Kan je worden afgewezen voor een telefoonabonnement?
Financieel Overzicht
Financieel Overzicht
0

Kan je worden afgewezen voor een telefoonabonnement?

0

Het klinkt misschien vreemd voor je, of je kan worden afgewezen voor een telefoonabonnement? Het antwoord is Ja. Een telefoonabonnement waarbij je meestal gedurende 2 jaar gebruik kan maken van een telefoon inclusief abonnement is een lening. De telefoon betaal je in 2 jaar af en maandelijks betaal je daar een bepaald bedrag voor.

Ben jij kredietwaardig?

We leven in een tijd dat veel mensen schulden hebben, of er financieel slecht voorstaan. Sta jij er nu financieel gezien nog goed voor? Dan zegt dat niet zoveel. Het roer kan in één klap omgaan als je opeens je baan verliest, of je krijgt ruzie met je partner en je komt in een echtscheiding terecht.
Er kunnen veel factoren zijn waarbij je in moet leveren. En let wel: je telefoonabonnement kan één van de leningen zijn die je hebt lopen. Dus ook telefoonmaatschappijen zoals Tele2 zullen uit gaan zoeken of jij kredietwaardig bent, voordat ze met jou in zee gaan en jij bij hun een lening aan kan gaan inzake gsm+abonnement.

Direct een mobiel aanschaffen

Maar misschien ben je zo verstandig dat je geen geld wil lenen nu je weet hoe het in elkaar zit. Je koopt een telefoon en sluit daarna een abonnement voor je telefoon af. Dat kan bijvoorbeeeld heel goedkoop bij Ben.

Geld lenen

Ik schrijf er wel vaker over in mijn blogs dat geld lenen niet handig is. Je moet later maar zien dat je het geleende geld terug kan betalen. Kan je dat niet, dan kan je behoorlijk in de financiële problemen terecht komen.
Zo zijn veel mensen in de financiële problemen gekomen door een lening voor een creditcard af te sluiten. Vaak beseft men niet dat je met een creditcard geld leent en het onbewuste geld uitgeven juist stimuleert.
Mensen die bijvoorbeeld koopziek zijn laten zich hier vaak door verleiden en komen steeds dieper in de schulden terecht.

De oplossing is de debitcard

Ik kan me voorstellen dat je de aankopen op internet wil blijven doen en daar is nou eenmaal een creditcard voor nodig. Maar zoals gezegd leen je met een creditcrard geld en dat wil je niet (meer). Gelukkig kan je met de debitcard (dit is een vooraf oplaadbare creditcard) overal afrekenen alsof je met een creditcard afrekent. En gelukkig leen je met een debitcard geen geld. Dit komt omdat je eerst geld op de kaart moet storten voordat je er een uitgave mee kan doen.
Reden genoeg om de debitcard direct te bestellen>>>

Reacties
Categorieën