Voorkom een dubbeltje op zijn kant met de debitcard

Voorkom een dubbeltje op zijn kant met de debitcard

Regelmatig kijk ik naar het tv-programma een dubbeltje op zijn kant en verbaas ik me erover dat veel mensen door slordigheid,onoplettendheid, of omdat ze geen inzicht in hun eigen geldzaken hebben, ernstig in de financiële problemen terecht zijn gekomen. Hun problemen hadden ze kunnen voorkomen met de debitcard. Dit komt omdat je met een vooraf oplaadbare debitcard bewuster met je geld omgaat, dan met pinpas of creditcard. En dit komt omdat je dus eerst geld op je debitcard moet storten voordat je er een uitgave mee kan doen. Dus met de debitcard heb je 100% controle over je geldzaken.

Rode draad in een dubbeltje op zijn kant

Wat steeds terugkomt in een dubbeltje op zijn kant is dat mensen geen idee hebben wat ze aan boodschappen uitgeven. En vergeet niet dat in bijna alle gevallen de boodschappen worden gepind. Dit is de hoofdoorzaak waarom mensen niet weten hoeveel geld ze in hun totaliteit uitgeven aan boodschappen. Het is ondoenlijk om elke boodschap die je doet te gaan noteren. Het zijn immers ontzettend veel pinbetalingen, waardoor je jouw financiële overzicht al erg snel uit het oog verliest.
Een goede oplossing voor dit probleem is: (zoals we in elke aflevering kunnen horen door Annemarie van Gaal) om een vast boodschappenbudget af te spreken en je daar ook aan te houden. Het weekbudget kan je dan contant opnemenen (pinautomaat) en het daarmee doen. Een andere adequate oplossing is om dat bedrag te reserveren op je debitcard en daarmee af te rekenen. Gebruik je debitcard dan wel uitsluitend voor het betalen van je boodschappen. Schaf voor elk doel eventueel een aparte Viabuy debitcard aan. Zo hou je 100% overzicht in al je geldzaken.

Uit de hand gelopen hobbies

Het houden van huisdieren kan een uit de hand gelopen hobbie worden. Let er goed op dat de aanschaf van een dier financiële verplichtingen met zich mee brengt. Ook in tijden dat het met jou financieel minder goed gaat, moet je het huisdier(en) toch ook financieel verzorgen.
Zo is het prima als je huisdieren houdt. Het begint meestal met een hond of een kat. Maar later komt er nog wel eens eentje bij. Zo heb ik ervaren in een dubbeltje op zijn kant dat mensen op een gegeven moment niet weten wat de kosten van hun huisdieren zijn voor eten en drinken van die beestjes bijvoorbeeld. En dan heb ik het niet eens over onverwachtse kosten voor je huisdieren. Denk maar aan kosten voor de dierenarts als een van je dieren onverwachts ziek wordt. Hier zou je ook een aparte buffer voor moeten hebben in de vorm van een reserve op een van je debitcards.
De kosten van je huisdieren is slechts een onderdeel van je boodschappen. Andere onderdelen van je boodschappen kan je zelf wel bedenken. Een en ander is afhankelijk van je persoonlijke situatie.

verzamelingen

Ook heb ik in meeerdere afleveringen van een dubbeltje op zijn kant een verzamelgekte gezien. Mensen hebben verzamelingen van zeer uiteeenlopende aard. Dit gaat van het verzamelen van barbiepoppen tot aan het verzamelen van modellen van oldtimers.
In andere gevallen is er niet eens sprake van een verzameling, maar dan is er sprake van koopverslaving en zo kopen mensen dingen die bijvoorbeeld op eBay worden aangeboden. Er zijn situaties bekend waarbij het huis van mensen volstaat met schoenen, kleding of wat dan ook.
In een dubbeltje op zijn kant hebben mensen moeite om afstand te doen van bepaalde verzamelingen. Ik ben ervan geschrokken dat mensen die in de schulden zitten niet overzien hoe erg het is. Doordat ze al veel te lang in de schulden zitten zijn ze al jaren het overzicht kwijt. De debitcard is de oplossing om snel uit de schulden te komen, maar zeker ook om schulden te voorkomen.

De creditcard

Er zijn afleveringen van sloop de crisis getoond waarin mensen boos werden op hun creditcard. Met een creditcard bouw je namelijk schuld op.
Zo is de creditcard een lening en het lenen van geld is niet goed. Wat veel mensen niet weten is dat aankopen bij postorderbedrijven vaak betrekking hebben op koop op afbetaling
Ook zag ik in sloop de crisis voorbeelden van een echtpaar waarbij een van de partners ervan overtuigd was dat het lenen van geld een oplossing is om je hoofd financieel weer boven water te kunnen krijgen. Dit is weer zo’n typisch voorbeeld als je midden in de hoge schulden zit, dat je het niet meer ziet.
Gelukkig is de debitcard er om jou weer bewust met je geld om te laten gaan en je op termijn weer uit de schulden haalt.

Besparen kan je altijd

Of je nou diep in de schulden zit of niet, het is altijd goed om geld te besparen. Dit doe je door bewust met je geld om te gaan. De debitcard zal je daarbij van dienst zijn. Puur omdat je met de debitcard geen geld leent. Op dit punt win je al heel erg veel en bovendien denk je na doordat je eerst geld op de kaart moet storten voordat je er een uitgave mee kan doen.
Zodoende wordt de debitcard ook wel een prepaid creditcard genoemd.

Reactie plaatsen