arrow_drop_up arrow_drop_down
25 oktober 2014 

Viabuy Mastercard Debitcard

Viabuy’s Mastercard debitcard is een geweldig alternatief voor een creditcard. Omdat de debitcard voor gebruik opgeladen dient te worden vindt er geen BKR-toetsing plaats. Dit komt omdat je geen geld leent. Daarom hoef je geen financiële gegevens te overleggen en een van de voordelen hiervan is dat je de Viabuy debitcard morgen al in huis kan hebben. Handig voor als je binnenkort met vakantie gaat.

Dit in tegenstelling tot de traditionele creditcard, waarbij je achteraf de rekening betaalt en dus geld leent. Bij een creditcard krijg je nogal eens te maken met extra kosten, bijvoorbeeld als je vergeet om op tijd te betalen, of als opeens blijkt dat je niet voldoende geld op je bankrekening hebt staan en daardoor niet op tijd kan betalen. Zonde van het geld dat je daardoor kwijt raakt.
Dit kan en zal je met de Viabuy debitcard nooit overkomen.
Grote voordelen van de Viabuy debitcard is: Dat je niet in de schulden terecht kan komen, omdat je vooraf geld op de kaart moet storten. Hierdoor kan je jouw geldzaken voor 100% overzien.

Voordat je verder gaat lezen over de mogelijkheden, is het van belang dat je weet hoe de debitcard jou kan helpen om je inkomsten en uitgaven meer in balans te krijgen.

Meer financieel overzicht

Met de Viabuy debitcard heb je meer financieel overzicht, dan met een creditcard of bankpas. dit komt omdat je van tevoren geld op de kaart stort, maar ook dat je elk moment een melding op je telefoon krijgt, dat je saldo is gewijzigd. Zo weet je overal en altijd hoe je er financieel voorstaat.

Basis mogelijkheden

 • Contactloos betalen in fysieke winkels
 • Benzine tanken en afrekenen op tolwegen
 • Afrekenen in supermarkten, hotels en restaurants
 • Huren van een auto in binnen-en buitenland
 • Netflix registratie voor de beste films
 • Opwaarderen, zowel contant als online bij elke Western Union- en bij elk Grenswisselkantoor
 • Koppelen aan Betfair (online weddenschappen, Casino, voetbal).Jouw gewonnen geld wordt direct op je debitcard gestort

Extra mogelijkheden

Autohuur uitgelicht

Nadat ik een persbericht had gelezen met de mededeling van verkeersbureau.info dat in 2016 al meer dan 70% van de kaarttransacties met een debitcard plaatsvonden, en dat ik binnen enkele dagen nogmaals berichten binnenkrijg dat Autohuur met een debitcard steeds populairder wordt, is het hoog tijd om dat in een van de blogs te vermelden. Waarom in de Viabuy blog? Dat is simpel uit te leggen. Viabuy levert aan jou een debitcard met onbeperkte opwaardeer- en bestedingsmogelijkheden en dat kan heel handig zijn als je op vakantie bent en meer uitgaven wil doen dan alleen die autohuurtransactie.
Besef tevens dat er bij het huren van een auto borg om de hoek komt kijken. Elk autoverhuurbedrijf bepaalt zelf de hoogte van de borg. Kijk dit van tevoren na in de voorwaarden van de autoverhuurder.
Omdat het bij de Viabuy debitcard niet van toepassing is hoeveel je op de kaart stort, is deze debitcard bijzonder geschikt om een auto te huren in binnen- en buitenland.

Internetdiensten

Steeds meer krijgen we te maken met diensten die aangeboden worden op internet. Je kan hierbij denken aan muziek- en video streamingsdiensten. Dit zijn diensten waarbij de bedragen maandelijks afgeschreven worden middels een automatisch incasso. Een mogelijkheid die bij de Viabuy debitcard beschikbaar is.
Ook internetdiensten zoals zij door Google Play, voorheen de Android Market, aangeboden worden is heel makkelijk in te stellen met de Viabuy debitcard.
Ook App’s zoals deze worden aangeboden door Apple zijn heel makkelijk financieel in te stellen met de Viabuy debitcard. Bovendien zijn alle transacties die je met de Viabuy debitcard doet dubbel beveiligd. Daarbij kan je ook denken aan aankopen die je in allerlei webshops doet.

Mastercard secure code

De viabuy debitcard is de enige debitcard die extra veiligheid biedt bij online winkelen. Met de Mastercard secure code wordt er een wachtwoord naar je mobiel gestuurd. Deze code voer je in en vervolgens klik je op “betaal”. Nu is je bestelling pas een feit en dus superveilig.
Als een webshop niet veilig is dan wordt dit aangegeven middels een melding naar je mobiele telefoon. Dan weet je dat je er verstandig aan doet om de bestelling niet af te ronden en ga je op zoek naar een veilige webshop om daar het gewenste product te bestellen.

Wereldwijde aankopen die je buiten internet om doet

Het is goed voor te stellen dat je met je fysieke Viabuy Mastercard debitcard overal ter wereld je aankopen kan doen. Daar is de Viabuy card bijzonder goed geschikt voor. Zoals je eerder in de blog bij de mogeljkheden hebt kunnen lezen kan je vrijwel overal terecht met deze debitcard.
Zo kan je ook aan je minderjarige kinderen leren hoe zij met hun debitcard om moeten gaan. Denk er maar aan als je met je kinderen op vakantie gaat. Dan kan je door het te doen aan hen uitleggen, hoe zij met hun kinderdebitcard om moeten gaan.

Zakgeldkaart voor je minderjarige kinderen

Als ouder kan je voor je minderjarige kind ook een Viabuy debitcard aanvragen. Dit is een hoofd-debitkaart. Het werkt hetzelfde als de Viabuy debitcard, die jij misschien hebt.
Als je inderdaad zelf ook een Viabuy debitcard hebt, dan kan je bijvoorbeeld het zakgeld van je minderjarige kind of extraatjes voor alls je kind bijvoorbeeld al wat ouder is, ter financiële ondersteuning van een studiereis, op de kaart storten.
Of misschien is het nodig voor als je minderjarige kind in het buitenland is, om er zo nu en dan geld op te storten. Dat gaat dan heel makkelijk via een “kaart naar kaart” overboeking, maar ook via elke willekeurige bankrekening.
Je kan, als je dat wil, als ouder de financiële controle houden, door van tijd tot tijd met je kind mee te kijken op zijn persoonlijk zeer goed beveiligde Viabuy account, waar zijn debitcard aan gekoppeld is.
Maar misschien wil je liever de financiële handelingen, die je kind doet, kunnen zien via jouw hoofdkaart. In dat geval kan je kiezen voor een partnerkaart voor je kind.
Het werkt als volgt:
Nadat je voor jezelf een debitcard hebt besteld, kan je via je online beveiligde Viabuy account een debitcard voor je minderjarige kinderen bestellen voor slechts €14,90
Op jouw hoofdkaart kan je direct via de App zien als je kind geld met zijn/haar kaart uitgeeft. Dit is erg handig, zo hou je zelf de controle.

Veel van mijn klanten geven de kinderkaart aan hun kinderen cadeau, bijvoorbeeld als hun kind de basisschool heeft afgerond. De meeste ouders storten er dan een klein bedrag op. De kaart kan ook gebruikt worden als zakgeldkaart.
Zo kunnen ze zelf met hun debitcard bijvoorbeeld bij Bart Smit speelgoed aanschaffen. En jij kan als ouder via “ouderlijk toezicht” precies zien wat je kind met zijn/haar geld doet. Je maakt afspraken met je kind wat hij/zij van het gestorte zakgeld mag uitgeven aan bijvoorbeeld computergames en wat er gespaard moet worden. Zo leren ze op jonge leeftijd al verantwoord met geld om gaan.
Gaat je kind als ie wat ouder is geworden op studiereis of stage naar het buitenland, dan kan de Viabuy debitcard mee worden genomen op reis, met het enorme grote voordeel dat je kind al weet hoe de kaart werkt.
Ook als je kind niet (zo)goed met geld om kan gaan, is de Viabuy debitcard erg handig.
Jij houdt als ouder altijd de controle via het beveiligde hoofdaccount.

Makkelijk je bankzaken regelen met je Viabuy rekening

Als je de Viabuy debitcard hebt aangevraagd dan ontvang je direct je beveiligde toegangscodes, welke je naar eigen behoeften aan kan passen. Het is veilig omdat jij alleen weet wat de toegangscodes tot je Viabuy rekening zijn.
Bij die toegangscodes ontvang je tevens belangrijke informatie behorend bij je bankrekening, zoals o.a. IBAN, BIC/SWIFT codes. Deze codes vind je terug in je persoonlijke account.
Dit zijn Europese bankcodes waarmee eenvoudig betalingen kunnen worden verzonden en ontvangen volgens de SEPA norm binnen Europa van en naar je Viabuy kaart/bankrekening.

Voor overboekingen naar landen buiten Europa kan het zijn dat er gebruik moet worden gemaakt van correspondent banking.
De informatie die jouw relatie in Bijvoorbeeld Amerika nodig heeft is:
De naam van de Correspondent bank, dit is de Hypovereinsbank
De begunstigde die vermeld moet worden is: PPRO Financial ltd.
Het IBAN/rekeningnummer is: DE53711200770020376597
Het BIC nummer is: HYVEDEMM448
Het bankadres is: Muenchener Strasse 11, 83022 Rosenheim, Germany.
Laat als “betalingsreferentie” jouw naam en het 9-cijferig rekeningnummer, dat onderaan je Viabuycard staat, vermelden en het geld is binnen 3 werkdagen bijgeschreven op de bankrekening van de betrokkene in het land buiten Europa.

Je hebt met de Viabuy debitcard een betaalkaart in handen met alle mogelijke nationale- en internationale bankfuncties, zoals:

 • Rekeningen betalen
 • Salaris laten storten
 • Betalingen aan leveranciers
 • Ontvangsten van je opdrachtgevers
 • Inkomsten uit je webshop (jouw klanten)
 • Wereldwijd geld overboeken naar anderen
 • Inkomsten uit een studentenbaantje storten
 • Je kan iedereen over de hele wereld geld op jouw kaart laten storten
 • Ieder ander kan ook geld op jouw kaart storten

De Viabuy debitcard is de enige debitcard met persoonlijke bankgegevens zoals een origineel IBAN bankrekeningnummer en BIC/SWIFT bankcode, hierdoor kan je ook nog automatische incasso’s instellen, acceptgiro’s overmaken en contant geld op je Viabuy debitcard laten storten bij elk Western Union kantoor in Nederland, maar ook over de grens.
Je begrijpt dat je geen aparte bankrekening meer nodig hebt, deze krijg je gratis aangereikt bij de Viabuy Debitcard.

10 verschillende manieren van opwaarderen

Bij internetbankieren zet je via Ideal, , Sepa, Sofort banking, Bancontact of een bankoverschrijving geld op de kaart. Je hebt de keus uit wel 10 verschillende betaalmethodes om op te waarderen. Als een van de betaalmethodes een storing heeft, dan gebruik je een van de andere betaalmethodes. Zo kan je altijd bij je geld.

Een populaure opwaardeermethoode

Een enorme populaire opwaardeermethode is die van het contante opwaarderen. Je kan je voorstellen dat je contant geld hebt, dat je graag op de Viabuy debitcard wil storten, zodat je er op internet bepaalde populaire producten mee aan kan schaffen. En zoals je misschien weet kan dat met de Viabuy debitcard. Via het IBAN bankrekeningnummer dat je bij de Viabuy card hebt gekregen kan je naar Western Union of een Grenswisselkantoor gaan en de opdracht geven.

Bancontact wordt ook veel gebruikt

Steeds meer mensen schaffen de Viabuy debitcard aan omdat ze graag met Bancontact willen opwaarderen en betalen. Naast iDEAL is Bancontact een betaalmethode die steeds meer wordt gebruikt door trotse bezitters van de Viabuy debitcard.

Een bijzondere opwaardeermethode voor verhuurders

Een bijzondere opwaardeermethode is die waarmee je virtuele debitcards, zoals die van Booking.com om kan zetten naar een Fysieke Viabuy debitcard. Nu kan je ook buiten internet om aankopen doen met het tegoed dat je van Booking.com hebt ontvangen.

Papieren overschrijvingen

Werk je liever met papieren overschrijvingsformulieren omdat je niet houdt van internetbankieren of omdat je het niet goed kan zien, dan is dat ook een ideale oplossing om je debitcard mee op te waarderen.
Je kan deze bij de Rabobank bestellen.

Opwaarderen via elke bankrekening

Bij de Viabuy debitcard heb je geen vaste tegenrekening nodig. Je kan vanaf elke nationale of internationale bankrekening op verschillende manieren geld op je kaart storten. Dit kan je doen met behulp van IBAN en BIC/SWIFT bankcodes, welke Viabuy aan jou heeft verstrekt.
Uiteraard kan elk ander persoon of bedrijf geld op jouw kaart storten zoals jouw cliënten, jouw cursisten of je werkgever. Dit kan bijvoorbeeld middels een SEPA of iDEAL overboeking. Hetgeen heel makkelijk via internetbankieren kan worden uitgevoerd, of met de handige Viabuy App welke dagelijks geactualiseerd wordt.

Het geld staat na een iDEAL, Bancontact, of een anderssoortige overboeking direct op jouw Viabuy bankrekening, en zoals je kan zien aan bovenstaande afbeelding is dat via elke bank mogelijk.
Dus het doet er niet toe in welk land je woonachtig bent. Met een Viabuy debitcard is er altijd een alternatief voor het geval Bancontact of iDEAl niet beschikbaar zijn in het land waar je woont.

Opwaarderen

Contant opwaarderen is mogelijk door contant geld op de kaart te storten bij Western Union, of door Paysafe vouchers te kopen. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld contant geld ontvangt en daarmee aankopen wil doen op het internet.

Opwaarderen kan je doen door een geldbedrag op de kaart te zetten. Dit doe je via het beveiligde online account of je geeft via de App aan Viabuy opdracht om geld van een van je bankrekeningen over te boeken naar jouw debitcard.Dit is real time verwerking, het geld staat dus direct op je Viabuy debitcard. Klaar om er een uitgave mee te doen.
Zo kan je ook contant geld op jouw Viabuy debitcard storten of de kaart met Bitcoins opwaarderen. Er is geen enkele beperking.

Let op: als je met Ideal opwaardeert via jouw persoonlijk beveiligd online account, dan heb je alleen de eerste keer de beperking, dat je niet meer dan €150 op de kaart mag storten met Ideal. Wil je voor een hoger bedrag opwaarderen, kies dan voor een andere betaalmethode zoals Sepa, contante opwaardering of Bitcoins.

Vanaf je Paypal rekening kan je geld op je debitcard storten, je moet wel eerst even de Viabuy debitcard aan je Paypal account koppelen.
Dit doe je door je IBAN bankrekening (welke je van Viabuy bij je debitcard hebt ontvangen) te koppelen aan je Paypal rekening.
Als je ingelogd bent in je Paypal rekening, selecteer je links onder het Paypal Saldo “geld opnemen” met de linker muisknop. Daarna klik je op “bank koppelen” .Vervolgens vul je jouw persoonlijke IBAN bankrekeningnummer in, welke je van Viabuy hebt ontvangen, gevolgd door “doorgaan”
Paypal heeft 1-3 werkdagen nodig om de gegevens te verwerken, daarna kan je geld overboeken van je Paypal rekening naar je Viabuy debitcard.

Periodiek geld overboeken

Als je de Viabuy debitcard nodig hebt voor uitgaven die maandelijks terugkomen, je kan daarbij denken aan automatische incasso’s, dan kan je met een zekere regelmaat (bijv. elke maand) geld op je debitcard storten vanaf elke willekeurige bankrekening. Dit doe je met behulp van de IBAN code die bij je Viabuy debitcard hoort. Dit ter voorkoming dat je elke keer je debitcard apart moet opwaarderen.
Ook kan je geld doorstorten naar een van je bankrekeningen als je salaris op de kaart wordt gestort door je werkgever of als je klanten bijvoorbeeld het maandelijkse cursusgeld op je debitcard storten.
Je dient hierbij wel de opwaardeerlimieten in de gaten te houden.

Opwaardeerlimieten

Een van de voordelen  van de Viabuy debitcard is dat je altijd wordt geaccepteerd en dat de kaart dezelfde dag nog aan je wordt verzonden. Je hoeft geen (financiële) gegevens te overleggen. Dat is de reden dat je slechts €250 op de kaart mag storten in opwaardeerniveau IDV1, waar je je allereerst in bevindt.
Je kan, als je de kaart eenmaal hebt geactiveerd, makkelijk overstappen naar opwaardeerniveau IDV 2 (opwaarderen tot €15000) dit doe je met behulp van de Viabuy kaartmonitor. De inloggegevens heb je inmiddels al ontvangen.
Er wordt aan je gevraagd om documenten te overleggen, waarop je adresgegevens zichtbaar zijn.
Zoals gezegd kan je nu €15000 per kalenderjaar opwaarderen.
Vind je dit nog niet voldoende, dan kan je naar opwaardeerniveau IDV3 waar je onbeperkte opwaardeermogelijkheden hebt. Dit kan je ook eenvoudig aanvragen via jouw persoonlijke kaartmonitor. Nu wordt je gevraagd om een bewijs van inkomen te overleggen. Ik kan me voorstellen dat je je afvraagt waarom je bij opwaardeerniveau 2 en 3 bepaalde gegevens moet overleggen, maar zo is dat nu eenmaal door onze wetgever bepaald. Ook is dit zo geregeld om fraude te voorkomen. Je wil toch ook dat jouw geld veilig is?

Waardeer je op met Ideal of Sofort? Dan kan je maar €150 opwaarderen gedurende de eerste 7 dagen. Als je meer wil opwaarderen dan kan je dat met Sepa doen. Het opwaarderen van je Viabuy kaart doe je binnen je beveiligde online Viabuy account.
Klik op de blauwe knop en je hebt de Viabuy debitcard gegarandeerd binnen 2 dagen in huis.

Hoe verhoog ik mijn limiet

Omdat de Viabuy card een prepaid product is, is Viabuy volgens de wet verplicht om bepaalde informatie over jou op te slaan in haar database. Stel je kaart wordt gestolen of je raakt hem kwijt , dan helpen de opgeslagen gegevens om jouw persoonlijke Viabuy kaart en rekening te identificeren. Zo is je geld veilig.
Daarom kan je als je de kaart hebt ontvangen via je persoonlijk beveiligde account je opwaardeerniveau verhogen naar IDV 2. Je moet dan van je ID Card, paspoort, rijbewijs of verblijfsvergunning, welke niet verlopen mag zijn, een kleurenscan maken. (Een kleurenscan kan je maken door een van de documenten op de printer te leggen en de scanfunctie van je printer te gebruiken). Let op dat je naam en adres duidelijk leesbaar is.
Tevens dien je een van de volgende documenten in kleur te verzenden binnen je online account:

 • nota van je huistelefoon
 • nota van je energiebedrijf
 • nota van je internetprovider
 • bankafschrift
 • kentekenbewijs van je auto
 • uittreksel bevolkingsregister

Voor de hier bovengenoemde documenten geldt dat deze niet ouder mogen zijn dan 3 maanden, met duidelijke vermelding van jouw naam en adres.

Kan iedereen geld op je kaart storten?

Iedereen aan wie jij je persoonlijke IBAN bankrekeningnummer bekend hebt gemaakt kan je Viabuy kaart opwaarderen.
Er is geen enkele beperking qua opwaarderen. Vrienden, Familie of een zakenrelatie zoals je werkgever of een cliënt kan zoveel geld op je kaart storten als waar jij recht op hebt.
Ook bedrijven waar je zaken mee doet in een andere valuta dan de Euro kunnen geld op je Viabuy bankrekening/kaart storten.

Geld opnemen van de Viabuy debitcard

Je kan net zoveel geld (per dag) opnemen van de Viabuy debitcard, als dat je erop gestort hebt. Het saldo van je kaart, wat je kan bekijken via je persoonlijk zeer goed beveiligde account, kan je in zijn geheel in een moment opnemen. Dit kan je doen door het bedrag te pinnen, of door het terug te storten naar een van je bankrekeningen.

Online account

Het online zeer goed beveiligde account dat je gratis bij de Viabuy Mastercard Debitcard ontvangt bevindt zich binnen een beveiligde omgeving,waar jij alleen bij kan komen.

Het volgende kan je hier zelf regelen:

 • Je persoonlijke IBAN en BIC aflezen
 • Geld overmaken naar wie je maar wil
 • Geld zenden naar een andere Viabuy rekeninghouder
 • Je adresgegevens, email, telefoonnummer, wachtwoord en pincode wijzigen
 • Je opwaardeerlimiet veranderen

Let op: Geld op je kaart storten doe je via Western Union of via elke andere bankrekening zowel binnen Europa als er buiten.

Hoe werkt het als je meer kaarten hebt?

De eerste Viabuy debitcard die je hebt aangevraagd, maakt jou hoofdkaarthouder. Daarna kan je bijvoorbeeld een subkaart aanvragen voor je minderjarige kind. Via jouw hoofdkaart kan je precies zien hoeveel geld je kind uitgeeft.
Uiteraard kan je net zoveel Viabuy debitcards bestellen als je zelf wil. Zoals voor je partner, kinderen en voor personen die zelf hun geldzaken niet (meer) kunnen doen wegens omstandigheden. Omdat jij dan dus de hoofdkaarthouder bent, heb je elk moment inzicht via het beveiligde online account over de uitgaven van de subkaarthouder(s).

Zo kunnen bijvoorbeeld je kinderen makkelijk deelnemen aan populaire diensten, zoals de Google Play Store, Itunes, de Appstore, Xbox Live, het Playstation Network (PSN) en nog veel meer.
Ook veilig over straat gaan met een opgewaardeerde debitcard behoort tot de mogelijkheden (niemand anders dan jij en je kind weten tenslotte de pincode). Ook het doen van andere aankopen op het internet behoort tot de mogelijkheden. Wereldwijd betaalgemak noemen we dat.
Ook je partner en andere personen (bijv.geestelijk gehandicapten of je demente ouder) wiens gegevens  aan jouw hoofdaccount gekoppeld zijn beschikken over die mogelijkheden.
Jij kan zo als hoofdkaarthouder makkelijk de boel in de gaten houden en aansturen waar nodig. Tenslotte zie je ook precies wie hoeveel geld naar zijn/haar kaart toe stort om er vervolgens uitgaven mee te gaan doen.

Geld reserveren op je debitcard

De Viabuy debitcard kan een uitstekend product zijn om geld op te reserveren. Je kan meerdere kaarten bestellen en voor elke kaart een apart spaardoel in acht nemen. Zo creëer je voor jezelf een goed overzicht en weet je precies wanneer je voldoende geld op een van je Viabuy debitcards hebt staan om een bepaalde grote aankoop te doen.

Eenvoudig geld storten en overboeken, ook met je mobieltje

Voor veel van mijn klanten betekent de VIABUY MasterCard Debitcard een mooie aanvulling op andere betaalmiddelen. Het kan je creditcard vervangen en daarnaast is het een goed alternatief voor belangrijke bankrekeningen, omdat je salaris er bijvoorbeeld op gestort kan worden. Je hoeft alleen maar je naam, zoals die op de Viabuy kaart vermeld staat, en het IBAN bankrekeningnummer wat je van Viabuy hebt ontvangen door te geven aan je werkgever.

Tussen andere kaarthouders kan je eenvoudig geld overboeken; het geld is direct overgeboekt. Het direct delen van geld met je familieleden of vrienden is mogelijk. Het maakt niet uit waar ter wereld ze zich bevinden. Het geld is er direct door een simpele online handeling, die je zelf uit kan voeren.

Bovendien kan je al je bankzaken onderweg doen met Viabuy mobiel bankieren, je hoeft geen software te installeren. Binnen de online bankingtool kan je zelf de dingen instellen, zoals het voor jou handig is. Het is super eenvoudig.

Geld sturen naar je familie in het buitenland

Als je familie in het buitenland hebt wonen, en je wil geld aan ze overmaken, komen er soms lastige vragen op je af of er komen onnodige onkosten bij als je dit bij het GWK regelt. Stel je moeder woont bijvoorbeeld in Suriname, dan hoef je naast een debitcard voor jezelf, alleen nog maar een Viabuy debitcard voor je moeder aan te vragen. Daarna kan je eenvoudig van kaart naar kaart geld van jouw debitcard naar de debitcard van je moeder overboeken. Het geld staat dan direct op de rekening van je moeder.

Makkelijk in gebruik

 • Heel makkelijk aan te vragen.
 • Erg simpel op te waarderen.
 • Snelle persoonlijke 24 uurs service.
 • Helder aktueel overzicht van financiële transacties.
 • Geld is snel op de kaart gestort, waardoor je er snel over kan beschikken.

Afrekenen met de Viabuy debitcard

Voor het afrekenen met je kaart hanteer je dezelfde methode als bij een creditcard. Je gebruikt de debitcard dus alsof je een creditcard in handen hebt.
Het enige dat je hoeft te doen is in de webshop waar je het populaire product wil bestellen te gaan naar de Mastercard creditcard afrekenmethode. Daar voer je het 16-cijferige Viabuy kaartnummer in dat op jouw debitcard staat vermeld. Uiteraard moet je wel voldoende geld op je kaart hebben om de bestelling af te kunnen ronden.

Het ontwerp van de kaart

 • Viabuy is de enige debitcard waarbij je kan kiezen in welke kleur je de kaart wil ontvangen. In zwart of goudkleurig.
 • De Viabuy kaart is in reliëf is uitgevoerd. De cijfers liggen er als het ware bovenop, hierdoor ziet de kaart er mooi uit

Waarom zou je de populaire Viabuy debitcard willen?

Er zijn heel veel redenen te noemen waarom je de populaire Viabuy debitcard zou willen. Ik zal er enkele noemen. Je kan denken aan de vele opwaardeermethodes maar ook aan de zeer diverse gebruiksmogelijkheden.
Uiteraard is 100% controle over je financiën een van de belangrijkste eigenschappen waar de Viabuy debitcard zeer zeker aan voldoet. Ook het aanvraagproces is supersimpel.

Waarom wil je de Viabuy debitcard hier bestellen?

Je wil de Viabuy Mastercard debitcard hier bestellen omdat je kan rekenen op de beste service en dat al je vragen voor, na en tijdens het gebruik van jouw Viabuy debitcard binnen 2 uur worden beantwoord.
Bovendien zit er in een deze blog een schat aan Viabuy informatie. Zie al de antwoorden die je in dit forum kan vinden op alle vragen die geïnteresseerden van de Viabuy debitcard in deze blog stellen.

Eenvoudig bestellen

Viabuy kent geen lange of ingewikkelde aanvraagprocedure, en geen krediet check.  Je hoeft dus geen verantwoording over je financiën af te leggen. Ook hoef je geen ID kaart of paspoort te overleggen bij de aanvraag. Daarom wordt de kaart direct verzonden.

Automatische verlening van je Viabuy debitcard

Let op: na 3 jaar krijg je indien gewenst automatisch een nieuwe debitcard toegestuurd. Je krijgt hier keurig enkele maanden van tevoren een emailmelding over. Mocht je geen nieuwe kaart willen, dan kan je dat uiteraard aangeven en dan zal je debitcardcontract beëindigd worden. Let op dat je dan het geld dat je nog op je huidige debitcard staat tijdig naar een van je eigen bankrekeningen terugstort. Of doe er nog een besteding mee.

Wijzigen van je debitcardgegevens

Nadat je de nieuwe Viabuy debitcard hebt geactiveerd. Zal je alle accountgegevens waar jouw debitcardnummer en de csv datum en de vervaldatum in vermeld staan moeten wijzigen. Waarschijnlijk krijg je van Viabuy een nieuwe debitcard met een ongewijzigd kaartnummer en zal je alleen de csv code en de vervaldatum aan moeten passen.
Natuurlijk kan je die aanpassingen ook doen als je een van die accounts werkelijk gaat gebruiken. Het is maar net wat jij het makkelijkst vindt.

Een debitcard met extreem veel mogelijkheden

Als je dit leest heb je dus de hele Viabuy blog doorgenomen. Mijn complimenten voor je geduld. Je bent dus een persoon die zeer nauwkeurig te werk gaat en dat is uitstekend.
Maar misschien heb toch nog vragen. Kijk gerust in het forum van deze blog. Ook daar zal je veel antwoorden vinden op je debitcardvragen.
Uiteraard kan je daar ook zelf nog een vraag stellen. Ook jouw vraag zal binnen enkele uren worden beantwoord.