Met een debitcard kan je een auto huren

Steeds meer mensen huren een auto met hun debitcard. Bij Hertz Europa Ltd, een van de allergrootste internationale autoverhuurbedrijven kan je via de betaalmethode "Pay your own way" een auto huren. Met elke debitcard kan je via dit systeem een auto reserveren, en als je de auto na afloop weer inlevert dan reken je af met je debitcard.

Afrekenen met je debitcard

Waar je met een creditcard af kan rekenen is dat ook met een debitcard mogelijk, daarom geldt dit ook voor het huren van een auto. Het kan handig zijn voor als je geen creditcard wil of er geen een kan krijgen. Je stort als je de auto op gaat halen eerst een zekere borg op de kaart. De hoogte van de borg kan verschillen per autoverhuurder.

Voor je in de huurauto stapt

Voordat je in de huurauto stapt doe je er verstandig aan om even een rondje om de auto te lopen om te zien of er geen schade aan de auto is. Dit omdat als je de auto hebt ingeleverd, aangesproken kan worden op een eventuele schade. Dus het is handig om te weten of je de auto in onbeschadigd staat in gebruik hebt genomen. En mocht het je overkomen dat je zelf schade maakt dan zal je in ieder geval het eigen risico moeten betalen. Er zijn debitcards die dit eigen risico dekken,, zoals de metal debitcard van Openbank.

In welke landen kan je een auto huren met je debitcard?

In de volgende landen kan je gegarandeerd een auto huren met je debitcard: Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië, Luxemburg, België, Slowakije en het Verenigd Koninkrijk. Maar ook in andere werelddelen kan je gebruik maken van het huren van een auto met je debitcard.

Keus uit veel goede debitcards

Vandaag de dag zijn er veel goede debitcards beschikbaar en bovendien zijn de kaarten in verschillende kleuren leverbaar. Voor meer info klik je hier.