Waarom zou je een debitcard aan je kind cadeau geven?

Waarom zou je een debitcard aan je kind cadeau geven?

Waarom je een debitcard aan je kind zou kunnen geven wordt in deze blog opgehelderd. Een debitcard is een leuk, maar vooral een nuttig cadeau, wat je bijvoorbeeld aan je tiener cadeau zou kunnen geven met de kerst of met zijn of haar verjaardag.
In deze blog worden de diverse moelijkheden uitgelegd wat je kind met een debitcard zou kunnen doen en het interessante is dat jij als ouder zicht houdt op de uitgaven van je tiener. Het kan niet vaak genoeg gezegd worden: financiële opvoeding moet gebeuren. En jij als ouder speelt daar een belangrijke rol in.

Waarom is financiële opvoeding zo belangrijk?

Financiële opvoeding van je tiener is enorm belangrijk, omdat als je het niet doet, de kans heel groot is dat je kind later in de geldzorgen terecht zal gaan komen. Dat wil je toch niet?

Vergeet niet dat je ouder gaat worden en wat kan gaan mankeren

Het is een logisch gevolg als je kind groter wordt en op een gegeven moment volwassen wordt dat jij hem/haar helemaal los moet laten. Iets wat voor de meeste ouders niet makkelijk is. Om jezelf goed te kunnnen redden in de maatschappij is een verantwoord omgaan met geld van essentieel belang. Het is dus onmisbaar, niet weg te denken uit onze maatschappij dat jij je kind financieel gezien goed voorlicht.
Zoals gezegd ga jij ouder worden en zal of kan je  de financiële gang van zaken, hoe jouw volwassen kind met zijn/haar geld omgaat, niet meer in de gaten houden.
Natuurlijk zijn er uitzonderingen bijvoorbeeld als je kind een beperking heeft, of erg laag is opgeleid.
In beide gevallen biedt Viabuy’s debitcard een oplossing.

De Viabuy debitcard is de oplossing

De Viabuy debitcard is een oplaadbare creditcard, waar je eerst geld op moet storten, voordat je het uit kan geven. Dit is erg handig omdat je zo goed zicht houdt op je inkomsten en je uitgaven. Bovendien kan er aan jouw hoofdkaart een subkaart, dit is een speciale debitcard voor je kind, gekoppeld worden. Zo zie je precies via een beveiligde app wat jouw kind met zijn/haar geld doet.

Waarom zou je kind een Viabuy debitcard gaan gebruiken?

Een Viabuy debitcard is erg handig voor je kind om te gaan gebruiken. Je kan bijvoorbeeld geld op de debitcard van je kind storten. Zo leren ze op jonge leeftijd al goed omgaan met geld. Uiteraard maak je afspraken wat ze met het gestorte geld mogen doen.
Ook kan de debitcard gekoppeld worden aan een game-account zoals bijvoorbeeld die van het Playstation netwerk of die van het Google Play (Android) netwerk.

Er zijn veel gevallen bekend van creditcards, waarbij tieners ongemerkt heel veel krediet van hun ouders gebruikten. Waardoor veel ouders ongemerkt diep in de schulden terecht zijn gekomen.

Met een debitcard zal dat je nooit overkomen, omdat je kind eerst geld op je vooraf oplaadbare creditcard moet storten voordat het daadwerkelijk bijvoorbeeld aan een nieuw spel of een hoger lever uitgegeven kan worden. Nogmaals jij ziet direct wat je kind uitspookt met het geld.
Klik daarom op onderstaande knop om naar de bestelpagina toe te gaan.

viabuyinformatie

Over de schrijver
Jos is een gedreven man. Al zijn hele leven lang hebben geldzaken zijn interesse. Alle ontwikkelingen op geldgebied volgt hij van jongs af aan. Hij vindt de debitcard een goed product, omdat het veel mensen kan helpen op financieel gebied. Eerlijkheid en service staan bij hem voorop.
Reactie plaatsen