Apps kopen met een debitcard

Apps kopen? Nee hoor, dat zou ik nooit doen! Ik hoor het me zelf nog zeggen.
Toen ik mijn tablet kocht, vond ik het apparaat duur in aanschaf. Het was niet de bedoeling om later nog meer geld uit te geven aan Apps. Er waren voldoende games gratis te downloaden, dus waarom zou ik?
Voordat je iets hebt, kan je een mening hebben, die je later moet herzien.

Blij met een tablet

Het is tegenwoordig zo gewoon om een tablet te gebruiken, dat ik me bijna niet meer voor kan stellen dat in 2010 de eerste iPad werd geïntroduceerd. Nog zo kort geleden! En we zijn allang niet meer afhankelijk van de dure Apple iPad, want er zijn inmiddels zoveel verschillende merken in lagere prijsklasses. Natuurlijk is er kwaliteitverschil, en heeft de ene tablet meer opslagcapaciteit dan de andere.
Voor mij vervangt het de computer, is het mijn fototoestel, en (niet onbelangrijk) een enorme voorraad aan spellen.
Als je even iets op internet wil opzoeken, start je allang niet meer de computer op. De meesten pakken een smartphone of tablet.
Hoe langer je je tablet gebruikt, des te meer mogelijkheden je ontdekt. Zo kijk ik bijvoorbeeld films op Netflix tijdens het strijken. Of zoek ik liedjes, waarvan ik de zanger niet weet, op YouTube. Zo makkelijk: helemaal zonder computerkennis, en toch voor iedereen breikbaar.

Apps kopen, of aankopen binnen Apps

Als je al wat langer bepaalde spelletjes speelt, kunnen er verschillende dingen gebeuren:
-Je wordt hebberig: Er wordt reclame gemaakt voor een soortgelijk spel, maar dan mooier, groter, uitgebreider. Het spel is niet gratis, maar kost niet veel. Heel makkelijk ben je overtuigd dat het toch wel heel leuk is om juist dat nieuwe spel te kopen.
-Je gaat je storen aan de steeds langskomende reclames. Je kan het spel ook zonder reclame spelen, alleen kost dat geld. Als je steeds je spel moet onderbreken om een reclame weg te klikken, of een videoreclame moet bekijken voor je verder kan, is de verleiding groot om de koopversie te spelen.
-De spellen waarbij je een stad, boerderij of restaurantketen bouwt en kan uitbreiden, bieden mogelijkheden om mooiere dingen aan te schaffen. Tegen een kleine betaling kan je de stad mooier maken, of sneller opbouwen.

Ik heb een tijd ‘Tiny Zoo Friends’ gespeeld. Hier was de bedoeling om een dierentuin te bouwen en dieren te kopen, voeren en fokken. In het begin is er keus genoeg bij de gratis diersoorten, en met geduld van enkele dagen komen er jonge dieren bij. Als je snel resultaat wil zien, kan je binnen de App aankopen doen. Er zijn ook veel mooiere dieren tegen betaling te krijgen.
Hoewel ik nooit geld zou uitgeven aan zo’n spelletje, heb ik het toch een keer gedaan. Ongemerkt word je ontevreden met wat je hebt. Onbegrijpelijk, maar daar zit een goeie marketingstrategie achter.

Apps kopen zonder creditcard

Het is heel gebruikelijk om creditcard gegevens te koppelen aan een tablet. Hierdoor wordt kopen wel erg gemakkelijk, en merk je niet meteen hoeveel geld je uitgeeft. Al die kleine bedragen bij elkaar kunnen flink oplopen. Ook als anderen gebruik maken van je tablet kan je voor vervelende verrassingen komen te staan.
Je kan Bij Apple in de App Store, en Android apps in de Google Play store, aankopen doen.
Met een iTunes cadeaukaart kan je aankopen doen in de App Store, zonder dat je een creditcard hebt. Het nadeel is wel, dat je aan vaste bedragen gebonden bent (15, 25, 50 of 100 Euro).
Als je eigenlijk zo min mogelijk uit wil geven, vind ik dat best hoge bedragen.
Het is een ideale oplossing, dat je met een Viabuy debitcard ook Apps kan afrekenen. Een debitcard wordt gezien als creditcard, als er maar voldoende saldo op de kaart staat. Als er geen geld op de kaart gezet is, gaat een aankoop niet door. Hierdoor kan je niet ongemerkt teveel uitgeven.
Geld van de kaart kan altijd teruggestort worden, dus er hoeft niet altijd een bedrag op te staan. Dat is handig, als bijvoorbeeld vriendjes van je kinderen op je tablet spelen. Stel je voor dat zij allerlei aankopen zouden doen op jouw kosten!
Ook nu bekend is geworden dat WhatsApp geld gaat kosten is het fijn dat dit zonder creditcard betaald kan worden. Volgens het bericht van Nu.nl is het bij de eerstvolgende WhatsApp update voor Android mogelijk om  je WhatsApp abonnement te betalen via Google Wallet en Paypal. Je kan je debitcard eenvoudig koppelen aan een van deze diensten. Heb je nog geen debitcard?
Dan kan je gaan naar het scherm waar je meerdere debitcards kan vergelijken en door kan gaan door de debitcard van je keus aan te vragen.

Reactie plaatsen