economie
economie
0

Heronderzoek op bijstandsuitkeringen in gemeente Rotterdam

0

Onlangs is bekend geworden dat er een heronderzoek op bijstandsuitkeringen in de gemeente Rotterdam heeft plaatsgevonden. Aan het licht kwam dat wel 1746 mensen verzaakten om op te geven dat zij samenwoonden of andere inkomsten hadden. Hun uitkering werd terstond stop gezet.
Het is zeer onverstandig om niet eerlijk te zijn en dus bepaalde zaken te verzwijgen. Je fraudeert dan namelijk en moet later vaak heel veel geld in zeer korte tijd terugbetalen, over het algemeen komt daar dan nog een forste boete overheen.
Je kan dan meestal dat achterstallige geld niet meer terugbetalen en je komt dus in zeer ernstige financiële problemen terecht.
Begrijp goed dat je deze problemen had kunnen voorkomen door verantwoorder met je financiële zaken om te gaan. Een belangrijk hulpmiddel wat je daarbij had kunnen gebruiken is de debitcard.

De debitcard is een betaalkaart waarmee je problemen kan voorkomen

Ook als je in de bijstand zit, is de debitcard een interessante betaalkaart waarmee je financiële problemen kan voorkomen. Dit komt omdat je vooraf geld op de kaart stort voordat je het uit kan geven. Op deze manier kan je alleen maar geld uitgeven wat je werkelijk bezit.
Ook als je in de bijstand zit kan je geld over houden, ook al is het niet veel. Het geld wat je overhoudt kan je op een debitcard storten en bewaren voor als je de volgende maand bijvoorbeeld nieuwe schoenen nodig hebt.

Oneerlijke praktijken

Zoals eerder gezegd is het niet handig om oneerlijk te zijn en bepaalde dingen te verzwijgen, waardoor je meer geld uitgekeerd krijgt. Het voelt niet goed en later komen ze er toch achter en kom je steeds dieper in de financiële problemen terecht. Stap simpelweg over op een debitcard waarmee je een goed financieel overzicht hebt. Neem een debitcard waarmee je tevens al je bankzaken kan regelen. Zo’n debitcard is de Viabuy debitcard.

Reacties
Categorieën