Vakantigeld wordt steeds vaker gebruikt voor het aflossen van schulden
Financieel Overzicht
Financieel Overzicht
0

Vakantigeld wordt steeds vaker gebruikt voor het aflossen van schulden

0

Het is niet slim om geld uit te geven wat je niet hebt. Regelmatig kom ik er achter dat mensen hun reeds gemaakte schulden met het jaarlijks ontvangen vakantiegeld in Mei helaas moeten gebruiken om schulden af te lossen. Hoe je in de schulden terecht kan komen zal je ontdekt hebben na het lezen van deze blog.

Kopen op afbetaling

Bij bedrijven zoals Wehkamp kan je kopen op afbetaling
Je leent geld door te kopen op afbetaling en krijgt een BKR registratie. Als dit je enige BKR registratie is dan is er weinig aan de hand. Maar als je meer leningen hebt lopen, dan is het andere koffie Bijvoorbeeld je koopt nu en betaalt later. Dan kan het je overkomen dat je op een onverwachts moment geen producten meer aan kan schaffen. Puur om de reden dat de leverancier bang is dat jij niet op tijd aan je betalingsverplichtingen zal kunnen voldoen. Zij hebben namelijk inzicht in het BKR-register en kunnen geïnformeerd worden over je lopende leningen.

Je bent een creditcardlening aangegaan

Een andere reden waarom je geweigerd kan worden is dat je een creditcardlening bent angegaan. Wat veel mensen niet weten is dat je door een creditcard te gebruiken een schuld opbouwt en maar af moet wachten of je die schuld wel tijdig kan voldoen. Het gaat vaak ongemerkt. Dit komt omdat je niet na hoeft te denken, als je met je creditcard geld uitgeeft.
Het vervelende is dat je andere uitgaven zoals je vast lasten ook gewoon doorgaan en aangezien je met een creditcard je uitgaven niet goed kan overzien zal je snel in de schulden terecht komen. Een belangrijke reden waarom ik een creditcard afwijs.

Geld lenen voor een telefoon en abonnement

Bij een 2-jarig telefooncontract leen je geld en de telefoonaanbieder is verplicht om dit door te geven aan het bureau voor kredietregistratie. Ook zal je geen telefoonabonnement verstrekt worden als jij al meerdere leningen hebt lopen.

Je betaalt je rekeningen regelmatig te laat

Als je je rekeningen regelmatig te laat betaalt dan kom je in aanmerking voor een negatieve bkr registratie en sta je er financieel slecht voor. Probeer dit ten alle tijden te voorkomen. Je kan dit voorkomen met een debitcard.
Ter voorkoming dat je geld uitgeeft wat je niet hebt. Met andere woorden je voorkomt met een debitcard dat je schulden maakt. Met een debitcard kan je alleen maar geld uitgeven wat je werkelijk bezit. De debitcard is verreweg het ideaalste betaalmiddel. Je overziet al je uitgaven voor 100%. Altijd en overal heb je met je smartphone inzicht in al je geldzaken. Je hoeft alleen maar in te loggen in je persoonlijk zeer goed beveiligde debitcard account of via de handige App en je kan direct al je financiële gegevens bekijken.
Als je geen schulden wil maken, klik dan hier en bestel je debitcard.

Reacties
Categorieën