoemde redenen zijn geweest.

Je hebt een Skrill Moneybookers debitcard gebruikt, zoals je weet is dit een kaart met beperkingen, daarom ook de lage aanschafprijs. Een uitstekende kaart voor beginners, maar niet voor iemand die veel onderweg is. In jouw geval adviseer ik de Viabuy debitcard deze zal je veel comfort opleveren.

De Viabuy debitcard zal in alle gevallen werken, mits het benzinestation de online verbinding met Mastercard aan heeft staan. Let dus ter plekke goed op of Mastercard geaccepteerd wordt.


Door David op 12 februari 2015

Bedank voor alle informatie.
ik zal kijken naar de viabuy kaart

DavidDoor Eva op 22 december 2014

Hallo,

Bij twee verschillende onbemande tankstations geprobeerd te betalen, maar mijn SKRILL debitcard werkt bij beide niet. Heb overigens wel meer dan de 75-150 euro op de kaart staan.

Verder werkt ie overal, vooral enorm handig in de Verenigde Staten! 🙂

Groetjes.


Door Jos van Tongeren op 22 december 2014

Beste Eva,

Het kan zijn dat de onbemande tankstations de server van Mastercard uit hadden staan of dat er een tijdelijke storing was, waardoor er geen verbinding plaats kon vinden en er niet gecontroleerd kan worden of jij voldoende geld op je debitcard had staan.

Wat leuk om te horen dat de kaart verder overal perfect werkt. En dat de kaart in de Verenigde staten van Amerika erg handig is om daar te gebruiken.


Door Eibert op 1 november 2014

Ik heb inmiddels een prepaid creditcard en bij mij werkt het niet bij onbemand tankstation. Terwijl ik er € 500.- op gestort heb. Dat moet toch genoeg zijn voor het tanken zou ik zeggen. Werkte niet bij AVIA en ook niet bij Firezone station. Met een andere creditcard (rabocard) is het wel gelukt.

Of moet de borg dan nog hoger zijn?


Door Jos van Tongeren op 2 november 2014

Beste Eibert,

Bedankt voor je vraag. Welke debitcard gebruikte je en bij welke tankstations heb je getankt? Als je mij de exacte locaties van de onbemande tankstations geeft dan ga ik het voor je uitzoeken.


Door Eibert op 3 november 2014

Mijn card is van SKRILL.

Geprobeerd bij de onbemande stations:
AVIA Xpress Teuge (woudweg 7) op 29 en ook op 30 oktober geprobeerd
FireZone Apeldoorn (Laan v Zevenhuizen 396) op 29 oktober geprobeerd

Op 30 oktober tanken bij een bemande tankstation is betaling met SKRILL card wel gelukt. (dus ben ik er zeker van dat mijn card goed is geactiveerd).


Door Jos van Tongeren op 3 november 2014

Beste Eibert,

Of je kaart nu van Skrill, van DB of van Viabuy is maakt niet uit.
Het werkt als het tankstation Mastercard accepteert. Wat bij de meeste stations het geval is.
Check nog even bij de onbemande stations waar je getankt hebt of ze daar Mastercard accepteren. Dat is van belang.
Als je het Mastercard logo ziet dan kan je er dus tanken. Anders zal je naar een ander tankstation toe moeten gaan die Mastercard wel accepteert 🙂

Bij welk bemand tankstation heb je op 30 Oktober getankt?


Door Eibert op 3 november 2014

Op 30 oktober heb ik het bij AVIA geprobeerd en is het weer niet gelukt.

Ik heb via contact formulier op de website van zowel AVIA als FireZone een vraag gesteld hoeveel borg er bij hun onbemande tankstations gerekend wordt. Zojuist heb ik deze antwoorden ontvangen:

AVIA zegt: “Waarschijnlijk is uw prepaid mastercard geblokkeerd om onbemand te kunnen tanken. U kunt wel bij ons bemande station in Ugchelen terecht”

FireZone zegt: “Wij hebben geen idee wat hiervoor het minimum is. Dit kan per bank / kaarteigenaar verschillend zijn. Wellicht dat u het bij hen na kunt vragen.”

Beide reacties heb ik dus niet zo veel aan.

Antwoordt op je vraag: JA beide stations accepteren mastercard. Dat zie ik ook als ik mijn SKRILL card gebruik, de automaat vraagt om mijn pincode en ziet vervolgens dat deze “JUIST” is. Maar uiteindelijk krijg ik uit beide automaten een bonnetje met “TRANSACTIE GEWEIGERD”.


Door Jos van Tongeren op 3 november 2014

Beste Eibert,

Bedrijven, dus ook tankstations hebben contracten met Mastercard. Dat Avia je schrijft dat jouw kaart geblokkeerd is voor onbemand tanken is niet correct. Het zijn de afspraken die houders van tankstations hebben met Mastercard. Vraag Avia wat er exact in haar contract met Mastercard staat vermeld.

Tankstation Firezon moet weten wat het minimum bedrag is wat aan borg op de kaart behoort te staan, ook zij hebben een contract met Mastercard waar dit duidelijk in vermeld staat. Het lijkt me goed om in dit geval een bericht terug te sturen met de vraag wat er in hun contract staat vermeld.

Daarnaast kan het ook nog zo zijn dat er sprake was van een tijdelijke storing. Vraag ook dit na bij beide tankstations. Stuur daarnaast ook emails naar de betreffende helpdesks van de tankstations.


Door Eric op 19 mei 2014

Klopt het dat auto verhuurbedrijven in Spanje de debitcard niet accepteren als borgstelling?


Door Jos van Tongeren op 19 mei 2014

Beste Eric,

Helaas is het zo dat ieder autoverhuurbedrijf zijn eigen regels heeft, dus kan ik niet voor alle autoverhuurbedrijven spreken. Sommige accepteren het wel en andere niet. Dit zou je dus zelf even na moeten vragen bij het autoverhuurbedrijf. Vraag dan ook meteen even hoeveel borg er op de kaart moet staan. Dit kan ook verschillen per bedrijf.


Door David op 3 februari 2014

Een Debitcard werkt goed,ook het opladen bij b.v skrill gaat nu goed.
WEL IS DIT BELANGRIJK:
ALS JE WIL TANKEN BIJ EEN ONBEMAND TANKSTATION DAN WERKT HET NIET!!!!
Het verschil tussen een deb en cred kaart is dat er niet eerst een bedrag kan worden afgeschreven als borg bij het tanken,dit kan wel bij een cred.kaart


Door Jos van Tongeren op 4 februari 2014

Beste David,
Bedankt voor je waarschuwing. Bij navraag is gebleken, dat ieder tankstation zelf bepaalt hoe hoog de borg op je Debitcard moet zijn. Je moet dus een hoger bedrag op je Debitcard hebben staan om te kunnen tanken. Het bedrag varieert per tankstation tussen de €75 en de €150.

Zelf heb ik een keer meegemaakt dat bij een onbemand tankstation van Tango mijn debitcard niet werkte, maar bij navraag bij Tango bleek dat er op het moment dat ik af wilde rekenen met mijn debitcard, er een storing was. Overkomt jou ook dat je Debitcard niet werkt, neem dan direct contact op met dat tankstation.

Plaats een reactie


*