Bijna driekwart van de Nederlanders is tevreden over hun financiële situatie
economie
economie
0

Bijna driekwart van de Nederlanders is tevreden over hun financiële situatie

0

Het is opvallend wanneer regelmatig in het nieuws is dat het goed gaat met de economie, dat Nederlanders dan opeens heel tevreden zijn over hun financiële situatie. Er is niks veranderd in je financiële situatie en als je op het nieuws hoort dat het goed gaat met de economie dan gaat het opeens ook goed met jouw financiën. Denk eens goed na. Dit kan toch niet! Je salaris zal niet meer gaan stijgen dan in voorgaande jaren en of het nou goed of slecht gaat met de economie, dat doet er helemaal niet toe.

Een gewaarschuwd mens telt voor2

In tijden dat je op het nieuws hoort dat het goed gaat met de economie, dan stijgen de creditcardbetalingen. Er wordt in de regel veel te makkelijk en veel te veel geld uitgegeven. Stel je voor, je komt financieel zwaar te zitten omdat je je baan verliest of bijvoorbeeld in het geval van een echtscheiding. Dan moet je maandelijks behoorlijk wat geld bijleggen om in je onderhoud te kunnen blijven voorzien. Daarom doe je er verstandig aan om ook als er wordt gezegd “het gaat goed met de economie” het rustig aan te doen en vooral niet meer geld uit gaan geven dan voorheen.

We zijn een verwend volkje

We zijn een verwend volkje en geven makkelijk uit aan iets wat we graag willen hebben. Dit kan je duur komen te staan op het moment dat je een financiële tegenvaller krijgt. Het betreft niet alleen baanverlies of een echtscheiding. Er kunnen bijvoorbeeld ook een aantal apparaten zoals wasmachine en computer tegelijk stuk gaan. En misschien hebben je kinderen wel een nieuwe computer voor hun huiswerk nodig.

Ga goed met je geld om

In welke situatie je je ook bevindt. Het is van groot belang dat je goed met je geld omgaat. Dit kan alleen maar als je je geldzaken voor 100% overziet.
Daarom adviseer ik je de debitcard. Dit is een digitale betaalkaart waarmee je overal af kan rekenen. Je kan de debitcard gebruiken alsof het een creditcard is.

Hoe werkt de debitcard?

De debitcard is een vooraf oplaadbare creditcard ook wel prepaid creditcard genoemd. Bij een debitcard stort je eerst geld op de kaart voordat je er een uitgave mee kan doen. Zo kom je niet in de schulden en kan je niet uitgeven wat je niet hebt.
En zoals gezegd kan je met de debitcard overal betalen.
Hieronder volgen enkele voorbeelden.

  • Hotel en restaurant
  • Benzine tanken en afrekenen op tolwegen
  • Vakantie boeken op internet
  • Netflix en Videoland abonnement afsluiten
  • Afrekenen in supermarkten
  • Afrekenen in alle andere fysieke winkels
  • Aankopen doen bij Bol.com en Amazon en alle andere webwinkels

Je begrijpt dat dit slechts enkele voorbeelden zijn waarmee je met de debitcard af kan rekenen.
Meer informatie, klik hier>>>

Reacties
Categorieën