Met de Debitcard meer overzicht dan met je Maestro pinpas

Met de Debitcard meer overzicht dan met je Maestro pinpas

Je hebt met de Debitcard meer overzicht in je geldzaken dan met je Maestro pinpas. Dit komt omdat je, voordat je de debitcard gaat gebruiken eerst geld op de debitcard moet storten. Je ziet hoeveel geld je overmaakt op je kaart, en je ziet hoeveel geld je nog op je rekening overhoudt.
Als het saldo op je debitcard te laag is, gaat de aankoop niet door. Je kunt dan kiezen: opnieuw geld op de kaart storten, of geen aankoop doen (omdat je het geld niet kan missen).
Als je met een Maestro pinpas afrekent, wordt het bedrag meteen van je rekening gehaald. Je hebt op dat moment geen zicht op je financiële situatie.

Maestro pinpas

De grote reguliere Nederlandse banken geven de Maestro pinpas uit tesamen met een bankrekening. Het doel van de Maestro wereldpas is dat je wereldwijd kan pinnen.
Deze pinpas kan echter niet overal gebruikt worden. Er zijn veel situaties denkbaar waarbij je toch echt een creditcard of een debitcard nodig hebt.
Dit kan voorkomen in situaties waarbij ‘Maestro’ niet als betaalmethode kan worden geselecteerd op websites en webshops.
Ook in het buitenland hebben veel bedrijven geen contract met Maestro, waardoor betalen met je Maestro pinpas onmogelijk is.
Een ander nadeel is dat je door veel te pinnen een situatie creëert waarbij je de financiën niet meer goed overziet. Op het moment dat je er een bedrag mee pint, wordt dit bedrag direct van je bankrekening afgeschreven. De vraag is of je wel weet hoeveel bestedingsruimte er is op het moment dat je een pintransactie uitvoert.
Het gevaar bestaat dat pinnen al snel een automatisme gaat worden, op dusdanige wijze dat je al snel te weinig geld op je betaalrekening overhoudt om je vaste lasten te kunnen betalen. Je kan bijvoorbeeld denken aan de huur, de energiemaatschappij of de zorgverzekeraar.
Als je de vaste lasten van je bankrekening laat schrijven, kan je voor overige aankopen kiezen voor een creditcard of een debitcard. Wat is het verschil?

De Creditcard

De creditcard is een betaalkaart waarmee je wereldwijd af kan rekenen. Er kleven wel een aantal bezwaren aan de creditcard:

  • Je leent geld
  • Extra kosten als je te laat je schuld terugbetaalt
  • Ongemerkt geef je te veel geld uit
  • Je krijgt een notering bij het BKR
  • Niet iedereen komt in aanmerking voor een creditcard

De Debitcard

De Debitcard is een creditcard zonder de nadelen van een creditcard. Je leent geen geld, omdat je vooraf geld op de kaart stort. Hierdoor heb je niets met het BKR te maken, ook met een negatieve BKR notering kom je in aanmerking voor een debitcard. Bovendien kan je er overal mee afrekenen waar Mastercard wordt geaccepteerd.
Omdat je van tevoren geld moet storten op je debitcard, kan je alleen maar uitgeven wat je werkelijk op je debitcard hebt gestort en kom je nooit in de financiële problemen. Je kan niet rood staan op een debitcard. De debitcard is de ideale betaalkaart die veel voordeel heeft boven de reguliere creditcard en Maestro bankpas.
Door het regelmatig gebruiken van de debitcard houd je je inkomsten en uitgaven goed in balans.

Bestel jouw persoonlijke debitcard door hier te klikken.

Viabuy-debitcard

Willem
Door

Willem

op 11 Oct 2019

Woon al jaren niet meer in Nederland en had vroeger een Maestrokaart van mijn buitenlandse bank, nooit geen problemen. Sinds een aantal jaar geeft mijn bank alleen nog maar "debetkaarten" van Mastercard uit. Eerlijk is eerlijk, het werkt perfect hier lokaal maar het is tijdens de bezoeken aan Nederland toch regelmatig nog drama. Helft van de winkels in een willekeurige binnenstad in Nederland accepteert alleen Maestro. In elk geval zeker de kleinere winkeltjes, die vaak nou juist zo leuk zijn. In het kort, hoewel het geen kredietkaart is, is het ook geen Maestro en werkt het zodoende echt regelmatig niet in Nederland.

Jos
Door

Jos

op 11 Oct 2019

Beste Willem, Zoals je weet is de Maestro betaalkaart een bankpas, waarmee na een uitgave het saldo van je bankrekening vermindert. Dit is een nadeel ten opzichte van debitcards. Debitcards hebben het grote voordeel dat je al je uitgaves goed kan overzien. Je stort immmers eerst geld van een van je bankrekeningen naar je debitcard, waarna je er pas een betaling mee kan doen. Zo hou je de uitgaven met een debitcard gescheiden van bijvoorbeeld je vaste lasten. In jouw geval doe je er verstandig aan om een debitcard te gebruiken. De bedragen kan je van tevoren pinnen, bijvoorbeeld in een supermarkt. Daarna kan je er vervolgens in elke stad mee afrekenen.

Niels
Door

Niels

op 13 Jul 2018

Ik heb een visa creditcard (Portugees), is het normaal dat je daar geen geld mee kan pinnen? Kan er alles mee zelfs zonder meer kosten 5 euro boodschappen afrekenen etc maar pinnen krijgt ik niet voor elkaar en niemand schijnt dat te kunnen Hier!

Jos
Door

Jos

op 13 Jul 2018

Beste Niels, Waarschijnlijk heb je je maximale krediet van je Visa creditcard bereikt. Dit is meteen het grote nadeel van een creditcard. Doordat je heel makkelijk geld op kan nemen, vergeet je ook je andere uitgaven te noteren. Hierdoor kan het je overkomen dat je opeens niet meer kan pinnen, omdat je al je krediet hebt verbruikt. Ik adviseer je de debitcard waarmee je dezelfde mogelijkheden hebt als bij jouw Visa creditcard. Maar met het grote voordeel dat je geen geld leent. Je stort eerst geld op de kaart. Daarna kan je de debitcard overal gebruiken en uiteraard kan je ook in Portugal met de debitcard pinnen. Wil je een debitcard met onbeperkte opwaardeer- en bestedingsmogelijkheden, dan adviseer ik je de https://mijndebitcard.nl/viabuy-mastercard-debitcard/" rel="noopener" target="_blank">Viabuy debitcard.

Arend
Door

Arend

op 19 Jan 2017

Op uw site geeft u aan dat je met uw debitcard overal kan betalen, bijvoorbeeld ook in supermarkten. U trekt hierbij de vergelijking met de reguliere bankpas. Nu kan je bij bijvoorbeeld Albert Heijn, maar dat geldt ook voor veel andere supermarkten en ook b.v. voor koffie automaten op scholen e.d., niet met een creditcard betalen. Kan dat dan wel met uw debitcard? Ik hoor graag van u.

Jos
Door

Jos

op 19 Jan 2017

Beste Arend, Met de debitcard kan je ook in supermarkten afrekenen. De betaalmethodes Mastercard en Visacard worden door de meeste supermarkten geaccepteerd. In een uitzonderlijk geval zal je dus eerst even met je debitcard geld moeten pinnen ( in elke supermarkt kan je geld pinnen). Vervolgens kan de uitgave in de supermarkt worden gedaan. En er kan met de debitcard alleen maar uitgegeven worden wat er door de eigenaar van de debitcard (jij, je partner, of je kind) op de kaart is gezet. Dit is een prima bescherming dat er niet teveel geld uitgegeven wordt. Dit in tegenstelling tot de reguliere Maestro bankpas waarmee je niet van tevoren geld op de kaart kan storten. Al snel zal je het zicht op je financiën verliezen en rood bij de bank komen te staan. Hetgeen bij de debitcard niet mogelijk is. Koffieautomaten op scholen maken gebruik van het Mastercard en Visacard netwerk. In alle gevallen reken je eenvoudig en efficiënt af met de debitcard. Ideaal voor ouders van schoolgaande kinderen, of als je kind niet (zo goed) met geld om kan gaan is de Viabuy debitcard. Eerst vraag je een debitcard voor jezelf aan. https://www.financeads.net/tc.php?t=19183C299056540T" target="_blank" rel="nofollow">Kik hier om te bestellen>>> Je bent nu hoofdkaarthouder. Vervolgens kan je via je persoonlijk beveiligde account een debitcard voor je kind aanvragen tegen de helft van de prijs. De mogelijkheden zijn onbegrensd. Je kind kan bijvoorbeeld zijn zakgeld op zijn Viabuy debitcard storten bij elk Western Union agentschap, maar ook bij elk geldwisselkantoor van GWK. (Er zit er altijd wel een bij je om de hoek). Uiteraard kan er ook digitaal geld (bijv. via internetbankieren) op de kaart gestort worden. In beide gevallen staat het geld binnen een uur op de Viabuy debitcard. Ouderlijk toezicht: Omdat je hoofdkaarthouder bent kan je binnen je persoonlijk beveiligde Viabuy debitcard account altijd en overal zien als je kind(eren) een transactie met hun debitcard gedaan hebben. Zo weet je precies wat je kind met zijn geld doet en kan je indien nodig bijsturen.

Pascal Dolleman
Door

Pascal Dolleman

op 21 May 2018

Sorry maar met mastercard kan je bij albert heijn niet betalen

Jos
Door

Jos

op 21 May 2018

Beste Pascal, Het klopt inderdaad dat je nog niet bij Albert Heijn met je Mastercard af kan rekenen. Bij andere supermarkten zoals bijvoorbeeld de Lidl en Jumbo is het wel mogelijk. Als je bij Albert Heijn je boodschappen wil doen, kan je in de winkel met je Mastercad bij het pinapparaat geld opnemen, en nadat je de boodschappen in het winkelwagentje hebt gedaan reken je contant af bij de kassa.

Reactie plaatsen