Gebruik de Debitcard als een Creditcard
Debitcard
Debitcard
80

Gebruik de Debitcard als een Creditcard

80

Met een Debitcard heb je dezelfde gebruiksmogelijkheden als bij een creditcard. Het grote voordeel van een debitcard is dat je eerst je eigen geld op de kaart stort, voordat je er een betaling mee kan doen.
Je boekt dus via een bankrekening of kasstorting , zonder kosten, je persoonlijke tegoed op je eigen debitcard, en daarna kan je overal ter wereld met je persoonlijke debitcard afrekenen alsof het een creditcard is.
Omdat je eerst je eigen geld op je debitcard stort, ga je bewust met je geld om en kan je dus alleen geld uitgeven wat je werkelijk bezit.

Hoe werkt het dan met een creditcard?

Bij een creditcard daarentegen reken je achteraf pas af bij je bank of creditcardmaatschappij. Je stort vooraf geen geld op je creditcard, maar leent dus geld, en elke keer dat je een uitgave met die creditcard doet word je schuld groter..
Op deze manier verlies je al heel snel het overzicht , en dat merk je pas als je aan het eind van de maand de afrekening van je creditcard ontvangt.
Je ziet dan pas hoeveel geld je uit hebt gegeven. Het risico dat je teveel uit hebt gegeven, en dat je de rekeningen niet op tijd kan betalen is zeer zeker aanwezig.

Anders gezegd: bij een debitcard heb je 100% controle over je geld en bij een creditcard  niet. Dat is dus een hele goede reden om een persoonlijke debitcard aan te schaffen.


Nog meer voordelen van de debitcard

Via een zeer goed beveiligd online account of via de  Openbank App die je bij je debitcard ontvangt boek je geld over van je bankrekening naar je debitcard.
Ook kan je contant geld op de kaart storten of met Bitcoins opwaarderen.

Goed om te weten is dat je altijd voor een debitcard in aanmerking komt en voor een creditcard niet. Er vindt geen BKR-toetsing plaats en bij het aanvragen van een debitcard wordt dus niet naar je financiële situatie gekeken.

Zoals gezegd kan je met een Debitcard hetzelfde doen als met een Creditcard. Eigenlijk is een Debitcard een vooraf oplaadbare creditcard. Dit betekent dat je vooraf geld op de kaart stort, en dat je de kaart daarna kan gebruiken alsof het een echte creditcard is. Met het belangrijke verschil dat je dus geen geld leent.
Overal waar je leest of hoort: “betaal met je Creditcard“, moet je even in je hoofd de vertaalslag maken naar “Debitcard”.
Als er staat dat Mastercard wordt geaccepteerd, kan je de debitcard gebruiken alsof het een echte Mastercard creditcard is. Wel moet je eerst voldoende geld op de debitcard storten, voordat je er aankopen mee kan doen.
Hierdoor kan je niet meer geld uitgeven dan hetgeen je te besteden hebt. Door regelmatig de debitcard te gebruiken voorkom je dat je in de schulden belandt.

Je weet altijd hoe je er financieel voor staat

Het overzicht dat je met een debitcard hebt is erg duidelijk en altijd up to date. Zo heb je altijd en overal een actueel overzicht via je beveiligde online debitcard account en via de mobiele app. Zowel met computer als mobiel kan je door een simpele muis- of vingerklik wereldwijd je geldzaken regelen.

Kopen op het internet met een Debitcard

Aankopen doen via internet is erg makkelijk. Je kan in korte tijd vele webshops bezoeken zoals Bol.com, Zalando en bijvoorbeeld Amazon. Zo kan je ook aankopen doen bij internationale websites in Amerika, Afrika, Australië, en China. Ook in Nederland kan je je aankopen online doen zoals bijvoorbeeld bij postorderbedrijven.
De postorderbedrijven van vroeger zijn allemaal online te bezoeken, maar ook de winkels in de winkelstraat hebben een digitale versie. Denk maar aan de HEMA, Kruidvat, en Scapino. Hier reken je dus met gemak af met je debitcard.

Investeringen in aandelen, vastgoed en cryptocoins regel je met de debitcard

Of je nou wil investeren in effecten, vastgoed of cryptocoins met een persoonlijke debitcard van Openbank regel je dat zeer efficiënt.
Zo heb je ook internet debitcards, deze kaart is geen fysieke kaart maar een digitale. Hij bestaat net zoals de fysieke kaart uit een 16-cijferig kaartnummer en een 3 cijferige csv code die je binnen 5 minuten in je mailbox ontvangt. In wezen heb je met een internet debitcard dezelfde mogelijkheden als met een fysieke, dit komt omdat je Apple Pay en Google Pay eraan kan koppelen en dus heel makkelijk onderweg met je mobiel af kan rekenen.
Uiteraard kan je ook kiezen voor een fysieke debitcard. Gewoon omdat je dat prettiger vind. Bijvoorbeeld omdat je dat nog van vroeger gewend bent.

Kopen buiten internet om

Ook de aankopen en de transacties die je doet in al de gevallen dat je geen computer nodig hebt, kan je zonder problemen doen met de debitcard. Denk maar aan situaties waarbij je in een fysieke winkel, zoals bijvoorbeeld bij een elektronicazaak of een kledingzaak een aankoop wil doen. Of je wil onderweg benzine tanken of afrekenen na een avondje uit. Het is allemaal mogelijk met de debitcard. Uiteraard kan je als je dat wil contactloos betalen met de debitcard.

Zijn al je aankopen verzekerd?

De aankopen die je met de metalen debitcard van Openbank doet zijn 360 dagen lang verzekerd tegen verlies, diefstal of beschadiging. Je kan het zien als een gratis verzekering van Openbank voor het geval dat het product wat je bestelt hebt niet, niet compleet of beschadigd bij je binnen komt. Je kan dan een schadeclaim indienen en hoeft je geen zorgen te maken dat je er bij inschiet.

Kan je korting krijgen als je met de debitcard afrekent?

Als je met een van de Openbank debitcards afrekent, dan kom je in aanmerking voor hoge kortingen inzake vliegreizen, vakanties en pretparken onder andere.

Masterpass, de digitale betaalservice van Mastercard

Als je op internet winkelt dan hoef je maar een keer je gegevens in te voeren en vervolgens reken je met Masterpass af. Je klikt op de Masterpass knop.De volgende keer dat je met je debitcard afrekent, hoef je al die gegevens niet meer in te vullen en gaat afrekenen supersnel met je Mastercard debitcard. Jouw persoonlijke gegevens worden veilig bewaard door Mastercard.

Audio- en Videodiensten

Er komen steeds meer mogelijkheden om muziek en films online te luisteren of te bekijken, zoals Netflix, Apple muziekdienst, en Spotify en Deezer. Het is een mooie ontwikkeling dat alles binnen handbereik is. Er wordt alleen wel betaling met een creditcard gevraagd. Gelukkig kan hier ook betaald worden met een debitcard.

Andere contracten afsluiten

Er komen steeds meer abonnementen die je via internet af kan sluiten. Denk maar aan populaire games, maar ook in abonnementsvorm komt dit voor en de abonnementsgelden kan je automatisch laten incasseren via je debitcard.

App’s aanschaffen

Steeds vaker maak je gebruik van je tablet of je Smartphone om Apps aan te schaffen. Je kan elke App met je debitcard aanschaffen. Zonder dat je een creditcard nodig hebt kan je met je debitcard als betaalmethode Mastercard of Visa selecteren en vervolgens afrekenen in de Google Play store en in Apple’s Appstore.
Zo kan je ook jouw debitcard koppelen aan een Android-, Apple-, of aan een Samsungaccount om er direct je betalingen mee te doen..
Zo kan je ook onderweg allerlei App’s aanschaffen. Dit gaat heel makkelijk via je persoonlijke beveiligde account van je debitcard.

Auto Huren met een Debitcard

Ook voor het huren van een auto, waar dan ook ter wereld, kan je een debitcard gebruiken. Er wordt vaak een creditcard gevraagd, maar een debitcard is ook goed, want jouw Debitcard is een Creditcard. Bovendien kan je bij vrijwel elk autoverhuurbedrijf terecht. Zorg in dit geval wel dat er ruim voldoende geld op gestort is, de borg moet er namelijk ook op ingehouden kunnen worden. Het is belangrijk om vooraf te informeren hoe hoog de borg is, dat kan namelijk verschillen per autoverhuurbedrijf. De borg wordt tijdelijk op de kaart geblokkeerd en, als de auto teruggebracht wordt, weer vrijgegeven.
De misvatting bestaat, dat voor het huren van een auto in het buitenland een creditcard vereist is en dat het met een debitcard niet kan. (zie ook het antwoord in een reactie onderaan deze blog aan Raaj).
Tevens wordt je doorverwezen naar een specifieke blog inzake autoverhuur vanaf het vliegveld bij het verhuurbedrijf van Hertz. Veel van mijn klanten hebben bijzonder goede ervaringen met deze autoverhuurder, welke wereldwijd auto’s verhuurt met behulp van de Openbank debitcard.

Met je eigen auto op vakantie

Het kan zijn dat je met je eigen auto op vakantie gaat. In dat geval kan je met een Openbank debitcard, als je door pech komt stil te staan, ter plekke geld op je debitcard storten om de rekening van de garage aldaar te betalen.

Met het vliegtuig op vakantie

Als je snel op je vakantiebestemming aan wil komen dan ga je met het vliegtuig op vakantie in plaats van met de auto.
Gelukkig kan je met de debitcard je vliegticket betalen en heb je daar geen creditcard voor nodig. Ook het boeken van all inclusive vakanties behoort tot de mogelijkheden.

Schadeclaim indienen

Het kan zijn dat je vlucht vertraging ondervindt, waardoor je geld terug kan vorderen met de App Miss Casey, welke je gratis kan downloaden in de App Store of in de Google Play store. Op je debitcard kan je vervolgens het terug te vorderen bedrag van je reeds ingediende schadeclaim laten storten. Dit is binnen 24 uur geregeld.

Mastercard logo? Debitcard gebruiken!

Als je bij een restaurant, hotel of een benzinestation het logo van MasterCard ziet staan, kan je hier ook afrekenen met je Debitcard. Hetzelfde geldt voor andere fysieke winkels waar je ook met een creditcard kan afrekenen.
Op websites is het vaak zoeken hoe je af kan rekenen, of hoe er geld op je debitcard gestort kan worden. Ook bij bepaalde websites, waar je aan weddenschappen mee kan doen zoals, toto.nl of betfair is dat het geval.
Het gewonnen geld kan op elke debitcard gestort worden. Het is vrij eenvoudig, je zoekt naar het Mastercard logo op de betreffende website , vaak staat dat onderaan de website.  Kan je het niet vinden? Neem dan de voorwaarden van de betreffende website door en je zal zien dat daar staat dat het met Mastercard of Visacard geregeld kan worden, dat betekent dat je met de debitcard goed zit.

Handelen op eBay

Handelen op eBay wordt steeds populairder. Steeds meer mensen doen zaken op eBay door het kopen en verkopen van hun spulletjes. Ook kan je je ingekochte goederen bij de eBay veiling aanbieden.
Het koppelen van je debitcard aan Paypal is zeer eenvoudig. Het enige wat je hoeft te doen is je 16-cijferige debitcardnummer invoeren.

Vele opwaardeermethodes

De Openbank debitcard kent vele opwaardeermethodes, het komt nogal eens voor dat de Ing, ABN-AMRO of ideal  een storing hebben. Gelukkig kan je met de Openbank debitcard op vele andere manieren geld op je kaart zetten. Dit kan bijvoorbeeld met Bancontact, een betaalsystem vergelijkbaar met iDEAL dat in België met groot succes wordt toegepast.
Ook ontvang je bij de Openbank debitcard een gratis IBAN bankrekening, dit geeft je heel veel vrijheid om je bankzaken bijzonder efficiënt te regelen waar en wanneer jij wil. Nog nooit was het zo makkelijk om geld van je debitcard op- en af te boeken. Ook anderen kunnen geld op je Openbank debitcard boeken, zoals je werkgever.

Met de Openbank debitcard kan je nu ook onbeperkt contant geld op de kaart storten  bij elk Grens Wisselkantoor (GWK), maar ook bij elk Western Union agentschap. Het enige wat je op hoeft te geven is je persoonlijke IBAN Code van je Openbank bankrekening die je bij de Openbank debitcard hebt gekregen, en de tenaamstelling zoals die op je Openbank debitcard staat vermeld dien je te vermelden.

Dubbele beveiliging via de Mastercard Secure Code

Omdat lang niet alle webshops veilig zijn heeft de Openbank debitcard de mogelijkheid om af te rekenen met de Mastercard Secure Code. Dit betekent dat er een wachtwoord naar je mobiele telefoon wordt gestuurd. Vervolgens dien je dit wachtwoord te bevestigen en daarna rond je de bestelling af in de desbetreffende webshop.
Als blijkt dat de webshop niet aan de hoogste veiligheidseisen voldoet dan wordt er geen wachtwoord naar jouw mobiele telefoon verstuurd en kan de bestelling dus niet worden uitgevoerd.

Betalen met je vooraf oplaadbare creditcard, een extra instructie

Omdat sommige bezoekers van mijn website nog niet zo lang een debitcard gebruiken, en daarom nog niet exact weten hoe te betalen met een debitcard, geef ik nog een paar extra tips:
Offline, dus als je bijvoorbeeld afrekent in een restaurant, hotel, of een winkel dan wordt de ene keer om je handtekening gevraagd die je dan onder het kassabonnetje moet zetten, en een andere keer wordt om je pincode gevraagd.
Je kan ook veilig afrekenen via je selfie, of via de gezichsherkenning van je (nieuwe) mobiele telefoon .
Heeft je huidige mobiel nog geen gezichtsherkenning als identificatiemethode? Geen zorgen, je identificeert je dan dus met een door jezelf gemaakte selfie. Dit is een nieuwe service die Mastercard aanbiedt voor elke debitcard. Het is 100% veilig, niemand anders kan op die manier afrekenen met jouw debitcard. Je debitcard is namelijk geïntegreerd in het betaalproces, gekoppeld aan jouw gezicht.

Als je je aankoop Online doet, op internet dus, dan moet je het lange dikgedrukte nummer invullen wat op je kaart vermeld staat, soms nog aangevuld met de 3-cijferige csv-code welke op de achterkant van je debitcard vermeld staat. En bij betrouwbare webshops moet je de Mastercard secure code of de verified bij Visa 3D secure code invullen. Dit is een extra beveiliging die webshops zelf in kunnen stellen.. Mocht je dit tegenkomen, dan kan je voordat je afrekent, dit met enkele simpele muisklikken instellen.

Pre-authorisations hotels in Amerika (USA)

Het komt voor dat als je in Amerika een hotel reserveert met een creditcard dat na het uitchecken aldaar de pre-authorisation niet van je creditcard wordt afgehaald. Gevolg is dat het te besteden bedrag wat nog resteert op je creditcardkrediet beperkt blijft. Hierdoor kan het zo zijn dat je geld tekort komt tijdens je vakantie in de USA. Dit is dus erg vervelend. Met de Openbank debitcard kan dit je niet overkomen. Direct na het uitchecken wordt het bedrag van de voorautorisatie van je debitcard vrijgegeven.

Reeds bestaande internet accounts

Het kan zijn dat je een reeds bestaand internetaccount hebt, waar je betaalmethode aan is gekoppeld. Zo kan je een creditcard hebben gehad, welke je niet meer wil gebruiken. In elk internetaccount kan je die creditcard verwijderen.
Maar het kan ook zijn dat je na 3 jaar een nieuwe debitcard van je debitcardmaatschappij ontvangt. Dan zal je de nieuwe debitcardgegevens zoals je kaartnummer en je csv code en de vervaldatum van de kaart in je account aan moeten passen. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn in je Android- of in je Apple of Playstation acoount. Je kan de gegevens makkelijk aanpassen door in te loggen in een van de accounts en vervolgens je oude kaartgegevens te verwijderen en daarna je nieuwe debitcardgegevens in te voeren.
Daarna kan je weer makkelijk je aankopen en je gameuitbreidingen doen.

100% controle dankzij de handige Debitcardapp

Dankzij de handige debitcardapp heb je altijd en overal 100% controle over al je geld en kan je precies zien hoe je er financieel voor staat. Ook kan je via de App op allerlei manieren geld op je debitcard storten.
Bij elke boeking die je maaakt staat het geld dus direct op je debitcard en kan je elke gewenste betaling verrichten.
Dit is het verschil met een creditcard. Dankzij de debitcardapps voor mobiel en tablet overzie je je geldzaken en zal je niet rood komen te staan en niet in de schulden terecht kunnen komen. Bovendien is de debitcard veel handiger in het gebruk dan een creditcard voor al je uitgaven. Zo houd jij 100% controle en heb je dus zelf de touwtjes in handen.

Misschien wil je een debitcard met meer zekerheden

De Openbank debitcard is een uitstekende debitcard. De internetbank van Openbank ,daar doe ik al jaren met heel veel plezier zaken mee.
Het is een bijzonder betrouwbare partner. En de Openbank debitcard is een debitcard die ik al mijn klanten adviseer. Het moge duidelijk zijn dat de Openbank debitcard nog steeds een enorm populaire debitcard is.

De Openbank debitcards

Het interessante aan de Openbank debitcards is dat deze kaart beschikt over dezelfde mogelijkheden als een traditionele creditcard met het grote voordeel dat je geen geld leent, maar eerst geld op je persoonlijke debitcard stort.
Bij Openbank kan je kiezen uit virtuele en fysieke debitcards. Ook worden de kaarten in diverse kleuren beschikbaar gesteld.

Een virtuele of een fysieke debitcard van Openbank?

Je kan Virtuele debitcards bestellen die heb je binnen 1 minuut in je mailbox. En aangezien je Google Pay en Apple Pay aan je virtuele kaart kan koppelen, en em vervolgens in je mobiel opneemt, heb je altijd een fysieke debitcard bij je. En we hebben het al eerder gezegd, je gebruikt de virtuele debitcard dus ook alsof je een fysieke creditcard in hebt. Met alleen maar voordelen. Je leent geen geld, je komt niet in de schulden en hebt geen last van vervelende boeterentes. De voordelen van de persoonlijke virtuele en fysieke debitcards zullen je nu wel duidelijk zijn. Tot slot willen we het hier graag nog even met je hebben over de zakelijke debitcards.

Zakelijke virtuele debitcards van Soldo

Nu je weet dat er niet echt een verschil is tussen de virtuele en de fysieke zakelijke debitcards, waarvan er steeds meer in omloop zijn, leggen we je graag nog even uit hoe zakelijke debitcardsystemen werken. Zakelijke debitcardsystemen betekent dat je als ondernemer eerst een debitcardaccount aanvraagt bij Soldo, daarna beschik je over een digitaal debitcardbeheersysteem van waaruit je met een simpele muisklik virtuele kaarten voor je werknemers aan kan maken.
Hetgeen je werknemers uit mogen geven volgens bepaalde afspraken, boek je middels een van je zakelijke bankrekeningen, eerst over naar het zakelijke debitcardaccount wat je bij Soldo hebt afgesloten. En vervolgens kan je de kaarten van je individuele werknemers opwaarderen via het centrale Spend Management Debitcardbeheersysteem en zie je precies wat ze waar aan uitgeven.

Voor je inkomsten als ondernemer kan je ook de debitcard gebruiken alsof je een creditcard in handen hebt

Als je een onderneming hebt dan maak je nou eenmaal kosten, gelukkig staan de inkomsten daar tegenover, want je wil natuurlijk wel winst maken. Als je als kleine zelfstandige net bent begonnen dan kan je het wel redelijk overzien. Gelukkig kan je als je bijvoorbeeld 1 product verkoopt dat koppelen aan de geweldige software van Plug&Pay. Binnen 5 minuten heb je een fantastische betaalpagina online, en dankzij de koppeling met Mollie komen je inkomsten automatisch op je debitcard terecht. Ga naar het webinar en meld je daar gratis aan, je krijgt gegarandeerd een geweldige aanbieding van het betaalplatform met een hoge korting.
Het voordeel van zo'n losse betaalpagina is dat je geen website hoeft te hebben, en ook geen webshop omdat je een product levert werkt dit heel goed, en de inkomsten komen vanzelf op je debitcard terecht.

Reacties
Categorieën