Flitsbetalingen zijn allang mogelijk met de debitcards
Debitcard
Debitcard
0

Flitsbetalingen zijn allang mogelijk met de debitcards

0

Vandaag is in het nieuws dat de ABN/AMRO een proef is begonnen met flitsbetalingen. Volgens een woordvoerder van de bank moet het mogelijk zijn om binnen 10 seconden geld over te boeken van het ene Europese land naar het andere Europese land. Het lijkt wel of ABN/AMRO het wiel opnieuw probeert uit te vinden want in debitcardland is het al heel lang mogelijk om geld van de ene debitcard direct naar een andere debitcard over te boeken. Vrijwel alle debitcards voldoen aan deze norm. Er zijn ook nog andere mogelijkheden, met name bij de Viabuy debitcard waarbij je kan kiezen uit een veelheid van efficiënte betaalmethodes. Dat de ontvanger op zijn geld hoeft te wachten is al lang niet meer aan de orde. Trouwens, wat maakt het eigenlijk uit die flitsbetalingen waar de ABN/AMRO zo stoer over doet? Je kan toch ook simpelweg eerder je betaling klaarzetten?

Efficënt afrekenen en overzicht behouden dankzij de betaalapp

De Viabuy debitcard heeft een hele handige betaalapp waarme je wereldwijd af kan rekenen, maar ook overal ter wereld heb je 100% inzage in al je geldzaken. Dus ook in al je banktransacties, want aan de Viabuy debitcard zit een gratis IBAN bankrekening gekoppeld. Superhandig, want zo kan iedereen geld op jouw kaart storten, zowel via verscheidene digitale overboekmethoden als contant via een Western Union agentschap of een van de vele grenswisselkantoren in het land.

Is een debitcard hetzelfde als een prepaid creditcard?

Een debitcard, wat overigens de oorspronkelijke benaming van de bekendste vooraf oplaadbare betaalkaart is wordt tegenwoordig door heel veel mensen een prepaid creditcard genoemd. Het is dus hetzelfde, het is een betaalkaart waar je eerst geld op moet storten voordat je er een uitgave mee kan doen. Dit is de tegenhanger van de traditionele creditcard. Door de traditionele kaart te gebruiken zijn er al heel wat mensen in de geldzorgen terecht gekomen. Dit komt omdat er bij elke uitgave die je doet het uitstaande bedrag van je creditcardlening groter wordt. Zo kom je zonder dat je er echt erg in hebt steeds dieper in de schulden terecht. Daarom kan je veel beter een debitcard, die dus ook wel prepaid creditcard wordt genoemd gebruiken voor een veel beter betaalcomfort.

Gebruik je debitcard alsof het een creditcard is

De debitcard kan je overal inzetten waar je ook een creditcard inzet. Maar met het enorm grote voordeel dat je dus geen geld leent, maar eerst je betaalkaart opwaardeert, met het bedrag dat jij wil. Je doet er verstandig aan om niet meer op de debitkaart te zetten dan hetgeen je werkelijk uit wil gaan geven. Zo hou je een perfect overzicht over je geld. En laten we eerlijk zijn het contante geld gaat toch verdwijnen, dus wen maar alvast aan de digtiale betaalrevolutie.

Hoe werken digitale betaalkaarten?

Ik kan me voorstellen dat het allemaal vrij nieuw voor je is, daarom een uitleg speciaal voor jou persoonlijk geschreven.
Op internet heb je heel veel accounts, dit zijn een soort van invulformulieren waar je allerlei gegevens over jezelf in moeten vullen. Zo ook je debitcardnummer, dit is een 16-cijferig kaartnummer wat je terugvindt op je debitcard. Dit nummer moet je invullen als creditcardnummer, pas daarna kan je er overal mee afrekenen op het internet.
Dit geldt bijvoorbeeld ook voor game-accounts. Heb je minderjarige kinderen? Geef dan nooit je creditcardnummer door aan je minderjarige kind, want hij/zij kan dan ongemerkt bijvoorbeeld in gamelevels e.d. aankopen doen met je creditcard. Jij komt daar pas achter als je aan het eind van de maand de afrekening van je creditcardmaatschappij ontvangt.
De ideale oplossing is de debitcard. Bij Viabuy kan je nadat je een debitcard voor jezelf hebt aangeschaft er een voor je kind aanschaffen tegen de helft van de prijs. Wil je meer kaarten aan jouw debitcard koppelen, dan is dat uiteraard ook mogelijk. Geen beperkingen!

Vervang je creditcard voor een debitcard

Natuurlijk ben je verstandig geworden en wil je na het lezen van dit verhaal helemaal geen creditcard meer. Je kan als je de nieuwe debitcard hebt ontvangen deze vervangen voor de creditcard die je natuurlijk allang doormidden hebt geknipt. Nu ben je pas zeker dat je nooit meer in de geldzorgen gaat komen, maar ook dat impulsaankopen tot het verleden behoren. Je stort immmers zeer overwogen geld op je debitcard en doet er daarna pas een verstandige aankoop mee. Zo heb je ook 100% controle met je debitcard App over je volledige financiële administratie. Reden genoeg om nu de Viabuy debitcard aan te vragen.

Reacties
Categorieën