debitcardaanvragen
Zakelijke debitcards
Zakelijke debitcards
0

Je persoonlijke uitgaven onder controle met de debitcard

0

Met de debitcard hou je dagelijks je uitgave volledig onder controle. Dit komt omdat je eerst je eigen geld op de kaart dient te storten, en daarna kan je pas met de debitcard afrekenen. 

Waarom een debitcard?

Omdat een debitcard dezelfde betaalmogelijkheden heeft als een creditcard of een chargecard, kiezen steeds meer mensen voor een debitcard. Dit doen ze om de doodeenvoudige reden dat je door een debitcard te gebruiken geen geld leent, wat bij een creditcard wel het geval is. Daarbij opmerkend dat je bij een debitcard dezelfde gebruiksmogelijkheden hebt als bij een creditcard. Bij een chargecard werkt het iets anders. Dit is een tussenvorm tussen een debitcard en een traditionele creditcard. Bij een chargecard zuiver je aan het eind van de maand het saldo van je chargecard aan totdat deze precies weer op 0 staat.

Wanneer een debitcard en wanneer een chargecard?

Of je kiest voor een debitcard of een chargecard hangt van heel veel factoren af. Zo hangt het er vanaf of je verstand van geldzaken hebt. Kan je goed met geld omgaan.? Weet je wat je waaraan uitgeeft?

Financiële buffer!

We hebben er al vaak over geschreven, over de Financieele buffer. Dit is o zo belangrijk. En nu zeker weer. De huizenprijzen stijgen.
Alles wordt maar duurder en duurder. Uit eten gaan lijkt onbetaalbaar te gaan worden. Vooraf of achteraf betalen daar draait het om! Belangrijk om positie in te nemen over vooraf- of achteraf betalen.
Ben je makkelijk en denk je ach het komt wel goed. Ik betaal mijn financiële zaken achteraf, en zie wel waar het schip strandt, of neem je geen enkel financieel risico en overweeg je al je uitgaves zeer nauwkeurig. Met het voordeel dat je niet in de financële problemen terecht gaat komen.
Misschien vraag je je af. Hoe organiseer ik dat dan op de juiste manier. Nou Realtime uitgavenmonitoring! Daar zijn systemen van Mastercard en Visacard voor beschikbaar. Maar dan moet je wel voor een debitcard of voor een chargecard gaan.
Met de debitcard heb je 100% realtime controle erover. Elke seconde! Met een chargecard ook wel, maar dan zit je een beetje met dat je kaartsaldo niet goed gedekt is. Je wacht dan tot het eind van de maand, of je zou tussentijds van tijd tot tijd je saldo aan moeten zuiveren.

Mastercard debitcard met 360 dagen aankoopgarantie

We schreven in deze blog al dat een persoonlijkke debitcard een betaalkaart is waarbij je dezelfde gebruiksmogelijkheden hebt als bij de traditionele creditcard. Ik kan het je nog sterker vertellen, met de Mastercard debitcard van N26 heb je ook nnog eens recht op 360 dagen aankoopgarantie van al hetgeen je met de debitcard afrekent.

Reacties
Categorieën