belastingdienst
belastingdienst
0

Belast de belastingdienst het betaaltegoed op je debitcard?

0

Een betaaltegoed is een van tevoren op je debitcard of creditcard gereserveerd bedrag, en omdat dit positief vermogen is, wordt het door de belastingdienst belast. Met andere woorden je moet er belasting over betalen.

In het geval van een debitcard, moet je eerst geld op de kaart storten, voordat je er een betaling mee kan doen. Bij een creditcard heb je de keus.

Steeds meer mensen die. nog een creditcard hebben zorgen ervoor voldoende geld op de kaart te hebben, omdat ze anders met een schuld zitten. Dit is negatief vermogen, hier hoef je dus geen belasting over te betalen,  maar het is  niet leuk als je schulden hebt gemaakt, en het nog maar de vraag is, of je die schulden ooit af kan lossen.

Steeds meer mensen kiezen voor een debitcard

Ondanks dat je alleen maar een positief vermogen hebt, wat je aan de belastingdienst op dient te geven, kiezen steeds meer mensen voor de veilige debitcard. Zo kan je veel beter je uitgaven overzien, en vind je het niet erg om je betaaltegoed op te geven aan de belastingdienst.Dit is altijd veel beter dan dat je in de schulden, of erger nog in de schuldsanering terecht komt.

Welke debitcards zijn er?

Er zijn persoonlijke, en zakelijke debitcards. Persoonlijke debitcards zijn privé debitcards en zakelijke debitcards zijn debitcards voor Zzp'ers, voor het MKB bedrijf en voor de groothandel. Voor elk persoon en voor elk type bedrijf zijn er dus debitcards  beschikbaar.

Blijf er goed op letten!

Je moet er ten alle tijden goed op blijven letten, of je nou een persoonlijke debitcard hebt, of dat je een of meer zakelijke debitcards voor je onderneming hebt, dat je over elk betaaltegoed belasting moet betalen. Dat geldt natuurlijk niet alleen voor debitcards, maar ook voor creditcards en andere bancaire en girale tegoeden.

Vermogensbelasting

>Onlangs was in het nieuws dat als je vermogensbelasting, dit is de belasting in Box 3 van het belastingformulier, dat je ook over die tegoeden op je betaalrekening (bank) belasting moet betalen. Dit werd als oneerlijk aangeduid. Je ontvangt tenslotte ook geen rente op je betaalrekening. Hou er ten alle tijden rekening mee, ook al ga je procederen met de belastingdienst, dat je altijd eerst de aanslagen moet voldoen. Zet voldoende geld opzij, zodat je niet in de financiële problemen terecht komt. Gelukkig kan de debitcard je daar bij helpen, daar je met deze bijzondere betaalkaart 100% controle hebt over al je financiën.. >Meer weten? Kijk dan op onze homepagina.Reacties
Categorieën