Met de Debitcard meer overzicht dan met je Maestro pinpas
Debitcard
Debitcard
8

Met de Debitcard meer overzicht dan met je Maestro pinpas

8

Je hebt met de Debitcard meer overzicht in je geldzaken dan met je Maestro pinpas. Dit komt omdat je, voordat je de debitcard gaat gebruiken eerst geld op de debitcard moet storten. Je ziet hoeveel geld je overmaakt op je kaart, en je ziet hoeveel geld je nog op je rekening overhoudt.
Als het saldo op je debitcard te laag is, gaat de aankoop niet door. Je kunt dan kiezen: opnieuw geld op de kaart storten, of geen aankoop doen (omdat je het geld niet kan missen).
Als je met een Maestro pinpas afrekent, wordt het bedrag meteen van je rekening gehaald. Je hebt op dat moment geen zicht op je financiële situatie.

Maestro pinpas

De grote reguliere Nederlandse banken geven de Maestro pinpas uit tesamen met een bankrekening. Het doel van de Maestro wereldpas is dat je wereldwijd kan pinnen.
Deze pinpas kan echter niet overal gebruikt worden. Er zijn veel situaties denkbaar waarbij je toch echt een creditcard of een debitcard nodig hebt.
Dit kan voorkomen in situaties waarbij ‘Maestro’ niet als betaalmethode kan worden geselecteerd op websites en webshops.
Ook in het buitenland hebben veel bedrijven geen contract met Maestro, waardoor betalen met je Maestro pinpas onmogelijk is.
Een ander nadeel is dat je door veel te pinnen een situatie creëert waarbij je de financiën niet meer goed overziet. Op het moment dat je er een bedrag mee pint, wordt dit bedrag direct van je bankrekening afgeschreven. De vraag is of je wel weet hoeveel bestedingsruimte er is op het moment dat je een pintransactie uitvoert.
Het gevaar bestaat dat pinnen al snel een automatisme gaat worden, op dusdanige wijze dat je al snel te weinig geld op je betaalrekening overhoudt om je vaste lasten te kunnen betalen. Je kan bijvoorbeeld denken aan de huur, de energiemaatschappij of de zorgverzekeraar.
Als je de vaste lasten van je bankrekening laat schrijven, kan je voor overige aankopen kiezen voor een creditcard of een debitcard. Wat is het verschil?

De Creditcard

De creditcard is een betaalkaart waarmee je wereldwijd af kan rekenen. Er kleven wel een aantal bezwaren aan de creditcard:

  • Je leent geld
  • Extra kosten als je te laat je schuld terugbetaalt
  • Ongemerkt geef je te veel geld uit
  • Je krijgt een notering bij het BKR
  • Niet iedereen komt in aanmerking voor een creditcard

De Debitcard

De Debitcard is een creditcard zonder de nadelen van een creditcard. Je leent geen geld, omdat je vooraf geld op de kaart stort. Hierdoor heb je niets met het BKR te maken, ook met een negatieve BKR notering kom je in aanmerking voor een debitcard. Bovendien kan je er overal mee afrekenen waar Mastercard wordt geaccepteerd.
Omdat je van tevoren geld moet storten op je debitcard, kan je alleen maar uitgeven wat je werkelijk op je debitcard hebt gestort en kom je nooit in de financiële problemen. Je kan niet rood staan op een debitcard. De debitcard is de ideale betaalkaart die veel voordeel heeft boven de reguliere creditcard en Maestro bankpas.
Door het regelmatig gebruiken van de debitcard houd je je inkomsten en uitgaven goed in balans.

Bestel jouw persoonlijke debitcard door hier te klikken.

Viabuy-debitcard

Reacties
Categorieën