economie
economie
0

Slechtere bedrijfsresultaten voor het bedrijf waar jij werkt kunnen voorkomen

0

Ik heb er wel vaker over geschreven in mijn blogs, dat er ook in jouw financiële wereld situaties voor kunnen komen, waarbij je te maken kan krijgen met een inkomensterugval. Regelmatig lees ik in de krant dat er meldingen zijn van bedrijven die te maken hebben met tegenvallende bedrijfsresultaten. En als jij als werknemer bij zo’n bedrijf werkzaam bent dan kan het je zomaar opeens overkomen dat je werkgever jou niet meer kan betalen en dat je ontslagen wordt.

Op zoek naar ander werk

Buiten je schuld om zal je op zoek moeten gaan naar ander werk. Je hebt te maken met een financiële terugval, want in deze tijd zal je niet zo snel een andere baan kunnen bemachtigen. En misschien blijf je wel voor langere tijd werkeloos. De dingen die jou in je leven kunnen overkomen kan je van tevoren niet weten. Dus denk goed na hoe je met je geld omgaat.

Hoe sta jij er financieel voor

Hoe je er financieel voor staat, is iets wat je jezelf af kan vragen. Maar zeker weten hoe jouw financiële situatie op welk moment dan ook is, kan je niet weten. Het blijft gissen. Daarom is het van groot belang dat je regelmatig geld reserveert en zeker geen geld gaat lenen. Je zal snappen als jouw financiële situatie verslechtert, dat je er dan helemaal niet aan moet denken, dat je ook nog een lening af moet lossen.

Ga verantwoord met je geld om

Ik heb geleerd dat je je geld maar één keer uit kan geven. Bovendien zie ik regelmatig mensen uitgaves doen met hun creditcard of pinpas. In beide gevallen is er sprake van ongemerkt geld uitgeven. Achteraf hoef je de betaling pas te verrichten aan je bank of creditcardmaatschappij. Dus op het moment van afrekenen met je creditcard of pinpas sta je daar meestal niet bij stil. Dit is een risico! Je hebt aan het eind van de maand ook nog andere uitgaves, waarvan ook verwacht wordt dat je ze op tijd betaalt.
Bovendien kan je nooit weten of je door welke onvoorziene omstandigheid dan ook in inkomen terugvalt. Denk er bijvoorbeeld aan dat je ziek wordt en je werk voor langere tijd niet meer kan doen.
Vergeet niet dat al je uitgaves door gaan. Je wil toch ook tv kunnen blijven kijken en een goed werkende computer in huis houden. Je moet er toch niet aan denken dat je het internet niet meer op kan.
Om je huidige levensstandaard te kunnen behouden doe je er verstandig aan om verantwoord met je geld om te gaan. Dit kan je doen door de debitcard regelmatig te gaan gebruiken.

De debitcard een handig en verantwoord betaalmiddel

De debitcard is vergelijkbaar met een creditcard. Alleen met het grote verschil dat je met een debitcard geen geld leent. Je stort namelijk vooraf geld op je debitcard en daarna kan je er een uitgave mee doen. Je kan alleen maar uitgeven wat je op je debitcard hebt gestort. Zo ga je bewust met je geld om en zal je niet in de schulden terecht kunnen komen. Je kan ook niet rood komen te staan bij je bank, zolang je maar al je uitgaves met je creditcard doet.
Bovendien kan je de debitcard gebruiken alsof het een creditcard is.
Dit betekent dat je overal met je debitcard af kan rekenen. Het maakt niet uit in welk werelddeel je je bevindt. Ook kan je op internet in elke webshop een aankoop doen en met je debitcard afrekenen. Of een audio- of videodienst afsluiten. Denk maar aan Netflix of Itunes.
Het is ook mogelijk om een game aan te schaffen voor op je Android telefoon.
Reden geneoeg om de debitcard direct aan te vragen>>>

Reacties
Categorieën