Viabuy Mastercard Debitcard
Debitcard
Debitcard
418

Viabuy Mastercard Debitcard alternatief

418

Viabuy is sinds zeer lange tijd gestopt met het verkopen van debitcards, maar gelukkig is er een fantastisch alternatief met vergelijkbare mogelijkheden: Openbank Mastercard Debitcard


Wat is de virtuele debitcard van Openbank?

De virtuele debitcard van Openbank  is in wezen een digitale debitcard. De 16-cijferige kaartcode en het 3-cijferige csv nummer en de vervaldatum ontvang je direct in je mail, en dankzij Apple Pay en Google Pay heb je dezelfde mogelijkheden als bij fysieke debitcards.


Een fantastisch alternatief voor creditcards

Omdat de debitcard voor gebruik opgeladen dient te worden vindt er geen BKR-toetsing plaats. Dit komt omdat je geen geld leent. Daarom hoef je geen financiële gegevens te overleggen en een van de voordelen hiervan is dat je de fysieke debitcard van Openbank morgen al in huis kan hebben. Handig voor als je binnenkort met vakantie gaat.
Dit in tegenstelling tot de traditionele creditcard, waarbij je achteraf de rekening betaalt en dus geld leent. Bij een creditcard krijg je nogal eens te maken met extra kosten, bijvoorbeeld als je vergeet om op tijd te betalen, of als opeens blijkt dat je niet voldoende geld op je bankrekening hebt staan en daardoor niet op tijd kan betalen. Zonde van het geld dat je daardoor kwijt raakt.
Dit kan en zal je met de Openbank debitcard nooit overkomen.
Grote voordelen van de Openbank debitcard is: Dat je niet in de schulden terecht kan komen, omdat je vooraf geld op de kaart moet storten. Hierdoor kan je jouw geldzaken voor 100% overzien.

Meer financieel overzicht

Met de Openbank debitcard heb je meer financieel overzicht, dan met een creditcard of bankpas. dit komt omdat je van tevoren geld op de kaart stort.

Basis mogelijkheden

 • Contactloos betalen in fysieke winkels
 • Benzine tanken en afrekenen op tolwegen
 • Afrekenen in supermarkten, hotels en restaurants
 • Huren van een auto in binnen-en buitenland
 • Netflix registratie voor de beste films
 • Opwaarderen, zowel contant als online bij elke Western Union- en bij elk Grenswisselkantoor
 • Koppelen aan Betfair (online weddenschappen, Casino, voetbal).Jouw gewonnen geld wordt direct op je debitcard gestort

Extra mogelijkheden

 • Automatische incasso’s instellen
 • Acceptgiro’s overmaken
 • Al je rekeningen betalen
 • Koppelen aan Paypal
 • Itunes, muziek bestellen.
 • Concertkaarten online verkopen met behulp van Ticketscript
 • Al je bankzaken regel je online via de Openbank bankrekening (ontvang je gratis bij je debitcard).
 • Bij Amazon en Bol.com inkopen
 • Van kaart naar kaart geld overboeken (gratis)
 • Geld overboeken vanaf elke bankrekening
 • Elke relatie kan geld op jouw kaart storten (via IBAN bankrekening van je Openbank kaart)
 • PSD2 ready
 • Afrekenen in de Appstore en bij andere Game-platforms
 • Geld direct sturen aan familie die in een ander werelddeel woont.(geld is er direct)

Autohuur uitgelicht

Nadat ik een persbericht had gelezen met de mededeling van verkeersbureau.info dat in 2016 al meer dan 70% van de kaarttransacties met een debitcard plaatsvonden, en dat ik binnen enkele dagen nogmaals berichten binnenkrijg dat Autohuur met een debitcard steeds populairder wordt, is het hoog tijd om dat in een van de blogs te vermelden. Waarom in dit artikel ? Dat is simpel uit te leggen. Openbank levert aan jou een debitcard met onbeperkte opwaardeer- en bestedingsmogelijkheden en dat kan heel handig zijn als je op vakantie bent en meer uitgaven wil doen dan alleen het geld van de autohuurtransactie.
Besef tevens dat er bij het huren van een auto borg om de hoek komt kijken. Elk autoverhuurbedrijf bepaalt zelf de hoogte van de borg. Kijk dit van tevoren na in de voorwaarden van de autoverhuurder.
Omdat het bij de Openbank debitcard niet van toepassing is hoeveel je op de kaart stort, is deze debitcard bijzonder geschikt om een auto te huren in binnen- en buitenland.

Internetdiensten

Steeds meer krijgen we te maken met diensten die aangeboden worden op internet. Je kan hierbij denken aan muziek- en video streamingsdiensten. Dit zijn diensten waarbij de bedragen maandelijks afgeschreven worden middels een automatisch incasso. Een mogelijkheid die bij de Openbank debitcard beschikbaar is.
Ook internetdiensten zoals zij door Google Play, voorheen de Android Market, aangeboden worden is heel makkelijk in te stellen met de Openbank debitcard.

Mastercard secure code

De Openbank debitcard is de debitcard die extra veiligheid biedt bij online winkelen. Met de Mastercard secure code wordt er een wachtwoord naar je mobiel gestuurd. Deze code voer je in en vervolgens klik je op “betaal”. Nu is je bestelling pas een feit en dus superveilig.
Als een webshop niet veilig is dan wordt dit aangegeven middels een melding naar je mobiele telefoon. Dan weet je dat je er verstandig aan doet om de bestelling niet af te ronden en ga je op zoek naar een veilige webshop om daar het gewenste product te bestellen.

Wereldwijde aankopen die je buiten internet om doet

Het is goed voor te stellen dat je met je fysieke Openbank Mastercard debitcard overal ter wereld je aankopen kan doen. Daar is de Openbank debitcard bijzonder goed geschikt voor. Zoals je eerder in de blog bij de mogeljkheden hebt kunnen lezen kan je vrijwel overal terecht met deze debitcard.
 Als je de Openbank debitcard hebt aangevraagd dan ontvang je direct je beveiligde toegangscodes, welke je naar eigen behoeften aan kan passen. Het is veilig omdat jij alleen weet wat de toegangscodes tot je Openbank bankrekening zijn. Bij die toegangscodes ontvang je tevens belangrijke informatie behorend bij je bankrekening, zoals o.a. IBAN, BIC/SWIFT codes. Deze codes vind je terug in je persoonlijke account. Dit zijn Europese bankcodes waarmee eenvoudig betalingen kunnen worden verzonden en ontvangen volgens de SEPA norm binnen Europa van en naar je Openbank kaart/bankrekening. Voor overboekingen naar landen buiten Europa kan het zijn dat er gebruik moet worden gemaakt van correspondent banking.De informatie die jouw relatie in Bijvoorbeeld Amerika nodig heeft is kan je bij Openbank opvragen.

Je hebt met de Openbank debitcard een betaalkaart in handen met alle mogelijke nationale- en internationale bankfuncties, zoals:

 • Rekeningen betalen
 • Salaris laten storten
 • Betalingen aan leveranciers
 • Ontvangsten van je opdrachtgevers
 • Inkomsten uit je webshop (jouw klanten)
 • Wereldwijd geld overboeken naar anderen
 • Inkomsten uit een studentenbaantje storten
 • Je kan iedereen over de hele wereld geld op jouw kaart laten storten
 • Ieder ander kan ook geld op jouw kaart storten

De Openbank debitcard een debitcard met persoonlijke bankgegevens zoals een origineel IBAN bankrekeningnummer en BIC/SWIFT bankcode, hierdoor kan je ook nog automatische incasso’s instellen, acceptgiro’s overmaken en contant geld op je Openbank debitcard laten storten bij elk Western Union kantoor in Nederland, maar ook over de grens

Je begrijpt dat je geen aparte bankrekening meer nodig hebt, deze krijg je gratis aangereikt bij de Openbank Debitcard.

Vele opwaardeermethodes

Bij internetbankieren zet je via Ideal, , Sepa,  Bancontact of een bankoverschrijving onder andere geld op de debetkaart. Je hebt de keus uit heel veel verschillende opwaardeermethodes.
Als een van de betaalmethodes een storing heeft, dan gebruik je een van de andere methodes.

Een populaure opwaardeermethoode

Een enorme populaire opwaardeermethode is die van het contante opwaarderen. Je kan je voorstellen dat je contant geld hebt, dat je graag op de Openbank debitcard wil storten, zodat je er op internet bepaalde populaire producten mee aan kan schaffen. En zoals je misschien al weet kan dat met de Openbank debitcard. Via het IBAN bankrekeningnummer dat je bij de Openbank debitcard hebt gekregen

Bancontact wordt ook veel gebruikt

Steeds meer mensen schaffen de Openbank debitcard aan omdat ze graag met Bancontact willen opwaarderen en betalen. Naast iDEAL is Bancontact een betaalmethode die steeds meer wordt gebruikt door trotse bezitters van de Openbankdebitcard.

Een bijzondere opwaardeermethode voor verhuurders

Een bijzondere opwaardeermethode is die waarmee je virtuele debitcards, zoals die van Booking.com om kan zetten naar een Fysieke Openbank debitcard. Nu kan je ook buiten internet om aankopen doen met het tegoed dat je van Booking.com hebt ontvangen.

Papieren overschrijvingen

Werk je liever met papieren overschrijvingsformulieren omdat je niet houdt van internetbankieren of omdat je het niet goed kan zien, dan is dat ook een ideale oplossing om je debitcard mee op te waarderen.

Je kan deze bij de Rabobank bestellen.

Opwaarderen via elke bankrekening

Bij de Openbank debitcard heb je geen vaste tegenrekening nodig. Je kan vanaf elke nationale of internationale bankrekening op verschillende manieren geld op je kaart storten. Dit kan je doen met behulp van IBAN en BIC/SWIFT bankcodes, welke Openbank aan jou heeft verstrekt. Uiteraard kan elk ander persoon of bedrijf geld op jouw kaart storten zoals jouw cliënten, jouw cursisten of je werkgever. Dit kan bijvoorbeeld middels een SEPA of iDEAL overboeking. Hetgeen heel makkelijk via internetbankieren kan worden uitgevoerd, of met de handige Openbank App welke dagelijks geactualiseerd wordt.

Dus het doet er niet toe in welk land je woonachtig bent. Met een Openbank debitcard is er altijd een alternatief voor het geval Bancontact of iDEAl niet beschikbaar zijn in het land waar je woont.


OpwaarderenContant opwaarderen is mogelijk door contant geld op de kaart te storten bij Western Union, . Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld contant geld ontvangt en daarmee aankopen wil doen op het internet.

Opwaarderen kan je doen door een geldbedrag op de kaart te zetten. Dit doe je via het beveiligde online account of je geeft via de App aan Openbank opdracht om geld van een van je bankrekeningen over te boeken naar jouw debitcard.
Dit is real time verwerking, het geld staat dus direct op je Openbank debitcard. Klaar om er een uitgave mee te doen. Zo kan je ook contant geld op jouw Openbank debitcard storten of de kaart met Bitcoins opwaarderen. Er is geen enkele beperking.

Vanaf je Paypal rekening kan je geld op je debitcard storten, je moet wel eerst even de Openbank debitcard aan je Paypal account koppelen.
Dit doe je door je IBAN bankrekening (welke je van Openbank bij je debitcard hebt ontvangen) te koppelen aan je Paypal rekening.
Als je ingelogd bent in je Paypal rekening, selecteer je links onder het Paypal Saldo “geld opnemen” met de linker muisknop. Daarna klik je op “bank koppelen” .Vervolgens vul je jouw persoonlijke IBAN bankrekeningnummer in, welke je van Openbank hebt ontvangen, gevolgd door “doorgaan”
Paypal heeft 1-3 werkdagen nodig om de gegevens te verwerken, daarna kan je geld overboeken van je Paypal rekening naar je Openbank debitcard.

Periodiek geld overboeken

Als je de Openbank debitcard nodig hebt voor uitgaven die maandelijks terugkomen, je kan daarbij denken aan automatische incasso’s, dan kan je met een zekere regelmaat (bijv. elke maand) geld op je debitcard storten vanaf elke willekeurige bankrekening. Dit doe je met behulp van de IBAN code die bij je Openbank  debitcard hoort. Dit ter voorkoming dat je elke keer je debitcard apart moet opwaarderen.
Ook kan je geld doorstorten naar een van je bankrekeningen als je salaris op de kaart wordt gestort door je werkgever of als je klanten bijvoorbeeld het maandelijkse cursusgeld op je debitcard storten.

Kan iedereen geld op je kaart storten?

Iedereen aan wie jij je persoonlijke IBAN bankrekeningnummer bekend hebt gemaakt kan je Openbank debetkaart opwaarderen.
Er is geen enkele beperking qua opwaarderen. Vrienden, Familie of een zakenrelatie zoals je werkgever of een cliënt kan zoveel geld op je kaart storten als waar jij recht op hebt.
Ook bedrijven waar je zaken mee doet in een andere valuta dan de Euro kunnen geld op je Openbank bankrekening storten.

Geld opnemen van de Openbank debitcard

Je kan net zoveel geld (per dag) opnemen van de Openbank debitcard, als dat je erop gestort hebt. Het saldo van je kaart, wat je kan bekijken via je persoonlijk zeer goed beveiligde account, kan je in zijn geheel in een moment opnemen. Dit kan je doen door het bedrag te pinnen, of door het terug te storten naar een van je bankrekeningen.

Online account

Het online zeer goed beveiligde account dat je gratis bij de Openbank Mastercard Debitcard ontvangt bevindt zich binnen een beveiligde omgeving,waar jij alleen bij kan komen.

Het volgende kan je hier zelf regelen:

 • Je persoonlijke IBAN en BIC aflezen
 • Geld overmaken naar wie je maar wil
 • Geld zenden naar een andere Openbank rekeninghouder
 • Je adresgegevens, email, telefoonnummer, wachtwoord en pincode wijzigen
 • Je opwaardeerlimiet veranderen

Let op: Geld op je kaart storten doe je via Western Union of via elke andere bankrekening zowel binnen Europa als er buiten.

Geld reserveren op je debitcard

De Openbank debitcard kan een uitstekend product zijn om geld op te reserveren. Je kan meerdere kaarten bestellen en voor elke kaart een apart spaardoel in acht nemen. Zo creëer je voor jezelf een goed overzicht en weet je precies wanneer je voldoende geld op een van je Openbank debitcards hebt staan om een bepaalde grote aankoop te doen.

Eenvoudig geld storten en overboeken, ook met je mobieltje

Voor veel van mijn klanten betekent de OpenbankMasterCard Debitcard een mooie aanvulling op andere betaalmiddelen. Het kan je creditcard vervangen en daarnaast is het een goed alternatief voor belangrijke bankrekeningen, omdat je salaris er bijvoorbeeld op gestort kan worden. Je hoeft alleen maar je naam, zoals die op de Openbank debet kaart vermeld staat, en het IBAN bankrekeningnummer wat je van Openbank hebt ontvangen bij het openen van je rekening  door te geven aan je werkgever.

Tussen andere kaarthouders kan je eenvoudig geld overboeken; het geld is direct overgeboekt. Het direct delen van geld met je familieleden of vrienden is mogelijk. Het maakt niet uit waar ter wereld ze zich bevinden. Het geld is er direct door een simpele online handeling, die je zelf uit kan voeren.

Bovendien kan je al je bankzaken onderweg doen met Openbank mobiel bankieren, je hoeft geen software te installeren. Binnen je persoonlijke zeer goed beveiligde online Openbank bankomgeving kan je zelf de dingen instellen, zoals het voor jou handig is. Het is super eenvoudig.

Geld sturen naar je familie in het buitenland

Als je familie in het buitenland hebt wonen, en je wil geld aan ze overmaken, komen er soms lastige vragen op je af of er komen onnodige onkosten bij als je dit bij het GWK regelt. Stel je moeder woont bijvoorbeeld in Suriname, dan hoef je naast een debitcard voor jezelf, alleen nog maar een Openbank debitcard voor je moeder aan te vragen. Daarna kan je eenvoudig van kaart naar kaart geld van jouw debitcard naar de debitcard van je moeder overboeken. Het geld staat dan direct op de rekening van je moeder.

Makkelijk in gebruik

 • Heel makkelijk aan te vragen.
 • Erg simpel op te waarderen.
 • Snelle persoonlijke 24 uurs service.
 • Helder aktueel overzicht van financiële transacties.
 • Geld is snel op de kaart gestort, waardoor je er snel over kan beschikken.

Afrekenen met de Openbank debitcard

Voor het afrekenen met je debetkaart hanteer je dezelfde methode als bij een creditcard. Je gebruikt de debitcard dus alsof je een creditcard in handen hebt.
Het enige dat je hoeft te doen is in de webshop waar je het populaire product wil bestellen te gaan naar de Mastercard creditcard afrekenmethode. Daar voer je het 16-cijferige Openbank kaartnummer in dat op jouw debitcard staat vermeld. Uiteraard moet je wel voldoende geld op je kaart hebben om de bestelling af te kunnen ronden.

Waarom zou je de populaire Openbank debitcard willen?

Er zijn heel veel redenen te noemen waarom je de populaire Openbank debitcard zou willen. Ik zal er enkele noemen. Je kan denken aan de vele opwaardeermethodes maar ook aan de zeer diverse gebruiksmogelijkheden.
Uiteraard is 100% controle over je financiën een van de belangrijkste eigenschappen waar de Openbank debitcard zeer zeker aan voldoet. Ook het aanvraagproces is supersimpel.

Waarom wil je de Openbank debitcard hier bestellen?

Je wil de Openbank Mastercard debitcard hier bestellen omdat je kan rekenen op de beste service en dat al je vragen voor, na en tijdens het gebruik van jouw Openbank debitcard binnen 2 uur worden beantwoorden.
Bestel daarom direct jouw persoonlijke debitcard.


Debitcardopenbanks


Let op: Reacties in het Forum die je hieronder ziet, betreffen de Viabuy card, deze kaart is niet meer leverbaar.

Reacties
Categorieën