arrow_drop_up arrow_drop_down

Waar je op moet letten als je een auto huurt met je debitcard

Autohuurders willen graag weten waar ze aan toe zijn, als ze een debitcard gaan gebruiken. Zo kreeg ik de volgende vraag van Marije Jansen: “ik heb via Indigo geprobeerd voor de derde week van november a.s. een auto in Carcassonne, Frankrijk, te huren (airport). Via het menu van Indigo krijg ik inderdaad een aantal opties voor huurauto’s. Echter, wanneer ik vervolgens bij de voorwaarden kijk is het in het geheel NIET mogelijk om met een prepaid/debit card de borg te voldoen. Dit staat in de voorwaarden:
ACCEPTED: American Express, Diners Club, Eurocard, MasterCard (not debit or prepaid), Visa (not debit or prepaid). Hoe kan ik dan toch afrekenen met mijn debitcard?”  Ik heb gemeend maar weer eens uitgebreid het huren van een auto in Europa, en uiteraard ook buiten Europa, te moeten onderzoeken.

Verhuurbedrijven en de debitcard

Het is inderdaad waar dat, hoewel je een debitcard als creditcard kan gebruiken, niet ieder autoverhuurbedrijf de debitcard accepteert. Je doet er goed aan om van tevoren te informeren of een debitcard geaccepteerd wordt. In de gevallen dat er een debitcard geaccepteerd wordt, moet er voldoende saldo op de kaart staan voor borg. Dit bedrag kan variëren tussen de €50,- en €200,-.
Bij het bedrijf Indigo kan je op internet met je debitcard een huurauto reserveren.

De benodigde documenten

Voor het huren van een huurauto heb je uiteraard bepaalde documenten nodig. Je rijbewijs en je paspoort of id kaart. Let erop dat deze documenten niet verlopen zijn.  Check dit royaal voor je op vakantie gaat even. Let op dat je voor bepaalde bestemmingen zoals Schotland en Amerika 21 jaar moet zijn om een auto te kunnen huren. Ben je jonger kijk dan je ouders even lief aan of je bijvoorbeeld de auto van je Pa even mag lenen. Ook in zo’n geval heb je een debitcard nodig,enerzijds voor tanken van je benzine tijdens je reis en ben je 21 jaar of ouder dan kan  je de debitcard gebruiken om een auto te huren. Je moet wel even naar de voorwaarden van het verhuurbedrijf kijken of een prepaid creditcard geaccepteerd wordt. Ervaringen van veel andere mensen die al eerder een auto hebben gehuurd is dat de debitcard wel geaccepteerd wordt als er maar ruim voldoende borg op de kaart staat. Dit zal het autoverhuurbedrijf checken zodat de borg voordat je met de huurauto vertrekt op de kaart in mindering gebracht wordt. De hoogte van de borg ligt over het algemeen tussen de €50,- en de €200,-

Het huurcontract

Voordat je op weg gaat met de huurauto moet je het huurcontract ondertekenen. In het huurcontract worden bepaalde zaken vermeld zoals het type auto, het kenteken, de huurperiode en soms zijn er verzekeringsbepalingen in opgenomen of je sluit ter plekke een aparte verzekering. Ik adviseer je om een all risk verzekering af te sluiten. Je bent niet gewend om in het buitenland te rijden of je moet toevallig vanwege je werk veel op de weg zitten.

Controleer de staat van de auto

Het is erg slim om van tevoren, voordat je vertrekt dus de staat van de huurauto te controleren. Is er geen lakschade. Loop om de auto heen voor je vertrekt en inspecteer dit, maar ook als je terugkomt. Dan weet je zeker dat het autoverhuurbedrijf je niet aan kan spreken over een mogelijke schade. Kom je toch iets tegen, bespreek dat dan direct met het autoverhuurbedrijf en laat hier een document van opmaken.

Vooraf tekenen van het contract kan nadelig zijn

Het komt vaak voor bij personen die een auto huren dat ze van tevoren, meestal via internet een contract op laten stellen en dat als ze eenmaal op de plaats van bestemming zijn de auto ergens anders staat dan afgesproken. Boek daarom altijd ter plekke je huurauto en vaak hebben de wat grotere hotels een gevestigt autoverhuurbedrijf in het hotel. Het is slim om je hiervan van tevoren op de hoogte te laten brengen.

Is de tank vol?

Ook slim om te checken is of je tank vol is. Zodat het je geen extra geld gaat kosten. Dat zou toch niet eerlijk zijn? Vrijwel altijd moet je de auto volgetankt terugbrengen. Zorg dat er ruim voldoende geld op je debitcard staat.

Voorkom dat je op schade van de huurauto aangesproken kan worden

Door van alle kanten van de auto een foto te maken, en van de kilomterstanden kan je veel problemen voorkomen. Het autoverhuurbedrijf kan je dan later, indien er geen schade is, niet op beschadigingen van de lak aanspreken.

Maak duidelijke afspraken met het autoverhuurbedrijf ter plekke

Maak duidelijke afspraken zoals dat je het autoverhuurbedrijf telefonisch kan bereiken als je met pech langs de weg komt te staan of als je niet weet hoe iets van de auto werkt, zoals je lichten e.d.
Vraag ook of je ingeval van pech een vervangende huurauto wordt aangereikt.
Laat je ook goed informeren wanneer je de auto weer in moet leveren en waar, en of de borg dan inderdaad direct op je debitcard teruggestort wordt. Laat hier geen onduidelijkheid over bestaan.

Het Mastercard betaal netwerk

De Viabuy debitcard laat al haar betalingen lopen via het Mastercard netwerk. Net zoals dat bij de traditionele creditcard het geval is. Dus er is geen enkele reden dat jouw debitcard niet geaccepteerd wordt bij welk autoverhuurbedrijf dan ook. En zoals ik al gedeeld heb in de reacties van de blog gebruik debitcard als creditcard op 18 Oktober 2017 van Joan, kan je lezen dat via welke andere website waar Indigo aan is gekoppeld, je met succes overal ter wereld een auto kan huren en makkelijk af kan rekenen met je debitcard.
Bovendien is de debitcard een vooraf oplaadbare creditcard waarmee je niet alleen een auto kan huren, maar ook af kan rekenen op tolwegen, overal benzine kan tanken en in elke supermarkt en grote winkelcentra wereldwijd af kan rekenen.
Reden genoeg om de debitcard nu gelijk aan te vragen
Zo huur je dus een auto zonder dat je een creditcard nodig hebt. En ben je net zoals heel veel andere gebruikers erg blij met je debitcard.

Marije Jansen
Door

Marije Jansen

op 29 June 2018

Bij Indigo kun je dus ook geen auto huren met je prepaid kaart. Ik zoek heel graag een bedrijf waar dat dus wel kan. Vakantie is al geboekt, maar probleem is dus nu een auto huren

Jos
Door

Jos

op 30 June 2018

Beste Marije, In de voorwaarden van Indigo cars staat dat je met je debitcard een auto kan huren. Het is dus mogelijk.

Martijn
Door

Martijn

op 19 October 2018

Hallo Jos, Ik wil een auto huren in Wenen op de luchthaven. Kan dat met een debitcard? En mag ik dan ook verder doorreizen naar Slowakije ook al heb ik een debitcard?

Jos
Door

Jos

op 19 October 2018

Beste Martijn, Je kan bij Hertz online je auto reserveren met de https://www.financeads.net/tc.php?t=19183C299056540T" target="_blank" rel="noopener nofollow">Viabuy debitcard. Je neemt de huurauto mee vanaf de luchthaven in Wenen en levert hem bijvoorbeeld weer in op een luchthaven in Slowakije, maar ook kan je er mee terugrijden naar de luchthaven van Wenen en dus vanaf Wenen weer naar Nederland terugvliegen. Heb je nog vragen dan verneem ik die graag van je en ook hoor ik graag je ervaringen met het verhuurbedrijf van Hertz.

Marjorie Bakker
Door

Marjorie Bakker

op 5 July 2019

Hertz vandaag gebeld het is niet mogelijk om alleen met een debitkaart een auto te huren in het land zelf heb je een creditkaart nodig vertelde ze mij?

Jos
Door

Jos

op 5 July 2019

Beste Marjorie, Autoverhuurbedrijven veranderen regelmatig hun voorwaarden. Vertel in welk land je een auto wil huren en ik ga het voor je uitzoeken.

Marjorie Bakker
Door

Marjorie Bakker

op 5 July 2019

In Italië op het vliegveld van Bari

Jos
Door

Jos

op 5 July 2019

Beste Marjorie, Bij Indigo Car Rent kan je met elke goede debitcard je auto online reserveren en binnen een uur nadat je bent geland, kan je jouw reis met je huurauto vervolgen. Debitcards die geaccepteerd worden door autoverhuurbedrijven zijn de Viabuy card, de Monese debitcard en de N26 Black card en de N26 Metal cards. Klik Hier om een van deze debitcards https://mijndebitcard.nl/debitcard-aanvragen#bestellen" rel="noopener" target="_blank">aan te vragen.

Marjorie
Door

Marjorie

op 6 July 2019

Dank je wel Jos, Ik heb al een via buy creditkaart. Zo te zien is Indigo een Engels bedrijf en als ik een auto wil huren kom ik bij budget cars uit die mijn zeiden dat het niet mogelijk is met deze kaart of gaat dit allemaal via Indigo( ik ben een leek op dit gebied sorry) ben bang dat als ik op het vliegveld sta de auto als nog niet meekrijg . Of is het zo als ik via hun boek dat het dan wel ok is. Zit er nogal over in namelijk

Jos
Door

Jos

op 6 July 2019

Beste Marjorie, Autoverhuurbedrijven kunnen hun voorwaarden veranderen. Op de website van het betreffende autoverhuurbedrijf kan je de huidige voorwaarden bekijken. In het geval van Indigo Carhire zie je dat de debitcard geaccepteerd wordt. Via de Indigo CarHire webste selecteer je Holland en vervolgens tik je in het eerstvolgende zoekveld Bari in. Je komt dan uit op Bari Airport - Palese (BRI) en dat is perfect voor jou. Het kan best zijn, dat in het geval van Bari, Indigo zaken doet met Bugdgetcars, maar zolang je bij Indigo het verhuurcontract afsluit, reserveer en reken je af met de debitard.

Sophia
Door

Sophia

op 16 August 2019

Hi Jos, Ik heb ook een debit prepaid (MasterCard) van het GWK echter staat mijn naam niet op het pasje maar er staat wel voldoende geld op. Zou ik in Malaga een auto kunnen huren met deze kaart?

Jos
Paulus
Door

Paulus

op 21 January 2020

Ik heb online een auto gehuurd met mijn debitcard, maar heb bij het afhalen alsnog een creditcard nodig op mijn naam!

Jos
Door

Jos

op 21 January 2020

Beste Paulus, Vrijwel alle autoverhuurbedrijven accepteren https://mijndebitcard.nl/n26-debitcards-vergelijken/" rel="noopener" target="_blank">de debitcards die op deze website worden aangeboden. Bovendien kan je via het autoverhuurbedrijf van Hertz overal ter wereld afrekenen met hun betaalmethode "Pay your own way" . Hertz heeft deze betaalmethode specifiek voor de N26 debitcards, en die van Viabuy in het leven geroepen, omdat deze debitcards bijzonder populair zijn en uitstekende vervangers voor creditcards zijn.

Ria Rooker
Door

Ria Rooker

op 10 February 2020

Beste Jos, ik heb via Ryanair een auto bij Goldcar geboekt op Tenerife South airport. Er stond dat ze creditcard/debet card accepteren. Daar aangekomen accepteerden ze mijn revolut card niet. Ze zeiden dat het geen debet card was maar een prepaid card geen idee wat het verschil is maar ik kreeg de auto niet mee. Pas nadat ik 360 euro bijbetaalde voor een auto waarvoor ik de huur alle 10 dagen al betaald had kon ik de auto meekrijgen. Daarvan krijg ik zeggen ze 126 euro terug, nl. de borg voor de benzine en nog iets. Dus ik moest 234 bijbetalen. Ik heb gehuurd tot 14 februari maar ik had ook al voor 16 februari tot 27 februari via Ryanair geboekt die ik nu dus ga afzeggen. Zit ik dus zonder auto op Tenerife waar je nergens komt zonder auto vooral op de afgelegen plek waar ik nu zit. Ik wil dus zeker weten dat ik een geaccepteerde DEBET card ergens kan krijgen wat dat ook moge wezen en geen PREPAID card. Hoe kan ik hier voor een normale prijs een auto huren met een prepaid card hier in Tenerife of hoe kom ik aan een ECHTE debet card ?

Jos
Door

Jos

op 11 February 2020

Beste Ria, In een" rel="nofollow" target="_blank">https://mijndebitcard.nl/neem-de-tijd-voordat-je-een-auto-gaat-huren-voor-je-vakantie-of-zakenreis/">een van de blogs, kan je lezen dat een auto huren via Goldcar geen goede keus is. In een andere blog lees je dat een" rel="nofollow" target="_blank">https://mijndebitcard.nl/het-huren-van-een-auto-is-zeer-succesvol-met-de-debitcard/">een auto huren met een N26 debitcard zeer succesvol is. Om de N26 debitcards, waarmee je wereldwijd een auto kan huren te vergelijken, https://mijndebitcard.nl/n26-debitcards-vergelijken/" rel="noopener" target="_blank">klik je hier.

Reactie plaatsen