Brugklassers kunnen niet zonder Smartphone
Veilig Betalen
Veilig Betalen
0

Brugklassers kunnen niet zonder Smartphone

0

Als ouders van jonge kinderen (brugklassers) moet je flink in de portemonnee tasten. Lesroosters e.d. worden door de scholen tegenwoordig via de Smartphone gedeeld. Brugklassers kunnen niet zonder die informatie. Ook wordt het gebruik van Smartphones door steeds meer leraren op middelbare scholen toegestaan. Nu is een Smartphone niet voor elke ouder betaalbaar en gelukkig las ik vandaag een artikel in de krant dat minder vermogende ouders voor hun kind een Smartphone cadeau krijgen.

We kunnen niet meer zonder Apps

Omdat we niet meer zonder Apps kunnen worden er dagelijks handige Apps ontwikkeld. Zoals dat voor brugklassers het geval is. Dit toont de data van schoolsoftwaremaker Magister aan. Ik ben van mening als je nu een jaar of 12 bent dat het dan de normaalste zaak van de wereld is. Voor de wat ouderen onder ons, wij kennen nog de tijd zonder mobiel. Willen we wel meegaan met deze ontwikkeling? Dat zal van persoon tot persoon verschillen.

Een veilig betaalmiddel

Ook in deze tijd waarin we de digitale ontwikkeling in een sneltreinvaart gaat zullen we goed na moeten blijven denken over de digitale betaalrevolutie. Vroeger hadden we de Eurocheques, misschien ken je ze nog. Je schreef ze met de hand uit en kon er maximaal 300 Gulden mee uitgeven. Nu in de tijd van de Euro heb je de pinpas, de creditcard en de debitcard.

De pinpas

De pinpas welke veelal door banken wordt uitgegeven is een gevaarlijk betaalmiddel. Het werkt een onbewust pingedrag bij heel veel Nederlanders in de hand. Ik zie het overal waar ik kom in fysieke winkels dat mensen voor de allerkleinste bedragen pinnen en zich niet realiseeren wat ze zo per maand pinnen. In het tv-programma een dubbeltje op zijn kant komen mensen door dit onbewuste pingedrag enorm in de problemen. Ze weten niet eens wat ze uitgeven aan boodschappen. Veelal is het honderden Euro’s meer dan dat ze konden voorzien.

Is het beter om een creditcard te gebruiken

Nee, zeker niet! Met een creditcard heb je in wezen hetzelfde probleem als met een pinpas. Bij de pinpas/bankpas kan je pinnen tot je in de meeste gevallen bij je bank €1.000,- rood staat. Met het gevolg dat je je vaste lasten niet meer tijdig kan voldoen. Dit is het begin van je geldproblemen. De daarop volgende maand zal je het niet makkelijker krijgen. Je schulden stapelen zich alleen maar op.
Met een creditcard is het nog veel erger. Je koopt op krediet. Met een creditcard leen je namelijk geld. Elk bedrag wat je dus met je creditcard uitgeeft, vergroot je schuld.
Aan het eind van de maand kan je niet weten of je voldoende financiële speelruimte hebt om je creditcardachterstand en je maandelijkse lasten te voldoen.
Ga daarom voor de 100% veilige debitcard.

Waarom is de debitcard 100% veilig?

De debitcard is 100% veilig omdat je door een debitcard te gebruiken geen geld leent. Je stort eerst geld op de debitkaart en daarna kan je er pas een uitgave mee doen. Op deze manier ga je bewuster met je geld om en weet je dankzij de handige app elk moment waar je aan toe bent.
Ook voor je brugklasser is er een Viabuy debitcard beschikbaar.
Voor meer info klik je hier>>>

Reacties
Categorieën