Viabuy Mastercard Debitcard

Viabuy’s Mastercard debitcard is een geweldig alternatief voor een creditcard. Omdat de debitcard voor gebruik opgeladen dient te worden vindt er geen BKR-toetsing plaats. Dit komt omdat je geen geld leent. Daarom hoef je geen financiële gegevens te overleggen en een van de voordelen hiervan is dat je de Viabuy debitcard morgen al in huis kan hebben. Handig voor als je binnenkort met vakantie gaat.

Dit in tegenstelling tot de traditionele creditcard, waarbij je achteraf de rekening betaalt en dus geld leent. Bij een creditcard krijg je nogal eens te maken met extra kosten, bijvoorbeeld als je vergeet om op tijd te betalen, of als opeens blijkt dat je niet voldoende geld op je bankrekening hebt staan en daardoor niet op tijd kan betalen. Zonde van het geld dat je daardoor kwijt raakt.
Dit kan en zal je met de Viabuy debitcard nooit overkomen.
Grote voordelen van de Viabuy debitcard is: Dat je niet in de schulden terecht kan komen, omdat je vooraf geld op de kaart moet storten. Hierdoor kan je jouw geldzaken voor 100% overzien.

Meer financieel overzicht

Met de Viabuy debitcard heb je meer financieel overzicht, dan met een creditcard of bankpas. dit komt omdat je van tevoren geld op de kaart stort, maar ook dat je elk moment een melding op je telefoon krijgt, dat je saldo is gewijzigd. Zo weet je overal en altijd hoe je er financieel voorstaat.

Basis mogelijkheden

 • Contactloos betalen in fysieke winkels
 • Benzine tanken en afrekenen op tolwegen
 • Afrekenen in supermarkten, hotels en restaurants
 • Huren van een auto in binnen-en buitenland
 • Netflix registratie voor de beste films
 • Opwaarderen, zowel contant als online bij elke Western Union- en bij elk Grenswisselkantoor
 • Koppelen aan Betfair (online weddenschappen, Casino, voetbal).Jouw gewonnen geld wordt direct op je debitcard gestort

Extra mogelijkheden

Autohuur uitgelicht

Nadat ik een persbericht had gelezen met de mededeling van verkeersbureau.info dat in 2016 al meer dan 70% van de kaarttransacties met een debitcard plaatsvonden, en dat ik binnen enkele dagen nogmaals berichten binnenkrijg dat Autohuur met een debitcard steeds populairder wordt, is het hoog tijd om dat in een van de blogs te vermelden. Waarom in de Viabuy blog? Dat is simpel uit te leggen. Viabuy levert aan jou een debitcard met onbeperkte opwaardeer- en bestedingsmogelijkheden en dat kan heel handig zijn als je op vakantie bent en meer uitgaven wil doen dan alleen die autohuurtransactie.
Besef tevens dat er bij het huren van een auto borg om de hoek komt kijken. Elk autoverhuurbedrijf bepaalt zelf de hoogte van de borg. Kijk dit van tevoren na in de voorwaarden van de autoverhuurder.
Omdat het bij de Viabuy debitcard niet van toepassing is hoeveel je op de kaart stort, is deze debitcard bijzonder geschikt om een auto te huren in binnen- en buitenland.

Internetdiensten

Steeds meer krijgen we te maken met diensten die aangeboden worden op internet. Je kan hierbij denken aan muziek- en video streamingsdiensten. Dit zijn diensten waarbij de bedragen maandelijks afgeschreven worden middels een automatisch incasso. Een mogelijkheid die bij de Viabuy debitcard beschikbaar is.
Ook internetdiensten zoals zij door Google Play, voorheen de Android Market, aangeboden worden is heel makkelijk in te stellen met de Viabuy debitcard.

Mastercard secure code

De viabuy debitcard is de enige debitcard die extra veiligheid biedt bij online winkelen. Met de Mastercard secure code wordt er een wachtwoord naar je mobiel gestuurd. Deze code voer je in en vervolgens klik je op “betaal”. Nu is je bestelling pas een feit en dus superveilig.
Als een webshop niet veilig is dan wordt dit aangegeven middels een melding naar je mobiele telefoon. Dan weet je dat je er verstandig aan doet om de bestelling niet af te ronden en ga je op zoek naar een veilige webshop om daar het gewenste product te bestellen.

Wereldwijde aankopen die je buiten internet om doet

Het is goed voor te stellen dat je met je fysieke Viabuy Mastercard debitcard overal ter wereld je aankopen kan doen. Daar is de Viabuy card bijzonder goed geschikt voor. Zoals je eerder in de blog bij de mogeljkheden hebt kunnen lezen kan je vrijwel overal terecht met deze debitcard.
Zo kan je ook aan je minderjarige kinderen leren hoe zij met hun debitcard om moeten gaan. Denk er maar aan als je met je kinderen op vakantie gaat. Dan kan je door het te doen aan hen uitleggen, hoe zij met hun kinderdebitcard

Makkelijk je bankzaken regelen met je Viabuy rekening

Als je de Viabuy debitcard hebt aangevraagd dan ontvang je direct je beveiligde toegangscodes, welke je naar eigen behoeften aan kan passen. Het is veilig omdat jij alleen weet wat de toegangscodes tot je Viabuy rekening zijn.
Bij die toegangscodes ontvang je tevens belangrijke informatie behorend bij je bankrekening, zoals o.a. IBAN, BIC/SWIFT codes. Deze codes vind je terug in je persoonlijke account.
Dit zijn Europese bankcodes waarmee eenvoudig betalingen kunnen worden verzonden en ontvangen volgens de SEPA norm binnen Europa van en naar je Viabuy kaart/bankrekening.

Voor overboekingen naar landen buiten Europa kan het zijn dat er gebruik moet worden gemaakt van correspondent banking.
De informatie die jouw relatie in Bijvoorbeeld Amerika nodig heeft is:
De naam van de Correspondent bank, dit is de Hypovereinsbank
De begunstigde die vermeld moet worden is: PPRO Financial ltd.
Het IBAN/rekeningnummer is: DE53711200770020376597
Het BIC nummer is: HYVEDEMM448
Het bankadres is: Muenchener Strasse 11, 83022 Rosenheim, Germany.
Laat als “betalingsreferentie” jouw naam en het 9-cijferig rekeningnummer, dat onderaan je Viabuycard staat, vermelden en het geld is binnen 3 werkdagen bijgeschreven op de bankrekening van de betrokkene in het land buiten Europa.

Je hebt met de Viabuy debitcard een betaalkaart in handen met alle mogelijke nationale- en internationale bankfuncties, zoals:

 • Rekeningen betalen
 • Salaris laten storten
 • Betalingen aan leveranciers
 • Ontvangsten van je opdrachtgevers
 • Inkomsten uit je webshop (jouw klanten)
 • Wereldwijd geld overboeken naar anderen
 • Inkomsten uit een studentenbaantje storten
 • Je kan iedereen over de hele wereld geld op jouw kaart laten storten
 • Ieder ander kan ook geld op jouw kaart storten

De Viabuy debitcard is de enige debitcard met persoonlijke bankgegevens zoals een origineel IBAN bankrekeningnummer en BIC/SWIFT bankcode, hierdoor kan je ook nog automatische incasso’s instellen, acceptgiro’s overmaken en contant geld op je Viabuy debitcard laten storten bij elk Western Union kantoor in Nederland, maar ook over de grens.
Je begrijpt dat je geen aparte bankrekening meer nodig hebt, deze krijg je gratis aangereikt bij de Viabuy Debitcard.

10 verschillende manieren van opwaarderen

Bij internetbankieren zet je via Ideal, , Sepa, Sofort banking, Bancontact of een bankoverschrijving geld op de kaart. Je hebt de keus uit wel 10 verschillende betaalmethodes om op te waarderen. Als een van de betaalmethodes een storing heeft, dan gebruik je een van de andere betaalmethodes. Zo kan je altijd bij je geld.

Een populaure opwaardeermethoode

Een enorme populaire opwaardeermethode is die van het contante opwaarderen. Je kan je voorstellen dat je contant geld hebt, dat je graag op de Viabuy debitcard wil storten, zodat je er op internet bepaalde populaire producten mee aan kan schaffen. En zoals je misschien weet kan dat met de Viabuy debitcard. Via het IBAN bankrekeningnummer dat je bij de Viabuy card hebt gekregen kan je naar Western Union of een Grenswisselkantoor gaan en de opdracht geven.

Bancontact wordt ook veel gebruikt

Steeds meer mensen schaffen de Viabuy debitcard aan omdat ze graag met Bancontact willen opwaarderen en betalen. Naast iDEAL is Bancontact een betaalmethode die steeds meer wordt gebruikt door trotse bezitters van de Viabuy debitcard.

Een bijzondere opwaardeermethode voor verhuurders

Een bijzondere opwaardeermethode is die waarmee je virtuele debitcards, zoals die van Booking.com om kan zetten naar een Fysieke Viabuy debitcard. Nu kan je ook buiten internet om aankopen doen met het tegoed dat je van Booking.com hebt ontvangen.

Papieren overschrijvingen

Werk je liever met papieren overschrijvingsformulieren omdat je niet houdt van internetbankieren of omdat je het niet goed kan zien, dan is dat ook een ideale oplossing om je debitcard mee op te waarderen.
Je kan deze bij de Rabobank bestellen.

Opwaarderen via elke bankrekening

Bij de Viabuy debitcard heb je geen vaste tegenrekening nodig. Je kan vanaf elke nationale of internationale bankrekening op verschillende manieren geld op je kaart storten. Dit kan je doen met behulp van IBAN en BIC/SWIFT bankcodes, welke Viabuy aan jou heeft verstrekt.
Uiteraard kan elk ander persoon of bedrijf geld op jouw kaart storten zoals jouw cliënten, jouw cursisten of je werkgever. Dit kan bijvoorbeeld middels een SEPA of iDEAL overboeking. Hetgeen heel makkelijk via internetbankieren kan worden uitgevoerd, of met de handige Viabuy App welke dagelijks geactualiseerd wordt.

Het geld staat na een iDEAL, Bancontact, of een anderssoortige overboeking direct op jouw Viabuy bankrekening, en zoals je kan zien aan bovenstaande afbeelding is dat via elke bank mogelijk.
Dus het doet er niet toe in welk land je woonachtig bent. Met een Viabuy debitcard is er altijd een alternatief voor het geval Bancontact of iDEAl niet beschikbaar zijn in het land waar je woont.

Opwaarderen

Contant opwaarderen is mogelijk door contant geld op de kaart te storten bij Western Union, of door Paysafe vouchers te kopen. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld contant geld ontvangt en daarmee aankopen wil doen op het internet.

Opwaarderen kan je doen door een geldbedrag op de kaart te zetten. Dit doe je via het beveiligde online account of je geeft via de App aan Viabuy opdracht om geld van een van je bankrekeningen over te boeken naar jouw debitcard.Dit is real time verwerking, het geld staat dus direct op je Viabuy debitcard. Klaar om er een uitgave mee te doen.
Zo kan je ook contant geld op jouw Viabuy debitcard storten of de kaart met Bitcoins opwaarderen. Er is geen enkele beperking.

Let op: als je met Ideal opwaardeert via jouw persoonlijk beveiligd online account, dan heb je alleen de eerste keer de beperking, dat je niet meer dan €150 op de kaart mag storten met Ideal. Wil je voor een hoger bedrag opwaarderen, kies dan voor een andere betaalmethode zoals Sepa, contante opwaardering of Bitcoins.

Vanaf je Paypal rekening kan je geld op je debitcard storten, je moet wel eerst even de Viabuy debitcard aan je Paypal account koppelen.
Dit doe je door je IBAN bankrekening (welke je van Viabuy bij je debitcard hebt ontvangen) te koppelen aan je Paypal rekening.
Als je ingelogd bent in je Paypal rekening, selecteer je links onder het Paypal Saldo “geld opnemen” met de linker muisknop. Daarna klik je op “bank koppelen” .Vervolgens vul je jouw persoonlijke IBAN bankrekeningnummer in, welke je van Viabuy hebt ontvangen, gevolgd door “doorgaan”
Paypal heeft 1-3 werkdagen nodig om de gegevens te verwerken, daarna kan je geld overboeken van je Paypal rekening naar je Viabuy debitcard.

Periodiek geld overboeken

Als je de Viabuy debitcard nodig hebt voor uitgaven die maandelijks terugkomen, je kan daarbij denken aan automatische incasso’s, dan kan je met een zekere regelmaat (bijv. elke maand) geld op je debitcard storten vanaf elke willekeurige bankrekening. Dit doe je met behulp van de IBAN code die bij je Viabuy debitcard hoort. Dit ter voorkoming dat je elke keer je debitcard apart moet opwaarderen.
Ook kan je geld doorstorten naar een van je bankrekeningen als je salaris op de kaart wordt gestort door je werkgever of als je klanten bijvoorbeeld het maandelijkse cursusgeld op je debitcard storten.
Je dient hierbij wel de opwaardeerlimieten in de gaten te houden.

Opwaardeerlimieten

Een van de voordelen  van de Viabuy debitcard is dat je altijd wordt geaccepteerd en dat de kaart dezelfde dag nog aan je wordt verzonden. Je hoeft geen (financiële) gegevens te overleggen. Dat is de reden dat je slechts €250 op de kaart mag storten in opwaardeerniveau IDV1, waar je je allereerst in bevindt.
Je kan, als je de kaart eenmaal hebt geactiveerd, makkelijk overstappen naar opwaardeerniveau IDV 2 (opwaarderen tot €15000) dit doe je met behulp van de Viabuy kaartmonitor. De inloggegevens heb je inmiddels al ontvangen.
Er wordt aan je gevraagd om documenten te overleggen, waarop je adresgegevens zichtbaar zijn.
Zoals gezegd kan je nu €15000 per kalenderjaar opwaarderen.
Vind je dit nog niet voldoende, dan kan je naar opwaardeerniveau IDV3 waar je onbeperkte opwaardeermogelijkheden hebt. Dit kan je ook eenvoudig aanvragen via jouw persoonlijke kaartmonitor. Nu wordt je gevraagd om een bewijs van inkomen te overleggen. Ik kan me voorstellen dat je je afvraagt waarom je bij opwaardeerniveau 2 en 3 bepaalde gegevens moet overleggen, maar zo is dat nu eenmaal door onze wetgever bepaald. Ook is dit zo geregeld om fraude te voorkomen. Je wil toch ook dat jouw geld veilig is?

Waardeer je op met Ideal of Sofort? Dan kan je maar €150 opwaarderen gedurende de eerste 7 dagen. Als je meer wil opwaarderen dan kan je dat met Sepa doen. Het opwaarderen van je Viabuy kaart doe je binnen je beveiligde online Viabuy account.
Klik op de blauwe knop en je hebt de Viabuy debitcard gegarandeerd binnen 2 dagen in huis.

Hoe verhoog ik mijn limiet

Omdat de Viabuy card een prepaid product is, is Viabuy volgens de wet verplicht om bepaalde informatie over jou op te slaan in haar database. Stel je kaart wordt gestolen of je raakt hem kwijt , dan helpen de opgeslagen gegevens om jouw persoonlijke Viabuy kaart en rekening te identificeren. Zo is je geld veilig.
Daarom kan je als je de kaart hebt ontvangen via je persoonlijk beveiligde account je opwaardeerniveau verhogen naar IDV 2. Je moet dan van je ID Card, paspoort, rijbewijs of verblijfsvergunning, welke niet verlopen mag zijn, een kleurenscan maken. (Een kleurenscan kan je maken door een van de documenten op de printer te leggen en de scanfunctie van je printer te gebruiken). Let op dat je naam en adres duidelijk leesbaar is.
Tevens dien je een van de volgende documenten in kleur te verzenden binnen je online account:

 • nota van je huistelefoon
 • nota van je energiebedrijf
 • nota van je internetprovider
 • bankafschrift
 • kentekenbewijs van je auto
 • uittreksel bevolkingsregister

Voor de hier bovengenoemde documenten geldt dat deze niet ouder mogen zijn dan 3 maanden, met duidelijke vermelding van jouw naam en adres.

Kan iedereen geld op je kaart storten?

Iedereen aan wie jij je persoonlijke IBAN bankrekeningnummer bekend hebt gemaakt kan je Viabuy kaart opwaarderen.
Er is geen enkele beperking qua opwaarderen. Vrienden, Familie of een zakenrelatie zoals je werkgever of een cliënt kan zoveel geld op je kaart storten als waar jij recht op hebt.
Ook bedrijven waar je zaken mee doet in een andere valuta dan de Euro kunnen geld op je Viabuy bankrekening/kaart storten.

Geld opnemen van de Viabuy debitcard

Je kan net zoveel geld (per dag) opnemen van de Viabuy debitcard, als dat je erop gestort hebt. Het saldo van je kaart, wat je kan bekijken via je persoonlijk zeer goed beveiligde account, kan je in zijn geheel in een moment opnemen. Dit kan je doen door het bedrag te pinnen, of door het terug te storten naar een van je bankrekeningen.

Online account

Het online zeer goed beveiligde account dat je gratis bij de Viabuy Mastercard Debitcard ontvangt bevindt zich binnen een beveiligde omgeving,waar jij alleen bij kan komen.

Het volgende kan je hier zelf regelen:

 • Je persoonlijke IBAN en BIC aflezen
 • Geld overmaken naar wie je maar wil
 • Geld zenden naar een andere Viabuy rekeninghouder
 • Je adresgegevens, email, telefoonnummer, wachtwoord en pincode wijzigen
 • Je opwaardeerlimiet veranderen

Let op: Geld op je kaart storten doe je via Western Union of via elke andere bankrekening zowel binnen Europa als er buiten.

Geld reserveren op je debitcard

De Viabuy debitcard kan een uitstekend product zijn om geld op te reserveren. Je kan meerdere kaarten bestellen en voor elke kaart een apart spaardoel in acht nemen. Zo creëer je voor jezelf een goed overzicht en weet je precies wanneer je voldoende geld op een van je Viabuy debitcards hebt staan om een bepaalde grote aankoop te doen.

Eenvoudig geld storten en overboeken, ook met je mobieltje

Voor veel van mijn klanten betekent de VIABUY MasterCard Debitcard een mooie aanvulling op andere betaalmiddelen. Het kan je creditcard vervangen en daarnaast is het een goed alternatief voor belangrijke bankrekeningen, omdat je salaris er bijvoorbeeld op gestort kan worden. Je hoeft alleen maar je naam, zoals die op de Viabuy kaart vermeld staat, en het IBAN bankrekeningnummer wat je van Viabuy hebt ontvangen door te geven aan je werkgever.

Tussen andere kaarthouders kan je eenvoudig geld overboeken; het geld is direct overgeboekt. Het direct delen van geld met je familieleden of vrienden is mogelijk. Het maakt niet uit waar ter wereld ze zich bevinden. Het geld is er direct door een simpele online handeling, die je zelf uit kan voeren.

Bovendien kan je al je bankzaken onderweg doen met Viabuy mobiel bankieren, je hoeft geen software te installeren. Binnen de online bankingtool kan je zelf de dingen instellen, zoals het voor jou handig is. Het is super eenvoudig.

Geld sturen naar je familie in het buitenland

Als je familie in het buitenland hebt wonen, en je wil geld aan ze overmaken, komen er soms lastige vragen op je af of er komen onnodige onkosten bij als je dit bij het GWK regelt. Stel je moeder woont bijvoorbeeld in Suriname, dan hoef je naast een debitcard voor jezelf, alleen nog maar een Viabuy debitcard voor je moeder aan te vragen. Daarna kan je eenvoudig van kaart naar kaart geld van jouw debitcard naar de debitcard van je moeder overboeken. Het geld staat dan direct op de rekening van je moeder.

Makkelijk in gebruik

 • Heel makkelijk aan te vragen.
 • Erg simpel op te waarderen.
 • Snelle persoonlijke 24 uurs service.
 • Helder aktueel overzicht van financiële transacties.
 • Geld is snel op de kaart gestort, waardoor je er snel over kan beschikken.

Afrekenen met de Viabuy debitcard

Voor het afrekenen met je kaart hanteer je dezelfde methode als bij een creditcard. Je gebruikt de debitcard dus alsof je een creditcard in handen hebt.
Het enige dat je hoeft te doen is in de webshop waar je het populaire product wil bestellen te gaan naar de Mastercard creditcard afrekenmethode. Daar voer je het 16-cijferige Viabuy kaartnummer in dat op jouw debitcard staat vermeld. Uiteraard moet je wel voldoende geld op je kaart hebben om de bestelling af te kunnen ronden.

Het ontwerp van de kaart

 • Viabuy is de enige debitcard waarbij je kan kiezen in welke kleur je de kaart wil ontvangen. In zwart of goudkleurig.
 • De Viabuy kaart is in reliëf is uitgevoerd. De cijfers liggen er als het ware bovenop, hierdoor ziet de kaart er mooi uit

Waarom zou je de populaire Viabuy debitcard willen?

Er zijn heel veel redenen te noemen waarom je de populaire Viabuy debitcard zou willen. Ik zal er enkele noemen. Je kan denken aan de vele opwaardeermethodes maar ook aan de zeer diverse gebruiksmogelijkheden.
Uiteraard is 100% controle over je financiën een van de belangrijkste eigenschappen waar de Viabuy debitcard zeer zeker aan voldoet. Ook het aanvraagproces is supersimpel.

Waarom wil je de Viabuy debitcard hier bestellen?

Je wil de Viabuy Mastercard debitcard hier bestellen omdat je kan rekenen op de beste service en dat al je vragen voor, na en tijdens het gebruik van jouw Viabuy debitcard binnen 2 uur worden beantwoord.
Bovendien zit er in een deze blog een schat aan Viabuy informatie. Zie al de antwoorden die je in dit forum kan vinden op alle vragen die geïnteresseerden van de Viabuy debitcard in deze blog stellen.

Eenvoudig bestellen

Viabuy kent geen lange of ingewikkelde aanvraagprocedure, en geen krediet check.  Je hoeft dus geen verantwoording over je financiën af te leggen. Ook hoef je geen ID kaart of paspoort te overleggen bij de aanvraag. Daarom wordt de kaart direct verzonden.

Automatische verlenging van je Viabuy debitcard

Let op: na 3 jaar krijg je indien gewenst automatisch een nieuwe debitcard toegestuurd. Je krijgt hier keurig enkele maanden van tevoren een emailmelding over. Mocht je geen nieuwe kaart willen, dan kan je dat uiteraard aangeven en dan zal je debitcardcontract beëindigd worden. Let op dat je dan het geld dat je nog op je huidige debitcard staat tijdig naar een van je eigen bankrekeningen terugstort. Of doe er nog een besteding mee.

Wijzigen van je debitcardgegevens

Nadat je de nieuwe Viabuy debitcard hebt geactiveerd. Zal je alle accountgegevens waar jouw debitcardnummer en de csv datum en de vervaldatum in vermeld staan moeten wijzigen. Waarschijnlijk krijg je van Viabuy een nieuwe debitcard met een ongewijzigd kaartnummer en zal je alleen de csv code en de vervaldatum aan moeten passen.
Natuurlijk kan je die aanpassingen ook doen als je een van die accounts werkelijk gaat gebruiken. Het is maar net wat jij het makkelijkst vindt.

Een debitcard met extreem veel mogelijkheden

Als je dit leest heb je dus de hele Viabuy blog doorgenomen. Mijn complimenten voor je geduld. Je bent dus een persoon die zeer nauwkeurig te werk gaat en dat is uitstekend.
Maar misschien heb toch nog vragen. Kijk gerust in het forum van deze blog. Ook daar zal je veel antwoorden vinden op je debitcardvragen.
Uiteraard kan je daar ook zelf nog een vraag stellen. Ook jouw vraag zal binnen enkele uren worden beantwoord.

Angela
Door

Angela

op 16 Sep 2020

Hi Kan ik met deze card ook op een Amerikaanse card Geld boeken? En hoeveel kan ik dan overboeken?

Jos
Door

Jos

op 19 Sep 2020

Beste Angela, Je kan met deze debitcard geld overboeken naar elke Amerikaanse betaalkaart. Dit doe je via je persoonlijke beveiligde kaartaccount. Aan het bedrag dat je over wil boeken zijn geen limieten verbonden.

Carsten Cambien
Door

Carsten Cambien

op 05 Mar 2020

Geachte, ik vroeg mij af bij mijn viabuy mastercard eens je die voor 250 euro hebt opgeladen of je nadien ook nog kan opladen als de limiet 250 euro bedraagt zonder dat je natuurlijk de limiet hebt aangepast natuurlijk of per ongeluk meer dan 250 euro zou opwaarderen natuurlijk he vriendelijke groeten,

Jos
Door

Jos

op 06 Mar 2020

Beste Carsten, In IDV1 kan je tot maximaal €250,- per kalenderjaar opwaarderen. Nadat die 12 maanden zijn verstreken kan je natuurlijk weer opnieuw opwaarderen. Wil je een hoger bedrag opwaarderen kies dan voor IDV2 of IDV3. Je kan ook besluiten om een https://mijndebitcard.nl/n26-debitcards-vergelijken/" rel="noopener" target="_blank">N26 debitcard aan te schaffen met direct onbeperkte opwaardeermogelijkheden.

christopher
Door

christopher

op 26 Feb 2020

beste Jos, ik heb vorig jaar een Viabuy debet kaart aangevraagd, maar nooit geactiveerd. en eigenlijk wil ik er ook geen gebruik van maken. Wat moet ik doen om deze kaart te retourneren en evt het verschuldigde bedrag te betalen? Bij voorbaat dank.

Jos
Door

Jos

op 27 Feb 2020

Beste Cristopher, Binnen je zeer goed beveiligde Viabuy kaartaccount kan je vragen wat je precies moet doen. Als je het op deze manier doet, dan zien ze bij Viabuy direct om welke kaart het gaat, en zullen zij je vrij snel van de juiste instructies voorzien.

ER paal
Door

ER paal

op 18 Feb 2020

Beste Jos Om de betaal procedure af te ronde moet je de voornaam van de begunstigde en achternaam van de begunstigde invullen. Als ik een betaling naar Eneco wil doen is de voornaam van de begunstigde Eneco achternaam is er niet kan ik betaal procedure ook niet af ronden.

Jos
Door

Jos

op 18 Feb 2020

Beste Earl, Dat klopt. Als je een betaling aan Eneco wil doen, dan tik je inderdaad bij de "voornaam" Eneco in en bij de "achternaam" Financiële administratie"

Stan
Door

Stan

op 18 Feb 2020

Beste Jos, Ik heb een vraag. De IDV1 limiet is €250,00 . Is dat per maand of per jaar? Vriendelijke groet, Stan

Jos
Door

Jos

op 18 Feb 2020

Beste Stan, Nadat je de Viabuy debitcard hebt ontvangen, zit je in opwaardeerniveau IDV1. Dit betekent dat je gedurende het eerste jaar €250,- kan besteden. Wil je naar een hoger bestedingsniveau, dan kan je heel simpel in je online account verhogen naar IDV2. Dit is binnen enkele minuten geregeld en dan beschik je over een bestedingsruimte van €15.000,- per kalenderjaar.

ER Paal
Door

ER Paal

op 17 Feb 2020

Beste jos ik heb nu drie viabuy kaarten in gebruik en het bevalt mij goed. De Viabuy debitcard doet wat het moet doen. Ik zou graag willen weten hoeveel kaarten ik kan bestellen. ik heb namelijk acht kaarten nog nodig voor mijn spaarpotjes. Ik heb nu drie hoofdkaarten.

Jos
ER paal
Door

ER paal

op 19 Feb 2020

Beste Jos, Vier van de kaarten wil ik aan mijn kinderen geven met hun eigen naam op de kaart . volgens de algemene voorwaarden mag ik mijn kaart gegevens aan niemand geven of delen .Dat kan alleen met partnerkaarten .

Jos
Door

Jos

op 21 Feb 2020

Beste Earl, Je kan voor je minderjarige kinderen aparte debitcards (hoodkaarten) bestellen op hun eigen naam.

Ash
Door

Ash

op 15 Jan 2020

Beste Jos Ik heb een vraag, als mijn kaart binnen komt moet ik die binnen 24 uur activeren en geld der op zetten, of kan dat ook later hoor graag Gr ash

Jos
Door

Jos

op 16 Jan 2020

Beste Ash, Je kan dit doen op het moment dat het jou het beste uitkomt.

Carlo
Door

Carlo

op 19 Dec 2019

Beste Jos, kun je zonder vaste woon of verblijfplaats ook een viabuy kaart kopen? hoe lang duurt het activeren? waar kan ik hem dan laten bezorgen? ik wil niet dat hij geblokkeerd word als ze zien dat ik ergens niet echt woon. Ik verblijf nu tijdelijk ergens waar ik geen post mag laten komen omdat ik hier niet ingeschreven mag zijn omdat ze dat niet willen. ik heb wel optie niveau 2 nodig denk ik. harteljik dank, Carlo.

Jos
Door

Jos

op 19 Dec 2019

Beste Carlo, Een tijdelijk adres is ook prima! De N26 debitcard kan je naar een elk willekeurig postadres laten sturen. Deze is heel makkelijk via de N26 App aan te vragen en te activeren. Voor bijzondere kenmerken van de beste debitcards verwijs ik je naar de volgende pagina: https://mijndebitcard.nl/debitcard-aanvragen/" rel="noopener" target="_blank">Klik Hier

Romano
Door

Romano

op 07 Dec 2019

Beste Jos, ik ben super tevreden over viabuy debitcard, alleen het downloaden zoals jij zegt lukt niet ik doe t precies zo Als je zegt selecteer de maand juli b.v download het maar hij download dan toch de laatste maand nu 🙈

Romano
Door

Romano

op 06 Dec 2019

Ik heb van boekhouder de afschriften vanaf 1 juli 2019 tot 6-12-2019 nodig hoe download ik die?of jaar opgaaf

Jos
Door

Jos

op 06 Dec 2019

Beste Romano, Nadat je bent ingelogd in je zeer goed persoonlijk beveiligde Viabuy kaartomgeving, zie je onder "mijn account" een volledig transactieoverzicht. Vervolgens moet je klikken op het rechter icoontje met het downloadpijltje. Vervolgens download je een financieel overzicht naar je computer. Dit overzicht kan je indien gewenst uitprinten en aan je boekhouder geven.

Romano
Door

Romano

op 06 Dec 2019

Dankje Jos, maar als ik dan 3 maanden of half jaar wil downloaden? Kan aleen maar een maand?

Jos
Door

Jos

op 06 Dec 2019

Nee hoor Romano, Naast het downloadpijltje kan je elke selectie maken die je maar wil. Je krijgt dan een kalendertje in beeld waar je dan een keuze kan maken. Ik adviseer je "custom range" . Klik maar en je merkt het vanzelf. Hetgeen dat wit blijft wordt je nieuwe selectie. Daarnaast zou ik het enorm waarderen als je hier wil vertellen over je ervaringen met de Viabuy debitcard.

T. Brouwer
Door

T. Brouwer

op 06 Dec 2019

Beste Jos, Ik heb zojuist een kaart aangevraagd. Binnenkort wil ik bij een GWK contant geld op mijn kaart storten. € 250,- dan zit ik in IDV1. Wanneer kan ik meer geld storten? Kan ik dezelfde dag nog opwaarderen naar IDV2? GWK zit nou niet bepaalt om de hoek.. Mvg T.Brouwer

Jos
Door

Jos

op 06 Dec 2019

Beste T.Brouwer, Je kan dezelfde dag meer geld storten door binnen je zeer goed beveiligde opwaardeeromgeving van je Viabuy debitcard met een simpele muisklik op te waarderen naar IDV2. Ook kan je bij elk Western Union kantoor contant geld op je debitcard storten.

ER paal
Door

ER paal

op 24 Aug 2019

Beste Jos, Ik heb mijn viabuy kaart vandaag ontvangen en geactiveerd. Ik heb €90 met mijn N26 rekening op de kaart gestort. Zal morgen wel in orde zijn denk ik. Mijn vraag is als een kennis geld wil storten door middel van sepa is het negen cijferige kaart nummer verplicht of is naam en iban voldoende . Daarbij wil ik nog vier hoofd kaarten bestellen vraag is of ik die aan elkaar kan koppelen in één app. Met vriendelijke ER Paal

Jos
Door

Jos

op 29 Aug 2019

Beste ER Paal, Je kennis kan geld storten door exact dezelfde tenaamstelling te gebruiken zoals jouw naam op de Viabuy debitcard staat vermeld, in combinatie met het IBAN rekeningnummer dat Viabuy aan jou heeft verstrekt. De nieuwe Viabuy kaarten die je gaat bestellen kan je via dezelfde App koppelen. Klik op https://www.financeads.net/tc.php?t=19183C299056540T" target="_blank" rel="noopener nofollow">deze link om je volgende Viabuy kaart aan te vragen.

Franklin
Door

Franklin

op 02 Aug 2019

Geachte dhr/mvr, Ik heb zojuist een geldbedrag van €300 naar mijn debitcardrekening overgemaakt. In mijn veronderstelling ging alles goed met het storten, alleen nu word het geld toch echt ergens vastgehouden (zie het niet op mijn viabuy account bijgeschreven). Mvg, Mauricio

Jos
Door

Jos

op 02 Aug 2019

Beste Franklin, Je mag maximaal €250,- in opwaardeerniveau IDV1 storten. Jij stort €300,- dat betekent dat je eerst naar IDV2 moet opwaarderen.

Ralph
Door

Ralph

op 23 Jul 2019

N.a.v. een reactie van 13 August 2016: "Hoi jos ik heb een kaart aangevraagd nu zie ik dat je maar 1000 euro kan storten... ... moet minimaal 1500 euro op staan hoe ga ik dat doen" Ik heb gelezen dat de limiet van bankrekening naar Viabuy en andersom onbeperkt is. Citaat: "Voor een hogere limiet dient u zich te identificeren. Ik schat dat ik per maand zo een € 2000 op en af wil boeken. Kan dit vanuit de basis? of moet ik dan meer regelen?

Jos
Door

Jos

op 23 Jul 2019

Beste Ralph, In IDV1 kan je €1.200,- per kalenderjaar storten. Via je persoonlijke zeer goed beveiligde Viabuy kaartaccount kan je binnen enkele minuten opwaarderen naar IDV2. Met een bestedingsruimte van €15.000,- per kalenderjaar. Je moet inderdaad je ID-card of Paspoort even uploaden. Dit doe je dus heel makkelijk als je eenmaal bent ingelogd op jouw persoonlijke Viabuy Mastercard debitcard kaartrekening. Laat me gerust weten als je nog vragen hebt. Ik help je graag.

Ruud
Door

Ruud

op 20 Jul 2019

Beste Jos, Ik heb de kaart aangeschaft om een auto te huren mar wordt nu geconfronteerd dat ik maar 150,- euro op kan laden. Nu heb ik inmiddels gevinden dat dit aan mijn limietcode ligt en na 30 dagen zou ik meer op kunnen waarderen. kan deze limiet niet gewijzigd worden?

Jos
Door

Jos

op 20 Jul 2019

Beste Ruud, Je kan via je persoonlijk zeer goed beveiligde Viabuy account de kaart direct opwaarderen. Binnen enkele minuten beschik je over een hoger bestedingslimiet en kan je met veel plezier met je huurauto je reis vervolgen.

Ralph
Door

Ralph

op 19 Jul 2019

Hoi Jos, Bedankt voor het snelle antwoord! Mij was idd bekend dat mijn naam is gekoppeld aan de kaart en dat is prima. Als de ontvanger alléén mijn IBAN en betaalkenmerk ziet, is dat ook perfect. Dus ‘Deutsche Kontor’ is niet in transactie te lezen? En de tenaamstelling van mijn account, kan dat bv. op een naam als ‘FMP Admin’ of ‘FMP Pay’ ? Alvast veel dank

Jos
Door

Jos

op 20 Jul 2019

Beste Ralph, Nee, overigens zit Viabuy tegenwoordig in Luxemburg. En in het laatste veld (bestelprocedure) vul jij de naam in zoals je die op jouw debitcard vermeld wil hebben. Klik nu https://www.financeads.net/tc.php?t=19183C299056540T" target="_blank" rel="noopener nofollow">hier om je debitcard aan te vragen.

Ralph
Door

Ralph

op 19 Jul 2019

Beste Jos, Omdat ik onder een fictieve naam, of volledig anoniem geld wil overboeken naar IBAN rekeningen, overweeg ik de aanschaf van de Viabuy kaart. Vandaar een aantal vragen: Vraag 1: Wat is er zichtbaar op het afschrift van de ontvanger? Klopt het dat de ontvanger ziet dat het bedrag afkomstig is van: • Deutsche Kontor Privatbank • Account holder name: PPRO Financial Ltd, of de door mij aangemaakte usernaam? • IBAN: Mijn door ViaBuy toegekende IBAN nummer? • BIC: DEKTDE7GXXX Vraag 2: Kan ik als account naam elke fictieve naam bedenken? Voorbeeld: ‘FMP Admin’ of ‘FMP Pay’ Vraag 3: Kan ik ook nog een betalingskenmerk of omschrijving toevoegen? Met vriendelijke groet, Ralph

Jos
Door

Jos

op 19 Jul 2019

Beste Ralph, Als je de Viabuy debitcard aanvraagt, dan dien je de juiste naam- en adresgegevens te vermelden. Viabuy controleert hierop volgens de Europese wetgeving. Wel kan je anoniem geld overboeken naar anderen met behulp van je Viabuy kaartrekening. Hetgeen dat jij als betalingsreferentie vermeldt wordt op het bankafschrift vermeld. Overboeken gaat heel makkelijk via elk IBAN bankrekeningnummer naar jouw persoonlijke IBAN nummer wat Viabuy aan jou verstrekt. Uiteraard wordt dit nummer op het online afschrift, samen met jouw betaalkenmerk vermeld.

Harold pol
Door

Harold pol

op 02 Jun 2019

Beste Jos, ik probeer geld op de kaart te storten via iDeal maar dit is niet mogelijk. Er staat dan dat ik maximaal 0 euro kan overmaken. Hoe kan ik via iDeal overmaken? Gr Harold

Jos
Door

Jos

op 02 Jun 2019

Beste Harold, Waar 0,00 Euro staat daar moet je een bedrag intikken. Heb je de kaart overigens wel al geactiveerd?

Harold pol
Door

Harold pol

op 02 Jun 2019

Ik heb de kaart geactiveerd, heb de eerste keer 150,00 over geboekt via iDeal en daar zijn dan de kosten vanaf gegaan. De dag erop de kaart in de pinautomaat gedaan om te activeren. Heb vandaag geprobeerd geld over te boeken via iDeal maar is met iDeal nu niet mogelijk. Ik heb zeer zeker een bedrag ingetikt alleen krijg daarna in rode letters te lezen dat het bedrag te hoog is en ik maximaal 0 euro kan overboeken via ideal

Jos
Door

Jos

op 03 Jun 2019

Beste Harold, Omdat de debitcard geen pinpas is maar een vooraf oplaadbare creditcard dien je rechts bovenaan op de Viabuy website je kaart te activeren en niet in een pinautomaat. Daarna kan je eenvoudig opwaarderen onder andere via iDEAL.

Harold pol
Door

Harold pol

op 04 Jun 2019

Mijn kaart is geactiveerd, dat had ik de vorige keer ook Al goed gedaan alleen kan ik nog steeds niets met iDeal.

Jos
Door

Jos

op 04 Jun 2019

Beste Harold, Waardeer je debitcard op via een andere IBAN bankrekening. Het werkt gegarandeerd.

beekman
Door

beekman

op 01 Jun 2019

beste Jos, ik kan nergens in mijn omgeving zien waar ik kan opwaarderen van IDV2 naar IDV3

Jos
Door

Jos

op 01 Jun 2019

Beste M. Beekman, Er is niks veranderd in jouw persoonlijke Viabuy instellingen. Net zoals dat je verhoogd hebt van IDV1 naar IDV2. Verhoog je ook weer van opwaardeerniveau 2 naar opwaardeerniveau 3. Het is in enkele muisklikken geregeld. Je gebruik het tandwieltje rechtsbovenaan je scherm als je reeds bent ingelogd en vervolgens zie je in het menu links (de achtste van boven) Jouw identificatieniveau. Klik daarop en de rest wijst vanzelf de weg.

beekman
Door

beekman

op 01 Jun 2019

Goedenavond, Volgens mijn persoonlijke omgeving ben ik in IDV2, nu wil ik geld van mijn paysafe overzetten naar mijn viabuy, maar ik krijg de melding: contant geld voucher opwaardeerlimiet bereikt? Dat zou toch als IDV2 niet mogelijk zijn? Verder ben ik op zoek gegaan binnen de persoonlijke omgeving om mijn kaart naar een IDV3 te zetten maar dit kan ik nergens vinden. Graag hoor ik van U.

Jos
Door

Jos

op 01 Jun 2019

Beste M.Beekman, Aangezien je reeds in opwaardeerniveau IDV2 zit kan je maximaal €15.000,- per kalenderjaar opwaarderen. Dit betreft de eerste 12 maanden vanaf het moment dat je naar IDV2 bent gegaan. Om je kaart naar IDV3 te upgraden, en te beschikken over onbeperkt opwaarderen, zie je rechts bovenaan een tandwieltje, klik daarop en ga vervolgens naar "instellingen" ,klik nu op "uw identificatieniveau" . Daar zie je jouw huidige identificatieniveau onder "accountstatus" Bovendien heb je daar ook in beeld dat je door het indrukken van een knop kan verhogen naar een accountstatus met een hoger identificatieniveau. Het moge duidelijk zijn dat het opwaarderen met Paysafe vouchers een van de vele mogelijkheden is waamee je jouw Viabuy saldo kan verhogen. Voor de hoogte van de op te waarderen bedragen maakt het niet uit voor welk opwaardeermiddel je kiest. Is je accountstatus/opwaarderniveau hoog genoeg, dan is jouw Viabuy kaartsaldo toereikend genoeg om ook met Paysafe vouchers te verhogen.

Beekman
Door

Beekman

op 02 Jun 2019

Beste Jos, Ik heb de stappen gevolgd zoals je beschrijft echter kan ik dus mijn status niet veranderen. Ook zou ik vanuit 2 al een aardig bedrag moeten kunnen opwaarderen maar ik kan via paysafe maar 1000 per maand aan vouchers opwaarderen. Op deze manier voegt de kaart dus niks toe en klopt mijn id status ook niet althans wat ik zou moeten kunnen. Dus graag contact anders moet ik op zoek naar een andere kaart.

Jos
Door

Jos

op 02 Jun 2019

Beste M.Beekman, De Viabuy debitcard blinkt juist uit in de vele extra opwaardeermogelijkheden zoals het opwaarderen via Paysafe Vouchers en het contant opwaarderen bij een GWK of Western Union agentschap. Ook kan je dus jouw contante geld als kasgeld op de kaart storten. Deze laatste optie biedt de N26 Black debitcard ook. overigens is de Viabuy debitcard de enige betaalkaart waarmee je met Paysafe Vouchers kan opwaarderen. Ik vermoed (nog steeds) dat het ligt aan het geld dat je reeds in IDV2 hebt opgewaardeerd. Als je door een Paysafe Voucher op te laden ook maar voor 1 Eurocent over je limiet heen gaat, dan heb je een probleem. Ook van belang is of je de kosten van de kaart zijnde de activeringskosten en de jaarlijkse gebruikskosten reeds hebt voldaan. Dit kan een reden zijn dat je nog niet naar IDV3 kan. Een andere reden kan zijn dat je browser cache en/of de browsergeschiedenis je in de weg staan. Probeer ook eens een andere browser en/of leeg je cache en de geschiedenis van de browser die je hebt gebruikt. Laat me weten als het je nog niet lukt, welke stappen je exact zet en welke foutmeldingen je daarbij in beeld krijgt.

Henk
Door

Henk

op 29 May 2019

Als ik door mijn werkgever geld wil laten betalen moet ik dan opwaarderen .ik zelf stort er verder geen geld op

Jos
Door

Jos

op 30 May 2019

Beste Henk, Als je de Viabuy debitcard ontvangt dan zit je in opwaardeerniveau IDV1. Dat betekent dat er in het eerste kalenderjaar (de eerste 12 maanden) Maximaal €1.200,- op de kaart kan worden gestort. Dat is natuurlijk veel te weinig voor je salaris. Dus het is raadzaam om binnen je persoonlijk zeer goed beveiligde Viabuy inlogomgeving op te waarderen naar IDV2. Dit is binnen enkele minuten geregeld.

Harold pol
Door

Harold pol

op 26 May 2019

Beste Jos, ik ben voornemens om een kaart te bestellen. Is deze ook te gebruiken in Colombia voor contant geldopname en winkelaankopen? Gr Harold

Jos
Door

Jos

op 26 May 2019

Beste Harold, De Viabuy debitcard is zeer zeker te gebruiken in Columbia om contant geld op te nemen en ook kan je er in vrijwel elke winkel in Columbia mee terecht. Klik op op deze link om je debitcard https://www.financeads.net/tc.php?t=19183C299056540T" target="_blank" rel="noopener nofollow">direct te bestellen.

Harold pol
Door

Harold pol

op 26 May 2019

Beste Jos, Dank voor je snelle reactie, Ik heb een Colombiaanse partner en ik wil voor haar deze kaart bestellen voor haar levensonderhoud. Is voor mij supermakkelijk aangezien ik dan alles online kan doen en ze direct over financiële middelen kan beschikken. Ik heb de kaart zojuist besteld. Hartelijk dank voor de duidelijke informatie Gr Harold

Jos
Door

Jos

op 26 May 2019

Beste Harold, Dat is een goed idee. Je kan via elke IBAN bankrekening geld op de Viabuy debitcard storten. Ook kan je via elk Grenswisselkantoor en Western Union Agentschap contant geld op de kaart zetten. Tevens bestaat de mogelijkheid om tussen 2 Viabuy kaarten geld over te zetten van kaart naar kaart. Het geld is dan direct op die andere Viabuy kaartrekenening beschikbaar.

Harold pol
Door

Harold pol

op 30 May 2019

Hoi Jos, Ik heb inmiddels de kaart ontvangen alleen kan ik hem niet valideren op niveau 2. Wat ik verkeerd heb gedaan is dat ik de kaart heb besteld op mijn roepnaam Harold. Alleen mijn id en rijbewijs en meeste Poststukken komen binnen op mijn doopnaam Met voorletters BA. Kan ik de kaart zo überhaupt opwaarderen naar niveau 2 of moet ik een andere kaart bestellen? Gr Harold

Jos
Door

Jos

op 30 May 2019

Beste Harold, Het kan zijn dat er een tijdelijke storing was met internet, waardoor het even niet werkte. Dat kan jouw internetverbinding zijn geweest of een hele korte storing op de Viabuy website. Ik stel voor: lukt het nu niet, probeer het dan later nog een keer.

Sanna Kalkhoven
Door

Sanna Kalkhoven

op 11 Apr 2019

Beste Jos, Wij hebben de kaart van viabuy al 2 jaar en zijn zeer tevreden. Wij willen volgend jaar graag naar Amerika, kunnen we daar met de kaart ook gewoon betalen, bijvoorbeeld lunch, cadeautjes etc?

Jos
Door

Jos

op 13 May 2019

Beste Sanne, Ook in Amerika kan je met de debitcard terecht.

Remco Chervet
Door

Remco Chervet

op 02 Apr 2019

Beste Jos, Ik heb ook, sinds vandaag, de viabuy pas met idv2. Kan ik nu meer dan €150,00 overmaken met ideal, of dat de max en zal dit via sepa moeten. Remco

Jos
Door

Jos

op 05 Apr 2019

Beste Remco, De eerste betaling, waarschijnlijk die in IDV1, heeft een beperking van €150,- per iDEAL. Gelukkig kent het Viabuy betaalplatform enorm veel andere opwaardeermethodes zoals die van SEPA, zodat je altijd via een van je (internet) bankrekeningen geld over kan boeken naar je persoonlijke Viabuy debitcard. Hou wel in de gaten hoeveel geld je in jouw huidige IDV2 opwaardeerniveau beschikbaar hebt. Upgraden naar IDV3 is in enkele muisklikken gebeurt. Eenmaal in IDV3 heb je onbeperkte opwaardeermogelijkheden, ook per iDEAL.

Rochelle
Door

Rochelle

op 05 Mar 2019

Iemand in America wil geld op mijn kaart storten en heeft een Bank naam, routeringsnummer, bankadres nodig. Wat moet ik doorgeven - de PPRO Financial ltd als beneficiary of mijn naam? Welke rekeningnummer en BIC? Alvast bedankt!

Jos
Door

Jos

op 06 Mar 2019

Beste Rochelle, In deze blog van de Viabuy debitcard staat uitgebreid beschreven wat je precies moet doen. Volg deze instructie op!

Roland
Door

Roland

op 13 Feb 2019

Beste Jos, Vandaag liet Viabuy me weten dat ik geen Viabuycard kan aanvragen als ik in Marokko woon. Dit is net tegenovergesteld aan wat we hier eerder beschreven. Mijn tijdelijk verblijfsadres in België kan ik niet gebruiken om op te waarderen. Wat nu ? Met vriendelijke groet, Roland

Jos
Door

Jos

op 16 Feb 2019

Beste Roland, Helaas voor jou kan Viabuy haar debitcards uitsluitend binnen Europa leveren. Dit is iets wat in het contract met Mastercard is vastgelegd, en daar mag niet van worden afgeweken. Opwaarderen is een andere kwestie. Je ontvangt jouw Viabuy debitcard in opwaardeerniveau IDV1, met een bestedingslimiet van €1.200,- per kalenderjaar. Heb je daar niet voldoende aan? Dan heb je de mogelijkheid om je Viabuy prepaid kaart op te waarderen naar IDV2 met maximaal €15.000,- per kalenderjaar. Dit opwaarderen is niet gebonden aan een bepaald land. Je kan dit namelijk overal ter wereld met je mobiel doen, via jouw persoonlijke webpagina.

Roland
Door

Roland

op 06 Feb 2019

Beste Jos, Dat is niet wat ik bedoel, stel dat Viabuy / Mastercard failliet gaat ... Is het geld van de klanten dan ook gegarandeerd zoals op alle EU banken tot 100 000 € ? Dit is afgesproken tussen alle EU banken, de nationale overheden en de EU ....

Jos
Door

Jos

op 06 Feb 2019

Beste Roland, Dat zou hetzelfde betekenen, als dat de Nederlandse Bank failliet gaat. Dat is ondenkbaar! Mastercard is opgericht in 1966 en geeft in meer dan 200 landen wereldwijd debitcards en creditcards uit. Stel het absurde geval dat Mastercard failliet zou gaan, dan zouden we vrijwel nergens meer af kunnen rekenen, ook niet op het internet. Werkelijk alles is gekoppeld aan de betaalsystemen Mastercard, Visacard en Maestro. Overigens behoort Maestro ook tot de Mastercard company.

Roland
Door

Roland

op 06 Feb 2019

Beste Jos, Herinnert U zich Fortis ? Deze Belgische goede vader bank kon ook niet failliet gaan maar in 2008 was dit echter een feit ... Daarom dat ik dit vraag, er kan altijd iets gebeuren waardoor eender welk bedrijf op deze planeet failliet kan gaan ... Moest dit nu gebeuren met Mastercard dan moet al het geld van de klanten tot 100 000 € gegarandeerd zijn ... Als dit bedrijf een bankrekening uitgeeft zal die ook onderworpen zijn aan de EU regels en zou het geld van de klanten moeten gegarandeerd zijn zoals opgenomen in de EU bankwetgeving ... Dit is absoluut niet absurd hoor ... Met vriendelijke groet, Roland

Jos
Door

Jos

op 06 Feb 2019

Beste Roland, "Stel het absurde geval" ik was misschien wat kort door de bocht. Excuses! Maar...inderdaad elk bedrijf kan failliet gaan, maar ik denk dat bijvoorbeeld de ING (systeembank), en dus ook de Nederlandse Bank en Mastercard en Visa altijd overeind zullen blijven. Dit is mijn mening! Om jou verder van dienst te kunnen zijn, het volgende... Ik heb voor je gezocht bij de Nederlandse Bank en PPRO (Viabuy) is een betaalinstelling, gevestigd in Londen en is gerechtigd om IBAN bankrekeningnummers aan haar Viabuy Mastercard debitcards te koppelen onder licentie van https://nl.wikipedia.org/wiki/MasterCard" target="_blank" rel="noopener nofollow">Mastercard Incorporated Inc. Viabuy, een handelsmerk van PPRO, is geautoriseerd om electronisch geld uit te geven onder de UK Financial Conduct Authority volgens Electronic Money Regulations 2011 (FRN900029). Je zou dit kunnen vergelijken met het Europese depositogarantiestelsel, maar helemaal hetzelfde is het natuurlijk niet. Naar mijn mening wel zeer betrouwbaar. Misschien wil je toch liever uitwijken naar een andere mogelijkheid? die zeker ook niet slecht is.... N26 is ook een interessante speler op de markt. Zij voeren de N26 Black debitcard, welke zeer interessant kan zijn als je veel reist. Een debitcard met heel veel extra's en net zoals PPRO een prima onderneming. https://mijndebitcard.nl/debitcard-aanvragen/#bestellen" rel="noopener" target="_blank">De kaart is wel een stuk duurder dan Viabuy, namelijk €118,80 per jaar. Deze debitcard heeft veel extra's zoals compensatie bij vliegvertraging, en een uitgebreide reis- en annuleringsverzekering en zorgkostendekking bij een ongeval in het buitenland. Echter de bijzonder uitgebreide mogelijkheden, zoals de Viabuy debitcard die kent (zoals enorm veel alternatieve opwaardeermethodes) kent deze debitcard niet. Om op je vraag terug te komen.. De N26 kaart kent ook een IBAN bankrekening, en deze is gedekt door het Duitse depositogarantiestelsel tot €100.000 per bankrekening, volgens de Duitse registers (dus het Europese stelsel). Uiteindelijk ligt de keus bij jou. Ik kan je alleen maar adviseren, en hoop weer van je te horen.

Roland
Door

Roland

op 06 Feb 2019

Beste Jos, Ik vergat er nog bij te vertellen dat ik ergens gelezen heb dat ze na 29 maart gaan overstappen naar een Luxemburgse Iban en zo zullen blijven voldoen aan de EU garanties . Met vriendelijke groeten, Roland

Roland
Door

Roland

op 06 Feb 2019

Beste Jos, Het Britse FCA is idd tot 29 maart ( Brexit ) een EU garantie tot 85 000 £ of een equivalent van 100 000 € ... Wat er daarna zal gebeuren weet ik niet maar ik denk dat dit zo zal blijven want ook Britse klanten willen goede garanties ... Met vriendelijke groeten, Roland

Roland
Door

Roland

op 05 Feb 2019

Beste Jos, Ik heb nog een vraag over de bankgarantie van 100 000 € … Dit is de garantie die EU overheden en/of de banken moeten geven aan hun spaarders … Ik veronderstel dat aangezien de Viabuy debitcardhouder een Iban heeft dat de maatschappij ook een bank is in de EU ( Oostenrijk als ik het goed begrepen heb ) Dus ik ga ervan uit dat ook dit geen probleem is. Het is nu zo geregeld dat de klant telkens hij 100 000 € gespaard heeft op zoek moet naar een nieuwe/andere spaarrekening en bank … Wie dus 1 000 000 € bezit aan spaargeld en het rustig wil laten ontwaarden maar zekerheid wilt i.v.m. het systeem zal dus moeten zorgen voor 10 spaarrekeningen van ieder maximaal 100 000 € ieder bij een andere bank ... Geldt dit ook voor bvb 100 000 € op de iban van de Viabuydebitcard ? Mvg, Roland

Jos
Door

Jos

op 06 Feb 2019

Beste Roland, Debitcardmaatschappijen, zoals Viabuy, geven samen met Mastercard debitcards uit. Ingeval van frauduleuze handelingen, staat Mastercard garant. Jij bent zelf uiteraard verantwoordelijk voor bedragen die je overboekt en terugstort. Maar normaliter, als je niks te verbergen hebt, dan wordt eventuele financiële schade uiteraard voor 100% vergoed. Elke debitcard-, creditcardmaatschappij en bank zijn wettelijk verplicht om de afkomst van overboekingen te controleren. Met andere woorden: zeker bij wat grotere bedragen, of een onbekende afzender, kan het even duren. Begrijp goed dat deze controles voor je eigen veiligheid zijn. En als eenmaal een bepaalde controle is uitgevoerd, dan wordt die controle niet nog een keer uitgevoerd. Wellicht is het een goed idee om eerst wat kleinere bedragen, dan die je hierboven aangeeft, in IDV2 over te boeken.

Roland
Door

Roland

op 04 Feb 2019

Hallo Jos, Gefeliciteerd met je website en dienstverlening ... Ik heb zo ongeveer alles doorgenomen en ik vind het allemaal zeer interessant ... Ik ben een Vlaamse Belg, ben met pensioen en woon samen met mijn wettelijke vrouw en onze huisdieren in Marokko … Marokko is onze primaire residentie, we wonen er in ons eigen huis en we wonen er officieel … We hebben echter de mogelijkheden om van alles te laten opsturen naar België. Omdat we twee maal per jaar per auto naar daar komen voor enkele weken, kunnen we zonder problemen alle bestelde zaken ontvangen op ons verblijfadres ... Kan ik als niet EU inwoner een VIABUY kaart bekomen met een iban rekening op mijn Marokkaans adres en die laten opsturen naar mijn Belgisch verblijfadres als ik daar ben ... Ik heb een vraag over de upgrade naar IDV3, men vraagt naar een loonstrook maar ik ben met pensioen en mijn in het verleden vergaarde spaargeld kan niet verklaard worden door mijn bescheiden pensioentje... Zal het me lukken om up te graden naar IDV3 ...want dat is een must voor mij omdat ik voor enkele dure aankopen sta in 2020 en dit niet meer wil betalen met briefjes van 200 Dhs ... Stel je voor een auto kopen en betalen met 1250 x 200 Mad ... Dat vind ik te gek en te gevaarlijk om met zoveel geld op zak rond te lopen ... Omdat Marokkaanse banken verschrikkelijk duur zijn en niets gratis doen ben ik ze beu en wil ik al jaren lang geen rekening meer in het land ... Ik heb nog verschillende Belgische bankrekeningen en zou die allemaal willen opzeggen behalve misschien één niet ... Daarom denk ik aan een Viabuy kaart ... Maar ik heb toch wat twijfels over wat sommigen doen ... Er zijn mensen die een andere naam op hun kaart laten zetten maar ik vraag me af of die zich niet af en toe in nesten werken door met een kaart te betalen die niet op hun naam staat ... Ik ben het bvb al verschillende keren tegengekomen dat ik na het tanken bij het betalen met kaart in bvb Spanje mijn id kaart moest tonen om te vergelijken met mijn betaalkaart om te zien of de kaart niet een gestolen kaart is... Ik vraag me ook af of er op de iban rekening geld kan blijven staan dat niet op de kaart staat als het niet nodig is... Het is bvb niet nodig om 25 000 € op je kaart te zetten als je maar 100 € wilt uitgeven ... Maar als ik een nieuwe auto ga kopen dan is dit natuurlijk wel goed dat er zoveel opgeladen kan worden ... Ook vraag ik me af tot hoeveel garantie de Iban rekening gewaarborgd is ... Is het 100 000 € zoals in gewone banken ? Mvg, Roland

Jos
Door

Jos

op 04 Feb 2019

Je kan inderdaad je Viabuy kaart naar je verblijfadres in België laten sturen. In jouw geval voldoet je financiële loonoverzicht om te upgraden naar IDV3. En inderdaad is de Viabuy debitcard 100% veilig. Veel beter dan met veel contant geld rondlopen. Ik heb vaker gehoord van mijn klanten dat Marokkaanse banken hoge transactiekosten in rekening brengen. Met de Viabuy debitcard heb je daar geen last van. Ik adviseer je om op de Viabuy debitcard exact dezelfde naam te laten zetten als in je paspoort staat. Viabuy zal een controle op naam uitvoeren. Dit is zij wettelijk verplicht. Op je persoonlijke IBAN bankrekeningnummer die aan je Viabuy debitcard is gekoppeld kan je, als je vindt dat er teveel saldo op je kaart staat, geld overboeken naar een andere bankrekening. Dat kan bijvoorbeeld een tweede Viabuy bankrekening zijn waar je al je bankzaken mee kan regelen. Aangezien de Viabuy debitcard een Mastercard is, staat Mastercard altijd voor 100% garant.

Roland
Door

Roland

op 04 Feb 2019

Beste Jos, Wat bedoel je met loonoverzicht ? Is dat een document met het maandbedrag van mijn pensioen erop ? Of bedoel je de loonstroken uit het verleden ? Moet ik voor een eventuele tweede Iban rekening een tweede hoofdkaart kopen ? Is het bedrag dat op de bijgeleverde Iban rekening staat gelijk aan het bedrag dat op de kaart staat of kan er op de iban zowel als op de kaart een verschillend bedrag staan ? Zeg bvb 1000 € op de iban en 100 € op de kaart of 1000 € op de kaart en 100 € op de iban ? Met vriendelijke groet, Roland

Jos
Door

Jos

op 04 Feb 2019

Beste Roland, Het mag een redelijk recent document met het maandbedrag zijn, of een bankafschrift. Voor een tweede IBAN bankrekening moet je inderdaad een tweede hoofdkaart kopen. Het bedrag dat op de bijgeleverde IBAN bankrekening staat is gelijk aan het bedrag dat op je Viabuy debitcard staat. Elke bij- of afboeking wordt direct op je Viabuy debitcard verwerkt.

Wendy
Door

Wendy

op 18 Jan 2019

Jos, Een andere vraag. Kan een online programma ook gebruik maken van de viabuy kaart om zijn klanten mee te betalen.

Jos
Door

Jos

op 19 Jan 2019

Jazeker, Het IBAN banknummer wat aan de Viabuy debitcard is gekoppeld is uniek. Viabuy geeft voor elke debitcard een aan de kaart gekoppeld IBAN banknummer uit. Zo kunnen bepaalde inkomsten gescheiden blijven, wat het financieel weer een stuk overzichtelijker maakt. Overigens staat in https://mijndebitcard.nl/wat-is-een-prepaid-creditcard/" rel="noopener" target="_blank">dit artikel veel informatie over hoe je de Viabuy debitcard kan gebruiken. Voel je vrij om daar ook je vragen te stellen en ik zou het erg leuk vinden als je een review achter wil laten. Ben erg benieuwd wat je van dat artikel vindt. Ik hoop je zo weer wat verder te hebben geholpen.

Wendy
Door

Wendy

op 18 Jan 2019

Beste Jos, Hoe kan ik mijn viabuy opwaarderen naar level 3. Ik gebruik de kaart om geld te ontvangen van online multi level programmas. Heb daardoor dus geen vast inkomen. Zijn er alternatieven, om toch meer dan 15000 op jaarbasis te kunnen ontvangen.

Jos
Door

Jos

op 18 Jan 2019

Beste Wendy, Opwaarderen naar IDV 3 doe je met een simpele muisklik in je persoonlijk zeer goed beveiligde Viabuy kaartomgeving. Een alternatief is om een tweede Viabuy debitcard https://www.financeads.net/tc.php?t=19183C299056540T" target="_blank" rel="noopener nofollow">aan te vragen. Je kan net zoveel debitcards van Viabuy aanvragen als jezelf wil. Je wordt altijd geaccepteerd en ontvangt de Viabuy kaarten binnen 2 dagen in je brievenbus. Interessant dat je de Viabuy debitcard gebruikt om geld te ontvangen van Multi level programma's. Wil je vetellen hoe je dat communiceert, zodat het geld snel op je Viabuy debitcard is bijgeboekt. Ben je tevreden over de manier waarop de financiële transacties door middel van de Viabuy debitcard plaatsvinden?

Wendy
Door

Wendy

op 18 Jan 2019

Om naar IDV op te waarderen moet je toch een loonstrookje overleggen? En dat heb ik niet. zal het toch voor een 2de kaart worden, is nu nog niet van toepassing, maar wel goed om al te weten. Andere optie is mss om het via mijn ex-man te regelen, die heeft nu ook viabuy en wel werk, dus die kan makkelijker IDV3 regelen, ka hij Dan een partnerkaart aanvragen, waarop ik Dan geld kan laten storten. Ik vul gewoon het ibannummer in en in opmerkingen mijn 9 cijferig kaartnummer.

Jos
Door

Jos

op 18 Jan 2019

Beste Wendy, Je ex-man kan inderdaad ook een debitcard bij mij bestellen en heel makkelijk verhogen naar IDV3. En inderdaad kunnen er dan ook financiële transacties via de partnerkaart plaatsvinden.

Wendy
Door

Wendy

op 19 Jan 2019

De partnerkaart is een Viabuykaart met een eigen rekeningnummer. Er kan dus apart geld op gestort worden. Dat geld kan je ook van de hoofdkaart direct op de partnerkaart zetten en andersom. Het geld staat dan direct op de andere kaart. Dat is erg handig. Dit lees ik toch anders op de website. Wij bieden 2 soorten kaarten: Hoofdkaart: Elke kaart die is besteld via het bestelformulier op onze website, is een hoofdkaart. Partnerkaart: Per hoofdkaart kunt u 3 extra kaarten bestellen die hetzelfde rekeningsaldo gebruiken als uw hoofdkaart. Dit is erg handig voor bijvoorbeeld familieleden of vrienden. Houd u er rekening mee dat partnerkaarten hetzelfde kaartsaldo en dezelfde kaartlimieten gebruiken als de hoofdkaart van de rekening. Iedereen met een partnerkaart heeft dus directe toegang tot hetzelfde tegoed op dezelfde rekening, zonder dat iedereen individueel aparte tegoeden hoeft te beheren. In het geval u uw tegoed wel gescheiden wilt beheren van andere kaarten, adviseren wij u om extra hoofdkaarten te bestellen. Er kunnen maximaal 5 hoofdkaarten per persoon worden besteld in ons systeem. Welke is het nu

Jos
Door

Jos

op 20 Jan 2019

Beste Wendy, Het gaat erom wat in de algemene voorwaarden staat. Die zijn bindend, want daar tekent de hoofdkaarthouder voor. En de hoofdkaarthouder is ten alle tijden verantwoordelijk voor de transacties die op die hoofdkaart en de bijbehorende partnerkaarten plaatsvinden. Op de kaarten worden afzonderlijk bedragen opgewaardeerd en die bedragen kunnen dus per kaart uitgegeven worden en mogen niet overschreden worden. De limieten gelden voor de hoofdkaart en de bijbehorende partnerkaarten gezamelijk Hou daar rekening mee! En dat er slechts 5 hoofdkaarten per persoon besteld kunnen worden staat niet in de algemene voorwaarden. Dit betekent dat er geen maximum is en dat personen en bedrijven net zoveel hoofdkaarten kunnen bestellen als ze willen. Ik verkoop sinds 2008 debitcards aan personen en ondernemingen en bevestig bij deze dat dit de waarheid is. Bovendien staat de informatie die je onder "wij bieden 2 soorten kaarten aan" schreef, staat nergens op internet vermeld.

Wendy
Door

Wendy

op 19 Jan 2019

Dus als mijn ex-man een nieuwe kaart aanvraagt, vult hij zijn gegevens in maar mijn naam op de kaart. En Dan Kan hij deze met zijn salarisstrookje op IDV3 laten opwaarderen. En hij kan dit op dezelfde manier doen voor onze minderjarige kinderen.

Jos
Door

Jos

op 19 Jan 2019

Beste Wendy, Dat klopt wat je ex-man betreft https://www.financeads.net/tc.php?t=19183C299056540T" target="_blank" rel="noopener nofollow">Hij kan Hier klikken om te bestellen. Voor de minderjarige kinderen kan er via een van de accounts een partnerkaart aangevraagd worden. Wil je meer weten over het gebruik van de partnerkaarten voor je minderjarige kinderen, stel dan gerust je vragen.

Wendy
Door

Wendy

op 18 Jan 2019

Jos, klopt het dat de inlogsite niet werkt

Jos
Door

Jos

op 18 Jan 2019

Beste Wendy, Waarschijnlijk heb je niet het juist wachtwoord ingetikt. Let goed op hoofdletters en kleine letters. Lukt het je nog steeds niet, vraag dan even een wachtwoord reset aan, zodat je weer snel in kan loggen om je IDV level te upgraden. Succes!

Wendy
Door

Wendy

op 18 Jan 2019

Jos, klopt het dat de viabuy site momenteel niet bereikbaar is

Jos
Door

Jos

op 19 Jan 2019

Beste Wendy, Op deze vraag wil ik uiteraard ook graag reageren. Dat je de website gisteren heel even niet kon bereiken heeft waarschijnlijk te maken met een internetstoring. De meeste professionele websites draaien op Php ( een moeilijke programmeertaal) deze kan af en toe een bugje (een foutje) hebben. Over het algemeen zijn die foutjes binnen een minuut opgelost. Ook kan het zo zijn dat jouw internet heel even uit de lucht was, of dat de browser ( het programma) waarmee je op internet zit) even niet goed werkte. Ik raad je aan als je een website even niet kan bereiken om dan een andere browser te proberen. Soms tikken mensen een internetadres niet goed in, daarom raad ik je aan om de links te gebruiken, die ik op mijn website gratis beschikbaar stel. Een tikfoutje is namelijk snel gemaakt.

Wendy
Door

Wendy

op 18 Jan 2019

Om naar IDV op te waarderen moet je toch een loonstrookje overleggen? En dat heb ik niet. zal het toch voor een 2de kaart worden, is nu nog niet van toepassing, maar wel goed om al te weten. Ik vul gewoon het ibannummer in en in opmerkingen mijn 9 cijferig kaartnummer.

Jos
Door

Jos

op 18 Jan 2019

Beste Wendy, Zoals je waarschijnlijk weet, wordt er tijdens het verhogen van je IDV level naar specifieke documenten gevraagd. Dat kan inderdaad een loonstrookje betreffen. Ook kan je andere bewijzen van inkomen, zoals de saldi van je bankrekeningen verzenden. En inderdaad een tweede Viabuy debitcard aanvragen onder dezelfde naam is ook een prima oplossing om €15.000,- per kalenderjaar op je kaart te zetten of door anderen te laten zetten. Ideaal met het IBAN nummer wat je dan ook weer bij die nieuwe debitcard ontvangt.

Clemens
Door

Clemens

op 14 Jan 2019

Jos, ik wil online goedkope dingen verkopen in de VS. Als ik 5 dollar vraag komt er maar liefst 15 euro aan transactiekosten bij.

Jos
Door

Jos

op 14 Jan 2019

Beste Clemens, Ik adviseer je om de Viabuy debitcard te koppelen aan een gratis Paypal account. Nog interessanter is als je relatie in Amerika een Viabuy debitcard heeft, dan kan er van kaart naar kaart direct geld worden overgezet.Het geld staat dan direct op die andere Viabuy debitcard.

Clemens
Door

Clemens

op 15 Jan 2019

Jos, ik waardeer het heel erg dat je meedenkt. Maar er is meer wat je over mijn geval moet weten. Ik wil software in de VS verkopen zonder dat mijn naam zichtbaar wordt. Niet omdat het iets illegaals zou zijn of omdat ik belasting wil ontwijken. Nee, alleen om mijn persoonlijke leven te beschermen. Ik had mijn hoop gesteld op de debitcard van Viabuy (met een andere naam), maar er blijken steeds grote maren te zijn: (1) iets verkopen en werkelijk anoniem bliijven lijkt slechts mogelijk door een rechtspersoon op te richten waarvan je zelf niet de eigenaar bent; (2) het lijkt erop dat anders ook Paypal je naam aan betalers geeft; (3) als klanten geld overmaken naar mijn rekening kan dat alleen rechtstreeks op de card (met de gekozen naam) als ze zelf ook een Viabuy card hebben; (4) anders moet het via de gekoppelde bankrekening en die blijkt dan op mijn echte naam te staan; (5) en dan nog houdt PPRO de betaling 14 dagen tegen omdat het geld van een onbekende bankrekening komt; (6) dat geldt blijkbaar ook voor de twee proefstortinkjes waarmee Paypal de koppeling met een bankrekening checkt. Ondanks jouw zeer gewaardeerde meedenken ben ik inmiddels behoorlijk teleurgesteld, maar niet alles is Viabuy te verwijten. Bij Paypal zijn ze nog aan het nadenken of ze mij kunnen helpen; ik geef hen volledige openheid van zaken. Maar of het zal helpen… Misschien heb je nog een idee.

Jos
Door

Jos

op 15 Jan 2019

Beste Clemens, De naam die je door Viabuy op je debitcard laat zetten bepaal jezelf. In het laatste invulveld, waar je uiteindelijk komt via deze https://www.financeads.net/tc.php?t=19183C299056540T" target="_blank" rel="noopener nofollow">link vul je in wat je op de kaart als naam wil hebben. Deze naam komt ook op je IBAN bankrekening te staan. Dat kan je later zien als je ingelogd bent in je zeer goed beveiligde Viabuy omgeving. Probleem opgelost! Bankinstellingen, waar Viabuy ook onder gerekend mag worden zijn wettelijk verplicht om zeker grote bedragen aan nieuw geadresseerde begunstigden te controleren. En bij jou duurde het inderdaad erg lang. Dit is een uitzondering, die naar mijn weten nog niet eerder is voorgekomen. Het gaat erom dat het geld uiteindelijk goed en veilig terecht komt en ik verwacht dat Viabuy aan jouw wensen voldoet. Het is de allerbeste debitcardmaatschappij waar ikzelf al sinds 2008 naar volle tevredenheid zaken mee doe.

Clemens
Door

Clemens

op 15 Jan 2019

Dank je, Jos. Paypal werkt erg goed mee. Maar het is veel gemakkelijker om daar mijn oude card te gebruiken. De proefbetalinkjes van PayPal moeten nog steeds bij PPRO binnenkomen...

Jos
Door

Jos

op 15 Jan 2019

Zo zie je dat je met een Viabuy debitcard altijd goed zit. Hou er rekening mee dat het lang kan duren voordat Paypal de codes vrijgeeft. Alleen al binnen Nederland duurt het 3 werkdagen.

Clemens
Door

Clemens

op 14 Jan 2019

Hoi Jos. Begrijp ik het volgende goed? A. Het is voor houders van een Masterfase (niet Viabuy) niet mogelijk om met hun card geld op mijn Viabuycard te storten. B. In euro's kunnen zij wel geld storten op de IBAN bij mijn Viabuy card, zolang ze het 9 cijferige rekeningnummer maar in het eerste kenmerkveld vermelden (echter niet als 'betalingskenmerk) want dat accepteert geen 9 cijfers). C. In niet-euro's geldt hetzelfde maar dan moet het geld naar de IBAN van die Oostenrijkse bank en moet hun BIC code vermeld worden.

Jos
Door

Jos

op 14 Jan 2019

Beste Clemens, Ik heb geen idee wat een Masterfase is, maar ik begrijp uit je bericht dat het een Oostenrijkse bankrekening met IBAN betreft. Vanaf elke (IBAN) bankrekening kan er geld naar jouw viabuy debitcard worden overgeboekt. Op het moment dat het geld op jouw Viabuy bankrekenng is bijgeschreven staat het geld direct op je kaart. Het overboeken duurt hooguit een uur. Met elke vreemde valuta kan er geld op jouw Viabuy debitcard gestort worden via de hierboven beschreven procedure. Hou rekening met het IDV level waarin je debitcard zich bevindt.

Clemens
Door

Clemens

op 14 Jan 2019

Sorry. Masterfase moest Mastercard zijn. Met die Oostenrijkse rekening bedoel ik die van PPRO. Lees je mijn berichtje nog een keer? Het is erg belangrijk voor me om de details goed te begrijpen. Het overmaken duurt dagen in mijn ervaring.

Jos
Door

Jos

op 14 Jan 2019

Beste Clemens, Welk IBAN nummer is aan je Viabuy debitcard gekoppeld? Wat andere Mastercards dan die van Viabuy betreft, die hebben de manco dat er geen IBAN nummer aan is gekoppeld. Dus overboeken naar een ander bankrekening dan de rekening die aan die kaart is gekoppeld is niet mogelijk. Overigens kan het zo zijn dat de Viabuy bank een eerste betaling naar een bepaald persoon controleert uit veiligheidsoverwegingen. Hierdoor kan de overboeking iets langer duren. En zoals gezegd moet je goed opletten in welke IDV niveau je zit. Heb je de bestedingsruimte in een lager IDV niveau volledig benut. Dan zal je eerst moeten upgraden. Daarna wordt de betaling direct vrijgegeven door Viabuy.

Marian ter Linden
Door

Marian ter Linden

op 04 Jan 2019

Ik heb zojuist een viabuy card aangevraagd voor mijn dochter die in Amerika verblijft. Haar vriendin gaat a.s. dinsdag naar haar toe. Is de card dan binnen? Mvg, Marian ter Linden

Angela
Door

Angela

op 21 Dec 2018

Kan ik met de kaart ook in china betalen. mijn dochter gaat emigreren en we willen haar iets van geld ofzo meegeven dit lijkt ons een prima manier

Jos
Door

Jos

op 21 Dec 2018

Beste Angela, In China kan er ook met de Viabuy debitcard betaald worden. Let wel even op het IDV level van de betreffende debitcard.

ER PAAL
Door

ER PAAL

op 18 Nov 2018

Gelden de IDV levels voor alle aanvullende kaarten? En blijft het Iban nummer van mijn Viabuy debitcard hetzelfde, net zoals bij de ING of bij de Rabobank?

Jos
Door

Jos

op 18 Nov 2018

Beste Er, Aangezien je bij de hoofdkaart de mogelijkheid hebt om over onbeperkte opwaardeer- en bestedingsmogelijkheden te beschikken, hoef je wat betreft de aanvullende kaarten je daar geen zorgen over te maken. Zoals ik je laatst in ons gesprek heb verteld, heb je via jouw hoofdaccount inzage in elke financiële transactie van je minderjarige zoontje. Dat is maar goed ook, want jij bent aansprakelijk voor hetgeen hij doet. Ik begrijp niet waarom je je zorgen maakt over een Iban nummer dat wel of niet ongewijzigd blijft. Elk Iban bankrekeningnummer wat dus bij een Europese bankrekening hoort wordt slechts eenmaal uitgegeven en zal en kan nooit worden gewijzigd. Ik neem aan dat je begrijpt dat ook het Iban bankrekeningnummer dat aan jouw debitcard is gekoppeld en ook het Iban bankrekeningnummer dat aan de debitcard van je minderjarige kind is gekoppeld slechts eenmaal tesamen met de Viabuy cards wordt uitgegeven en nooit gewijzigd zal kunnen worden.

ER PAAL
Door

ER PAAL

op 17 Nov 2018

Hoe zit het met het Iban bankrekeningnummer wat aan mijn hoofdkaart is verbonden? Krijgt mijn zoon een eigen Iban bankrekening behorend bij zijn Viabuy debitcard?

Jos
Door

Jos

op 18 Nov 2018

Beste Er, Nadat je voor je zoon een partnerkaart hebt besteld, ontvangt je minderjarige zoon een persoonlijk Iban bankrekeningnummer waarmee hij zelfstandig zijn geldzaken gaat regelen. Uiteraard hou jij als ouder via de hoofdkaart toezicht. Je bent verantwoordelijk voor alles wat je zoon doet, dus ook voor zijn financiën.

ER Paal
Door

ER Paal

op 16 Nov 2018

als ik voor mijn minderjarige zoon een aanvullende kaart bestel, kan hij dan ook zelf via de Viabuy app zijn geld beheren? Of gaat dat alleen via het hoofdaccount van mijn debitkaart?

Jos
Door

Jos

op 17 Nov 2018

Beste Er, Je minderjarige zoon krijgt zelf een Viabuy App met een uniek rekeningnummer. Hiermee logt hij zelf in zijn persoonlijke zeer goed beveiligde Viabuy omgeving in. Dit kan inderdaad met zijn mobiel of tablet, maar ook met elke grote computer. Het voordeel dat je met elke Viabuy debitcard overal je geld kan beheren is voor 100% beschikbaar. Uiteraard kan jij als vader via jouw kaartrekening ten alle tijden zien wat er gebeurt.

Rolf vd Graaff
Door

Rolf vd Graaff

op 02 Nov 2018

Wie heeft er ervaring met het huren van een auto in USA? Wordt de ViaBuy DebitCard overal geaccepteerd?

Jos
Door

Jos

op 05 Nov 2018

Beste Rolf, Wij hebben goede ervaringen met het Autoverhuurbedrijf van Hertz in de USA. Ook bij Hertz wordt de Viabuy debitcard geaccepteerd. Veel van onze klanten huurden met veel succes een auto bij het autoverhuurbedrijf van https://mijndebitcard.nl/waar-je-op-moet-letten-als-je-een-auto-huurt-met-je-debitcard/" rel="noopener" target="_blank">Hertz. Klik https://www.financeads.net/tc.php?t=19183C299056540T" target="_blank" rel="noopener nofollow">hier om direct je Viabuy debitcard aan te vragen. Je hebt em gegarandeerd binnen 2 dagen in huis.

Jos
Door

Jos

op 26 Jul 2018

Hoe lang duurt het voordat geld wat via iDEAL is overgeboekt, van bijvoorbeeld een vriend van me, op mijn viabuy rekening staat. Hij heeft alleen mijn iban nodig neem ik aan om het over te kunnen boeken? Met vriendelijke groet Jos Bakker

Jos
Door

Jos

op 26 Jul 2018

Beste Jos, Geld overboeken naar je IBAN bankrekening welke gekoppeld is aan je Viabuy debitcard is vrijwel direct geregeld. Je dient het juiste IBAN nummer en de exacte tenaamstelling zoals die op je Viabuy debitcard staat vermeld aan je (zaken)relatie door te geven. Let op dat je in het juiste opwaardeerniveau zit.

Majda
Door

Majda

op 30 Jun 2018

Ik heb een incassobrief gehad voor mijn minderjarige zoon. Hij heeft nooit iets bij jullie besteld of ontvangen en ik heb nooit toestemming gegeven. Willen jullie zsm contact met mij opnemen. Majda

Jos
Door

Jos

op 30 Jun 2018

Beste Majda, Kinderen kunnen dingen achter de rug van hun ouders om doen. Het kan niet zo zijn dat je minderjarige zoon als eerste een brief van het incassobureau ontvangt. Hier gaat een heel traject aan vooraf. Zoals o.a. het bestellen van een debitcard, het ontvangen van correspondentie van Viabuy en het ontvangen van de debitcard in je brievenbus. Nadat je een goed gesprek met je zoon hebt gevoerd, kan je het beste contact opnemen met het incassobureau. Betaal wel alvast de rekening aan het incassobureau. Hiermee voorkom je hogere invorderingskosten. Ga daarna in gesprek met het incassobureau. Je kan je vraag ook bij Viabuy neerleggen. Via de beveiligde inloggegevens die je kind van Viabuy heeft ontvangen kan je inloggen en daar aan Viabuy je vraag stellen. Ik wil benadrukken dat je kind waarschijnlijk heeft gedaan alsof hij volwassen is. Het is namelijk zo, dat als jij een hoofd-debitkaart aanvraagt, dat je pas daarna een gratis partnerkaart voor je minderjarige kind kan bestellen.

Ewout
Door

Ewout

op 04 Jun 2018

Beste Jos, Is er een mogelijkheid waarbij je als het ware een geld bedrag gereserveerd kan worden via een debit card? Bijvoorbeeld wanneer je een auto huurt en een borg moet betalen. Zodat het leverende bedrijf 1000 euro borg kan reserveren op je rekening en wanneer je de auto niet retourneert of met schade, dat het bedrag daadwerkelijk wordt afgeschreven. Maar dat wanneer je de auto retourneert, de reservering wordt geannuleerd. Ik weet dat dit kan met een credit card, maar aangezien het gebruik van credit cards in Nederland niet heel groot is, vroeg ik mij af of dat ook kan met Debit Cards. Ik wil namelijk graag weten hoe deze 'betalingsmethode' heet. Ik hoor graag van u. Groet, Ewout

Ewout
Door

Ewout

op 05 Jun 2018

Dank voor uw reactie. Kan dit eigenlijk ook op een gewone betaalpas? Dus niet per se een debitcard via Mastercard, maar gewoon van de ING, of ABN etc.?

Jos
Door

Jos

op 05 Jun 2018

Beste Ewout, Helaas is het niet mogelijk met een gewone betaalpas. Je hebt er dus de Viabuy debitcard voor nodig. https://www.financeads.net/tc.php?t=19183C299056540T" target="_blank" rel="noopener nofollow">Klik hier om de Viabuy debitcard te bestellen en ontvang hem morgen al op je deurmat.

Jos
Door

Jos

op 04 Jun 2018

Beste Ewout, Met de Viabuy debitcard kan je vooraf geld op de kaart storten via de bij de kaart meegeleverde IBAN bankrekening. Als je vervolgens een auto gaat huren dan kan het autoverhuurbedrijf de borg op je kaart inhouden en als je de huurauto weer terugbrengt dan wordt de borg weer op je kaart retour geschreven. Let wel op dat je na ontvangst van je debitcard direct verhoogt naar opwaardeer- en bestedingsniveau IDV2. Dit kan je heel eenvoudig doen binnen je persoonlijk zeer goed beveiligde Viabuy online bankaccount. Binnen enkele minuten is je kaartlimiet verhoogd naar €15.000,- per kalenderjaar.

rob
Door

rob

op 22 Aug 2018

je moet eerst kopie paspoort of ID sturen, dit heb ik gedaan maar nog niks opgewaardeerd naar IDV2? dus niet binnen enkele minuten! hoe lang moet ik nu wachten?

Jos
Door

Jos

op 22 Aug 2018

Beste Rob, Je moet via je persoonlijk zeer goed beveiligde Viabuy account een kleurenscan van je id kaart of paspoort uploaden naar Viabuy. Je naam en adres dienen goed leesbaar te zijn Je identificatiedocument mag niet verlopen zijn. Ook moet je een recent bankafschrift, een telefoonrekening, een rekening van je energiebedrijf, een nota van je internetprovider, een kentekenbewijs van je auto of een uittreksel uit het bevolkingsregister uploaden. Nadat je dit hebt gedaan zit je gegarandeerd binnen enkele minuten in IDV2 met de mogelijkheid om €15.000,- per kalenderjaar met je Viabuy debitcard te besteden.

fricke
Door

fricke

op 04 Jun 2018

hallo,ik heb voldoende saldo op mijn rek,maar kan niet pinnen.antwoord is opwaarderen!!!! ongelooflijk,terwijl je het geld hard nodig bent...hoe kan dit nou????

Jos
Door

Jos

op 04 Jun 2018

Beste Fricke, Je schrijft dat je voldoende saldo op je rekening hebt staan, maar niet kan pinnen en dat het antwoord "opwaarderen" is. Natuurlijk is het antwoord opwaarderen! Als jij onvoldoende geld op je kaart hebt geladen, dan is geld pinnen onmogelijk. Ook dien je rekening te houden met de maximale opwaardeer- en bestedingslimieten in de verschillende IDV levels. Als je bijvoorbeeld reeds €1.200- in IDV1 hebt opgenomen in het eerste kalenderjaar, dan moet je eerst naar IDV2 verhogen, voordat je een volgende pinopname kan doen.

Kevon
Door

Kevon

op 03 Jun 2018

Goeie dag Jos, Bedankt voor het snelle response omtrent de informatie die ik zocht. Maandelijkse betaalopdrachten zal wel moeilijk gaan denk ik. Omdat elke betaling blijkt handmatigden gedaan ,lijkt het omslachtig. In mijn ervaring , IDV1 bij via buy had mij echt een verassing gegund een keer. Bij een geldautomaat had ik maar 1 keer ( voor wat blijkt ) per calender maand, een geldopname van maximaal 100 euro te mogen doen. Pas na het verhogen van de status naar IDV2 was dit mogelijk voor meerdere malen, maar dan nog tot een maximaal bedrag per pag. Dus al zou men duizenden euro's op hebben. Geldautomaat opnames op IDV1 is helaas gelimiteerd op €100,00 Een aandenking om goed in de gaten te houden als men op vakantie gaat. Online betalingen werken ten aller tijde zoals het hoort ongeacht het IDV niveau.

Jos
Door

Jos

op 03 Jun 2018

Beste Kevon, Maandelijkse https://mijndebitcard.nl/incasso-machtiging-nu-ook-mogelijk-met-de-debitcard/" rel="noopener" target="_blank">incasso's kan je instellen met behulp van het bij je Viabuy debitcard meegeleverde IBAN Bankrekeningnummer. Bij je Viabuy debitcard ontvang je namelijk een volwaardige bankrekening waarmee je al je bankzaken minstens net zo efficiënt als bij een reguliere bank zoals bijv. bij de Rabo of de ING kan regelen. Wat je opwaardeerniveau (IDV) betreft. Je doet er verstandig aan om direct als je jouw Viabuy debitcard hebt ontvangen met een simpele muisklik via je online zeer goed beveiligde Viabuy account je debitcard te verhogen naar IDV2. Je bestedingslimiet wijzing je in no time van €1.200,- naar €15.000,- per kalenderjaar. Dit geldt zowel voor je pinbetalingen en je pintransacties als voor je online betalingen. Zo heb je praktisch geen beperking. Wil je meer dan €15.000,- per kalenderjaar uitgeven dan verhoog je simpelweg naar IDV3. In IDV3 beschik je namelijk over een onbeperkt opwaardeer- en bestedingsniveau.

Jeroen
Door

Jeroen

op 17 May 2018

Ik ben op zich geinteresseerd in uw prepaid mastercard, maar alleen als ik mijn limiet kan verhogen (IDV 2). Ik lees dat ik naast kopie paspoort ook een ander document moet meezenden ter verificatie van mijn adres. Er staat dat een nota van mijn internetprovider geschikt is terwijl alleen bij het bankafschrift specifiek het woord papier wordt vermeld. Betekent dit dat mijn digitale KPN internet nota voldoende is? Ik doe namelijk alles digitaal en krijg van geen enkele instantie of gemeente meer papieren nota's. Ik zou dan dus nooit mijn limiet kunnen verhogen (mijn bank is ING en daar kan ik niet terecht voor een papieren uitdraai met autenthicatiestempel mocht u dat als optie willen voorstellen). Pas als ik zeker weet dat ik mijn limiet kan verhogen neem ik de kaart. Vriendelijk dank voor uw antwoord, Jeroen

Jos
Door

Jos

op 18 May 2018

Beste Jeroen, Je hebt het heel goed gelezen! Er staat in mijn Viabuy artikel inderdaad alleen bij het bankafschrift "papier" vermeldt. Je moet snappen dat deze website en dus ook de allereerste debitcards dateren uit 2008 en toen waren digitale documenten nog niet zo in als nu. Voor bedrijven is het makkelijker om facturen e.d. niet meer per post te sturen maar per mail, het gebeurt veelal in de vorm van een pdf bestand. Of je een papieren afschrift of factuur met je scanner inscant of in jouw geval de digitale versie op moet sturen om in IDV2 terecht te komen, het komt op hetzelfde neer. In beide gevallen is er sprake van een PDF bestand. Je dient erop te letten dat je een recente browser tijdens het opladen van je documenten gebruikt en dat het Javascript van je browser aanstaat en ook mag elk bestand dat je aanbiedt niet groter zijn dan 10 megabyte. Mocht je onverhoopt toch nog een foutmelding van de server krijgen. Zet dan de resolutie van je camera of van je scanner lager. Je kan de Viabuy kaart hier direct aanvragen. Je hebt hem https://www.financeads.net/tc.php?t=19183C299056540T" target="_blank" rel="noopener nofollow">binnen 2 dagen in huis. Vanaf 25 Mei treed de nieuwe Privacywet de AVG in werking. Inzake het upgraden naar IDV2 zullen er geen wijzigingen plaatsvinden.

Hans Lenaerts
Door

Hans Lenaerts

op 15 May 2018

Kan ik een leverancier ook een ViaBuy debetkaart geven waarop ik zijn facturen betaal? Kan ik 40 kaarten tegelijk bestellen? Is een inschrijving K.v.k. voldoende voor beveiligingsniveau IDV3

Jos
Door

Jos

op 15 May 2018

Beste Hans, Je kan je leveranciers uiteraard een Viabuy debitcard cadeau doen. Goed idee! Je moet wel even 40 keer door het https://www.financeads.net/tc.php?t=19183C299056540T" target="_blank" rel="noopener nofollow">bestelproces heen. In het laatste veld zet je de bedrijfsnaam van je leverancier en in de eerste 2 velden je voornaam en achternaam. Inschrijving Kamer van Koophandel is uiteraard voldoende voor IDV3.

Adriana
Door

Adriana

op 18 Apr 2018

Geen enkelen uitbetaling doet het op mijn viabuy card heb hem al geactiveerd opgeladen maar krijg mijn saldo maar niet mvg Adriana

Jos
Door

Jos

op 19 Apr 2018

Hoi Adriana, Bedoel je dat je geld wil overboeken naar iemand anders? Nadat je in opwaardeerniveau 1 zit ( dit is standaard als je de kaart hebt ontvangen) kan je maximaal €1.200,- overboeken (per kalenderjaar) naar iemand anders zijn rekening. Dit doe je met behulp van je persoonlijke IBAN bankrekening die je gratis bij je Viabuy debitcard hebt ontvangen. Je kan dit via de App doen, maar ook via je persoonlijk zeer goed beveiligde inlogomgeving. Nadat je de debitcard hebt ontvangen kan je online je bestedingsniveau uitbreiden naar een niveau waarin je onbeperkt geld op je kaart kan storten en dus ook vervolgens weer kan besteden. Het overboeken van geld aan anderen valt hier ook onder. Wat bedoel je met dat je je saldo maar niet krijgt?

Angelo
Door

Angelo

op 17 Mar 2018

De vernieuwde site van Jos is top. Ben hem zeer dankbaar voor het advies.

Jos
Door

Jos

op 08 Mar 2018

Als ik het goed begrijp is er beslag gelegd op je banktegoed(en). Dat is een hele lastige situatie voor je. En is je vraag nu of ze ook beslag kunnen leggen op het positieve saldo van je persoonlijke IBAN bankrekening welke aan je Viabuy debitcard is gekoppeld? Zoals je in https://mijndebitcard.nl/moet-je-het-saldo-van-een-mastercard-of-van-een-visacard-aan-de-belastingdienst-opgeven/" rel="noopener" target="_blank">de blog over de belastingdienst kan lezen, worden de saldi van je debit- en of je creditcards als vermogen (dus als inkomen) aangemerkt net zoals je (positieve) saldi van je andere banktegoeden. Met andere woorden: al je inkomsten dien je aan de belastingdienst op te geven. In de regel is de belastingdienst een van de preferente schuldeisers die vaak als eerste jouw geld gaat innen inzake schuldenproblematiek. Ik ken je persoonlijke situatie natuurlijk niet, het kan zo zijn dat na de belastingdienst je energieleverancier of de woningbouwvereniging haar achterstallige vorderingen als een van de eerste preferente schuldeisers probeert te innen en stel je hebt bijvoorbeeld €1.000,- op je debitcard of creditcard staan dan kan het zo zijn dat je ook dat geld af moet dragen. Let wel: in het geval van een faillissement kunnen specifieke regels gelden.

sean
Door

sean

op 09 Feb 2018

Hallo Ik heb een Viabuy debitcard aangevraagd op deze website, omdat ik op skillshare een cursus will volgen. Maar om je in te schrijven heb je een creditcard of een debitcard nodig. Ik heb die van mij binnen gekregen. Maar toen ik het de nummer van mijn kaart invoerden gaf de site aan dat ze geen prepaid creditcard accepteren. Nou is mijn vraag of er een verschil zit in een debit card en een prepaid creditcard.

Jos
Door

Jos

op 09 Feb 2018

Beste Sean, Een debitcard is hetzelfde als een prepaid creditcard. Met de hiervoor genoemde vooraf oplaadbare betaalkaarten kan je overal op internet afrekenen waar de betaalmethode Mastercard wordt geaccepteerd en dat is zeker ook bij Skillshare het geval. Voor meer informatie over het gebruik van de vooraf oplaadbare betaalkaarten klik je https://mijndebitcard.nl/gebruik-debitcard-als-een-creditcard/" rel="noopener" target="_blank">hier. Wat de foutmelding betreft, die je kreeg toen je met je debitcard probeerde af te rekenen het volgende: waarschijnlijk had je te weinig tegoed op je debitcard gezet, waardoor je betaling niet kon worden verwerkt.

Bakker
Door

Bakker

op 07 Jan 2018

Goedemorgen, Ik heb een probleem met contant geld opwaarderen op mijn VIABUY card. Ik krijg bij zowel Western Union als ook de GWK te horen dat het alleen mogelijk is naar een Nederlands IBAN nummer contant geld te storten. Hoe zit dit nu werkelijk want ik heb bij mijn mijn Card een Duitse IBAN ontvangen. Per bank overschrijving en met Ideal werkt het overigens wel. Maar mijn reden voor aanschaf van deze kaart was, om ook contant op te waarderen zoals gesteld wordt door VIABUY dat dit mogelijk is.

Jos
Door

Jos

op 07 Jan 2018

Beste Mar, Je moet je vraag bij Western Union of bij het GWK als volgt formuleren “Ik wil geld op mijn eigen rekening storten” Je vermeld je naam zoals die op je Viabuy debitcard staat vermeld, je vermeld jouw persoonlijke (Duitse) IBAN bankrekeningnummer die je van Viabuy hebt ontvangen en bij de betalingsreferentie schrijf je het 9-cijferige kaartnummer van je Viabuy debitcard. Het werkt gegarandeerd bij elk Western Union agentschap en bij elk Grenswisselkantoor.

Bakker
Door

Bakker

op 08 Jan 2018

Beste Jos, Precies zo heb ik het gedaan bij zowel GWK als bij WU, dit n.a.v. je antwoord wat je aan Leonie gaf in de Viabuy blog op 18 Oktober 2016. Bij beide instanties kreeg ik het antwoord dat ze niet naar een Duitse IBAN overmaken !! Naar een Nederlandse IBAN konden ze wel contant geld overmaken. Mischien zijn er zaken veranderd en dient dit gecheckt te worden?

Joyce
Door

Joyce

op 30 Jan 2018

Dat probleem had ik ook, omdat het duitse ibannr 4 cijfers te lang was. Echter, als bestemming moet er Duitsland aangegeven worden, niet Nederland! Dan werkt het, vandaag uitgevonden!

Jos
Door

Jos

op 09 Jan 2018

Beste Mar, Ik heb het recentelijk zelf getest. Het is heel simpel bij Western Union. Je bepaalt zelf welk IBAN nummer je vermeldt op het overboekingsformuler. Binnen 2 dagen is het gestorte geld op je Viabuy kaart bijgeschreven. Zowel online als bij elk agentschap kan je geld wereldwijd naar elke bankrekening overboeken.

Aryan
Door

Aryan

op 30 Oct 2017

Beste Jos, Kunt u mij vertellen welke MasterCard de beste is en goedkoop te zijn. Ik heb ViaBuy gezien en ook de MasterCard van N26 Met vriendelijke groet Aryan

Jos
Door

Jos

op 30 Oct 2017

Beste Aryan, De Viabuy debitcard is de allerbeste debitcard. Deze kaart heeft verreweg de meeste mogelijkheden. Om de beste debtcards met ellaar te vergelijken klik je https://mijndebitcard.nl/prepaid-creditcards-vergelijken/" rel="noopener" target="_blank">hier.

Maurice
Door

Maurice

op 28 Oct 2017

Beste Jos Ik heb een viabuy card met de mogelijkheid om contactloos te betalen , maar het lukt mij niet om er contactloos mee te betalen of te pinnen ik krijg de melding card geweigerd dit is te zien op het pin apparaat bij verschillende supermarkten en warenhuizen heb ik deze ervaring Ik heb mijn nieuwe card geactiveerd en de app gedownload ook Heb ik de pincode ontvangen en er staat saldo op mijn account Het viel mij wel op dat ik geen mail kreeg na het opwaarderen wat ik bij mijn vorige card wel kreeg het saldo is overigens wel opgewaardeerd Heb jij misschien een idee wat er kan zijn heb ik iets over het hoofd gezien! Groet Maurice

Jos
Door

Jos

op 28 Oct 2017

Beste Maurice, Bij elke supermarkt en bij elk warenhuis kan je https://mijndebitcard.nl/mastercards-paypass-de-snelste-manier-om-uit-te-checken-met-je-debitcard/" rel="noopener" target="_blank">contactloos afrekenen met je debitcard. Het logo van contactloos betalen staat op de betaalterminal van het fysieke bedrijf (supermarkt, warenhuis, e.d.). Zo ben je er 100% zeker van dat je bij dat fysieke bedrijf contactloos af kan rekenen. Het kan zijn dat je het maximale bestedingsniveau van IDV1 hebt bereikt en dat je daarom een foutmelding ontvangt en dat contactloos betalen nog niet mogelijk is voor jou. In dit geval kan je heel makkelijk je opwaardeer- en bestedingsniveau met één simpele muisklik verhogen in je persoonlijk zeer goed beveiligde Viabuuy account naar €15.000,- per kalenderjaar. Wat de bevestigingsmail inzake het opwaarderen van je kaart betreft, sommige emailproviders kunnen emails in de spambox plaatsen, kijk dit even na.

Shyam Kewalbansing
Door

Shyam Kewalbansing

op 25 Oct 2017

Geachte heer/mevrouw, Kan ik de debitcard koppelen aan een Android Pay-, Apple Pay- en een Samsung pay account? Kunt u meer informatie geven, ik probeer mijn Viabuy debitcard te koppelen maar het lukt niet, ik krijg gewoon een melding van: "Your Issuer Does Not Yet Offer support for this card" Met vriendelijke groet Shyam Kewalbansing

Jos
Door

Jos

op 26 Oct 2017

Beste Shyam, Ja, je kan de Viabuy debitcard koppelen aan elk mobiel account, het maakt dus niet uit welke mobiel je bezit. Je moet eerst je debitcardgegevens zoals het 16-cijferig kaartnummer en de exacte tenaamstelling zoals die op je debitcard staan vermeld, goed overnemen in het betreffende account. Ook moet je er goed op letten dat er voldoende geld op je debitcard is gestort met behulp van de Viabuy App of via je persoonlijk beveiligde Viabuy online account. Hou ook goed in de gaten, dat je het maximale bedrag wat je per kalenderjaar mag besteden in het IDV niveau waar je je in bevindt, niet overschrijdt. Als je de hiervoor vermelde instructies in acht neemt, dan zal het goed werken.

Shyam Kewalbansing
Door

Shyam Kewalbansing

op 26 Oct 2017

Beste Jos, Bedankt voor u informatie, moet er geld opstaan om ViaBuy card te koppelen aan Wallet Apple Pay? Ik heb aantal keren probeert om mijn ViaBuy te koppelen aan mijn Iphone Wallet voor Apple Pay maar lukt helemaal niet/

Jos
Door

Jos

op 26 Oct 2017

Beste Shyam, Om je Viabuy debitcard bijvoorbeeld aan de Apple Pay wallet te koppelen, hoef je niet eerst geld op je Viabuy debitcard te storten. Wil je een betaling met Apple Pay doen, dan moet er natuurlijk wel voldoende geld op staan. Op het moment is Apple Pay nog niet volledig beschikbaar in Nederland. Met de Paypass contactloze NFC betaaltechnologie van Mastercard, kan je overal onderweg contactloos afrekenen met je Viabuy debitcard. En met Masterpass (de digitale wallet) kan je ook met je Iphone en smartphone contactloos en op internet afrekenen. Uitreraard kan je ook de Viabuy debitcaerd koppelen aan elk willekeurig account door je 16-cijferige debitcardnummer in te voeren in het gewenste account.Dus voor het moment vervangt de digitale Masterpass wallet, de Apple Pay wallet voor 100%. Ook hier geldt dat je met de Viabuy App of met je persoonlijk beveiligde Viabuy account eerst geld op je Viabuy debitcard moet zetten, voordat je er contactloos en op internet mee af kan rekenen.

Shyam Kewalbansing
Door

Shyam Kewalbansing

op 26 Oct 2017

Beste Jos, Bedankt voor u bericht, aangezien Apple Pay wallet nog niet vrij in Nederland is, heb ik probeert mijn apple en mijn Iphone regio te veranderen naar United Kingdom en United States, en proberen of het lukt maar helaas werk nog steeds niet, met ViaBuy card wat wel gelukt is via United Kingdom is de app van BOON die nu wel gekoppeld is aan mijn Apple Pay wallet Kunt u aangeven of Paypass wallet ook voor Iphone bedoeld is vanwege ik Paypass wallet niet in mijn appstore ziet staan Groet Shyam

Jos
Van laarhoven
Door

Van laarhoven

op 29 Sep 2017

Hoi ik wil graag geld over maken van een prive rekening naar mijn viabuy kaart ,maar dat lukt niet.

Jos
Door

Jos

op 29 Sep 2017

Beste Frida, Via internetbankieren, maar ook via de handige gratis Viabuy App, kan je jouw persoonlijke of zakelijke Viabuy debitcard direct opwaarderen. Let goed op dat je de juiste tenaamstelling, zoals die op de voorkant van je debitcard staat vermeld invoert en het correcte IBAN bankrekeningnummer, wat achter op je debitcard staat vermeld, dien je tevens te gebruiken. Hierbij kan van belang zijn in welk IDV level je je bevindt, dit heeft te maken met je bestedingsniveau.

Dre
Door

Dre

op 05 Sep 2017

Beste Jos, klopt het dat ik nog maar 100 euro per kalenderjaar contant kan opnemen bij de geldautomaat? Gr. Dre

Jos
Door

Jos

op 05 Sep 2017

Beste Dre, Hoeveel geld je op kan nemen bij een geldautomaat is afhankelijk van in welk opwaardeerniveau je je bevindt. Uiteraard moet je wel eerst geld op je debitcard storten voordat je er een opname mee kan doen. Het werkt als volgt: In opwaardeerniveau IDV1 ( dit is het niveau waar je je in bevindt als je de kaart ontvangt) kan je maximaal €1.200 opnemen en dus besteden. Heb je hier niet genoeg aan? Dan kan je heel makkelijk via de beveiligde omgeving opwaarderen naar IDV2. Je beschikt nu direct over een limiet van €15.000,- In IDV3 (het hoogste niveau) beschik je over een onbeperkt bestedingslimiet. Ook in dit geval verhoog je eenvoudig en snel via de handige App je opwaardeer- en bestedingsniveau.

Aris Westgeest
Door

Aris Westgeest

op 18 Jul 2017

Op zoek naar advies. Wat is voor mij de beste debet-card? Ik ben op zoek naar een debet-card waar geen daglimiet op zit. Ik wil het bedrag dat op de debet-card staat ieder moment kunnen uitgeven. Ik zoek uiteraard een kaart waarbij de kosten per opname zo laag mogelijk zijn. Welke kaart zou u adviseren en wat zijn de kosten per opname? Hoe snel is het geld beschikbaar nadat ik dit op de kaart heb gestort?

Jos
Door

Jos

op 18 Jul 2017

Beste Aris, De beste debitcard is die Van Viabuy. Je kan met de Viabuy debitcard elk moment opwaarderen en betalen. Dankzij een aan je debitcard gekoppeld IBAN bankrekeningnummer is elke storting binnen enkele minuten op je debitcard verwerkt. Het opnemen van geld is gratis, dit komt omdat je direct met je debitcard afrekent. Op die manier neem je dus geld op. Dus waarom zou je nog pinnen als je direct af kan rekenen met je debitcard? Neem geen risico en ga niet met contant geld over straat!

Roos d'Aumond
Door

Roos d'Aumond

op 11 Jul 2017

Beste Jos, Ik heb vandaag een VIABUY kaart besteld, die ik over 7 dagen zou willen meenemen op reis naar Sydney. Nu ben ik alleen bang dat het ontvangen, activeren en verhogen naar IDV 2 van de kaart allemaal niet in 7 dagen gaat lukken en bovendien las ik iets over een beperking gedurende de eerste 4 weken nadat je voor het eerst hebt opgeladen via iDeal en daarom dat via Sepa (?) moet doen. Kun jij me alsjeblieft vertellen of het haalbaar is om over 7 dagen een werkende kaart waar ik meer dan € 1000,- op kan storten kan meenemen op reis? Als het haalbaar is zou ik ook graag weten hoe ik zo'n Sepa-overboeking kan doen. Alvast heel erg bedankt voor je respons! Hartelijke groet, Roos

Jos
Door

Jos

op 12 Jul 2017

Beste Roos, Wat leuk dat je de Viabuy debitcard meeneemt naar Sydney. Een verstandige keus! Je zal de Viabuy debitcard uiteraard ruim op tijd ontvangen en binnen je persoonlijk beveiligde debitcard account kan je direct opwaarderen naar het hogere bestedingsniveau IDV2. Activeer na ontvangst wel eerst even je Viabuy kaart voordat je gaat upgraden. Opwaarderen via Ideal of Sofort raad ik je af, omdat je dan (alleen in het begin) een beperking hebt. Met een Sepa overboeking is dat niet het geval. Waardeer je kaart op via een reeds bestaande bankrekening of contant bij een Western Union agentschap of bij een Grenswisselkantoor (er zit er altijd wel een in jouw woonplaats). Je zal snel genoeg ontdekken dat het perfect werkt.

Gerrit
Door

Gerrit

op 08 Jul 2017

Hallo, heb de Viabuy kaart aangeschaft maar Indigo Car accepteert deze niet. Heeft er iemand nog een suggestie voor een huurmaatschappij in Bordeaux Frankrijk die wel verhuurt i.c.m. een debitcard. Ben bang dat ik moet gaan lopen.

Jos
Will Reijnders
Door

Will Reijnders

op 06 Jul 2017

Ik heb enkele weken de debitcard in huis en wilde vandaag de door de supermarkt bezorgde boodschappen met de pin betalen. Maar het mobiele pinapparaat van de supermarkt "slikte" de kaart niet: het was een creditcard! Hoezo wereldwijd pinnen? Er staat voldoende saldo op. Vraag wat ging hier dan mis?

Jos
Door

Jos

op 07 Jul 2017

Beste Will, Het kan zijn dat je het limiet in opwaardeerniveau IDV1 hebt bereikt (€1200) en eerst moet opwaarderen naar IDV2. Dit doe je met een simpele muisklik binnen je persoonlijk beveiligde kaartaccount. De opwaardering naar IDV2 kan je zelf binnen enkele minuten regelen. Omdat Viabuy jouw debitcard direct verzend nadat je de kaart hebt aangevraagd, start je in IDV1. Dit vond plaats zonder dat er ook maar enige identificatie had plaatsgevonden. Dit geldt ook voor IDV2. Ook moge het duidelijk zijn dat de debitcard geen creditcard is, zoals je aangeeft in je reactie. De Debitcard is namelijk een vooraf oplaadbare creditcard zonder BKR registratie. Deze kaart maakt gebruik van het Mastercard netwerk, waarop mobiele pinapparaten (dus ook die van supermarkten) aangesloten zijn. Wil je meer weten over betaalsystemen waar mobiele pinapparaten gebruik van maken? klik dan https://mijndebitcard.nl/mastercard-en-visacard-prepaid-creditcards/" target="_blank">Hier

Paal
Door

Paal

op 03 Apr 2017

Kan ik in idv2 €50.000 op mijn debitcard storten?

Jos
Door

Jos

op 03 Apr 2017

IN IDV2 kan je maximaal €15.000 op je debitcard storten per kalenderjaar. Om €50.000 per kalenderjaar te kunnen storten op je debitcard moet je verhogen naar IDV3. Dit doe je via je persoonlijk zeer goed beveiligde online Viabuy account.

Angelique
Door

Angelique

op 07 Jun 2017

Help! Ik heb afgelopen maandag tussen 5-6 geld overgemaakt van mijn abn-amro naar mijn viabuy kaart..... het staat er nog steeds op.....morgenmiddag land ik om 12:30 in Dublin waar ik een auto heb gehuurd en dus een creditcard nodig heb met 1500 euro. die staat er dus nog steeds niet op. Als ik met Western onion geld stort....staat dat er dan wel direct op???? Groetjes Angelique

Jos
Door

Jos

op 07 Jun 2017

Beste Angelique, Check eerst even in welk opwaardeerniveau je zit. In IDV1 kan je maximaal tot €1200 per kalenderjaar opwaarderen. Binnen je persoonlijk beveiligde Viabuy account kan je binnen enkele minuten je opwaardeerniveau hebben verhoogd naar IDV2. Bij Western Union en bij het Grenswisselkantoor kan je inderdaad contant geld op je Viabuy debitcard storten het geld staat er dan direct op. Ook kan je via elke bankrekening direct geld op je Viabuy debitcard zetten. Ook is het geld dan binnen enkele minuten op je debitcard bijgeschreven.

Elle
Door

Elle

op 22 Mar 2017

Hallo Jos. Als Particulier belegger zou ik graag mijn investeerders/klanten een DBcard cadeau willen doen, waar ik wekelijks de gemaakte winst op bij kan schrijven. Is dit mogelijk?

Jos
Elle
Door

Elle

op 22 Mar 2017

Ik begrijp dat voor meer dan 10 personen is en daar kom ik niet aan... voorlopig dan. Kunnen klanten dan ook via zo'n kaart een bijstorting doen om te laten beleggen?

Jos
Door

Jos

op 22 Mar 2017

Beste Elle, In jouw geval kan je beter Viabuy cards bestellen. In het laatste dataveld dat je in moet vullen tijdens de bestelprocedure, vul je dan de naam van je cliënt in. Je moet dus wel elke keer (voor elke cliënt) even door het eenvoudige bestelproces heen gaan. https://www.financeads.net/tc.php?t=19183C299056540T" target="_blank" rel="nofollow">Klik Hier om de debitcard aan te vragen>>> Als je nog vragen hebt dan verneem ik dat graag.

Ashwin
Door

Ashwin

op 25 Mar 2017

Hallo Jos, is het dan ook mogelijk voor iemand in suriname om zo een kaart aan te vragen?

Jos
Door

Jos

op 30 Mar 2017

Beste Ashwin, Jazeker, ook als je in Suriname woont kom je in aanmerking voor de Viabuy debitcard.

Marrie
Door

Marrie

op 05 Mar 2017

Dag Jos, hoeveel kost het per opname als je geld uit een automaat haalt in zuid amerika? En wat betaal je per opname in een winkel?

Jos
Door

Jos

op 05 Mar 2017

Beste Marrie, Kasopnames uit een ATM (=pinapparaat) zijn relatief duur. Je doet er verstandig aan om al je aankopen die je in Zuid Amerika doet te pinnen met je debitcard. Dit is namelijk gratis.

Rodger
Door

Rodger

op 17 Jun 2018

Beste Jos, Wat zijn de kosten indien je contant geld stort en/of geld opneemt bij een ATM met deze DC? En hoe is de DC verzekerd tegen diefstal en fraude?

Jos
Door

Jos

op 17 Jun 2018

Beste Roger, Het storten van geld bijv. bij Western Union of bij een Grenswisselkantoor op je debitcard is gratis. Viabuy berekent hier geen kosten voor. Ook als anderen geld op je Viabuy debitcard storten dan is dat volledig gratis en onbeperkt. Dit gaat heel makkelijk via het aan jou geleverde IBAN bankrekeningnummer. Zowel via de App als via jouw online zeer goed beveiligde Viabuy account is dit mogelijk. Als je geld wil pinnen uit een geldautomaat (ATM) dan berekent Viabuy 5 Euro per opname. Als je geld op wil nemen, dan doe je er verstandig aan om in een keer een wat groter bedrag op te nemen. Zo bespaar je op pinkosten. Wil je pinnen bij fysieke winkels dan is dat volledig gratis met je debitcard. Ik adviseer je om de debitcard zoveel mogelijk te gebruiken door via de kaart je betalingen te doen. In principe hoef je dan geen contant geld op te nemen. Mastercard staat volledig garant voor als er diefstal of fraude plaatsvindt. De debitcards zijn niet fraudegevoelig. Als je het vergelijkt met een creditcard, dan loop je met een debitcard veel minder risico. Alleen voor het bedrag wat je op de kaart hebt gestort. Mocht er iets misgaan. Wat vrijwel nooit voorkomt, dan krijg je je geld altijd terug.

Ari
Door

Ari

op 05 Mar 2017

Moet je je card nog apart opzeggen of verlengen na 3 jaar?

Jos
Door

Jos

op 05 Mar 2017

Na 3 jaar krijg je automatisch een nieuwe kaart toegestuurd. Als je dat niet wil, dan stuur je Viabuy binnen je persoonlijke beveiligde account tegen die tijd een bericht.

SHaquille Quenty
Door

SHaquille Quenty

op 28 Feb 2017

Hallo, Als ik een account aanmaak bij Amazon.de dan vragen zij mij om een bank statement. Het gaat over een consumenten account. Zelf heb ik bij ING een creditcard maar die gebruik ik voor iets anders. Daar kon ik het wel krijgen. Is het mogelijk dat ik bij jullie zo een statement kan ontvangen? Het belangrijkste is dat zij een document willen waar mijn naam/telefoonnummer/adres etc te zien krijgen. Ik hoor het graag

Frans
Door

Frans

op 04 Mar 2017

Hallo Jos, ik wil mijn kaart opzeggen, heb deze voor het laatst in nov 2014 gebruikt. kan jij zeggen hoe ik mijn contract kan beeïndigen. mvg Frans

Jos
Door

Jos

op 04 Mar 2017

Beste Frans, Hoe je op kan zeggen is afhankelijk van de status van je debitcard. Heb je met je tweede debitcard al een opname gedaan? En wat is de vervaldatum van de kaart?

Frans
Door

Frans

op 06 Mar 2017

Hallo Jos, Ik heb maar een kaart, de vervaldatum is 10/17. Ik ga hem niet meer gebruiken en wil hem graag opzeggen.

Jos
Jos
Door

Jos

op 28 Feb 2017

Beste Shaquille, Nadat je de Viabuy debitcard hebt aangevraagd en betaald kan je via je persoonlijk beveiligde account de gewenste informatie opvragen. https://www.financeads.net/tc.php?t=19183C299056540T" target="_blank" rel="nofollow">Klik Hier om je debitcard aan te vragen>>>

Ari
Door

Ari

op 05 Mar 2017

Hoe snel nadat je 90,- op de card gezet hebt kan je de card echt gebruiken? Moet je nu wel of geen papieren overleggen als je naar IDV2 wilt?

Jos
Door

Jos

op 05 Mar 2017

Beste Ari, Direct nadat je de kaart online hebt geactiveerd kan je de kaart gaan gebruiken. Verhogen naar IDV2 is met een simpele muisklik binnen 2 minuten geregeld. Je hoeft geen enkel document te overleggen

mo
Door

mo

op 01 Sep 2018

Hallo dat begrijp ik niet zo goed Verhogen naar IDV2 is met een simpele muisklik binnen 2 minuten geregeld Ik heb mijn kaart via mijn eigen bankrekening opgewaardeerd maar zit nog steeds level 1

Jos
Door

Jos

op 01 Sep 2018

Beste Mo, Je kan via internetbankieren je Viabuy debitcard opwaarderen. Dit kan je ook doen via je perssonlijke Viabuy account of middels de Viabuy App. Het upgraden (opwaarderen) naar een hoger opwaardeerniveau is wat anders. Dit moet je doen via de persoonlijke Viabuy kaartmonitor. Volg de instructies die je in beeld krijgt op. En binnen enkele minuten zit je in IDV2 en kan je tot Maximaal €15.000,- per kalenderjaar opwaarderen en wereldwijd besteden. Is dit niet genoeg? Upgrade dan op dezelfde simpele wijze naar IDV3 om te beschikken over onbeperkte mogelijkheden.

Wendy
Door

Wendy

op 14 Feb 2017

Even een paar vragen 1.) Ik lees dat de Viabuy debitkaart 3 jaar geldig is, krijg je daarna een nieuwe toegestuurd?? 2.) hoe vraag ik een zakelijke kaart aan.

Jos
Door

Jos

op 14 Feb 2017

Beste Wendy, De Viabuy debitcard is inderdaad 3 jaar geldig. Daarna krijg je als je dat wil een nieuwe debitcard toegestuurd. Om een zakelijke Viabuy debitcard aan te vragen https://www.financeads.net/tc.php?t=19183C299056540T" target="_blank" rel="nofollow">klik je Hier>>>

Wendy
Door

Wendy

op 15 Feb 2017

Dank je wel voor het snelle antwoord. Nu lees ik verder en zie ik om je op te waarderen, dat je een loonstrookje moet overleggen. Nu ben ik net zelf gestart met een eenmanszaak (1 febr. 2017). Hoe ga ik dat dan oplossen.

Jos
Door

Jos

op 15 Feb 2017

Beste Wendy, Voor (beginnende)ZZP'ers, dus voor mensen zoals jij, gelden er andere regels. Na het bestellen van je Viabuy debitcard zet Viabuy je in opwaardeerniveau 1. In dit niveau kan je €1.000 per kalenderjaar zonder problemen opwaarderen. Je kan nadat je de kaart hebt ontvangen zelf je opwaardeerniveau met één muisklik in je persoonlijk zeer goed beveiligde Viabuy account verhogen naar €15.000 per kalenderjaar. Dit is binnen een uur aangepast. Daarna kan je indien gewenst nog verhogen naar een onbeperkt opwaardeer- en bestedingsniveau. Wil je dat je cliënten geld op jouw debitcard gaan storten?

Wendy
Door

Wendy

op 18 Jan 2019

Beste Jos, Nog even terugkomend op de viabuy kaart. Ondertussen maak ik er gebruik van, er is wel een wijziging gekomen. Ben geen zzp er meer. Maar gebruik de kaart enkel nog om geld te ontvangen van online multilevel programma's. Daardoor heb ik geen vast inkomen, hoe kan ik nu toch opwaarderen naar level 3.

Jos
Door

Jos

op 18 Jan 2019

Beste Wendy, Goed dat je nog even terugkomt op je vraag inzake de Viabuy debitcard. Het was erg druk vanmorgen, vandaar dat ik er niet aan toe was gekomen om je te antwoorden. Fijn te lezen dat je inmiddels gebruik maakt van je Viabuy debitcard. Kan je vertellen over je ervaringen met de kaart? Ook als je geen vast inkomen hebt kan je opwaarderen naar IDV3. Om welke documenten wordt er in jouw specifieke geval gevraagd? Dit kan namelijk verschillen per situatie.

Clemens
Door

Clemens

op 10 Jan 2019

Ik vraag me af of mensen ook geld op de Viabuy debitcard kunnen storten zonder dat ik de gegevens van de gekoppelde bankrekening geef.

Jos
Door

Jos

op 10 Jan 2019

Beste Clemens, Vanaf elke andere Viabuy debitcard kan er direct geld op jouw debitcard worden gezet. Het geld is dan direct op jouw debitcard beschikbaar. Ook kan er geld tussen partnerkaarten en hoofdkaarten overgezet worden. Het afgeven van je Iban bankrekening is overigens zonder enig gevaar. Er kan op die manier alleen maar geld bijgeboekt worden. Uiteraard dien je rekening te houden met het opwaardeerniveau waarin jouw debitcard zich bevindt.

Wendy
Door

Wendy

op 19 Feb 2017

Helaas nog geen kaart ontvangen, en ook geen enkel idee of de bestelling wel goed door gekomen is. Nu 10 dagen, ik wacht het maar af.

Jos
Door

Jos

op 19 Feb 2017

Beste Wendy, Normaal gesproken ontvang je de kaart de volgende werkdag al. Ik vermoed dat je een verkeerd adres hebt ingetikt of dat de kaart onderweg zoek is geraakt (dit kan in een uitzonderlijk geval gebeuren). Het is geen probleem, omdat je pas hoeft te betalen nadat je de kaart hebt ontvangen. Ik adviseer je om een nieuwe kaart te https://www.financeads.net/tc.php?t=19183C299056540T" target="_blank" rel="nofollow">bestellen>>> Ontvang je de vorige kaart alsnog, dan kan je deze retourneren (je hoeft voor de oude kaart dan dus niet meer te betalen).Zie de faq hoe je de kaart terug kan sturen of hoe je de vorige bestelling kan annuleren.

Wendy
Door

Wendy

op 16 Feb 2017

Nog een vraagje, als je de viabuy debitcard hebt aangevraagd, krijg je daar dan geen bevestiging van?

Jos
Door

Jos

op 16 Feb 2017

Hoi Wendy, Jazeker, binnenkort ontvang je de kaart en uiteraard informeert Viabuy jou per email onder andere over je IBAN nummer, welke aan je debitcard is gekoppeld.

Wendy
Door

Wendy

op 15 Feb 2017

Maar al even verder te kijken, stel de zaken gaan goed. Hoe kan ik het account dan naar opwaardeerniveau 3 krijgen?

Jos
Door

Jos

op 15 Feb 2017

Hoi Wendy, Het opwaarderen naar IDV3, doe je ook via je persoonlijk beveiligde account.

Wendy
Door

Wendy

op 15 Feb 2017

De bedoeling is inderdaad dat mijn toekomstige klanten op de debitcard gaan storten.

Jos
Door

Jos

op 15 Feb 2017

Beste Wendy, Dat gaat heel makkelijk met de Viabuy debitcard. Je kan jouw persoonlijk IBAN bankrekeningnummer, welke je gratis bij de Viabuy debitcard ontvangt aan je toekomstige cliënten opgeven, door dit bijvoorbeeld op de facturen te vermelden. Het geld wat op jouw IBAN bankrekening (Viabuy) wordt gestort staat dan direct op de debitcard.

JoHan
Door

JoHan

op 14 Feb 2017

Ik heb een vraag over onderstaande "Wie kan er geld op mijn debitcard storten? Met de Viabuy debitcard kan iedereen binnen enkele uren geld op je Viabuy debitcard overgemaakt hebben. Dit komt omdat Viabuy jou als Viabuy rekeningnhouder de beschikking geeft over een persoonlijk IBAN bakrekeningnummer. Er zijn geen beperkingen met betrekking tot het aantal relaties en ook niet over de hoogte van de bedragen die op jouw rekening gestort kunnen worden." hier staat dat andere ook geld op je kaart kunnen storten en dar er geen restricties zijn t.a.v. de bedragen, echter kun je met een type 1 kaart maar maximaal €1000,-- per jaar opwaarderen hoe zit dat ? en is het ook mogelijk dat andere cash op je kaart kunnen storten ?

Jos
Door

Jos

op 14 Feb 2017

Beste Johan, Nadat je de Viabuy debitcard hebt besteld, wordt de kaart direct verzonden. Je ontvangt de kaart in opwaardeerniveau IDV1. De kaart kan gedurende het eerste kalenderjaar met maximaal €1.000 per jaar worden opgewaardeerd. Dit opwaarderen kan je zelf doen middels diverse opwaardeermethodes (zoals online bankieren). Ook kan je cash (contant geld) op je kaart storten. Dit doe jij (of een relatie van jou) bij een Western Union Agentschap of bij een Grenswisselkantoor. Voor uitgebreide instructies lees je mijn antwoord op vragen van andere bezoekers. Anderen (relaties) kunnen ook geld op je kaart storten. Let goed op: Het opwaarderen op je kaart kan je dus zelf doen, maar als anderen geld op je kaart storten dan hebben we het ook over opwaarderen. Tesamen maximaal €1.000,- gedurende het eerse kalenderjaar. Binnen je persoonlijk beveiligde Viabuy account kan je makkelijk naar een onbeperkt opwaardeerniveau toe werken. Voor meer informatie adviseer ik je om de Viabuy blog zorgvuldig door te nemen. Kom je er niet uit, dan zie ik je reactie graag verschijnen.

alice
Door

alice

op 12 Feb 2017

Kan ik met deze kaart ook Tolwegen betalen in Frankrijk of Italy??

Jos
Door

Jos

op 12 Feb 2017

Beste Alice, Met behulp van de Viabuy debitcard kan je ook toegang verkrijgen tot de tolwegen van Frankrijk en Italië.

Natascha
Door

Natascha

op 06 Feb 2017

Kun je met een viabuy kaart ook betalingen terug boeken? Ik heb vorige week een betaling overgemaakt en het bedrijf heeft tot op heden mijn dienst niet geleverd. Nu heb ik al meerdere emails gestuurd om te vragen wat de status van mijn bestelling is maar ik krijg geen reactie terug. Ook heb ik geprobeerd telefonisch contact op te nemen maar hun telefoon schakelt direct uit. Enig idee wat ik kan doen in deze situatie? Of ben ik gewoon mijn geld kwijt? Ik hoop op een spoedig tegen bericht. Mvg Natascha

Jos
Door

Jos

op 06 Feb 2017

Beste Natascha, Bij welk bedrijf heb je een betaling gedaan?

Natascha
Door

Natascha

op 07 Feb 2017

bij redmessage. ze werken nog wel want een paar dagen ervoor hebben ze wel een vraag van mij beantwoord.

Jos
Door

Jos

op 07 Feb 2017

Beste Natascha, Goed te horen dat ze nog aktief zijn :) Heb je de algemene voorwaarden goed doorgenomen? Staat daar een moment van levering in? Heb je je Spambox nagekeken? Soms zetten emailprogramma's verzonden emails in de spambox. Ook als je via het contactformulier van Redmessage een vraag stelt kan dit je overkomen. Aangezien je de dienst hebt aangevraagd en deze graag wil gaan gebruiken lijkt het me goed om hier eerst goed naar te gaan kijken, voordat we jouw gestorte geld terug gaan vorderen van Redmessage.

Eva
Door

Eva

op 06 Feb 2017

Ik zou graag contant geld willen storten op mijn kaart, maar dit weekend ben ik afgewezen door de GWK. Zij zeggen dat dit ook helemaal niet mogelijk is. Ook vertellen ze mij dat het sowieso verplicht is dat het gekoppeld is aan je eigen bankrekening. Hoe zit dit nu? Want ik heb nu deze kaart maar heb nog steeds geen offline geld kunnen storten! Groet, Eva

Eva
Door

Eva

op 06 Feb 2017

Dit antwoord zie ik er helemaal niet tussenstaan.

Jos
Door

Jos

op 06 Feb 2017

Beste Eva, Als je even rustig had gekeken, dan had je het kunnen zien. Ik zal het hieronder voor je herhalen. Je moet je vraag als volgt formuleren bij Western Union “Ik wil geld op mijn eigen rekening storten” Je vermeld jouw naam zoals deze op je Viabuy kaart staat vermeld, je vermeldt jouw persoonlijke IBAN bankrekeningnummer die je van Viabuy hebt ontvangen en bij de betalingsreferentie schrijf je het 9-cijferige kaartnummer. Je kan hiervoor bij elk Grenswisselkantoor terecht.

Jos
Door

Jos

op 06 Feb 2017

Beste Eva, Het is mogelijk, mits je bij het GWK de juiste vragen stelt :) Kijk even naar het antwoord (tussen de reacties) dat ik aan Leonie heb gegeven op 18 Oktober 2016. Zie ook het opgeluchte antwoord van Susanne op 19 Oktober 2016.

Irene
Door

Irene

op 03 Feb 2017

Ik vertrek in juni naar Amerika en ga daar met een camper rondrijden. Hoewel jullie aangeven dat een debit card afdoende is, hoor ik van iedereen dat ik voor het invullen van m'n ESTA, borg van de camper en reserveren van campings in de US toch echt een creditcard nodig heb?! groet, Irene

Jos
Rieks timmerman
Door

Rieks timmerman

op 02 Feb 2017

Dag Jos, Mijn doel is om de kaart mee te geven aan een uitgeprocedeerde asielzoeker, die zonder een cent het land wordt uitgezet. Maar na een bepaalde tijd wil ik de rekening weer opheffen

Jos
Door

Jos

op 03 Feb 2017

Beste Rieks, Het is mogelijk om op elk gewenst moment de kaartrekening op te zeggen (de rekening te sluiten) zonder dat de fysieke kaart teruggestuurd hoeft te worden. Er wordt €10 aan opzegkosten in rekening gebracht. Welke je rechtstreeks aan Viabuy over kan maken onder vermelding van het 9-cijferige kaartnummer en de juiste tenaamstelling van de asielzoeker (zoals zijn/haar naam op de debitcard staat vermeld). Misschien is het interessant dat je op afstand kan zien (via het beveiligde kaartaccount) welke transacties er plaats vinden. Ook kan je makkelijk geld op de kaart storten, dit komt omdat er aan elke Viabuy debitcard een IBAN bankrekeningnummer is gekoppeld. Ook kan het handig zijn als je zelf https://www.financeads.net/tc.php?t=19183C299056540T" target="_blank" rel="nofollow">een debitcard aanschaft (een bedrijfskaart). Je kan dan heel makkelijk van kaart naar kaart overboeken (dit is gratis). Het geld staat dan direct op de kaart van de uitgeprocedeerde asielzoeker. Overal ter wereld, (ook in Afrika) kan iedereen met de Viabuy debitcard geld uit de muur halen. Ook kan er met de debitcard betaalt worden bij fysieke bedrijven zoals winkels, benzinestatuions en restaurants.

Loevesijn
Door

Loevesijn

op 26 Jan 2017

Mijn vraag is ik wil een debitcard aanvragen maar ook een kaart op een Andere naam die op de kaart wordt vermeld mijn naam is loevesijn en haar naam is dokjan is dat mogelijk het is voor mijn vrouw de zuster die in Thailand woont zij stuurt haar regelmatig geld met een prepaid kaard is dat voor ons voordeliger indien mogelijk wij wachten uw mail af alvast bedankt

Jos
Door

Jos

op 26 Jan 2017

Beste Dimitri Loevesijn, https://www.financeads.net/tc.php?t=19183C299056540T" target="_blank" rel="nofollow">Klik Hier om voor jezelf een debitcard aan te vragen. Dit proces moet 1x voor je vrouw en 1x voor de zuster van je vrouw (je schoonzus) herhaald worden. Binnen 2 dagen ontvangen jullie de debitcards Nadat de debitcards geactiveerd en betaald zijn (binnen 14 dagen na ontvangst) moeten de gegevens van je schoonzus in haar zeer goed beveiligde account worden gewijzigd naar Thailand. Dit dient als volgt te geschieden: klik als je ingelogd bent rechtsboven op “welkom” ,klik vervolgens op “instellingen” . Je ziet nu de persoonlijke kaartrekeninggegevens. Klik onderaan op “wijzig adres”. Verander de gegevens in Thailand. Vervolgens kan je vrouw geld overboeken naar de digitale debitcard van haar zus. Dit doet ze binnen het zeer goed beveiligde account via de “card to card” optie. Het geld staat dan direct op haar debitcard. Hiervoor worden geen kosten in rekening gebracht. De geldoverboekingen zijn dus 100% gratis. Let op: de debitcard van je schoonzus, dient voordat je vrouw geld over gaat boeken naar haar, wel eerst betaald en geactiveerd te zijn.

Loevesijn
Door

Loevesijn

op 26 Jan 2017

Beste Jos Ik begrijp uit jou vraag dat ik dan 2 hoofd kaarten moet nemen ik dacht dat ik 1 hoofdkaart en 1 partner card kon aanvragen de partner kaart zou ik dan aan mijn schoonzuster geven is dat juist

Jos
Door

Jos

op 26 Jan 2017

Beste Dimitri Loevesijn Dat is niet verstandig. Je vrouw heeft dan samen met haar zus hetzelfde kaartaccount. Jouw vrouw kan dan precies binnen haar beveiligde account zien wat je zus precies met haar geld doet.

Claudia
Door

Claudia

op 22 Jan 2017

Ik heb de kaart sinds een week en wat in ieder geval helaas niet werkt voor mij is international wire. Het bedrijf in de US die de overboeking zou doen heeft voor international wire de naam van de correspondant bank in de US nodig.

Jos
Door

Jos

op 23 Jan 2017

Beste Claudia, Je kan aan het bedrijf waar je zaken mee doet in de USA doorgeven dat ze de international wire overboeking naar jouw Viabuy bankrekenking/kaart kunnen doen naar de Deutsche Kontor Privatbank, ten name van: PPRO Financial Ltd. Onder vermelding van IBAN nummer DE79700111100250250010 , BIC/SWIFT code DEKTDE7GXXX . Tot slot vermelden ze het 9-cijferige kaartnummer wat op jouw debitcard staat vermeld bij de betaalreferentie en het geld zal binnen een dag op jouw kaart zijn bijgeboekt

Claudia
Door

Claudia

op 31 Aug 2018

Maar dan hebben ze toch nog steeds niet de naam en gegevens van de correspondent bank in de vs? Ze blijven er maar op hameren dat ze die gegevens nodig hebben..

Jos
Door

Jos

op 31 Aug 2018

Beste Claudia, Je moet de Hypovereinsbank als correspondent bank vermelden. Het bankadres is: Muenchener Strasse 11, 83022 Rosenheim, Germany. Je doet er verstandig aan om dit bij de betalingsreferentie te vermelden aangevuld met het 9-cijferige kaartnummer van je Viabuy debitcard.

Claudia
Door

Claudia

op 08 Feb 2017

Dank je, maar ze zeggen dat het zonder naam van de correspondent bank niet mogelijk is. 'Unfortunately our bank is not part of the SWIFT network so a United States based correspondent bank is required for us to send out any international wire transfer.' Het gaat om USD valuta trouwens.

Jos
Door

Jos

op 08 Feb 2017

Beste Claudia, Om de juiste gegevens te vinden, die jouw relatie in Amerika nodig heeft, ga je naar je persoonlijk beveiligde inlogomgeving van je Viabuy kaart en klik je bovenin het menu op "kaart opwaarderen" vervolgens tik je bijvoorbeeld €1 in. Klik daarna op de gele knop onderaan het scherm. Nu zie je de gegevens die je relatie in Amerika nodig heeft. Je kan deze gegevens uitprinten en vervolgens inscannen en als bijlage in een email opnemen en deze info aan je relatie mailen.

Ellen
Door

Ellen

op 17 Jan 2017

Dag, kan mijn zoon van 17 een prepaid viabuy kaart aanvragen? Ook zonder dat ikzelf (ouder van) een kaart bij u heb? Mvg Ellen

Ellen
Door

Ellen

op 21 Jan 2017

Beste Jos, En als ik als ouder een hoofdkaart aanvraag, dan kan mijn zoon er een als partner op zijn eigen naam krijgen? Wat zijn dan de totale kosten? Kan op de kaart van mijn zoon vanaf verschillende rekeningen geld overgeboekt worden op de kaart? Wat is het max bedrag? Kan de 2e kaart na 1 jaar worden opgezegd? Mvg Ellen

Jos
Door

Jos

op 21 Jan 2017

Beste Ellen, Zoals gezegd vraag jij als ouder eerst voor jezelf een hoofdkaart aan. Nadat je binnen 2 dagen de kaart voor jezelf hebt ontvangen kan je via jouw persoonlijk beveiligde Viabuy account een kaart voor je zoon van 17 aanvragen. Dit wordt inderdaad een partnerkaart genoemd. Nadat je de hoofdkaart hebt ontvangen dien je binnen 14 dagen €90 op je Viabuy kaart te storten. Binnen 14 dagen wordt er door Viabuy €89,70 geïncasseerd. Dit zijn de totale aanschafkosten voor een periode van 3 jaar. Voor de partnerkaart betaal je €14,90 voor een jaar. Ook dit bedrag dient binnen 14 dagen op de kaart van je zoon gestort te worden. Waarna Viabuy dit bedrag incasseert. De tweede kaart (de partnerkaart voor je zoon) kan je inderdaad na een jaar opzeggen. Doe dit ruim een maand van tevoren voordat het jaar verstreken is. Op de Viabuy debitcard van je zoon kan vanaf elke bankrekening wereldwijd geld op de kaart gestort worden. Ook kan er contant geld op de kaart gestort worden bij Western Union of bij het Grenswisselkantoor. Er zit er altijd wel een bij je om de hoek. Met de Viabuy debitcard heb je onbeperkte opwaardeer- en bestedingsmogelijkheden. Uiteraard kan er alleen maar worden uitgegeven wat er werkelijk op de kaart is gestort. Dit is een bescherming voor je zoon dat hij niet meer geld uit kan geven dan wat hij werkelijk op de kaart gestort heeft. Bovendien kan jij als ouder in het hoofdaccount precies zien welke transacties hij op welk moment met zijn kaart doet.

Jos
Door

Jos

op 17 Jan 2017

Beste Ellen, Je zoon van 17 mag van onze wetgever geen zelfstandige financiële handelingen verrichten omdat hij minderjarig is. Daarom mag hij zelf geen prepaid kaart bestellen, daar dit een financieel product is. Jij mag wel een prepaid kaart voor hem aanvragen. Voorwaarde is dat je eerst voor jezelf een Viabuy prepaid kaart bestelt. Daarna kan je voor je zoon een kaart aanvragen tegen de helft van de prijs. Klik https://www.financeads.net/tc.php?t=19183C299056540T" target="_blank" rel="nofollow">hier om eerst een prepaidkaart voor jezelf te bestellen.

lammert
Door

lammert

op 09 Jan 2017

Ik heb zaterdag 7 january 1000 euro gestort van mijn rabobank naar de Viabuycard, maar staat er nog niet op. Ik ga vrijdag op vakantie en zonder die 1000 euro kan ik niet op vakantie. Hoe lang duurt normaal zoiets en las dat je maar 1000 euro per jr kan opwaarderen heb eerste keer 150 gestort want dat moest, en nog eens 1000 afgelopen zaterdag met vr. groet lammert de haan

Jos
Door

Jos

op 09 Jan 2017

Beste Lammert, Heb je het geld overgeboekt op het IBAN bankrekeningnummer wat je bij de Viabuy debitcard hebt ontvangen? Het is inderdaad correct, dat je als je de kaart pas hebt, je maximaal €1000 in IDV1 kan opwaarderen. Via je persoonlijke beveiligde Viabuy bankrekening kan je je opwaardeerlimiet verhogen naar €15.000 voor een kalenderjaar. Binnen een uurtje is je kaart geupgrade naar opwaardeerlevel IDV2.

Linda elferink
Door

Linda elferink

op 14 Dec 2016

Ik heb zondag 58,08 gestort op mijn skrill kart het is afgeschreven van mijn bank maar staat nog niet op mijn kaart hoe kan dit.

Jos
Door

Jos

op 14 Dec 2016

Beste Linda, Met een Skrill debitcard kan het 2-4 werkdagen duren voordat het geld op je kaart is bijgeschreven. Ik adviseer je de Viabuy debitcard. Bij de Viabuy debitcard ontvang je een persoonlijk IBAN bankrekeningnummer en staat het geld na overboeken vanaf elke willekeurige bankrekening direct op je Viabuy debitcard. Zo kan iedereen geld op jouw Viabuy debitcard storten en zoals gezegd staat het gestorte bedrag binnen enkele seconden op je kaart.

Ricardo
Door

Ricardo

op 08 Dec 2016

ik wil geld ovemaken van mijn Paypal naar viaBuy kaart gekoppled, ik zie die kleine bedragen niet binnenkomen. hoe nu verder?

Jos
Door

Jos

op 09 Dec 2016

Beste Ricardo, Alle Paypal overboekingen nemen ongeveer 3 werkdagen in beslag. Het maakt niet uit of je een debitcard, creditcard of bankoverboeking doet. In alle gevallen duurt het ongeveer 3 volledige werkdagen. Je zal dus even geduld moeten hebben.

melanie
Door

melanie

op 06 Dec 2016

ik heb de kaart paar maanden maar ben niet tevreden en wil er mee stoppen..ik hoop dat ze dan van die 90 euro de rest terug betalen of steekt men dat in de zak, kan toch dat je niet tevreden bent maar geld terug geven is moeilijk zeker?

Jos
Door

Jos

op 06 Dec 2016

Beste Melanie, Je hebt voor een contract van 3 jaar getekend. Alleen binnen 14 dagen na het tekenen van het contract had je de koop ongedaan kunnen maken, mits je er op dat moment nog geen transacties mee had gedaan. Waarom ben je niet tevreden over de kaart? Wat had je ervan verwacht?

Ingrid Ooijevaar
Door

Ingrid Ooijevaar

op 01 Dec 2016

Hoi Jos Mijn man heeft onlangs een nieuwe viabuy kaart ontvangen omdat zijn oude verliep. Ik heb een partnerkaart die deze maand verloopt maar ik heb nog niets ontvangen. Moet ik afwachten of moet ik contact opnemen met viabuy? Met vriendelijke groet Ingrid Ooijevaar

Jos
Door

Jos

op 01 Dec 2016

Beste Ingrid, Je krijgt vanzelf bericht van Viabuy dat aan jou een nieuwe partnerkaart wordt opgestuurd.

martin
Door

martin

op 14 Nov 2016

Wat is eigenlijk "dormancy fee"? dat wordt iedere maand afgeschreven van mijn viabuy 9.95 per maand?

Jos
Door

Jos

op 14 Nov 2016

Beste Martin, Dit zijn kosten die debit- en creditcardmaatschappijen in rekening brengen als je de kaart langer dan 12 maanden niet hebt gebruikt. Op het moment dat je een transactie doet wordt de dormancy fee direct opgeheven.

Alex
Door

Alex

op 14 Nov 2016

Hallo, Wat ik niet snap is het opwaarderen en zijn limieten. Ik koop deze creditcard, nog niet opgewaardeerd niks. Als iemand anders dan geld naar mijn rekening overmaakt, is mijn creditcard dan opgewaardeerd? Of moet ik dit zelf doen (door opwaarderen te selecteren en dan een betaalmethode kiezen) Is er dus een verschil in zelf opwaarderen en het door een ander optelaten waarderen? Of waardeert de ander niet op? In het geval dat ik dus zelf moet opwaarderen en dat andere geen opwaarderen is. Kan ik dan pas geld opnemen op mijn creditcard na het zelf opwaarderen van mijn kaart? Ik activeer mijn kaart door 90 euro op te waarderen toch? Dan pas kan ik naar niveau 2? Kan ik niet gelijk naar niveau 2 door te legitimeren voordat ik uberhaupt mijn kaart heb opgewaardeerd? Dat er geen enkele beperking is met het geld laten storten op mijn rekening, geldt dat ook voor niveau 1? Geen enkele beperking is dat het niet uit maakt hoeveel mensen overmaken en welk bedrag of geld die maximaal 1000 storten wel? Misschien ligt het aan mij, maar ik vind dit deel erg onduidelijk. Met vriendelijke groet, Alex

Jos
Door

Jos

op 14 Nov 2016

Beste Alex, Na ontvangst van de Viabuy prepaid creditcard dien je binnen 14 dagen de contractkosten voor de eerste 3 jaar te betalen. Deze kosten bedragen €89,70. Je stort minimaal €90 op je debitcard. Daarna incasseert Viabuy €89,70 van je kaart. Iedereen kan geld op je kaart storten door geld over te boeken naar jouw persoonlijke IBAN bankrekening, welke je van Viabuy gratis bij je debitcard hebt ontvangen. Deze bankrekening is gekoppeld aan je debitcard. Ook kan jezelf geld op je debitcard overboeken via elke bankrekening (via internetbankieren en ouderwetse overschrijvingsformulieren). Een andere mogelijkheid is om je debitcard contant op te laden bij een Grenswisselkantoor ( in elk treinstation zit er wel een) of bij een Western Union kantoor (in elke plaats zit er wel een). Binnen enkele minuten staat het overgemaakte bedrag op je Viabuy debitcard en is de kaart dus opgeladen en kan je er al je aankopen mee doen en al je betalingen kan je er dan dus ook mee verrichten (rekeningen betalen, automatische incasso’s instellen en acceptgiro’s betalen). Het maakt dus niet uit of jij zelf je prepaid creditcard opwaardeert of dat een ander dat doet. Als jij vandaag de Prepaid creditcard met gratis online account van Viabuy aanvraagt, dan ontvang je hem morgen. De Viabuy kaart staat dan standaard in opwaardeerniveau IDV1. Middels het online account van de Viabuy kredietkaart kan je met een enkele muisklik opwaarderen naar IDV2. Je account is in enkele minuten verhoogd naar opwaardeerniveau IDV 2 met uitgebreide opwaardeermogelijkheden. De Viabuy debitcard kent geen beperkingen in het aantal keer dat je opwaardeert. Hierbij maakt het niet uit of jezelf opwaardeert of dat bijvoorbeeld een zakenrelatie dat doet. Ook de hoogte van het op te waarderen bedrag is ongelimiteerd. Ook het aantal keren dat je geld uitgeeft met je debitcard kent geen enkele beperking. Dus je kan bijvoorbeeld zo vaak pinnen als je zelf wil. Ook de hoogte van het te pinnen bedrag is onbeperkt. Dit geld uiteraard ook als je aankopen doet op internet of als afrekent in een restaurant, hotel of bij een benzinestation.

Rachel
Door

Rachel

op 11 Mar 2017

Vandaag geprobeerd contant op te laden bij Western Union en Grenswisselkantoor. Ik had een briefje bij me met daarop mijn iban rekening nummer, naam en referentie. Ik zei dat ik contant geld op m'n eigen rekening wilde storten. Zowel bij Western Union als GWK kreeg ik te horen dat dit NIET mogelijk is. Bij beide gevraagd het voor de zekerheid nog bij een collega te checken en wederom niet mogelijk. Toen nog uitgelegd dat het de rekening van een prepaid credit card is, maar nog steeds niet mogelijk. Toen nog erbij vermeld dat het om een viabuy kaart gaat, maar niet mogelijk. Ik weet niet of dit per kantoor/stad kan verschillen, maar hier lukt het in ieder geval niet. Er is maar 1 Western Union en ook maar 1 GWK hier. Ik baal ervan omdat ik steeds las dat het wel zou moeten kunnen, maar niet dus. Enige optie zou nog zijn om paysafecards te kopen en die met cash te betalen (als dat kan?) en als dat ook niet lukt is de kaart voor mij waardeloos en weggegooid geld. Vanaf payoneer lijkt er ook geen enkele mogelijkheid om geld op de viabuy kaart/rekening te krijgen. Van paypal naar viabuy is inmiddels wel gelukt.

Jos
Door

Jos

op 11 Mar 2017

Beste Rachel, Zoals je aan de reactie(s) van Leonie (18-10-2016) af kan lezen is het wel mogelijk. Je hebt de instructies van mijn website goed opgevolgd. De medewerkers hebben het niet goed begrepen. Bij elk Grenswisselkantoor en bij elk Western Union agentschap is het mogelijk. Het IBAN nummer wat je van Viabuy hebt ontvasngen is een echte bankrekening waarop contant geld mag en kan worden gestort en zowel GWK als Western Union mogen dit niet weigeren. Paysafecards kopen is geen oplossing, omdat je deze alleen maar online kan aanschaffen. En Payoneer heeft beperktere mogelijkheden dan Viabuy. Uiteraard kan je van Paypal naar Viabuy geld overboeken. Je kan ten allen tijden je Viabuy debitcard koppelen aan je Paypal account. Maar ga nog een keer langs je Grenswisselkantoor of langs je Western Union agentschap bij jou om de hoek en leg aan ze uit dat het een normale IBAN Bankrekening betreft. Bovendien zou ik zeker een klacht bij het hoofdkantoor van GWK en Western Union indienen. Dit hoef je echt niet te accepteren.

Thierry
Door

Thierry

op 21 Nov 2016

Hallo Jos, Ik wil even terugkomen op dit zinnetje "Hierbij maakt het niet uit of jezelf opwaardeert of dat bijvoorbeeld een zakenrelatie dat doet." Klopt het dat telkens een opwaardering gebeurt via een rekeningnummer dat ViaBuy nog niet kent het geld gedurende 14 dagen niet opneembaar of bruikbaar zal zijn? En zo ja, kan ik dan op zn minst wel zien dat dat geld effectief door de zakenrelatie werd gestort, ook al zal het gedurende 14 dagen niet opneembaar of bruikbaar zijn? Graag verduidelijking hierover. Alvast bedankt.

Jos
Door

Jos

op 21 Nov 2016

Beste Thierry, Bij de aanschaf van jouw persoonlijke Viabuy debitcard ontvang je een gratis bankrekening met bijbehorend IBAN bankrekeningnummer. Zowel contante- als digitale stortingen staan meteen op je Viabuy kaart. Je kan dus direct over het tegoed beschikken. Er is geen enkele beperking! Bovendien maakt het niet uit wie er geld op jouw kaart stort.

Leonie
Door

Leonie

op 19 Oct 2016

Hallo Jos, ik kom net terug van het GWK en alles is prima voor elkaar. Bedankt voor je heldere uitleg. Ik ben enthousiast over alle mogelijkheden van de card en verwacht er veel gebruik van te gaan maken.

Jos
Door

Jos

op 19 Oct 2016

Beste Leonie, Wat fijn dat je nu ook bij het GWK contant geld op je Viabuy debitcard kan storten.

Zayindra
Door

Zayindra

op 18 Oct 2016

  Goeiedag. Ik heb een vraag over Debit Card. Voor lang geleden wil ik dingen online bestellen zoals bij amazon of webshop online / kleren van US maar ik heb geen Card om te kunnen bestellen. Maar ik wil echt GEEN CREDIT card ik heb zoveel dingen gehoord dat Debit card is de beste. Maar ik weet niks van Debit Card. En mijn vraag is als ik bijvoorbeeld een Viabuy card aanvraag en ik heb alleen 1 of 2 keer gebruiken in een jaar wat kan gebeuren , en wat gebeurd als de Debit Card blijf leegt hele jaar zoiets en elke jaar moet ik jaarlijk kosten betalen die van Viabuy zie ik 29,99€ per jaar en de debit card is 3 jaar geldig toch ? Zo dan is 3 × 29,99€. En ook als ik ben helemaal klaar met Debit Card en wil niet meer gebruiken en wil stoppen kan dat ? Sorry voor al die vragen Met vriendelijk groeten, ZL Wernet

Jos
Door

Jos

op 18 Oct 2016

Beste Zayindra, Het klopt dat de Viabuy debitcard de beste betaalkaart is. Je kan met de Viabuy debitcard inderdaad overal je aankopen doen, dus ook bij Amazon. Als je de Viabuy debitcard hebt aangevraagd dan moet je nadat je de kaart hebt ontvangen eenmalig €89,70 aan gebruikskosten betalen. De kaart is 3 jaar geldig. Uiteraard kan je de kaart opzeggen als je hem niet meer wil gebruiken.

Zayindra
Door

Zayindra

op 20 Oct 2016

Hartelijk bedankt Meneer Jos. Wil ook andere ding vragen , gaan we zeggen als ik heb het Viabuy debit card "5 keer gebruiken in 1 jaar en daarna voor de rest van het 2 jaar niet meer gebruiken en het Viabuy debit card is helemaal leeg. Mag dat ? Of moet iets op de debit card staan ? Met vriendelijk groet

Jos
Door

Jos

op 20 Oct 2016

Beste Zayindra, Het is geen enkel probleem als er geen geld op je debitcard staat. Maar als je wat wil kopen met je debitcard dan moet je er natuurlijk wel eerst geld op storten. Dat kan via elke bankrekening, maar ook contant bij het Grens Wisselkantoor (GWK) of bij een Western Union agentschap.

Henry
Door

Henry

op 18 Oct 2016

Ik heb een Viabuy kaart besteld blijkt dat ik 90 euro moet storten waarvan ze 89 incasseren.

Jos
Door

Jos

op 18 Oct 2016

Beste Henry, Dat klopt. Op de website kan je lezen dat er een eenmalige bijdrage wordt gevraagd van €89,70 en dat je de kaart daarna 3 jaar lang kan gebruiken.

Dominique B
Door

Dominique B

op 19 Oct 2016

De algemene voorwaarden spreken elkaar tegen. In de algemene voorwaarden staat dat de de eenmalige uitgiftekosten €89,70 zijn. In diezelfde voorwaarden staat dat de kaart gratis wordt uitgegeven. Waar is dan die 89,70 voor?

Jos
Door

Jos

op 19 Oct 2016

Beste Dominique, De algemene voorwaarden spreken elkaar niet tegen. Er staat nergens in de voorwaarden dat de Viabuy kaart gratis uitgegeven wordt. Wel wordt de kaart gratis verzonden. Nadat je de Viabuy debitcard hebt ontvangen moet je €90 op de kaart storten. Vervolgens incasseert Viabuy €89,70. dit zijn de gebruikskosten voor een periode van 3 jaar.

Dirkje
Door

Dirkje

op 11 Oct 2016

Ha Jos, Ik heb de kaart ontvangen (heb er wel 7 dagen op moeten wachten). Nu wil ik de 90 euro gaan storten. Het bevreemdt me echter dat het IBANnummer 22 karakter telt, terwijl een IBAN nummer van een gewone bank IBAN 18 karakters heeft. Klopt dit dan toch wel? Of komt dit doordat het een Duitse IBAN is?

Jos
Door

Jos

op 11 Oct 2016

Beste Dirkje, Wat leuk dat je de debitard hebt besteld :) De kaart wordt altijd dezelfde dag nog verzonden. De post zal vertraging hebben gehad. Jammer dat je er langer op hebt moeten wachten. Het IBAN nummer heeft inderdaad 22 karakters. Dit komt inderdaad omdat het een Duits bankrekeningnummer betreft. Een IBAN bankrekeningnummer kan maximaal uit 34 alfanummerieke karakters bestaan en de lengte van de IBAN code verschilt per land.

Dirkje
Door

Dirkje

op 11 Oct 2016

Dankjewel Jos, ik ga aan de slag!

Leonie
Door

Leonie

op 07 Oct 2016

Hallo Jos, lees ik nou goed dat je ook gewone rekeningen met een Viabuycard kan betalen? Dus stel ik krijg een rekening van de tuinman, dan kan ik gewoon geld naar hem overmaken vanaf de card? Hoe werkt dat dan?

Jos
Door

Jos

op 07 Oct 2016

Beste Leonie, Dat klopt helemaal. Je krijgt bij je Viabuy debitcard een persoonlijk IBAN Bankrekeningnummer. Via dit bankrekeningnummer kan je geld overmaken naar je tuinman. Je tuinman hoeft geen Viabuy bankrekening te hebben. Een bankrekening bij bijvoorbeeld de RABO bank of de ING is ook goed.

Leonie
Door

Leonie

op 07 Oct 2016

Super! Bedankt

Leonie
Door

Leonie

op 18 Oct 2016

Hallo Jos, ik heb inmiddels de Viabuy-card besteld en ontvangen. De 90€ is via ideal betaald, tot zover alles goed. Nu wilde ik vandaag contant geld op de rekening/ card storten, maar dat blijkt niet te gaan. - Op het GWK zeiden ze dat een storting via western union alleen naar een andere levende persoon kan gaan, en niet naar een rekeningnummer of een card. Het gestorte geld moet dus door iemand persoonlijk opgehaald worden - Je kan op het GWK wel contant rekeningen betalen, maar niet een rekening in Duitsland Bij de bank was ook niets mogelijk. Ik ben bij het plaatselijke GWKfiliaal geweest, de RABObank, en heb gebeld met het hoofdkantoor van GWK. Dus hoe nu verder?

Jos
Door

Jos

op 18 Oct 2016

Beste Leonie, Je moet je vraag anders formuleren bij Western Union en wel als volgt: “Ik wil geld op mijn eigen rekening storten” Je vermeld je naam zoals die op de Viabuy kaart staat vermeld, je vermeld jouw persoonlijke IBAN bankrekeningnummer die je van Viabuy hebt ontvangen en bij de betalingsreferentie schrijf je het 9-cijferige kaartnummer. Het is correct dat je bij het GWK geen geld over kan boeken naar Duitsland.Met de IBAN code welke je bij de Viabuy debitcard hebt ontvangen is dit wel mogelijk, het geld staat binnen enkele minuten op de rekening van de begunstigde. Bij Nederlandse bankkantoren is het inderdaad niet mogelijk om contant geld op je kaart te laten storten.. Bij bankkantoren in België en Duitsland wel.

Ingrid Ooijevaar
Door

Ingrid Ooijevaar

op 29 Sep 2016

Onze viabuy cards verlopen in december. Krijgen wij automatisch nieuwe? En hoe zit het met de betaling van het jaarlijkse bedrag, wordt dat weer voor 3 jaar in 1 keer afgeschreven? Met vriendelijke groet Ingrid Ooijevaar

Ingrid Ooijevaar
Door

Ingrid Ooijevaar

op 29 Sep 2016

Bedankt voor je snelle reactie op mijn vraag

Jos
Door

Jos

op 29 Sep 2016

Beste Ingrid, Je krijgt bericht en ontvangt binnenkort een nieuwe Viabuy debitcard. Je gaat nu per jaar betalen, namelijk €29,90

ron
Door

ron

op 17 Aug 2016

wat heeft mijn werkgever nodig voor mijn salaris te storten ? Iban die ik ontvangen heb en dan enkel mijn naam die op mijn kaart staat ? de daaronder rekening nummer van 9 cijfers is dat ook beter dan mijn werkgever dat vermeld ?

Jos
Door

Jos

op 17 Aug 2016

Beste Ron, Je werkgever heeft je naam nodig, exact zoals die op je Viabuy debitcard vermeld staat en jouw persoonlijke IBAN Viabuy bankrekeningnummer. Het 9-cijferige kaartnummer kan hij bij de betalingsreferentie vermelden.

Rutger
Door

Rutger

op 16 Aug 2016

Krijg je bij de viabuy kaart een iban uit Nederland of een ander land?

Jos
Door

Jos

op 16 Aug 2016

Beste Rutger, Omdat Viabuy een Duits bedrijf is krijg je een IBAN bankrekening uit Duitsland. Het maakt niks uit voor je betalingen en ontvangsten die er op je Viabuy debitcard plaats gaan vinden. Elke financiële transactie die er op je kaart plaats gaat vinden is binnen een uur geregeld.

Johan Bruijnooge
Door

Johan Bruijnooge

op 06 Aug 2016

Ik heb € 120,- overgemaakt naar de iban die voor mij is aangemaakt, maar kan mijn kaart niet activeren. In de begeleidende brief staat dat ik de kaart moet activeren, elders wordt gemeld dat de kaart door Mastercard wordt geactiveerd. Hoe zit dat in elkaar? Bedankt, Johan.

Jos
Door

Jos

op 06 Aug 2016

Beste Johan, Ga naar Viabuy.com, klik vervolgens rechts bovenaan op "Kaart Activeren" Vul alle velden die je dan in beeld krijgt zorgvuldig in ( bij herhaal wachtwoord vul je nogmaals je net aangemaakte wachtwoord in, niet kopiëren van het veld "wachtwoord"). Klik vervolgens op het veld "Activeren" en je kaart is klaar voor gebruik.

Jolanda
Door

Jolanda

op 13 Aug 2016

Hoi jos ik heb een kaart aangevraagd nu zie ik dat je maar 1000 euro kan storten wij gaan begin sep naar spanje wil daar een auto huren moet minimaal 1500 euro op staan hoe ga ik dat doen

Jos
Door

Jos

op 13 Aug 2016

Beste Jolanda, In je persoonlijk beveiligde Viabuy account kan je een hoger bestedingslimiet instellen. Verhoog vandaag nog naar IDV2 en je kan maximaal €15.000 per kalenderjaar besteden.

Jiske
Door

Jiske

op 08 Aug 2016

Jos, ik heb inmiddels een kaart, en geaktiveerd. 2 problemen: Ik kan mijn ID level niet verhogen en mijn baas accepteert het kaartnummer niet omdat het uitbetalen van salaris een geautomatiseerd proces is. Wat nu?

Jos
Door

Jos

op 08 Aug 2016

Beste Jiske, Je moet de instructies opvolgen die je in je beveiligde omgeving krijgt als je ingelogd bent. Ga als je eenmaal ingelogd bent naar het menu "instellingen". Ga vervolgens in het verticale menu (links) naar "uw identificatie niveau". Vervolgens ga je naar "kaart upgraden". Wat het storten van je salaris betreft: als je ingelogd bent zie je jouw persoonlijke IBAN nummer en BIC code. Beide codes in combinatie met jouw tenaamstelling zoals die op de kaart staat is voldoende informatie voor je werkgever om jouw salaris op je kaart te storten.

Jiske
Door

Jiske

op 28 Aug 2016

Dag Jos, omdat ik nogal wat negatieve reacties had gelezen ivm overboekingen ed, waarvan er geen mededelingen zijn te lezen of en hoe en hoelang het duurde voordat alles op de account stond, heb ik even geaarzeld. Deze week mijn werkgever de benodigde gegevens aangeleverd mbt het storten van mijn salaris. Ik moet nog even wachten tot half sept. om te kijken hoe en of het werkt. Ik hou je op de hoogte.

Jos
Door

Jos

op 28 Aug 2016

Beste Jiske, De Viabuy debitcard kent vele https://mijndebitcard.nl/viabuys-debitcard-beschikt-over-elke-betaalmethode/" target="_blank">betaalmethodes. De slimste manier is om het via het IBAN bankrekeningnummer te doen. Het geld staat dan direct op je Viabuy debitcard. Op deze manier kan iedereen geld op jouw Viabuy debitcard storten. Je hoeft alleen maar het juiste IBAN bankrekeningnummer te vermelden. Dit kan echt niet misgaan. Stort eerst een Euro als een soort van test op je Viabuy debitcard en je zal zien hoe snel het gaat.

Jiske
Door

Jiske

op 11 Aug 2016

Het is wel jammer dat je net zoals bij Skrill met Viabuy niet kontaktloos kunt betelan. Ik moet nog een keer opwaarderen en pinnen bij een ATM en dan ga ik als dar goed gaat mijn salaris laten storten op de account. Wel zonder kaartnummer dus ik ben benieuwd hoelang het gaat duren voor ik dan mijn geld heb. Gaat de 2e overboeking sneller als Viabuy de rekening van waaruit gestort wordt herkent?

Jos
Door

Jos

op 12 Aug 2016

Beste Jiske, Het klopt dat Viabuy nog geen contactloos betalen heeft geïntroduceerd op haar kaart. Je kan dat dit jaar nog verwachten. De http://www.financeads.net/tc.php?t=19183C111726916B Money2Go" target="_blank" rel="nofollow">Money2Go debitcard heeft dat wel. De Money2Go is een goedkopere debitcard met niet al die extra's die Viabuy heeft. Zoals je waarschijnlijk hebt gezien kan je de Money2Go kaart ook bij mij https://mijndebitcard.nl/debitcard-aanvragen/#bestellen" target="_blank">bestellen. Opwaarderen en pinnen kan je met de Viabuy debitcard onbeperkt doen. Wat je salaris betreft, door het intikken van jouw Viabuy IBAN bankrekeningnummer en de bijbehorende BIC code welke je beide in je beveiligde Viabuy inlogomgeving kan vinden, staat jouw salaris gegarandeerd binnen een uur op je kaart. Zoals eerder gezegd kan je bij de betaalreferentie je 9-cijferige Viabuy kaartnummmer invullen. Maar het is niet noodzakelijk. Het is makkelijker voor de administratie van Viabuy als het kaartnummer direct vermeld wordt.

Jiske
Door

Jiske

op 10 Aug 2016

Ik heb mijn ID kunnen levelen naar IDV2. Wel met een uitreksel uit het Bevolkingsregister gemeente. Online besteld gisteren en vandaag ontvangen. Gelijk gescand en geupload en 10 min. er na was het gepiept. Ik heb al een Skriil kaart zonder limiet, maar de online bankrekening van Viabuy, lijkt me makkelijk.

Jos
Door

Jos

op 11 Aug 2016

Beste Jiske, De online bankrekening van Viabuy werkt heel erg makkelijk. Iedereen kan binnen een uur geld op jouw Viabuy bankrekening storten. Jij hebt altijd binnen een uur de beschikking over je geld. En bovendien kan je al je bankzaken regelen met de Viabuy debitcard.

Jiske
Door

Jiske

op 08 Aug 2016

Nee dat klopt niet Jos, er staat duidelijk in de instructies dat ik zeker moet stellen of het kaartnummer vermeld staat in de referentie om manuele kosten te voorkomen. Ik kan het wel eens proberen maar dan blokkeren ze mss mijn hele salaris en ben ik nog verder van huis.

Jos
Door

Jos

op 09 Aug 2016

Beste Jiske, Het klopt wel :) Alleen als je als betalingsreferentie jouw 9-cijferige kaartnummer ingeeft zal jouw salaris nog sneller op je Viabuykaart staan, namelijk binnen een uur. Ik was er van uit gegaan dat je dat wel wist :)

Mia
Door

Mia

op 30 Jul 2016

Hallo Jos, Ik heb de meeste reacties hier even snel door gelezen, ik had ook een vraag ik wilde weten of het ook mogelijk is grotere opnames per dag op te nemen. Stel dat je bijv 30000 euro heb gestord want ik las hier ergens dat je bij IDV3 ongelimiteerd geld erop kan zetten het maakt dus niet uit hoeveel. Is het dan ook mogelijk om dat bedrag er op een dag af te boeken. Stel dat je er een auto mee wilt kopen is dat dan ook mogelijk? Al vast bedankt Mia .

Jan van dal
Door

Jan van dal

op 31 Jul 2016

Beste Jos Ik ben zeer tevreden over de viabuy kaart Vooral het feit dat er een iban nummer aan gekoppeld is En daar heb ik een vraag over : kan ik er een acceptgiro mee betalen en een automatische incasso laten doen hoe gaat dat in zijn werk Groeten jan

Jos
Door

Jos

op 31 Jul 2016

Beste Jan, Het is met de bankcodes van jouw persoonlijke Viabuy debitcard mogelijk om door de Viabuy bank automatische incasso's uit te laten voeren. https://mijndebitcard.nl/incasso-machtiging-nu-ook-mogelijk-met-de-debitcard/" target="_blank">Klik Hier voor meer info. Via je persoonlijk beveiligde account kan je acceptgiro's betalen, het acceptgironummer vermeld je bij de betalingsreferentie. Dit dataveld vind je terug onder de naam "betalingsdoeleinde"

Jos
Door

Jos

op 30 Jul 2016

Beste Mia, Je kan in IDV3 onbeperkt geld opnemen. Het bedrag wat je op wil nemen moet natuurlijk wel op je kaart staan. Je kan dus je volledige saldo in een dag opnemen, bijvoorbeeld voor de aanschaf van een auto.

Michael
Door

Michael

op 15 Jul 2016

Beste Jos, We vertrekken binnen en een uur naar Italie en we willen graag weten of het opwaarderen via Ideal onbeperkt is. We hebben de viabuy kaart al bijna twee jaar.

Jos
Door

Jos

op 15 Jul 2016

Beste Michael, De eerste opwaardering van je Viabuykaart mag niet meer dan €150 bedragen. Uiteraard zijn er een aantal andere opwaardeermethodes waar je met meer dan €150 kan opwaarderen. Zie de Viabuy blog voor meer info. Na je eerste storting kan je onbeperkt opwaarderen met Ideal. Voorwaarde is wel dat je in IDV3 zit.

Michael
Door

Michael

op 15 Jul 2016

ik heb al een keer met meer dan 150€ opgewaardeerd en ik zit in IDV2

Jos
Door

Jos

op 15 Jul 2016

Beste Michael, In IDV2 kan je per kalenderjaar maximaal €15.000 opwaarderen. Wil je onbeperkt op kunnen waarderen ga dan naar je persoonlijk beveiligde Viabuy account. Daar kan je makkelijk naar opwaardeerniveau IDV3 en heb je onbeperkte opwaardeermogelijkheden.

Nelly van de Weijer
Door

Nelly van de Weijer

op 07 Jul 2016

Ik heb gisteren 6-7 een kaart besteld. Heb daarna niets meer gehoord (of gezien) geen e-mail iig. Ik heb de kaart nodig om een vakantie te betalen . Wanneer kan ik 'm verwachten? Ik lees dat de kaart binnen 24 uur opgestuurd wordt.

Jos
Door

Jos

op 10 Jul 2016

Beste Nelly, Het kan zijn dat je de bestelprocedure niet volledig hebt afgerond. De kaart wordt gegarandeerd dezelfde dag nog verzonden. Ik adviseer je om nogmaals te bestellen. Let op dat je de bestelprocedure volledig afrond. KLik http://www.financeads.net/tc.php?t=19183C82323130T" target="_blank" rel="nofollow">Hier om te bestellen.

D. Meyer
Door

D. Meyer

op 14 Jun 2016

Als ik voor 5 personeelsleden een kaart aan zou vragen, maar zelf voor alle kaarten de controle wil op opwaarderingen en uitgaven, hoe gaat dat in zijn werk? Moet ik 5 keer inloggen, of kan alles onder een (hoofd)account worden geadministreerd? Er is een regelmatig, doch grillig uitgavenpatroon, dus ik moet snel kunnen opwaarderen of schuiven met bedragen tussen de werknemers, omdat de middelen niet onbeperkt zijn.

Jos
Door

Jos

op 18 Jun 2016

Beste Dennis, Het beste is om een goede passwordmanager zoals 1password te installeren op je desktop. Je hoeft dan maar 1 keer in te loggen met het hoofdwachtwoord en kan vervolgens met een simpele muisklik door de kaartrekeningen van al je debitcards heen gaan. Opwaarderen of schuiven met bedragen kan heel eenvoudig door een “card to card” overboeking te doen binnen je beveiligde Viabuy rekening. Het geld staat direct op de door jou gewenste kaart.

Mila
Door

Mila

op 30 Jun 2016

Beste Jos, Ik zie dat u klanten niet in de steek laat, en dat geeft een beetje vertrouw, ik zit met volgende probleem, ik heb geld overgeschrijven op de rekening van mijn collega meer dan nodig was, en dat is VIABUY kart, dat is een kart met idv1, en dat is tweede overschrijving, de eerste was 60,00€ en de tweede in plats van 190,00€ heb ik 1900,00 € overgemaakt, nu wij zien ze staan maar ze komen niet op de rekening er staat gewoon op ( De volgende transactie zijn ontvangen maar nog niet afgerond) komt het wel goed? Ik weet niet wat moet ik doen, dat is veel geld, hoe kan ik ze terug krijgen? Als ze op de rekening komen krijg ik ze wel van mijn collega terug, maar als ze blijven hangen wat dan? Alvast bedank

Jos
Door

Jos

op 30 Jun 2016

Beste Mila, Je collega moet nu opwaarderen naar IDV2. Dit moet gebeuren omdat je in IDV1 slechts mag opwaarderen tot €1200 per kalenderjaar. Dat opwaarderen kan hij/zij eenvoudig doen binnen het persoonlijk beveiligde Viabuy account. Omdat je collega in IDV2 maximaal tot €15.000 per jaar mag opwaarderen is opwaarderen naar IDV3 noodzakelijk. Dit kan pas nadat er is opgewaardeerd naar IDV2. Ook opwaarderen naar IDV3 doet je collega via het persoonlijk beveiligde Viabuy account. Daarna wordt het door jou gestorte bedrag vrijgegeven. Eenmaal in IDV3 kan er onbeperkt geld op de kaart van je collega worden gestort.

Cher
Door

Cher

op 01 Jun 2016

Hi Jos, Ik heb net mijn paspoort en een brief met mijn adres gegevens ingediend bij viabuy voor de aanvraag naar level 2. Ik heb bericht gekregen dat zij het goed hebben ontvangen. Hoelang duurt het ongeveer dat ik op level twee sta? En krijg ik daar ook bericht over? Met vriendelijke groet, Cher

Jos
Door

Jos

op 01 Jun 2016

Beste Cher, Je account wordt vrijwel direct bijgewerkt naar IDV2. Gewoon even inloggen in je persoonlijk beveiligde Viabuy omgeving.

Nally
Door

Nally

op 19 May 2016

Als je binnen 14 dagen die 90€ niet opwaardeerd wat dan?

Jos
Door

Jos

op 01 Jun 2016

Beste Naily, Dan krijg je keurig een betalingsherinnering van Viabuy. Niks aan de hand, iedereen kan vergeten om op tijd te betalen.

Jan
Door

Jan

op 10 May 2016

Beste Jos, Is het mogelijk om deze debitcard op naam van mijn onderneming te zetten? Groet!

Jos
Door

Jos

op 10 May 2016

Beste Jan, Je kan de kaart op naam van je onderneming zetten. http://www.financeads.net/tc.php?t=19183C82323130T" target="_blank" rel="nofollow">Klik Hier om de kaart te bestellen. Vervolgens klik je op "bestel uw kaart" daarna kies je tussen een gouden en een zwarte kaart. Nu ben je in een scherm met contactgegevens. Helemaal onderaan zie je: "naam op de kaart" . Hier vul je de naam van je onderneming in.

yvonne
Door

yvonne

op 18 Apr 2016

Hoi, Ik heb vorige week weer wat geld op onze 2 kaarten gestort. Op die van mijn man 250,- en 400,- op die van mij. Nu kreeg ik vrijdag een mail dat ze de bedragen terug gehouden hebben met n link erbij dat ik moet opwaarderen naar Level 3. Maar dat wil ik helemaal niet. Punt 1 heb ik op beide kaarten het limiet nog nooit overschreden, en punt 2 ik vind het juist goed dat dat limiet erop zit. Vorig jaar iets minder dan 9000,- , en nu ben ik alweer in een nieuw jaar....en heb ik 1400,- gestort. Dus ik zie het probleem niet. Waar ik wel t probleem zie is dat ze me zomaar 650,- vasthouden. Geld dat ik deze week nodig heb voor aankopen. En 650,- is zomaar geen kattenpis! Even voor de duidelijkheid...het gaat om 2 aparte kaarten, geen partner kaart. Maar goed, ik heb ze vorige week meteen gemaild, maar ik krijg maar geen antwoord. Ik krijg t daar n tikje benauwd van moet ik zeggen....

Jos
Door

Jos

op 18 Apr 2016

Beste Yvonne, Je moet vanaf het moment dat je de kaart hebt geactiveerd 12 maanden verder rekenen. De limieten gelden vanaf dat moment.

Raymond
Door

Raymond

op 17 Apr 2016

goede avond, Je moet dus €90,- storten op je kaart. Word van die €90,- dan ook die €89,70 betaald? Bedankt voor de reactie. Hartelijke groet, Ray

Jos
Door

Jos

op 17 Apr 2016

Beste Roy, Nadat je de debitcard hebt ontvangen moet je binnen 14 dagen €90 op je kaart storten. Vervolgens incasseert Viabuy €89,70. Daarna kan je de kaart activeren en in gebruik nemen. http://www.financeads.net/tc.php?t=19183C82323130T" target="_blank" rel="nofollow">Klik hier om te bestellen.

Sam
Door

Sam

op 02 Apr 2016

Beste Jos, Ik heb onlangs mijn VIABUY kaart ontvangen en heb begrepen dat ik deze moet activeren door minstens 90 euro te storten. Gezien de historie aan vragen en antwoorden die ik heb kunnen lezen is het dus de bedoeling door middel van "een storting" de kaart te activeren met 90 euro. Kan ik dit ook via contant geld doen bij WU door middel van mijn persoonlijke IBAN en BIC... Moet er trouwens ook mijn kaartrekeningnummer worden vermeld of is dat niet meer nodig omdat de IBAN persoonlijk gebonden is. Ik kijk uit naar uw reactie.

Jos van Tongeren
Door

Jos van Tongeren

op 03 Apr 2016

Beste Sam, Je hebt je IBAN/BIC codes nodig om op te waarderen, dit kan je zowel bij Western Union doen als via je bank.

Desiree
Door

Desiree

op 04 Apr 2016

Beste Jos, In verband met mijn business die ik wil uitbreiden in o.a. Suriname is mijn vraag of deze kaart ook geleverd word in Suriname? De regels daar zijn behoorlijk pittig voor mensen om een credit Card te kunnen krijgen vanuit de bank of mensen hebben niet eens een bank account. Ik las hier dat de kaart ook bij Western Union is op te laden wat dus erg interessant is...om de business te kunnen draaien moeten de bestellingen online betaald kunnen worden door mijn team. Ik hoor heel graag van je wat de mogelijkheden zijn!

Jos van Tongeren
Door

Jos van Tongeren

op 04 Apr 2016

Beste Desiree, Het is het makkelijkst om de Viabuy card in Nederland af te laten leveren. Je wordt altijd geaccepteerd en ontvangt de kaart binnen 2 dagen in huis. Met behulp van een persoonlijke IBAN en BIC/SWIFT bankcode welke je bij de Viabuy debitcard ontvangt, kan je bij elk Western Union kantoor de kaart opwaarderen (dus ook in Suriname). Daarnaast moet je als uitvoerende bank “PPRO Financial ltd.” vermelden. De bestellingen die je team doet kunnen online betaald worden op de hierboven vermelde manier of door het 16 cijferige Viabuy prepaid creditcardnummer te vermelden.

miranda
Door

miranda

op 24 Mar 2016

Beste Jos, Wij zijn erg tevreden over uw service en de kaart zelf. Alleen wij zijn voornemens een webshop te beginnen kun je in idv2 onbeperkt van verschillende rekeningen geld ontvangen of zit hier een limiet aan maandelijks/jaarlijks? Dit kan ik nergens terug vinden,alvast bedankt! MVG Miranda

Jos van Tongeren
Door

Jos van Tongeren

op 24 Mar 2016

Beste Miranda, Wat fijn om te horen dat je erg tevreden bent :) Ik zou het enorm waarderen als je een https://mijndebitcard.nl/viabuy-mastercard-debitcard/#review" target="_blank" rel="nofollow">review achter wil laten. Het opwaardeerlimiet in IDV2 is €15.000 per jaar. Je kan heel makkelijk en snel opwaarderen naar IDV3 via je persoonlijk beveiligde account. Dan heb je onbeperkte opwaardeermogelijkheden. Om bepaalde inkomsten van je webshop te scheiden kan je natuurlijk meerdere Viabuy kaarten http://www.financeads.net/tc.php?t=19183C82323130T" target="_blank" rel="nofollow">aanschaffen. Voor elke kaart ontvang je een persoonlijk IBAN bankrekeningnummer.

Miranda
Door

Miranda

op 24 Mar 2016

Hoi Jos mijn vraag was eigenlijk of er een limiet zit aan de verschillende bank/giro/iban/ rekeningen die geld storten op de viabuy kaart. Maar maak uit je reactie op dat je enkel en alleen een limiet hebt kwa opwaarderingen. Ik stel deze vraag omdat ik meen ergens te hebben gelezen dat viabuy de tegoeden bij opwaardering van 5 of meer verschillende rekeningnummers bevriest of iets dergelijks? Het zullen relatief kleine bedragen zijn en denken dat 15000 een mooi eerste jaar zou worden. Bevestig even of ik je goed begrepen heb. Zal uiteraard een revieuw schrijven want zijn erg te vreden en heb alles eerst uitvoerig gelezen en gevraagt aan jou. Geen vreemde verassingen gehad zoals ik hier soms wel eens terug lees. MVG

Jos van Tongeren
Door

Jos van Tongeren

op 24 Mar 2016

Beste Miranda, Ik kan me voorstellen dat het misschien verwarrend is, dat je in het verleden ergens hebt gelezen, dat Viabuy de tegoeden bij opwaardering van 5 of meer verschillende rekeningnummers bevriest. Er was vroeger inderdaad een beperking. Dat heeft Viabuy inmiddels keurig opgelost door aan elke kaart een persoonlijk IBAN bankrekeningnummer toe te kennen. Dit IBAN Bankrekeningnummer en de BIC/SWIFT code kan je terugvinden in je persoonlijke account, maar ook in een email die Viabuy aan jou heeft gestuurd. Alle wegen zijn nu open en er is geen enkele beperking meer.

jansen
Door

jansen

op 21 Mar 2016

Beste Jos ik wil graag wat informatie over de viabuy ik heb er in het verleden een zooitje van gemaakt bij de banken dus heb ik geen eigen rekening meer op het moment ik betaal nu mijn schulden maandelijks af via de bankrekening van mijn vriendin nu lijkt mij de viabuy wel geschikt om mijn salaris te laten storten nu is mijn vraag mocht ik hem kopen wil ik de ID level 3 ik woon bij mijn vriendin ik sta hier ingeschreven ik heb een paspoort maar geen factuur of rekening van het nuts bedrijf want alles staat op haar naam ik heb wel salarisstrookje op mijn naam en op het adres en bewijs van inschrijving is dat genoeg voor ID level 3 hoor graag van u Met vriendelijke groet jansen

jansen
Door

jansen

op 22 Mar 2016

Hallo Jos mijn vriendin hoeft zelf geen viabuy ze heeft al een creditcard ik wil zelf een hoofdkaart met ID level 3 is dat mogelijk of niet ik heb alles behalve een nota

Jos van Tongeren
Door

Jos van Tongeren

op 22 Mar 2016

Kan je me uitleggen waarom je zo graag naar opwaardeerniveau IDV 3 wil?

Jansen
Door

Jansen

op 22 Mar 2016

Ik wil naar niveau 3 omdat ik mijn salaris er op laat storten en ik doe aan aandelen spaarplan via mijn werk en daar heb ik 3 jaar voor gespaard en dat word binnenkort ook uitbetaald dus alles bij elkaar komt er al aardig wat binnen van mijn aandelen denk 12000£pond en ook mijn salaris is meer dan 22000 euro per jaar ik wil wel normaal over mijn geld kunnen beschikken ik heb niets te verbergen dus daarom vraag ik of het mogelijk is voor dat ik de kaart aanschaf Met vriendelijke groet Jansen

Jos van Tongeren
Door

Jos van Tongeren

op 22 Mar 2016

Ik wil je bedanken voor je openheid. In principe is het mogelijk om na ontvangst van je Viabuy debitcard binnen enkele dagen op te waarderen naar niveau 3. http://www.financeads.net/tc.php?t=19183C82323130T" target="_blank" rel="nofollow">Klik Hier om te bestellen.

Jos van Tongeren
Door

Jos van Tongeren

op 21 Mar 2016

De Viabuy debitcard biedt inderdaad de mogelijkheid om je salaris op de kaart te laten storten. Het is het beste dat je vriendin eerst een Viabuy debitcard aanvraagt. Dit is de hoofdkaart. Daarna kan jij een subkaart (ook wel partenerkaart genoemd) bestellen voor de helft van de prijs. Samen krijgen jullie dan de beschikking over ID level 3.

Jan
Door

Jan

op 19 Mar 2016

Hallo Jos Ik heb gemerkt dat er een wijziging is mbt het overmaken van geld door derden het iban Nr van Pprofinancial is gewijzigd en er is een persoonlijk iban Nr bij de Duitse bank voor in de plaats gekomen Waarom is dit gedaan en op welke manier heeft viabuy dit laten weten aan zijn Card houders ik kwam er bij toeval achter en wat gebeurt er als er nog geld over gemaakt wort op het iban Nr van pprofinancial Goet Jan

Jos van Tongeren
Door

Jos van Tongeren

op 20 Mar 2016

Beste Jan, Alle houders van een Viabuy Debitcard hebben een persoonlijk IBAN bankrekeningnummer en BIC code. Hiermee kan je eenvoudig en snel geld op je kaart boeken. Ook kan nu iedereen geld op jouw Viabuy kaart storten. Met de invoering van het persoonlijke bankrekeningnummer is er geen enkele beperking meer. Viabuy heeft al haar klanten via email geïnformeerd over dit mooie nieuws. Bovendien staat in je persoonlijk beveiligde account jouw IBAN nummer vermeld. Uiteraard wordt elke storting die op de oude manier plaatsvindt verwerkt door de combinatie van o.a. het IBAN nummer en de 9-cijferige kaartreferentie. Ook bovenin de Viabuy blog had je kunnen lezen over deze interessante wijziging.

Natascha
Door

Natascha

op 15 Mar 2016

Hallo Jos, Het is alweer een paar maandjes geleden dat ik je advies nodig had maar ik ben er weer. Allereerst ben ik heel erg tevreden met mijn debet card. zo tevreden zelfs dat ik een partner kaart heb besteld (die vandaag binnen is gekomen) deze wil ik gaan gebruiken als spaar rekeneing en mijn basis kaart om betalingen enz. mee te doen. nu is hier mijn "probleem" als ik inlog met mijn partnerkaart zie ik precies het saldo enz van mijn basiskaart. ook is de Iban precies hetzelfde dus het ziet ernaar uit dat ik 2 dezelfde kaarten heb. ik kan ook geen geld overmaken van mijn basis kaart naar mijn partner kaart. Ik krijg dan een foutmelding. Ik twijfel nu of het wel handig is om deze partner kaart te houden of kan het zo instellen dat ik de saldo's van de 2 kaarten apart kan beheren? Groetjes Natascha

martin
Door

martin

op 11 Mar 2016

Ik wil contant geld storten bij de western union. dat zou moeten kunnen lees ik. echter in de praktijk loop ik tegen problemen. de eerste poging mislukte omdat de western union het bic en swift nummer moest hebben? de tweede poging mislukte omdat de medewerker mij vertelde dat ik alleen contant geld naar een familielid kon sturen en niet naar mijn eigen debetcard? Hoe zit het nu? en waar kan ik medewerkers van een western union laten lezen hoe ze het moeten doen?

ric.a
Door

ric.a

op 14 Mar 2016

Ik kan geen geld storten omdat ik een Duitse Iban heb wat kan ik nu doen?

Dutchie
Door

Dutchie

op 08 Mar 2016

Beste Jos, In bovenstaande stuk staat er: "Vanaf je Paypal rekening kan je geld op je debitcard storten, je moet wel eerst even de Viabuy debitcard aan je Paypal rekening koppelen." Maar op de Viabuy website staat dit: "Ja, het is mogelijk om de VIABUY kaart aan PayPal te koppelen echter voor zower wij weten is het niet mogelijk om geld van een PayPal account naar de VIABUY kaart te storten." Kan jij dit ophelderen? Mvg, Dutch

Jos van Tongeren
Door

Jos van Tongeren

op 08 Mar 2016

Beste Dutch, Om te begrijpen hoe je je Viabuy debitcard aan je Paypal account kan koppelen lees je https://mijndebitcard.nl/gebruik-debitcard-als-een-creditcard/" target="_blank" rel="nofollow">deze blog. Het was niet mogelijk om geld van je Paypal account naar je Viabuy debitcard te storten, nu elke Viabuy debitcard eigenaar beschikt over een persoonlijk IBAN bankrekeningnummer zijn alle wegen open. Je hoeft alleen nog maar je bankrekeningnummer in Paypal te wijzigen naar je Viabuy bankrekeningnummer.

Dutch
Door

Dutch

op 09 Mar 2016

Dit dacht ik dus ook, alleen is er geen sprake van een "eigen" unieke IBAN rekening, maar een gedeelde Viabuy rekening. Om een IBAN/SEPA betaling te kunnen doen, dien je naast het IBAN nummer ook de speciale referentie te gebruiken als omschrijving. Bij Paypal is het helaas niet mogelijk om een referentie toe te kennen aan de betalingsopdracht, dus zal het bedrag nooit aankomen op het juiste account. Viabuy dekt zichzelf alvast in en weet dit te melden in hun FAQ: "BELANGRIJK: Geld overboeken naar onze bankrekening zonder uw 9-cijferige kaartrekeningnummer, zal vertragingen en mogelijk bijkomende handmatige administratiekosten van EUR 25 per verzoek tot gevolg hebben. Zonder uw 9-cijferige kaartrekeningnummer zal ons systeem uw transactie niet herkennen en het niet toewijzen aan uw VIABUY-kaartrekening zonder handmatig ingrijpen."

Jos van Tongeren
Door

Jos van Tongeren

op 09 Mar 2016

Beste Dutch, Er is wel degelijk sprake van een persoonlijk IBAN bankrekeningnummer voor elke hoofdkaarthouder. Dit kan je terugvinden als je ingelogd bent in je persoonlijke Viabuy omgeving. Speciale referenties gebruiken als betalingskenmerk is verleden tijd nu houders van de kaart een persoonlijke IBAN code bezitten. Waarschijnlijk moet je nog even je cache van je browser legen om in de FAQ van Viabuy te zien dat de kaartreferentie niet meer gebruikt hoeft te worden. Het is toch heel erg logisch als je een IBAN nummer hebt dat het geld dan vanzelf op dat bankrekeningnummer terecht komt. Hiermee is je vraag met betrekking tot Paypal ook meteen beantwoord

Willem
Door

Willem

op 15 Jan 2017

Sorry dat ik het vraag, maar waar kan ik precies in de blog terug vinden hoe ik geld van paypal over kan maken naar Viabuy. Als dit namelijk kan is dit heel intressant voor mij.

Jos
Door

Jos

op 15 Jan 2017

Beste Willem, Je kan geld overmaken naar je Viabuy rekening door je IBAN Bankrekening, welke je van Viabuy bij je Viabuy debitcard hebt ontvangen, binnen je Paypal account te koppelen aan je Paypal rekening. Als je ingelogd bent in je Paypal rekening dan selecteer je links onder het Paypal Saldo "geld opnemen" met de linker muisknop. Daarna klik je op "bank koppelen" . Vervolgens vul je jouw persoonlijke IBAN bankrekeningnummer in welke je van Viabuy hebt ontvangen, gevolgd door "doorgaan" Paypal heeft 1-3 werkdagen nodig om de gegevens te verwerken, daarna kan je geld overboeken van je Paypal rekening naar je Viabuy debitcard.

Vincent J Klootwijk
Door

Vincent J Klootwijk

op 08 Mar 2016

Ik heb nu een tijd een debit card van ViaBuy, in het begin is het lastig te snappen met de 90 euro die je eerst moet betalen, hierna is het allemaal makkelijker en is er naar mijn mening een goede service, toch vraag ik mij af Jos hoe kan het dat ik soms geweigerd wordt via bepaalde sites? Hopelijk kan ik een snelle reactie wat normaal is bij jou tegemoet zien! Super service op deze site!

Jos van Tongeren
Door

Jos van Tongeren

op 08 Mar 2016

Beste Vincent, Het is inderdaad zo dat je in beginsel €90 op de kaart moet storten, dit zijn de gebruikskosten voor een periode van 3 jaar. Daarna incasseert Viabuy €89,70. Na 3 jaar krijg je gratis een vervangende kaart en is jouw Viabuy debitcard geheel gratis. De reden dat je geweigerd wordt bij bepaalde sites kan zijn dat er niet voldoende saldo op je kaart staat. Of dat je bijvoorbeeld in IDV1 in een bepaald kalenderjaar al €950 hebt uitgegeven en je koopt bijvoorbeeld een product van €60 dan wordt de betaling geblokkeerd omdat je over je limiet heen bent gegaan. Je mag maximaal €1000 per kalenderjaar uit geven in IDV1. Om die aankoop van €60 te kunnen doen dien je eerst te verhogen naar opwaardeerniveau IDV2, dit gaat heel makkelijk via je online beveiligde account, het is binnen enkele uren geregeld. Fijn te lezen dat je tevreden bent over mijn service.

John
Door

John

op 05 Mar 2016

Zou graag willen weten of het mogelijk is om de eerste storting al met paysafe vouchers te doen. ook zou ik graag meer willen weten over de verificatie. Ik kan nergens terug vinden hoe dat in z'n werk gaat. Activeren gaat dat per telefoon? Er zijn 3 levels toch ? vriendelijke groeten, John

Jos van Tongeren
Door

Jos van Tongeren

op 05 Mar 2016

Beste John, De eerste storting ad €90 dient via een bankoverschrijving te gebeuren of via een kasstorting. Als eigenaar van een Viabuy debitcard heb je een persoonlijk IBAN (bank)rekeningnummer waardoor je eenvoudig via elke bankrekening geld op je kaart kan storten, ook via elk Western Union kantoor kan je kasgeld storten met vermelding van je persoonlijke IBAN nummer. In het eerste opwaardeerniveau vindt er geen verificatieplicht plaats. Daarna kan je opwaarderen naar een hoger opwaardeerniveau met verificatieplicht. Je kan in IDV2 meer dan €1000 per jaar opwaarderen. Wil je dat niet bestel dan een tweede Viabuy debitcard via de volgende link: http://www.financeads.net/tc.php?t=19183C82323130T" target="_blank" rel="nofollow">Bestel Hier. Activeren doe je heel eenvoudig, via een duidelijke instructie in je email.

John
Door

John

op 06 Mar 2016

ok dank voor de duidelijke reactie ik ga dan denk ik voor de IDV2 optie. groeten, John

محمد بن سلمان بن امین الفارسی
Door

محمد بن سلمان بن امین الفارسی

op 05 Mar 2016

Zeer geagte menheer Tongeren, fan een cennis hebben ik gehoort u verkopen bank kaart ik wil graag bestellen dit kaart. kan dit ook met RKB notering? Ze hebben mij geregistreren als RKB wantbetalingen. En ik heb helaas geen bank meer ook geen internetbankier. misschien u kunnen mij helpen. Hoochagtende, Salman Ameen Ahl محمد بن سلمان بن امین الفارسی

Jos van Tongeren
Door

Jos van Tongeren

op 05 Mar 2016

Beste Salman, Je komt in aanmerking voor de Viabuy kaart en kan inderdaad makkelijk je bankzaken regelen. http://www.financeads.net/tc.php?t=19183C82323130T" target="_blank" rel="nofollow">Klik hier om de kaart te bestellen.

Mohammed Boelasouri
Door

Mohammed Boelasouri

op 02 Mar 2016

Geachte Heer Jos, ik zou graag erachter komen hoe zo'n kaart te bestellen. kan ik deze kaart dus bestellen met behulp van paysafe vouchers? dus ik heb alleen een post adres nodig? en moet ik hem dan nog activeren ofzo? vriendelijke groet, Mohammed Boelasouri

Jos van Tongeren
Door

Jos van Tongeren

op 02 Mar 2016

Beste Mohammed, De Viabuy debitcard krijg je op je (post)adres toegestuurd, nadat je hem besteld hebt. Morgen kan je de Viabuy debitcard al in huis hebben. Daarna hoef je pas te betalen. Je stort na ontvangst van de kaart, binnen 14 dagen €90 op de kaart, waarna er €89,70 wordt geïncasseerd door Viabuy. In je email ontvang je, nadat je de kaart hebt ontvangen, nadere instructies hoe je de kaart dient te activeren. Uiteraard kan je daarna met Paysafe vouchers je kaart opwaarderen, maar ook via je persoonlijke IBAN code, welke je bij je Viabuy card account ontvangt, is dit mogelijk. http://www.financeads.net/tc.php?t=19183C82323130T" target="_blank" rel="nofollow">Klik Hier om te bestellen.

Mohammed Boulasouri
Door

Mohammed Boulasouri

op 03 Mar 2016

zeer bedankt voor u reactie, maar kan ik de eerste keer ook al met paysafe vouchers opwaarderen om die €89,70 te betalen? of moet die eerste opwaardering op een andere manier betaald worden? Kunt u een tipje van de sluier oplichten hoe die email instructies eruit zien hoe de kaart te activeren svp. Hoe gaat dat in z'n werk ? telefooncentrale met iemand bellen of een automatische telefooncentrale en alleen toetsen indrukken? of hoe gaat dat? ik wil dit soort dingen weten alvorens ik de kaart bestel. Mohammed.

Jos van Tongeren
Door

Jos van Tongeren

op 03 Mar 2016

Beste Mohammed, Zoals gezegd stort je eerst €90 op de kaart, daarna staat het je vrij om op te waarderen op de manier die jij het prettigst vindt. De rest wijst zich vanzelf via hele simpele email instructies. Geen zorgen, ik help je op weg met je Viabuy debitcard.

Mohammed Boulasouri
Door

Mohammed Boulasouri

op 04 Mar 2016

ok dank u zeer voor u snelle antwoord. MVG, Mohammed.

Siriel Derks
Door

Siriel Derks

op 25 Feb 2016

Kan ik een kaart aanvragen met de hoogste privacy rating id 1 is dat toch? en dan vervolgens met paysafe kaarten betalen en opwaarderen? Ik wil niet in een bank mijn ID laten zien eigenlijk. En paypal ben ik ook een beetje op tegen. Ze willen tegenwoordig alles van je weten.

Jos van Tongeren
Door

Jos van Tongeren

op 25 Feb 2016

Beste Siriel, Bij mij ben je aan het goede adres. Je kan hier een kaart aanvragen met de allerhoogste privacy rating. Extreem veilig zijn jouw gegevens, omdat je met de Viabuy rekening zelf je toegangscodes beheert. Jij bent dus de enige die bij je financiële gegevens kan komen. En uiteraard kan je met Paysafe vouchers opwaarderen. Ook kan je bij elk Western Union kantoor contant geld op je Viabuy debitcard storten. Klik op de volgende link om jouw persoonlijk zeer goed beveiligde Viabuy debitcard te bestellen: https://www.financeads.net/tc.php?t=19183C299056540T

Miki