0

Pak verkeerd pingedrag aan met de debitcard

0

Regelmatig zie ik in het tv-programma een dubbeltje op zijn kant dat men door verkeerd pingedrag enorm in de financiële problemen terecht kan komen. Het is iets wat erin sluipt. Vaak heeft het met emoties te maken. Je zit niet goed in je vel en gaat een pizza halen omdat je geen zin hebt om te koken of je hebt een rotdag op je werk gehad en gaat voordat je naar huis gaat even langs de snackbar. Het kan toch ook allemaal niet gezond zijn voor je lichaam.

Een kasboek bijhouden

Ook zie ik in het tv-programma een dubbeltje op zijn kant dat financieel expert Annemarie van Gaal mensen die in de problemen zitten adviseert om een kasboek bij te houden van je inkomsten en uitgaven, Maar eigenlijk zou je daar veel eerder mee moeten beginnen. Liefst zo vroeg mogelijk. Ook zie ik dat je door het opschrijven van bijvoorbeeld de rekeningen die je nog moet betalen inzake een betalingsachterstand, het veel overzichtelijker is, dan dat je het bijvoorbeeld in een Excel sheet verwerkt. Als je het met de hand doet dan werkt het veel meer in je hersens, dan dat je het in een Excel sheet verwerkt.
Ga maar na als je een computer, telefoon of tablet ervoor moet pakken dan ben je veel te snel afgeleid en onderbreekt het vaak voor andere dingen die ook op dat device staan. Door papier te gebruiken voor belangrijke notities als deze ben je veel meer gefocust.

Iedereen kan de administratie bijhouden

Het is o zo belangrijk dat je allebei, dus jij en je partner samen de geldzaken beheert in het geval dat je getrouwd bent of samenwoont. En als je alleen woont, laat dan van tijd tot tijd een goede vriend meekijken of je geen belangrijke dingen over het hoofd ziet. Het gaat toch om geld en je wil toch niet belangrijke kwesties in deze over het hoofd zien.
Zo zie ik in een dubbeltje op zijn kant vaak dat diegene die het bijhouden van de administratie in eerste instantie zegt het niet leuk te vinden er uiteindelijk een sport van gaat maken. En zo moet het ook, zo wordt het bijhouden van een kasboek leuk.
In de link waar je hierboven op kan klikken die leid je naar kasboek.nl, via deze website zie je dat een moeder haar jonge zoon al om leert gaan met dit digtiale hulpmiddel. Niet voor niks word er steeds de nadruk op gelegd dat je jong moet beginnen met het beheren van geld en het houden van een goed financieel overzicht voor jou en voor je gezin.
Zo geld het ook dat je moet weten dat een creditcard geen veilig betaalmiddel is omdat het al zoveel mensen in de problemen heeft gebracht. Zo zou ook jij langzamerhand moeten weten dat je met een creditcard geld leent en dat je door dit betaalmiddel te blijven gebruiken ook aan je kinderen een heel slecht signaal afgeeft.
Laat je ook in gesprekken horen dat je niet van geld lenen houdt. Het is iets van de laatste jaren dat men denkt ik leen eerst wel even geld en dan kom ik uit de schulden. Het is een hele kromme redenering die nergens op slaat. Je kan geen geld uitgeven wat je niet hebt, dat weet het kleinste kind. Ga daarom voor het beste betaalmiddel, waarbij je geen geld leent.
Kies daarom nu voor de debitcard>>>

Is het duidelijk hoe de debitcard werkt?

De debitcard is zoals gezegd een vooraf oplaadbare creditcard. Dus eigenlijk is het geen creditcard omdat je geen geld leent. Maar je hebt met de debitcard wel dezelfde mogelijkheden als die je bij een creditcard hebt. Dus nogmaals met een debitcard heb je het grote voordeel dat je geen geld leent en je kan met een debitcard nooit in de schulden terecht komen. Begrijp je dat roodstaan onmogelijk is?

Zo pin je met de debitcard niet, alleen in uitzonderlijke gevallen zoals als je bijvoorbeeld boodschappen wil doen voor de komende week, dan pin je bijvoorbeeld €70,- en doet daar de hele week mee. Simpeler is om geld via de debitcard app via iDEAL op je debitcard te storten. Dit doe je bewust zodat je exact weet wat je te besteden hebt.
Bovendien heb je via de App 100% overzicht in je pin- en betaalgedrag.
Reden genoeg om nu de debitcard met handige app te gaan bestellen>>>

Reacties
Categorieën