Debitcard
Debitcard
0

Voordelen van de debitcard

0

Omdat de debitcard een vooraf oplaadbare creditcard is, heb je wel de voordelen van een creditcard maar niet de nadelen. Je kunt ieder moment via je eigen account of via een handige app kijken hoe je er financieel voor staat. Hierdoor heb je 100% controle over al je geldzaken. Dit is één van de grootste voordelen van de debitcard.
Een ander voordeel is, als je haast hebt, dat je de Viabuy debitcard al binnen 2 dagen in huis kan hebben. Dit in tegenstelling tot een creditcard, waarbij er een intensieve inkomenscontrole plaatsvindt. Dit duurt natuurlijk veel langer. Naast het gedoe dat je inkomensgegevens moet overleggen, is het nog maar sterk de vraag of je in aanmerking komt voor een creditcard.

Geen BKR registratie, waardoor iedereen in aanmerking komt

Een ander voordeel is, dat je met een debitcard niks te maken hebt met het BKR. Als je al openstaande leningen hebt lopen (die bekend zijn bij het BKR), is dat voor de aanvraag van een debitcard geen probleem. Je gaat namelijk geen lening aan, iets wat je bij een creditcard wel doet. Omdat je vooraf geld op de kaart stort, en daarna pas de kaart kan gebruiken, krijg je geen rekening achteraf. Je hebt loopt dus niet het risico meer geld uit te geven dan je hebt.
Dit betekent dat iedereen in aanmerking komt voor de debitcard.

De belangrijkste voordelen

-Met de debitcard heb je dezelfde gebruiksmogelijkheden als bij een creditcard. Je kan met de debitcard dus wereldwijd je aankopen doen, het maakt dus niet uit in welk werelddeel je bent. Ook kan je op internet overal je aankopen doen en allerlei contracten (zoals netflix, Itunes e..d.) afsluiten.
-Je kan niet rood komen te staan door je debitcard: als er geen geld meer op de kaart staat, gaat de aankoop niet door. Op dat moment kan je beslissen: opnieuw geld op de kaart storten en alsnog de aankoop doen, of geen aankoop doen omdat je het geld niet kunt missen.
-Doordat je deze tussenstap soms moet maken (als je veel uitgeeft zal dat eerder voorkomen), bescherm je jezelf tegen impulsaankopen. Je wordt gedwongen na te denken over een aankoop waarvoor je niet genoeg geld hebt. Vaak is degene die last heeft van koopverslaving (of van impulsaankopen doen) dan afgeremd. Op deze manier houd je meer contrôle over je uitgaven.
-Een debitcard is niet gekoppeld aan een bankrekening, dus kan je de kaart veilig meegeven aan iemand die iets voor je moet kopen (of contant geld moet pinnen). Er kan niet meer geld opgenomen of uitgegeven worden dan jij er op hebt gezet. Ook kan er niet op je bankrekening worden gekeken hoeveel geld je hebt.
Er zit verschil in de aanschafprijs van debitcards, maar er zit zeker ook verschil in de mogelijkheden. Het is verstandig om je daarin te verdiepen.

Viabuy’s debitcard is de debitcard met de meeste voordelen

Viabuy heeft de meeste mogelijkheden. Zo kunnen minderjarige kinderen via het hoofdaccount van vader of moeder ook in aanmerking komen voor een eigen debitcard.
Dit kan heel erg handig zijn als er bijvoorbeeld door het kind computergames gespeeld worden. Doordat meestal de creditcard van de ouders gekoppeld is aan een tablet, dus ook het game-account, kunnen er onbeperkt aankopen gedaan worden. Dit is een enorm risico . Immers een creditcard gebruiken is een lening aangaan. Als je aan het eind van de maand de afrekening van je creditcard ontvangt, zie je pas wat er uitgegeven is! Dit kan je enorm in de financiële problemen brengen. Je zal op tijd moeten betalen, anders kan je rekenen op een enorme boeterente en zal het van kwaad tot erger worden.
Een groot voordeel van de debitcard is, dat als je deze koppelt aan het game-account, je dat probleem niet hebt. Je kind (of andere gebruiker) kan alleen maar geld uitgeven dat op de kaart staat, en geen cent meer.
De Viabuykaart kan, in vergelijking met andere kaarten, op de meeste manieren worden opgewaardeerd. Vanaf de eigen rekening, maar ook vanaf andere rekeningen. Je kan met contant geld opwaarderen, en zelfs met bitcoins. Via de app kies je de betaalmethode die je wil gebruiken. Ook de hoogte van het opwaardeerbedrag ligt hoger dan bij vergelijkbare debitcards.
Voor meer informatie ga je naar de Viabuy blog

Reacties
Categorieën