arrow_drop_up arrow_drop_down

Wat is een prepaid creditcard?

Prepaid creditcards zijn vooraf oplaadbare betaalkaarten in de vorm van een debitcard, die je, zonder dat er een BKR registratie plaatsvindt, aan kan vragen. Je stort eerst je eigen geld op je Viabuy debitkaart.
Via elke willekeurige bankrekening of kasstorting is dat mogelijk.
Daarna kan je overal met de debitcard afrekenen.

Het storten van geld op je debitcard kan je heel eenvoudig doen via bijzonder gebruiksvriendelijke Apps, welke je in no time op je mobiel of tablet hebt geïnstalleerd.
Bij een vooraf oplaadbare debitcard stort je dus van tevoren je eigen geld op de kaart, voordat je er daadwerkelijk een uitgave mee kan gaan doen. Zo geef je alleen maar geld uit wat je werkelijk hebt.
Het is de enige manier om goed met je geld om te gaan. Omdat een debitcard een vooraf oplaadbare betaalkaart is, kom je er altijd voor in aanmerking. Er zal niet om je financiële gegevens gevraagd worden voor acceptatie zoals dat bij de traditionele creditcard wel het geval is. Je gaat geen lening aan, dus je hebt niet met het BKR te maken.
Met andere woorden: je komt altijd in aanmerking voor een prepaid creditcard.

Waarom je niet kiest voor de traditionele creditcard

Bij de traditionele creditcard is er sprake van een lening. Je betaalt met je creditcard en krijgt aan het eind van de maand de rekening van de uitgegeven bedragen gepresenteerd. Je kunt dus iets kopen zonder dat je op dat moment het geld beschikbaar hebt. Het is aannemelijk dat op het moment van betaling, je niet voldoende geld beschikbaar hebt.
Dit is het begin van een betalingsachterstand, welke je moeilijk in kan lopen. Als je de rekening niet tijdig kan betalen, komt er een hoge boeterente overheen.
Bovendien is het aanvragen van een creditcard heel veel gedoe. Je inkomen wordt gecheckt. Je moet veel persoonllijke financiële gegevens overleggen. Bovendien wordt er bij het BKR geïnformeerd of je een negatieve BKR notering hebt. Misschien kun je wel geweigerd worden.
Bij een prepaid creditcard heb je niet te maken met het BKR. Daardoor gaat het aanvragen veel makkelijker en ontvang je door enkele simpele muiskliks de prepaid kaart van je keus vrij snel op de deurmat.

De belangrijkste voordelen van de prepaid creditcard

 • Je krijgt een gratis internet bankrekning cadeau bij je N26 debitcard
 • Je leent geen geld
 • Je komt niet in het BKR-register te staan
 • Je moet vooraf geld op de kaart storten, waardoor je bewuster met je geld omgaat
 • Je kan je uitgaven beter overzien
 • Je aanvraag voor de prepaid kaart wordt altijd goedgekeurd
 • De Viabuy prepaid creditcard kan je morgen al in huis hebben
 • Je kan de kaart contant opwaarderen, hetgeen bij een creditcard niet mogelijk is
 • Dankzij de handige App heb je altijd en overal 100% controle over je geld

Kan je met een prepaid creditcard hetzelfde als met een creditcard?

Je kan met de prepaid creditcard hetzelfde doen als met een creditcard.
Omdat niet iedereen weet wat de gebruiksmogelijkheden zijn van deze betaalkaarten zal ik het hieronder belichten.

Internetgebruik

Er zijn heel veel nationale en internationale webshops waar je niet met iDEAL af kan rekenen. Hier heb je dus een prepaid creditcard of een creditcard voor nodig.
Begrijp goed dat jonge mensen, laten we zeggen tussen 30-35, weinig financieel verleden hebben ten opzichte van ouderen. Dit betekent dat lang niet iedereen voor een creditcard goedgekeurd kan worden, voor het geval je er een wil hebben.
Veel aankopen worden via internet gedaan, en er wordt meestal om een creditcard gevraagd. Maar als de betaling niet door kan gaan omdat mensen geen krediet meer hebben, lopen webshopeigenaren veel geld mis. Daarom hebben zij liever dat er met een prepaid creditcard betaald wordt. Want alleen als er voldoende geld op de kaart staat, gaat de koop door. Zo hoeven zij later niet op hun geld te wachten.

On demand diensten

Ook On demand audio- en videodiensten zoals Itunes, Netflix en Series xl van Ziggo kan je afrekenen met de prepaid creditcard. Met de Viabuy kaart kan je zelfs automatische incasso’s instellen.

Gratis bankrekening bij je prepaid creditcard

Bij de meeste prepaid creditcards heb je alleen een betaalkaart in handen, maar met de Viabuy prepaid creditcard kan nog veel meer. Je kan met de gratis IBAN bankrekening die je bij je persoonlijke of zakelijke Viabuy prepaid creditcard ontvangt, al je rekeningen betalen. Jouw Viabuy bankrekening vervangt je reguliere bankrekening. Dit is een aardige kostenbesparing.
Het bijzondere aan de Viabuy prepaid creditcard is dat iedereen zowel via (online)bankoverschrijvingen als via kasstortingen (Western Union) geld op jouw Viabuy prepaid creditcard kan storten. Enkel voorbeelden zijn: je Werkgever, je cliënten, vrienden, familie en al je andere zakelijke en persoonlijke relaties.
Er is geen limiet aan, er kan net zoveel gestort en opgenomen worden als jij van tevoren aangeeft.

Doelsparen

Doelsparen is een mogelijkheid waar je een prepaid creditcard ook voor zou kunnen gebruiken.
Aangezien Viabuy de mogelijkheid biedt om meerdere kaarten per persoon te leveren, is deze kaart uitermate geschikt voor doelsparen. Dit is iets wat steeds meer Nederlanders doen, omdat je door te gaan doelsparen, (de naam zegt het al) voor elk doel geld apart kan zetten op een aparte prepaid creditcard. En aangezien deze betaalkaart door middel van de bijbehorende App jou 100% controle geeft over al je doelspaarrekeningen, biedt dit een enorm goed inzicht in je financiën.
Het werkt als volgt: nadat je een of meerdere Viabuy prepaid creditcards hebt ontvangen, kan je heel eenvoudig via de mobiele website van Viabuy jouw prepaid creditcard account inclusief bijbehorend IBAN bankrekening activeren.
Ook kan je real time geld overboeken naar elke andere prepaid creditcard ( het geld staat meteen op die andere rekening). Je kan bijvoorbeeld geld van je vakantie prepaid creditcard naar je onvoorziene omstandigheden prepaid creditcard overboeken. Zo kan je voor elk doel dus een aparte prepaid creditcard inrichten. En zoals gezegd, overzie je hier je geldzaken voor de volledige 100% en weet je precies hoeveel geld je waaraan kan besteden.
Een ander voordeel van doelsparen op verschillende Viabuy prepaid creditcards is dat anderen, zoals je werkgever, je cursisten, vrienden, of een zakenrelatie geld op een specifieke prepaid creditcard kunnen storten. Zo ontdek je dat er met de Viabuy’s prepaid creditcard veel meer mogelijk is dan je in eerste instantie had gedacht.
Ook kan je gaan doelsparen op de ANWB vooraf oplaadbare creditcard. Dit is een creditcard met BKR toetsing. Ik moet je dus waarschuwen dat dit geen prepaid creditcard is. Het wordt vaak wel zo gezien door mensen omdat je geld op de kaart kan storten. Maar het is een creditcard, dat betekent dat je ook een lening aan kan gaan. Doe dit alleen als je heel erg goed met geld om kan gaan, want anders kan je door allerlei soorten van verleiding snel in de schulden terecht komen.
Dus voor alle zekerheid kan je beter gaan voor een echte prepaid creditcard. Je krijgt dan geen 0,5% rente, zoals bij de ANWB creditcard. Maar je kiest dan wel voor 100% zekerheid door een echte prepaid creditcard aan te vragen.

Apps aanschaffen

Zo is ook het aanschaffen van Apps met je Smartphone heel makkelijk met de prepaid creditcard te doen. Je koppelt je debitcardnummer aan je account alsof het een creditcard is.
Bovendien hebben de prepaid creditcards zelf ook hele handige Apps, waarmee je altijd en overal 100% inzicht in je geldzaken hebt.

Afrekenmogelijkheden

Er zijn heel veel gevallen denkbaar waarbij je geen computer nodig hebt om af te rekenen. Denk maar aan je hotel- of restaurantrekening betalen na een avondje uit. Of het reserveren van een bioscoop- of concertkaartje ter plekke. Ook hier is de prepaid creditcard het beste betaalmiddel voor. Zo zijn er heel veel mogelijkheden voor de prepaid creditcard, denk ook maar aan benzine tanken en afrekenen bij tolwegen of bijvoorbeeld je garagerekening betalen als je met pech stil komt te staan. Ook kan je op deze manier je sleepkosten afrekenen.

Viabuy prepaid creditcard heeft de meeste betaalmethodes in huis

Met je Viabuy prepaid kaart kan je onder andere afrekenen met Paypal. Deze betaalmethode kan je hee makkelijk aan je prepaid creditcard koppelen. Ook kan je makkelijk afrekenen op Marktplaats en op Ebay met je kaart.

Tips en trucs voor je prepaid creditcard

Het is nuttig om nog wat tips en trucs te ontvangen. Minderjarige kinderen maken vaak gebruik van de gameaccounts van hun ouders. Heel veel ouders hebben met betrekking tot dit buikpijn gekregen, toen ze merkten dat hun traditionele creditcard gekoppeld was aan een gameaccount.
Zij kwamen er namelijk pas veel later achter, pas toen zij de rekening van hun creditcardmaatschappij ontvingen.
Hun minderjarige kinderen hadden er vaak geen erg in, toen zij muntjes of levels bijkochten in het spel wat zij zo leuk vonden om te spelen.
Wat interessant is, is dat als je een prepaid creditcard koppelt aan bijvoorbeeld een gameaccount dat je voorgaand beschreven probleem had kunnen voorkomen.
Ook kan je voor je minderjarige kind een Viabuy prepaid creditcard aanschaffen, zodat hij/zij op jonge leeftijd goed om leert gaan met dit betaalmiddel. En bovendien hou jij als ouder via de Viabuy App de volledige controle.
Je kan in de App precies zien wat je kind doet. Veel van mijn klanten gebruiken de Viabuy prepaid creditcard voor hun kind als zakgeldkaart.

Wat is de beste prepaid creditcard?

Je hebt waarschijnlijk al gemerkt dat de beste prepaid creditcard die van Viabuy is.Het is de beste creditcard omdat deze prepaid creditcard meer te bieden heeft dan elke andere betaalkaart.

Wat zijn de extra mogelijkheden?

 • Je kan er al je bankzaken mee regelen
 • Je kan middels een persoonlijk IBAN bankrekeningnummer contant geld op je kaart storten
 • Elk ander persoon of bedrijf kan direct geld op je kaart zetten met behulp van de IBAN code
 • Je kan een kaart voor je minderjarige kinderen bestellen
 • Je hebt onbeperkte opwaardeermogelijkheden

Uiteraard kan je met Viabuy’s prepaid creditcard onbeperkt geld op de kaart zetten. Dit kan je contant doen bij elk Grenswisselkantoor, maar ook bij elk Western Union kantoor. Natuurlijk kan je ook via elke willekeurige bankrekening je kaart opwaarderen. Waarbij het niet uitmaakt wie de kaart opwaardeert. Zo kunnen ook anderen, zoals je werkgever, je cliënten, familieleden in het buitenland, kortom iedereen kan geld op jouw Viabuy debitcard storten in opwaardeerniveau IDV3 is er geen enkele beperking.

Viabuy’s prepaid creditcard met gratis online account

Als eigenaar van Viabuy’s prepaid creditcard krijg je gratis een zeer goed beveiligd account aangeboden, waarbinnen je je geldzaken perfect regelt. Je hebt elk moment van de dag een actueel overzicht hoe je er financieel voor staat.
Je kan inloggen met je computer, maar ook met een Smartphone en tablet kan je gebruik maken van de gratis App. waarbij het dus niet uitmaakt waar je bent.
Bovendien heb je met de App 100% controle over je geldzaken. Je kan dus jouw persoonlijke prepaid creditcard aan je mobiel koppelen en rekent overal bloedsnel met je mobiel af.

Zorgeloos electronisch betalen

De prepaid creditcard is zo makkelijk verkrijgbaar voor iedereen, ongeacht je leeftijd, het land waarin je woont en je financiële situatie. Zo kan je de Viabuy prepaid creditcard morgen al in huis hebben. En zoals gezegd heb je geen last van vervelende BKR-controles en heb je dankzij de handige App 100% controle over je geld.
Zo weet je zeker dat je Grenzeloos electronisch kan betalen zonder beperkingen.

Prepaid creditcards eenvoudig vergelijken en direct kopen

Ik kan me goed voorstellen dat je de prepaid creditcard van je keus graag snel wil hebben, nadat je de diverse prepaid creditcards met elkaar hebt vergeleken..
Klik Hier voor meer informatie

Reactie plaatsen