Financieel Overzicht
Financieel Overzicht
0

Wat is de achterliggende oorzaak dat rekeningen niet op tijd voldaan worden?

0

Vandaag las ik in het nieuws dat een incassobureau personen die hun rekeningen niet tijdig betalen via You Tube onder druk willen zetten. Naar mijn bescheiden mening zou dat incassobureau er veel verstandiger aan doen om de achterliggende oorzaak van het niet tijdig betalen van de rekeningen beter eerst kunnen onderzoeken, alvorens te gaan dreigen om de betrokken personen via You tube in een kwaad daglicht te stellen.

Een helpende hand bieden

Personen die financieel in zwaar weer zitten hebben hulp nodig om beter met hun geld om te gaan. Op het moment dat incassobureau’s hulp aan proberen te bieden door eens rustig met die mensen in gesprek te gaan waar de oorzaak ligt dat rekeningen niet tijd worden voldaan, maakt de kans dat er betaald gaat worden een aanzienlijk stuk groter. En bovendien worden personen die het financieel zwaar heben geholpen. Lijkt me niet gek een beetje medeleven tonen.

Een dubbeltje op zijn kant

Van de week zag ik in het tv programma een dubbeltje op zijn kant dat een echtpaar met 3 opgroeiende kinderen schulden had opgebouwd maar geen idee had hoe dat mogelijk is. Er bleek dat er onbewust veel te veel voor boodschappen werd gepind wel €1.500,- per maand. Een oplossing voor dit probleem is om bewuster met je geld om te gaan. Met de debitcard is dat mogelijk.

Wat is een debitcard?

Een debitcard is een vooraf oplaadbare creditcard. Met dit interessante betaalmiddel leen je geen geld zoals dat bij de traditionele creditcard wel het geval is, maar moet je vooraf geld op de kaart storten alvorens er een uitgave mee te kunnen doen.
Omdat je door deze manier van werken bewuster met je geld omgaat. Je denkt immers eerst na voordat je wat gaat kopen en als tussenstap zet je geld op je debitcard. De stap van werkelijk je geld uitgeven volgt daarna pas. Er zit dus een behoorlijk stuk veiligheid in. Dit stuk veiligheid mis je bij de traditionele creditcard en bij de Maestro bankpas. Bovendien heb je met een debitcard een enorm goed overzicht in al je geldzaken dankzij het handige zeer goed beveiligde Viabuy kaartaccount.

Geld overboeken

Geld overboeken via de aan de Viabuy debitcard gekoppelde IBAN bankrekening is een fluitje van een cent. Ook kan je de kaart contant opwaarderen bij elke Western Union agentschap en bij elk Grenswisselkantoor.
Ook anderen (bijvoorbeeld een klant van jou of je werkgever) kan geld op jouw debitcard storten. De mogelijkheden zijn werkelijk onbeperkt. Ook qua hoogte van het op te waarderen bedrag is er geen enkele beperking.
Maar het allerbelangrijkste is dat jij de controle behoudt over al je financiën, en dat is heel goed mogelijk met de debitcard.

Waarom gaan zoveel mensen de fout in?

Je ziet het zeer regelmatig in tv programma’s en om je heen dat het lijkt of steeds meer mensen de financiële controle verliezen. Dit heeft te maken met dat mensen hun financiële huishouding niet op orde hebben.
Een van de grote boosdoeners is het onbewust pinnen en niet nadenken en geen afspraken met je partner maken van hoeveel geld geven wij maximaal uit aan bijvoorbeeld de boodschappen?
Iedereen heeft een bepaald inkomen en een bepaald uitgavepatroon. Maar je moet wel weten hoe dat in elkaar zit. Goed je huiswerk hierin doen betekent dat je zeer regelmatig je post open moet maken en je rekeningen goed moet verwerken. Het voeren van een gedegen financiële administratie is van groot belang. Gelukkig kan je al je rekeningen betalen met je persoonlijke Viabuy bankrekening. Deze bankrekening ontvang je gratis bij jouw persoonlijke Viabuy debitcard.

De creditcard van je ouders

Veel ouders met kinderen in de basisschoolleeftijd maken de fout om hun creditcard aan hun kind te geven. Ongemerkt kan het kind via een van de gamenetwerken, zoals Playstation of bijvoorbeeld Android of Apple gamenetwerken uitgeven wat hij/zij wil. De rekening krijg jij als ouder pas een maand later en dan zie je hoe hoog de schuld is. Je kan dit voorkomen door aan je kind een debitcard cadeau te geven.
En je kan als ouder precies zien wat je kind waaraan uitgeeft met zijn/haar debitcard. Bovendien maak je afspraken met je kind, zodat hij/zij bijvoorbeeld een deel van zijn/haar zakgeld mag besteden voor een game-uitbreiding.

Vakantiebudget

Ook voor wat betreft het vakantiebudget maak je afspraken met je gezin. Je spreekt af wat er tijdens de vakantie besteed mag worden. Ook hierin is de debitcard een ideaal hulpmidddel om het vakantiebudget niet te overschrijden.

Een huurauto

Er zijn enorm veel situaties denkbaar waarom je geen huurauto kan bemachtigen. Een veel gehoorde reden is dat je een creditcard moet hebben om een auto te huren tijdens je vakantie in het buitenland. Gelukkig kan je met de debitcard ook een auto huren tijdens je vakantie. Zo houd jij je geldzaken voor 100% onder controle.

Kan je de debitcard ook gebruiken als je niet op vakantie bent?

Jazeker, je kan de debitcard ook gebruiken als je niet op vakantie bent. Je kan met de debitcard afrekenen als je in je woon- werkverkeer benzine moet tanken of als je bij de snackbar een patatje gaat kopen. Maar ook als je een kaartje reserveert voor een voetbalwedstrijd dan kan je dat heel makkelijk doen met de debitcard.
Ook een concertkaartje of een bioscoopkaartje reken je af met de debitcard.
Je hebt gemerkt dat je met de debitcard oneindig veel mogelijkheden hebt.
Reden genoeg om de debitcard aan te vragen>>>

Reacties
Categorieën