Auto huren zonder creditcard doe je met de debitcard

Auto huren zonder creditcard doe je met de debitcard

Een auto huren zonder dat je een creditcard hoeft te gebruiken is heel goed met een debitcard te doen.
Dit kan je doen bij de autoverhuurbedrijven van Hertz en Avis wereldwijd.
Uiteraard kan je als dat wenselijk is van tevoren je huurauto reserveren op internet. Dit kan handig zijn, zodat je direct nadat je uit het vliegtuig gestapt bent, je reis kan vervolgen met de huurauto.
Je kan dus van tevoren op internet bij het autoverhuurbedrijf op de betreffende website terecht, of je rekent ter plekke af bij het autoverhuurbedrijf. Je kan dit op praktisch elk vliegveld doen, waar legio aan huurauto’s klaarstaan. Van tevoren reserveren is meestal niet noodzakelijk.

De debitcard kan je gebruiken alsof het een creditcard is

Zoals gezegd kan je de vooraf oplaadbare debitcard gebruiken alsof het een creditcard is. Dit is een enorm groot voordeel omdat je via je online account, of dankzij de handige Viabuy debitcard App, je geldzaken voor 100% overziet. Je kan overal geld op je debitcard storten, en direct inzage hebben in je transacties en je actuele saldo. Je weet dus vooraf of je nog geld te besteden hebt. Bij de traditionele creditcard heb je die mogelijkheid niet.

Hoe is het dan bij een creditcard?

Bij een creditcard leen je geld, want je betaalt niet rechtstreeks aan de winkelier of autoverhuurder. De creditcardmaatschappij stuurt jou achteraf de rekening van je aankopen. Het kan makkelijk een hoger bedrag zijn dan je banksaldo toelaat.
Als je een creditcard aanvraagt, vindt er een BKR-check plaats. Je vraagt namelijk een lening aan, en als je geaccepteerd wordt (geen openstaande leningen met achterstand van betaling, voldoende vast inkomen enz.) dan krijg je een bepaald krediet toegewezen. Dit krediet mag je niet overschrijden. En betaal je de rekening die je achteraf van de creditcardmaatschappij ontvangt niet of niet op tijd, reken dan maar op een hoge boeterente.
Een ander probleem van de creditcard is dat je zonder dat je er bij nadenkt geld uitgeeft aan allerlei leuke dingen waar je later spijt van kan hebben. Dit gedrag kan je in de geldzorgen doen belanden. Bij een debitcard heb je dat probleem niet, omdat je bij de debitcard bewuster met je geld omgaat. Dit komt omdat je eerst geld op de kaart stort voordat je het uit kan geven.

Zoals je inmiddels wel zal snappen is de debitcard het ideale betaalmiddel om waar dan ook ter wereld een auto mee te huren. Nadat je een auto hebt gereserveerd wordt er door het autoverhuurbedrijf van Hertz tijdelijk een borg van 300 Euro op je debitcard gereserveerd (dit bedrag moet je dus zeker op de kaart hebben staan), als je de auto terugbrengt dan wordt die borg weer vrijgegeven.
Raadpleeg de voorwaarden van het autoverhuurbedrijf waar je een auto wil gaan huren, dit voorkomt dat je voor verrassingen komt te staan.
Klik vervolgens Hier om je debitcard te bestellen.

Reactie plaatsen