Gebruikt jouw kind je Play store of App store account?
Games
Games
0

Gebruikt jouw kind je Play store of App store account?

0

Vaak realiseer je niet, dat je minderjarige kind jouw Play store of App store account gebruikt, waar je creditcard aan is gekoppeld. Ongemerkt kan je kind aankopen doen in één van de stores, zoals het aankopen van muntjes of levels. Het kan aardig oplopen en als jij aan het eind van de maand de afrekening xvan je creditcardmaatschappij ontvangt dan is het enorm balen. Je vraagt je af: had ik het kunnen voorkomen?

Radar belicht allerlei Apps

Omdat Radar recentelijk allerlei Apps heeft belicht, wil ik het er ook nog even met je over hebben. Met Apps moet je inderdaad voorzichtig zijn en goed nadenken voordat je een App installeert (ook al is de App gratis) en goed beseffen wat de betreffende App op je tablet aan ongewenste informatie achter kan laten. Het is wel zo dat Financiële Apps zoals die van banken en debit/creditcardmaatschappijen veilig zijn. Dus daar hoef je je geen zorgen over te maken.

Liever een debitcard dan een creditcard

In andere blogs kan je lezen dat een debitcard veel veiliger is dan een creditcard. Door een debitcard te gebruiken ga je namelijk veel bewuster met je geld om. Dit komt omdat je bij een debitcard eerst geld op de kaart moet storten voordat je er een uitgave mee kan doen.
Dit is het grote verschil met een creditcard.
Bij een creditcard leen je geld en hoef je de rekening pas over een maand te betalen. Je moet afwachten of je op dat moment voldoende geld hebt om al je rekeningen, dus ook die van de creditcard op tijd te kunnen voldoen.
Lukt dat je niet, dan kan je rekenen op een hoge boeterente van je bank of van je creditcardmaatschappij. Vergeet niet dat al je andere rekeningen ook op tijd betaald moeten worden. Als jij bijvoorbeeld 3 maanden je huur niet kan betalen, omdat jij of je kind teveel met je creditcard heeft uitgegeven, dan heb je een behoorlijk groot probleem en kan je uit je huis gezet worden door een deurwaarder.

En als je kind ongemerkt bepaalde gameaccounts gebruikt waar je creditcard aan is gekoppeld dan is er zoals gezegd enorm veel geld op je creditcardrekening bijgeschreven met alle vervelende gevolgen vandien.
Beter had je een debitcard aan het gameaccount kunnen koppelen. Een ander voordeel hiervan is dat je zo je minderjarige kind goed om leert gaan met geld en dat jij niet voor vervelende financiële verassingen komt te staan.

Kan je met een debitcard hetzelfde als met een creditcard?

Ja, met een debitcard heb je dezelfde gebruiksmogelijkheden als bij een creditcard. Bovendien heb je met de Viabuy debitcard het voordeel dat je jouw geldzaken voor de volledige 100% overziet en dat het erg makkelijk is om met de debitcard je financiën te regelen.

Reacties
Categorieën