Telecombedrijven op de vingers getikt door de autoriteit financiële markt
economie
economie
0

Telecombedrijven op de vingers getikt door de autoriteit financiële markt

0

Vele telecombedrijven zijn door de autoriteit financiële markt op de vingers getikt vanwege het rekenen van veel te hoge incassokosten. Dit betreft personen die niet tijdig aan hun betaalverplichtingen hebben voldaan en hun abonnement moesten beëndigen vanwege wanbetaling.
Met een debitcard kan je als gedupeerde je geld via het Mastercard- en Visacard netwerk netwerk terugvorderen. Overigens valt Maestro onder het Mastercard netwerk. Wat mensen nog steeds niet goed beseffen is dat er bij het afsluiten van een telefoonabonnement geld wordt geleend en dat je een notering bij het Bureau voor kredietregistratie krijgt. Net zoals als je te laat betaalt, dat er dan op een gegeven moment een negatieve BKR registratie uit komt. Hierdoor kan je bepaalde door jou gestelde toekomstige doelen, zoals het kopen van een woning of bungalow, of de boot die je al zo lang wilde, niet meer betalen middels een lening.
Bij dit soort aankopen gaat het om dermate hoge bedragen zodat een bank of andere financiële instelling eerst wil weten of jij in de toekomst wel aan je betalingsverplichtingen kan voldoen. Maar natuurlijk is het ook ter bescherming van jezelf. Je zal niet de eerste zijn die door iets heel te graag willen even niet goed nadenkt of je de lening inclusief de rente wel elke maand terug kan betalen.
Er spelen immers veel meer zaken in je leven, die ook allemaal geld kosten. Natuurlijk zijn er mensen die hun toekomst goed proberen te plannen. Maar kan jij zeker weten dat je je hele leven bij je partner blijft of dat je baan niet op de tocht komt te staan?
Ik meen van niet, daarom adviseer ik een ieder om na te denken over onvoorziene omstandigheden en geld te reserveren op een aparte debitcard.

Waarom zou je kiezen voor een debitcard?

Dit is een vraag die ik nogal eens van mijn klanten krijg. Ik zal het aan je uitleggen. Een Viabuy debitcard is een veilig betaalmiddel waar je bijvoorbeeld je salaris op kan laten storten. Althans op de bij de Viabuy debitcard behorende IBAN bankrekening. Zo kan iedereen dus geld op je kaart storten. Niet alleen je werkgever, maar ook je ouders als je tijdens je vakantie geld tekort komt. Het werkt net zo snel als een flitsbetaling.
Een debitcard is dus een 100% veilig betaalmiddel omdat je eerst geld op de kaart moet storten voordat je er geld mee uit kan geven. Je zal dus eerst geld moeten ontvangen, voordat je het uit kan geven. Dit is een oud principe wat nog steeds het beste werkt. Ik zie dat heel veel mensen geld lenen vandaag de dag en zoals in de vorm van een creditcardlening of in de vorm van het aanschaffen van een mobiele telefoon waarbij ze vaak niet beseffen dat het geld terug moet komen.
We leven toch wel in een verwende maatschapij, waar de meeste mensen alles graag meteen willen hebben. Geduld is voor velen toch wel erg moeilijk geworden.

Gebruik debitcard als creditcard

Een favoriete leus van mij is doe alles wat je met een creditcard of pinpas met je debitcard. Met een creditcard leen je geld en weet je nooit of je het geleende geld op tijd terug kan betalen. Bovendien overzie je de uitgaves echt niet. Omdat je denkt van ach ik kan toch wel met mijn creditcard overal terecht. En dat is natuurljk ook zo. Maar later als aan het eind van de maand de afrekening van je creditcard komt, dan ben je niet blij.
Daar kan ook nog eens bij komen dat je de creditcard aan je minderjarige kind hebt gegeven en die zal niet snappen dat hij/zij met jouw creditcard geld uit gaat geven. Je minderjarige kindje vindt het alleen maar leuk om allerlei gave computergames te spelen op je tablet.

Met een pinpas van de bank loop je ook een zeker risico. Geef je gedurende de lopende maand teveel uit dan komt de betaling van je huur, je energie- en je zorgkostenrekening in gevaar.
Gaat dit een paar maanden zo dan loop je het risico om afgesloten te worden van de stroom. En is het een koude winter, dan ben je niet blij als de cv niet meer aan kan.
Daarom adviseer ik je, ga lekker een debitcard gebruiken voor al je geldzaken. Je zal nooit geld tekort komen voor je maandelijkse lasten. Bovendien hou jij je administratie goed bij en weet je precies wat erin komt en wat eruit gaat.

100% controle dankzij de handige App

Over de handige App die je gratis bij je debitcard ontvangt wil ik nog wel wat zeggen. Overal kan je precies zien wat je financiële saldo is. Zo weet je precies hoe je er financieel voorstaat en je kan dus nooit voor financiële onaangename verassingen komen te staan.

Lenen van geld brengt je in de problemen

Nu ik vanmorgen in het nieuws las dat er zoveel mensen zijn die in de financiële problemen terecht zijn gekomen doordat ze waarschijnlijk over hun abonnementskosten van hun mobiel heen zijn gegaan is het wel weer duidelijk dat je geen geld moeten lenen en eerst middels de Viabuy app geld op je debitcard moet storten en daarna je abonnementskosten van je mobiel dus moet laten incasseren via je Viabuy debitcard. en zoals gezegd leen je met een debitcard geen geld, maar ga je alleen maar verstandig met je geld om. Ik ben ervan overtuigd dat je vandaag nog om gaat en nu de debitcard aan gaat vragen.

Reacties
Categorieën