We zijn niet allemaal goed in de administratie

Iedereen heeft zijn eigen kwaliteiten. Wat voor de ene persoon heel simpel is, kost een ander juist veel moeite. De een is handig in verbouwen, goed in administratie, of heel precies in het repareren van defecte apparaten, en weer een ander is bijvoorbeeld goed in het verkopen van goederen.
Het is belangrijk, als je van jezelf weet waar je kwaliteiten liggen. Met andere woorden: zelfkennis is van groot belang om niet onderuit te gaan op verschillende gebieden in je leven. Zo kan je de dingen waar je niet zo goed in bent beter aan iemand overlaten die dat wel kan, en daar wat geld voor neerleggen. Het zal je veel ergernis en tijd besparen. Zo kan je bijvoorbeeld beter geen huis bouwen, of onderhoud aan je eigen woning doen, als je twee linker handen hebt. Doe je dat wel, dan weet je dat het je alleen maar heel veel ergernis en heel veel extra kosten op gaat leveren. Hier zit je toch niet op te wachten?

Inhoud (administratietips)

 1. Administratie
 2. Verplichte en vrijwillige vaste lasten
 3. Behoud overzicht
 4. Grote onkostenpost
 5. Hoe pak je het aan?
 6. Verzekeringen
 7. Genoeg pensioen opgebouwd?
 8. Overzicht bij de financiële administratie
 9. De debitcard is een prepaid creditcard
 10. Diverse debitcards
 11. Wat kan je met een debitcard?
 12. Is mijn privé-bankrekening gekoppeld aan mijn Viabuy debitcard
 13. De Gebruiksmogelijkheden
 14. Waarom geen creditcard?

Administratie

Bepaalde dingen kan je gewoon overslaan, omdat ze je niet liggen.
Met je administratie ligt dat anders. Dit moet goed gebeuren, of je er nou goed in bent of niet. En als je er niet goed in bent verlies je al heel snel het overzicht in je financiën, en uiteindelijk steven je af op een faillissement.
Het is nou eenmaal niet anders, je zal een privé-adminstratie bij moeten houden. Gewoon omdat je anders je geldzaken niet voor 100% kan overzien. Het vervelende gevolg is, dat je geen idee hebt wat je aan je boodschappen en allerlei andere zaken uitgeeft.
Als je dus niet bijhoudt hoeveel geld je per maand kan besteden aan bepaalde zaken, loop je het risico om in de schulden terecht te komen. Als je niet tijdig signaleert dat het niet goed gaat met je geldzaken, wordt je achterstand alleen maar groter. Je stapelt de ene schuld op de andere, met hoge boeterentes er bovenop.
Tijdig signaleren is van enorm groot belang.
Maar wat nu, als je zelf niet weet hoe je je administratie (papierwerk, rekeningen) moet bijhouden? Niet iedereen heeft het van zijn ouders geleerd, of kan het van nature goed.
Recent onderzoek van de Nibud heeft aangetoond dat het ontzettend belangrijk is hoe jij, als opvoeder, wel of niet het goede voorbeeld geeft in geldzaken.
Laat je kinderen op jonge leeftijd zien hoe jij het doet, dan kunnen ze later zeggen:” dankzij mijn ouders weet ik hoe ik verantwoord met geld om moet gaan, en zal ik nooit in geldzorgen terecht komen.”

Maar, als jij nou niet van huis uit hebt geleerd hoe je je administratie moet doen, volgt hieronder nog wat uitleg. Doe er je voordeel mee.

Verplichte en vrijwillige vaste lasten

Voordat ik je uit ga leggen hoe je jouw persoonlijke administratie het beste kan organiseren en plannen, moet je het volgende weten:
Vaste lasten zijn uitgaven die elke maand terugkomen. Deze zijn onder te verdelen in verplichte en vrijwillige vaste lasten.
Verplichte vaste lasten zijn kosten waar je niet zonder kan: je ziektekostenverzekering, je energiekosten en je woonlasten zoals je huur of je hypotheek..
Vrijwillige vaste lasten zijn kosten waar je eventueel ook zonder kan, zoals abonnementen, loterijen, goede doelen, je overlijdensrisicoverzekering (Je wil je nabestaanden goed achterlaten, als jou onverwachts iets overkomt), en de aanvulling op je pensioenuitkering (veel Nederlanders hebben slechts recht op een heel klein pensioentje).
Je zal alles goed moeten berekenen, ook voor je oude dag, hetgeen begint met het zorgvuldig plannen en organiseren van je financiële administratie. Als je het nu niet goed doet, zit je later met de problemen.

Plannen en organiseren van je administratie

Plannen en organiseren zijn erg belangrijk. We hebben het druk, en zijn niet allemaal even goed in het organiseren van onze administratie. Of we nemen er niet voldoende tijd voor. Een goede administratie geeft je overzicht in je ontvangsten en uitgaven.
Zo kan je de persoonlijke financiële administratie overzichtelijk maken in je computer of op papier.Het is maar net welke werkwijze jij het prettigst vindt. Als je de bedragen voor je ziet, is het veel duidelijker hoeveel je te besteden hebt (of tekort komt).

In je computer

Als je alles in je computer inzichtelijk wil maken dan adviseer ik je in de eerste plaats om al je gegevens in de cloud op te slaan. Dit is handig voor het geval je harddisk crasht. Dan heb je in ieder geval alle gegevens nog bewaard.
Je papieren rekeningen zal je moeten inscannen en in je computer moeten opslaan, netjes geordend in mapjes. Dusdanig gerangschikt dat jij ze makkelijk terug kan vinden. Gebruik makkelijk herkenbare namen. Je hebt er niks aan, als je moet zoeken.
Ook zal je via email facturen binnenkrijgen. Deze sla je eerst lokaal op, en vervolgens orden je ze netjes in de cloud. Je kan Google Drive daar goed voor gebruiken.

De papieren administratie van vroeger

Voor de papieren administratie van vroeger valt natuurlijk ook wat te zeggen. Je behoudt overzicht, mits je de facturen e.d. goed ordent in een ordner. Je kan een ordner nemen met tabbladen waar je voor jou herkenbare woorden opschrijft zoals energie, huur e.d.
In het geval van administratie op papier zal je de facturen, die je per email ontvangt moeten uitprinten en opbergen in de door jou aangelegde ordner. Je doet er verstandig aan om de facturen die je moet betalen, direct te agenderen voor betaling in je electronic banking pakket. Wees hier consequent in.

Je zal door bovenstaande goed toe te passen een perfect administratief systeem hebben, waardoor je eenvoudig kan zien hoeveel geld je aan het eind van de maand overhoudt. Lees maar snel verder voor uitgebreidere informatie.

Behoud overzicht

Het is heel belangrijk dat je overzicht behoudt in je administratie. Met name als het over het plannen van je uitgaven gaat, is het nodig dat je precies weet over welke bedragen je het hebt. Het gaat over zoveel dingen, zoals bijvoorbeeld: je boodschappen, je energierekening, je garagerekening en je verzekeringen. Maar natuurlijk moet je ook weten hoeveel je ontvangt, zoals je salaris of je uitkering, eventuele toeslagen, en subsidies.
Houd je geld over? Hoeveel geld houd je over aan het eind van de maand?
Heeft dat geld een bestemming, of spaar je het op om van de zomer op vakantie te gaan? Of sla je dit jaar over, omdat je nog even door wil sparen voor een nieuwe computer of een mooiere televisie? Of heb je nog grotere wensen?
Behalve overzicht in je inkomsten en je uitgaven, is het ook belangrijk dat je overzicht hebt in de rekeningenstroom.
Het Nibud kwam onlangs in het nieuws, omdat uit hun onderzoek is gebleken dat veel mensen geen overzicht hebben in hun financiën door de verschillende manieren waarop rekeningen binnenkomen. Je krijgt namelijk rekeningen via de post, rekeningen via de mail, rekeningen die je eerst moet openen in een eigen account, en ook nog rekeningen die automatisch geïncasseerd worden. Het is handig om voor jezelf een overzicht te maken, waarin je alles digitaal doet, of juist alles op papier zet (en in een ordner bij elkaar bewaart). Maar gebruik niet twee systemen door elkaar, want dan vergeet je makkelijk een rekening te betalen, omdat je het overzicht verliest.
Door op tijd je rekeningen te betalen, voorkom je boetes. Dat scheelt je veel geld, geld dat je weer kunt opsparen voor andere dingen. Er komen altijd weer nieuwe onverwachte kosten, dus zorg voor voldoende spaargeld.

Grote onkostenpost

Als je bijvoorbeeld een auto hebt gekocht, is het slim om elke maand een klein bedrag te reserveren. Zorg dat je op een bepaald moment genoeg bij elkaar hebt gespaard om een andere auto te kopen, en je oude auto eventueel in te ruilen.
Het gaat erom, dat je niet onverwachts een te grote uitgave moet doen, waar je niet op gerekend had, en mogelijk niet kan betalen. Je weet al aan het begin van je aankoop, dat er ooit een dag komt dat het vervangen moet worden. Je weet nooit hoe lang je plezier hebt van je auto, maar spaar alvast voor de volgende.
Ik denk dat het voor zich spreekt, dat je ook een autoverzekering moet hebben als je auto rijdt. De premies kunnen per maatschappij flink verschillen. Ook kan het verschil maken in welk deel van het land je woont.
Ik raad je aan om ook voor je medepassagiers een ongevallen-inzittenden verzekering af te sluiten. Vaak kan je bij je autoverzekering ook “vervangend vervoer buitenland” afsluiten. Je kan deze kosten vooraf met je debitcard voldoen (als je bijvoorbeeld strandt tijdens je vakantie) en later het geld bij de verzekeringsmaatschappij claimen.

Hoe pak je het aan?

Iedereen heeft inkomsten en uitgaven. Je hebt vaste lasten, dit zijn kosten die elke maand terugkomen en je hebt inkomsten, bijvoorbeeld salaris of uitkering. Daarnaast heb je nog een compensatie in de vorm van toeslagen, huur-,zorg- en kinderopvangtoeslag.
Een studiebeurs lijkt ook een vorm van inkomsten, maar is het niet: het is een lening die je later moet terugbetalen.
Je kan het beste zo min mogelijk lenen. Ga niet extra lenen, om vervolgens met vrienden uit te gaan van dat geld.
Je kan beter een bijbaantje nemen, en je doet er verstandig aan om niet alles op te maken. Probeer een deel te reserveren voor onvoorziene omstandigheden.
Stel je voor dat je per maand weinig geld overhoudt en je krijgt onverwachts de rekening van je zorgkostenverzekeraar gepresenteerd, met het (dringende) verzoek om je eigen risico van ongeveer €350 te betalen.
Je kan er beter een bedrag voor gereserveerd hebben. Dat kan je doen op je debitcard. Op het moment dat je het geld nodig hebt stort je het terug naar je bankrekening. Met de Viabuy debitcard gaat dat eenvoudig via Ideal, het geld staat direct op je bankrekening.
Logisch is dat je bewust moet zijn van je inkomsten en van je uitgaven. Je inkomsten moeten altijd hoger zijn dan je uitgaven, zorg voor voldoende financiële speelruimte. Reserveer bedragen voor verschillende doelen. Je kan voor elk doel een aparte Viabuy debitcard aanschaffen. Dit voorkomt dat je in de schulden terecht komt.

Welke kosten?

Je woonkosten:
Of je een huis huurt of koopt hangt van je financiële situatie af, maar het hangt ook af van je gezinssamenstelling, en hoe vaak je van baan verandert.
Ga financieel niet te zwaar zitten. Uiteraard spelen huursubsidie en hypotheekrenteaftrek een rol, maar de wet kan daarin nog wel eens veranderen. Laat dat dus buiten je berekening.
Houd rekening met tegenvallers. Je huis heeft onderhoud nodig, hoewel de kosten daarvan bij een huurhuis lager zijn dan bij een eigen woning. Ga sparen, reserveer geld op een debitcard of een vrij opneembare spaarrekening

Internet, TV, Telefoon
We kunnen er nog maar moeilijk buiten. Als je geld wil besparen is hier zeker winst te behalen. Er zijn veel soorten internetabonnementen: wat voor snelheid wil je? Welke provider? Wil je een combinatie met televisie en telefoon?
Er zijn veel tv-paketten: wil je naast het basispakket extra sportzenders of extra filmzenders? Voor alle diensten betaal je extra. Maak je daar wel gebruik van?
Als je een mobiel hebt, welke bundel heb je dan? Als je lage abonnementskosten hebt, maar je gaat over je bundel heen, betaal je opeens veel meer. Heb je een vaste lijn, naast je mobiel? Vaste lijn met onbeperkt bellen is goedkoper dan via mobiel, maak daar dan gebruik van. Kijk op internet voor de verschillende prijzen.

Gas, water en licht
De rekening van water, aardgas en elektra is ook een flink bedrag elke maand. Je doet er verstandig aan om prijzen jaarlijks te vergelijken, en eens goed rond te kijken op internet of overstappen wellicht interessant kan zijn. Je kan dit op de volgende manier doen: vergelijk aanbiedingen van de energieleveranciers op hun eigen website. Of bezoek vergelijkingssites.
Regelmatig hebben energieleveranciers aanbiedingen, waarbij je zomaar enkele honderden Euro’s direct op je bankrekening gestort kan krijgen bij het afsluiten van een nieuw contract.
Bij je huidige energieleverancier heb je, afhankelijk van de looptijd van je contract, een opzegtermijn. Bij een jaarcontract is de opzegtermijn maximaal 1 maand. Bij een langer contract moet je tot het einde wachten. Let op als je een contract hebt van 1 jaar, en je wil tussentijds opzeggen, of je in dat geval een boete verschuldigd bent. Je kan dit nalezen in de kleine lettertjes.

Verzekeringen

Voordat ik de verschillende verzekeringen de revue laat passeren, leg ik eerst even uit waarom je niet buiten bepaalde verzekeringen kan en hoe het afsluiten van verzekeringen in zijn werk gaat.
Verzekeringen sluit je af omdat, als je een onzeker voorval treft (bijvoorbeeld door inbraak of als er brand uitbreekt), je meestal niet voldoende geld hebt om de schade te herstellen.
Hoe sluit je een verzekering af? Je kan dit doen via een bank of verzekeringsmaatschappij, afhankelijk om welk soort verzekering het gaat.
Je doet er verstandig aan om een verzekering van dezelfde soort te vergelijken op prijs en voorwaarden bij verschillende maatschappijen.
Ook in de voorwaarden kunnen verschillen zitten. Nadat je de voorwaarden hebt ondertekend heb je 14 dagen de tijd om de overeenkomst ongedaan te maken.

Als je bang bent dat je te weinig verstand hebt van verzekeringen, of dat je teveel informatie niet kan verwerken, kan je altijd de hulp van een deskundige inroepen.
Ik kan me voorstellen dat je het taalgebruik in de voorwaarden te moeilijk vindt. Zoek dan iemand die het aan je uit kan leggen, bijvoorbeeld een goede betrouwbare vriend of een verzekeringsadviseur.

De Zorgverzekering
Je hebt de verplichte basisverzekering in 3 vormen en wel de budget-, de natura-, en de restitutie verzekering. De budgetpolis is de kaalste variant van de basisverzekering. Je kan als je een budgetpolis hebt slechts bij een zeer beperkt aantal ziekenhuizen en zorgverleners terecht. Met de natura verzekering kan je bij meer ziekenhuizen en zorgverzekeraars terecht, De kans is groot dat een ziekenhuis of zorgverlener bij jou in de buurt kan helpen.
Wil je volledige keuzevrijheid hebben? Ga dan voor de Restitutie verzekering, ook wel basis Exclusief genoemd.  let hierbij goed op dat je met deze verzekeringsvorm de zekerheid hebt, dat je door elke arts en zorgverlener behandeld kan worden. Dit is bij de goedkopere verzekeringsvormen absoluut niet mogelijk.
In de premies van de diverse basisverzekeringen zitten verschillen die op kunnen lopen tot ongeveer €100 per kalenderjaar. Je kan een hoger eigen risico nemen, waardoor je minder maandpremie hoeft te betalen. Als je onverwachts een ongeluk krijgt en naar een specialist moet, ben je verplicht eerst dat hogere eigen risico terug te betalen voordat je voor vergoeding in aanmerking komt. Houd daar rekening mee.
Wat voor zorg wil je, als je die nodig hebt? En wat wil je eraan uitgeven? Denk erom: het is een vaste lasten post die elke maand terugkomt. De meeste medicijnen, huisartsbezoek en ziekenhuisopnames zitten in het basispakket.
Als jij of je kind een beperking heeft (geestelijk of lichamelijk), kan een hulphond belangrijk zijn. De kosten daarvan worden vergoed vanuit de basisverzekering. Wel moet er van tevoren een analyse van de ergotherapeut met de verzekeringsmaatschappij besproken worden.
Of je voor volledige vergoeding in aanmerking komt, hangt van het type basisverzekering af wat je hebt. Ook is het van belang dat je zaken doet met een gecontracteerde hondenschool.

Naast de basisverzekering kan je een aanvullende verzekering afsluiten voor kosten die niet uit het basispakket  worden vergoed. De aanvullende verzekering kan je afsluiten in diverse categorieën. Hoe hoger de categorie, des te meer behandelingen er vergoed kunnen worden (in 2016 wordt fysiotherapie/mensendieck volledig door de aanvullende verzekeringen vergoed). De tandartsverzekering kent ook diverse categorieën, maak ook daarin een verantwoorde keuze.

Een aanvullende verzekering is verstandig om te hebben. Bezuinig niet op het aantal sterren/categorieën. Als je bijvoorbeeld een blessure krijgt, en je zit in een lager tarief, kan het zijn dat je veel moet bijbetalen voor de therapie. Ook wat de tandartsverzekering betreft geldt: stap niet te laag in. Ongelukken en kwaaltjes komen altijd onverwachts.
Het is natuurlijk wel afhankelijk wat je financieel kan dragen. De lasten komen elke maand weer terug. Houd daar goed rekening mee.
Bekijk elk jaar waar je het voordeligst uit bent, ook al zit je al jaren bij dezelfde maatschappij. Het is toch zonde als je teveel betaalt? Ook zijn er collectiviteitskortingen. Informeer bij je werkgever naar de voordelen, of sluit je verzekering af via Independer en geniet van je voordeel.
Let goed op de voorwaarden en dekkingen van de aanvullende zorgverzekeringen. Geen enkele maatschappij zal alles vergoeden, ook niet de verzekeringsmaatschappij waar je de duurste aanvullende zorgverzekering hebt afgesloten.
Overigens hoeft de basisverzekering niet bij dezelfde maatschappij te lopen als de aanvullende verzekering.

Zorgelijk vind ik wel dat de zorgkosten een flinke vaste lasten post zijn. Neem nou het eigen risico, dat voor 2018 €385 is. Dat is een hoop geld, naast je verzekeringsgeld..
Laat je niet verleiden door meer eigen risico te nemen met een lagere maandpremie als gevolg. Je kan voor maximaal €885 eigen risico kiezen, dat levert je een besparing op tot €300…..als je niet ziek wordt. Anders heb je dus €200 teveel uitgegeven (besparing €300, hoger eigen risico €500). Het is een gok.
Of reserveer je dat hogere eigen risicobedrag? Heb je dat geld wel echt over? Dan moet je wel heel goed weten hoe je er over bijvoorbeeld een half jaar voor staat, als je dan onverwachts een specialist nodig hebt. Stel je voor dat je het gereserveerde bedrag al aan iets anders hebt uitgegeven!
Heb je niet zo’n hoog inkomen? Dan heb je recht op zorgtoeslag. Maar op een gegeven moment kan je boven die grens uitkomen (omdat je een andere baan hebt gekregen bijvoorbeeld) en dan kan het opeens zo zijn dat je zorgtoeslag aan de belastingdienst moet terugbetalen.
Als je je zorgpremie niet op tijd betaalt, meldt jouw zorgverzekeraar je aan bij Zorginstituut Nederland. Je staat daar dan te boek als wanbetaler. De eventuele zorgtoeslag gaat direct naar het centraal justitieel incassobureau en de kans bestaat dat er beslag op je loon of uitkering wordt gelegd.

Opstal- en inboedelverzekering
Als je een eigen woning hebt, moet je een opstalverzekering hebben. Bij een huurwoning betaalt je huisbaas dat. Iedereen moet een inboedelverzekering hebben. Je hebt vaak voor meer geld aan spullen en apparatuur in huis staan, dan je zou verwachten. Kijk eens rond op internet, of maak een afspraak met een verzekeringsadviseur. Vergelijk de kosten, er kunnen grote verschillen in zitten. Bedenk dat dit ook lasten zijn die elke maand terugkomen. Kijk maar eens wat het op jaarbasis kost.

WA verzekering Particulieren
Iedere inwoner van Nederland is verplicht om een verzekering tegen wettelijke aansprakelijkheid te hebben. Anders zou je, als je iemand (per ongeluk of expres) schade toebrengt, er je hele leven voor moeten betalen. Er zijn dekkingen van 1 en 2 miljoen, en dat bedrag is niet voor niets zo hoog. Als je per ongeluk een beeldje laat vallen, kan je dat nog wel gewoon betalen. Als het antiek was, wordt het schadebedrag al hoger. Maar als iemand door jouw toedoen invalide wordt, en jij alle kosten moet betalen, levenslang…
Kies voor die 2 miljoen dekking, je betaalt maar weinig meer aan premie dan bij 1 miljoen dekking.

Begrafenis-, Levens-, en de Overlijdensrisicoverzekering
Het zijn geen leuke zaken om nu al over na te denken, maar het is wel belangrijk om te weten dat je de zaakjes goed hebt geregeld als jij er niet meer bent. Je nabestaanden hoeven toch geen financiële zorgen te hebben? Je kan een begrafenisverzekering afsluiten: de kosten van je uitvaart e.d. zijn dan gedekt. Vaak kan zo’n verzekering volledig in natura worden afgesloten, dat betekent dat de begrafenisondernemer de van tevoren afgesproken diensten uitvoert. Zelfs de rouwkaartjes kan hij verzorgen.
Een oude vorm die slechts bij enkele maatschappijen nog bestaat is de levensverzekering. Dit is een gemengde kapitaalverzekering: Dit betekent dat er bij overlijden geld aan de nabestaanden wordt uitgekeerd, of dat er bij leven een flinke som geld wordt uitgekeerd op een van tevoren bepaalde leeftijd.
Heb je wel eens nagedacht of jouw nabestaanden het redden als jij plotseling komt te overlijden? Je wil ze zeker zonder financiële zorgen achterlaten. Ze hebben al zoveel verdriet als jij er opeens niet meer bent. Als jij kostwinner bent, en de hypotheek is hierop gebaseerd, dan moet die hypotheek plus hypotheekrente wel iedere maand betaald kunnen worden door de nabestaanden. Hier is een oplossing voo, namelijk De Overlijdensrisicoverzekering.
Je kan elke maand een vast bedrag inleggen en zo een kapitaal voor je nabestaanden opbouwen, dat uitkeert als je binnen de verzekerde periode komt te overlijden. Een looptijd van 20 of 30 jaar is normaal.

Genoeg pensioen opgebouwd?

De laatste jaren hadden we te maken met recessie, waardoor veel mensen hun baan kwijt raakten. Hierdoor kwam de pensioenopbouw van veel ontslagen werknemers in het gedrang. Dit is een van de redenen waarom steeds meer Nederlanders op zoek zijn naar een aanvulling op hun pensioen. Zo kunnen ze te zijner tijd gaan genieten van hun oude dag.

Overzicht bij de financiële administratie

Je ziet dat je altijd met administratie van je inkomsten en uitgaven te maken hebt. Of je nu student, werknemer, werkzoekend of gepensioneerd bent. Het is altijd van belang dat je niet meer geld uitgeeft dan er binnen komt. Als je goed overzicht hebt, kan je daar je leven op aanpassen.
Het is niet handig om geld te gaan lenen, want daarmee verlies je het overzicht. Je moet een lening, als het niet anders kan, zo snel mogelijk terug betalen. Zo weet je weer waar je aan toe bent. Om die reden is het ook niet handig om een creditcard te gebruiken. Deze stelt je namelijk in staat aankopen te doen, zonder dat je het geld er voor hebt. Je krijgt achteraf de rekening, en als je die niet kan betalen wordt het een lening. Het nadeel van deze lening is, naast het gebrek aan overzicht, dat je hoge rente over het geleende bedrag moet betalen. Hierdoor wordt je schuld steeds groter.
In plaats van een creditcard kan je beter een debitcard gebruiken. Je kunt via de bijbehorende app, of via het online beveiligde account, overal zien hoeveel geld je nog te besteden hebt.

De debitcard is een prepaid creditcard

De debitcard is een prepaid creditcard, dit betekent dat je eerst geld op je debitcard stort voordat je er een betaling mee kan doen. Dit in tegenstelling tot een creditcard waarbij je geld leent.
Omdat het belangrijk is dat je overzicht houdt, bepaal jij hoeveel geld je kunt missen. Je kan niet meer geld uitgeven dan je zelf op de kaart gestort hebt. Het is een goeie methode om niet te snel iets te willen kopen. Van impulsaankopen krijg je later spijt, vooral als je het geld niet kan missen.
Doordat je geen geld leent, heb je niet te maken met een BKR-controle.

De diverse debitcards

Er zijn diverse debitcards waarvan uitsluitend de beste op deze website worden aangeboden.
De verschillen tussen de diverse debitcards zitten met name in de mogelijkheden van de diverse kaarten. Bijvoorbeeld de verschillende betaalmethodes die beschikbaar zijn, of de opwaardeermethodes. Maar ook de hoogte van de op te waarderen bedragen verschillen per debitcard.
Verder is de ene debitcard gebruiksvriendelijker dan de andere debitcard.
De kosten van de diverse debitcards zijn door de verschillende mogelijkheden ook verschillend.
Een debitcard waar veel mee mogelijk is, is de Viabuy debitcard. Alleen bij de Viabuy debitcard kan je opwaarderen met bitcoins. En ook kunnen anderen geld op jouw Viabuy debitcard storten.
De N26 debitcards daarentegen geven je toegang tot een gratis IBAN bankrekening, welke aan je debitcard is gekoppeld. Dit betekent ook dat je geld tot de eerste €100.000,- is gedekt door het Europese bankgarantiestelsel. Dus stel dat een bank failliet gaat, dan staat is jouw geld gewaarborgd.
Daarnaast zijn al de aankopen die je doet met de N26 debitcard gedurende de eerste 360 dagen verzekerd tegen verlies, diefstal, defecten en incompleetheid bij aankomst van de goederen.
Ik kan me voorstellen dat je meer wil weten over de N26 debitcards. Klik Hier om de verschillende N26 debitcards te vergelijken.

Wat kan je met een debitcard?

Met een debitcard heb je bijna dezelfde mogelijkheden als bij een creditcard.
Nadat er geld op de kaart is gestort, kan je de debitcard gebruiken alsof het een creditcard is. Je kunt dus online aankopen doen, maar ook in fysieke winkels (waar Mastercard geaccepteerd wordt). Je kunt bij bemande benzinestations afrekenen, vakanties boeken, hotelreserveringen doen. De Viabuy debitcard kan je zelfs koppelen aan je Apple-account of je Android-account. Zo houd je de uitgaven met je tablet onder controle. Games, of aankopen binnen de games, zijn alleen aan te schaffen als je geld op je kaart hebt staan. In sommige gevallen kun je dus beter alleen geld op je kaart storten als je een aankoop wil doen.

De mogelijkheden van de Viabuy debitcard met het gratis online account

De Viabuy debitcard beschikt over een gratis online bijzonder goed beveiligd persoonlijk account. Via deze beveiligde inlog kan je exact zien wat je saldo is en heb je een bijzonder helder overzicht van je financiële transacties.
Een verschil tussen Viabuy en andere debitcards zit in de mogelijkheid om contant geld op je kaart te storten, en dat anderen jouw kaart kunnen opwaarderen. Zo kan je werkgever bijvoorbeeld je salaris op je debitcard storten. Dit is uitsluitend mogelijk bij de Viabuy debitcard, en bovendien heb je bij de Viabuy debitcard onbeperkte opwaardeer- en bestedingsmogelijkheden. Zo ben je helemaal vrij met betrekking tot het storten van tegoeden op je debitcard.

Is mijn privé-bankrekening gekoppeld aan mijn Viabuy debitcard

Nee, je privé-bankrekening is niet aan je Viabuy debitcard gekoppeld, dit is een belangrijk verschil met de andere debitcards. Zo blijven je financiële gegevens van je debitcard gescheiden van al je andere bankrekeningen en dat is wel zo veilig.
Bovendien krijg je bij aanschaf van een Viabuy debitcard een IBAN bankrekening cadeau. Met deze bankrekening kan via een handige App heel makkelijk geld gratis overboeken naar je Viabuy kaart en terugstorten.

De Gebruiksmogelijkheden

De gebruiksmogelijkheden van de debitcards zijn er heel veel. Je kan goed merken dat de digitale debitcards in opmars zijn en dat er elke dag wel een nieuwe toepassing bijkomt. Zo is er, zoals je inmiddels weet, een handige app waarmee je 100% controle en inzicht hebt in al je financiën.
Als je dus weet wat het saldo op je debitcard is, met andere woorden hoeveel je via je debitcard uit kan geven, dan kan je er wereldwijd een betaling mee doen. Dus als je onderweg bent, maar ook op internet. Je kan geld uitgeven tijdens een studie- of vakantiereis (De Viabuy debitcard is ook voor minderjarigen beschikbaar), ook kan je een aankoop doen bij nationale en internationale webshops.
Natuurlijk kan je ook andere internet (en offline) betalingen met je debitcard doen. Je kan denken aan het afsluiten van een Netflix abonnement, of het afsluiten van een andere audio- of videodienst op internet.
Ook kan je debitcard gebruiken als je ZZP’er bent. Bijvoorbeeld voor het afsluiten van een contract bij je email-provider zoals Aweber.
Begrijp goed dat je de debitcard kan gebruiken alsof je een creditcard bezit.

Waarom geen creditcard?

Zoals beloofd kom ik nu terug op de creditcard. Zoals je hier vlak boven ziet kan je de debitcard gebruiken alsof het een creditcard is. Met andere woorden je hebt met een debitcard hetzelfde betaalgemak als met een creditcard. Alleen heb je bij een debitcard het grote voordeel dat je geen geld leent en omdat je de debitcard regelmatig gaat gebruiken zal het je nooit meer overkomen dat je aan het eind van de maand geld tekort komt. Je hebt namelijk de bijzonder overzichtelijke App overal waar je gaat beschikbaar en zoals je weet kan hem heel makkelijk gratis installeren op je smartphone en zo verricht je heel makkelijk onderweg al je mobiele betalingen.

Over de schrijver
Jos is een gedreven man. Al zijn hele leven lang hebben geldzaken zijn interesse. Alle ontwikkelingen op geldgebied volgt hij van jongs af aan. Hij vindt de debitcard een goed product, omdat het veel mensen kan helpen op financieel gebied. Eerlijkheid en service staan bij hem voorop.
Vincent
Door

Vincent

op 29 May 2018

Ook ik merkte toen ik zzp'er werd dat administratie bijhouden niet het makkelijkste kan zijn. Met name het overzicht houden vond ik erg lastig. Zoals hier wordt verteld is het plannen van het doen van je administratie een echte must. Wanneer je iedere dag een uurtje plant om overzicht te behouden, komt het vast goed. Bij mij is het in ieder geval goed gelukt. Ga daarnaast zorgvuldig om met post en papieren die je ontvangt. Het is soms minder moeilijk dan je denkt!

Martijn
Door

Martijn

op 28 Nov 2015

Ik heb voor mezelf overzichtelijk gemaakt wat mijn constante kosten zijn elke maand in een excel bestandje. Op die manier weet ik nu precies hoe veel geld ik elke maand overhoud, waarvan een groot gedeelte naar mijn spaarrekening gaat.Alles wat ik in het rijtje heb gezet zijn mijn lidmaatschappen, verzekeringen, maar ook vaste kosten als benzine en boodschappengeld, wat elke maand ongeveer hetzelfde kost.Daarnaast heb ik ook een categorie ''speelgeld'' voor mezelf, dat geld reserveer ik om leuke dingen van te doen (uit eten e.d.).Dit geld plaats ik op de debitcard, zo kan ik mijn uitgaven goed onder controle houden. Met een gewone creditcard heb je 0,0 controle over de hoeveelheden die je uitgeeft. Met een debitcard kun je niet meer betalen als het 'speelgeld' op is.

Hanneke
Door

Hanneke

op 12 Nov 2015

Ik ben al 25 jaar in het bezit van een hulphond. De 1e hond kreeg ik toen ik nog thuis woonde bij mijn ouders, broer en zus. Door mijn handicap moest ik vaak veel aan hen vragen om hulp. Daar was niet altijd tijd voor wat mij wel eens moeite kostte. Soms trok ik me terug en ging ik met mijn parkietjes spelen in mijn slaapkamer. Op een dag wilde ik een beeldje bestellen van een meisje in een rolstoel met voor haar een zittende hond die zijn hoofd op haar knie houdt. Dat kon ik zelf zijn en ik belde SOHO [SOciale HOnd] op om het te bestellen want ik leek erop zei ik ze. ¨Oh zit je in een rolstoel, zou je zelf geen eigen hond willen hebben?¨ Kon dat? Drie maanden later was hij daar na twee weken hard trainen in Herpen. Eenmaal thuis lagen we samen buiten te rollen in het gras van geluk. De buurvrouw hing boven uit het raam. ¨Is dat hem Hanneke? Oh wat aandoenlijk.¨ Het werd mijn allerbeste vriend. We waren onafscheidelijk. Waar ik was was hij. Allerlei hulpmiddelen had ik niet meer nodig. Hij raapte op, pakte boodschappen, deed mijn jas los en uit, hielp mij overeind met opstaan uit een stoel of uit bed, deed het licht aan, deed de deur open, bediende de paaltjes bij de stoplichten, bediende de lift in het ziekenhuis of sloeg alarm in nood. Het was zo´n bevrijding zoveel meer te kunnen zonder hulp. Eindelijk kon ik ook eens een hele dag alleen zijn. Mijn ´hulpje´ was altijd om me heen. Alles werd leuker. Wandelen, restaurantje bezoeken, lange rit maken, samen eten, logeren. Altijd kon hij wel helpen. Nu heb ik alweer mijn derde hond met steeds 10 jaar leeftijdsverschil. En in 10 jaar kan veel gebeuren lichamelijk bij mij. Bij de eerste hond wandelde ik soms nog te voet. Nu zit ik de hele dag in de rolstoel. Zonder hond zou ik niet alleen kunnen wonen. Hij is mijn beste maatje!

Reactie plaatsen