Debitcard
Debitcard
2

Pinnen in het buitenland kan je zonder creditcard doen

2

Wij Nederlanders gaan graag op vakantie, maar regelen onze zaakjes van tevoren graag goed. Jij vraagt je vast ook weleens af: neem ik contant geld mee, of ga ik pinnen in het buitenland als ik eenmaal op vakantie ben?
In deze tijd waarin we beschikken over heel veel digitale- betaalmiddelen en -methodes nemen we in het algemeen niet meer zoveel contant geld mee als we op reis gaan.

Welke pinpas?

In de volksmond wordt elk pasje waarmee je kan pinnen een pinpas genoemd. Dat kan een Maestro pinpas zijn, een creditcard, maar ook een debitcard.
De Maestro pinpas wordt door de Nederlandse banken uitgegeven bij een bankrekening. Echter wordt deze betaalpas in het buitenland lang niet door elk bedrijf geaccepteerd. Erg vervelend als je uit eten gaat en je hebt niet voldoende contact geld bij je. In het buitenland kan je dus beter een creditcard of een debitcard gebruiken.

Wat is een creditcard en wat heb je eraan

Een creditcard is een betaalkaart, waarmee je zowel op internet als buiten internet om wereldwijd kan betalen. Een betaalmiddel dat praktisch overal wordt geaccepteerd. Echter er kleven nadelen aan een creditcard. Als je een creditcard aan gaat vragen, dan wordt er naar je financiële situatie gekeken. Misschien vind je dat helemaal niet prettig. Bovendien wordt op het moment dat je voor een creditcard geaccepteerd wordt, een notering bij het BKR vastgelegd.
Dit betekent dat je een lening bent aangegaan en dat er een zeker risico aanwezig is, dat je later niet aan je financiële verplichtingen kan voldoen.Het is namelijk zo: dat je bij het afsluiten van het creditcardcontract (dit teken je op internet door op “akkoord” te klikken of door het aanzetten van een vinkje) een krediet opent. En een krediet betekent dat je geld leent.
Alles wat je met behulp van je creditcard uitgeeft moet je later weer terugbetalen. De creditcardmaatschappij of bank stuurt je naderhand een factuur.

Een veilig alternatief

Een veilig alternatief is de debitcard. Dit is een prepaid creditcard zonder BKR notering. Dit betekent concreet dat je er altijd voor in aanmerking komt en dat je absoluut geen geld leent. Bij jouw aanvraag is je financiële situatie niet van toepassing.
Het idee is heel simpel: je stort eerst geld op de debitcard, en daarna kan je er pas een aankoop mee doen. De debitcard doet zeker niet onder voor de creditcard. Sterker nog, er is een debitcard met uitgebreidere mogelijkheden dan de meest geavanceerde creditcard. Dit is de Viabuy debitcard.
Maar omdat veel Nederlanders pinnen, wil ik het daar eerst nog even over hebben.

Wij Nederlanders pinnen graag

Het is bekend dat Nederlanders graag pinnen. Het is hartstikke makkelijk. Niet nadenken, je pinpas trekken en betalen. Maar als het eind van de maand vordert, kan je dan al je rekeningen nog wel voldoen?
Dit is een risico, er liggen gevaren op de loer die je financieel gezien in een behoorlijk lastig parket kunnen brengen. Dit risico speelt ook bij een creditcard. Met deze kaart kan je ook pinnen. Vaak is het krediet hoger dan het bedrag dat je bij je bank rood mag staan. En vergeet niet dat in je in beide gevallen een bijzonder hoge boeterente moet betalen en als je dat niet tijdig op kan hoesten, dan is het eind zoek en de schuldsanering nabij.

KIes voor zekerheid!

Zoals beloofd zou ik in deze blog terugkomen op het revolutionaire betaalmiddel: De Debitcard. De Debitcard, ook bekend als de creditcard zonder zorgen. De Debitcard is een creditcard zonder zorgen, omdat je geen geld leent. Je kan met de debitcard nooit schulden maken. Immers je stort eerst geld op de kaart (dat kan alleen maar geld zijn wat echt jouw eigendom is), en daarna kan en mag je er pas een aankoop mee doen.

Waarom de Viabuy debitcard?

Zoals eerder gezegd bestaat er een debitcard met meer mogelijkheden dan een creditcard. Dit is de Viabuy debitcard. Deze debitcard is zo bijzonder dat ie zelfs beschikt over een persoonlijke bankrekening met bijbehorend IBAN nummmer. Bijzonder efficiënt is de werking van deze kaart. Met de Viabuy debitcard kan er binnen enkele minuten geld op jouw Viabuy debitcard bijgeboekt worden, ook door andere personen dan jijzelf. Bovendien is het de enige betaalkaart die je de volgende dag al in huis kan hebben.
Ga naar de bestelpagina>>>

Reacties
Categorieën