Financieel Overzicht
Financieel Overzicht
0

Ben je met een creditcard goedkoper uit dan met een debitcard?

0

Er is al vaak geschreven en nagedacht over de voor- en nadelen van debitcards- en creditcards.
Maar ook of je met een creditcard goedkoper uit bent dan met een debitcard is een interessante vraag waar ik in deze blog verder op in wil zoomen.

Een creditcard gebruiken lijkt heel erg makkelijk en dat is het ook. Je kan er overal mee afrekenen. Maar omdat je geld leent valt je voordeel direct weg tegen je nadeel. Je nadeel is namelijk dat je heel snel het overzicht in je inkomsten en je uitgaven uit het oog verliest. Je kan met een creditcard behoorlijk veel geld uitgeven.
Je hebt een krediet (=schuld) op je creditcard. Dit krediet kan je makkelijk verhogen. Bijvoorbeeld van €2500 naar €4000. Dit is wat je per maand met een creditcard uit kan geven. Hier zit al een behoorlijke adder onder het gras. Stel je voor je geeft in deze maand €3200 uit met je creditcard ( dit zijn dus een aantal aankopen met je creditcard bij elkaar opgeteld). Maar hoe hoog is je salaris?
Stel dat je salaris €2500 bruto per maand is. Hoeveel is dat netto. Het zal ongeveer €1800 zijn.
Je hebt deze maand in totaal €3200 uitgegeven met je creditcard zonder dat je er erg in had. Schrijf jij je creditcard uitgaven ter plekke op?
Een makkelijk rekensommetje is €3200 min €1800 =€1400 Deze €1400 kom je dus aan het eind van deze maand te kort.
Zie je de gevaren van een creditcard in?
De voordelen verliezen het van de nadelen.
Ook al lijkt een creditcard interessant en goedkoop te zijn, ze is het niet. Creditcardmaatschappijen geven leuke cadeautjes weg in de vorm van een cashback. Zoals een klein geldbedrag of een koptelefoon. Maar ze vertellen er niet bij dat je door een creditcard te gebruiken duurder uit bent.
En ook is het nog eens zo, als je niet of niet op tijd kan betalen, dat je daarvoor beboet wordt door middel van een boeterente van minimaal 14% voor elke keer (maand) dat je te laat afrekent. Die maand daarna krijg je met (boete)rente over (boete)rente te maken. Zie je dat je in een financiële crisis zit waar je heel moeilijk uit kan komen?

Voorkom een financiële crisis

Het voorkomen van een financiële crisis is heel makkelijk te doen. Je kan hier een debitcard voor gebruiken.Een debitcard is een vooraf oplaadbare creditcard. Dit is een betaalkaart waarmee je op internet, maar ook daarbuiten af kan rekenen. Het maakt niet uit in welk wereldeel je je bevindt en of je naar een nationale- of internationale website toegaat om je aankopen te doen of dat je een muziek- of videodienst af wil sluiten.

Wat zijn de voordelen?

De voordelen van een debitcard zijn dat je zoals gezegd er werkelijk overal mee af kan rekenen. En omdat je vooraf geld op de kaart kan storten kan je hem gebruiken alsof het een creditcard is.
Je mist door regelmatig de debitcard te gebruiken nooit het financiële overzicht. Overal ter wereld heb je inzicht in je geldzaken middels een zeer goed beveiligd persoonlijk account of via de App. Je kan dit overzicht bijvoorbeeld met je Smartphone of Iphone benaderen.
Reden genoeg om een debitcard te bestellen>>>

Reacties
Categorieën