Kan jij je boetes nog wel betalen?

Het overkomt ons van tijd tot tijd dat we een boete ontvangen in de brievenbus, omdat we bijvoorbeeld door rood licht zijn gereden of omdat we onze rekeningen niet hebben betaald. Nu kan het niet betalen van je rekeningen meerdere oorzaken hebben, je kan het vergeten zijn. Erger is als je ook de betalingsherinneringen en aanmaningen niet hebt betaald. Dan wordt er veelal een incassobureau of een deurwaarder ingeschakeld en gaat het al snel van kwaad naar erger.

Een tip als je in de schulden zit

Wat veel mensen niet weten is dat je eerst je boetes moet betalen. Doe je dit niet dan komen daar enorm hoge boeterentes overheen. En ook al kom je in de schuldsanering terecht, je boetes moet je toch echt zelf betalen. Deze worden je niet kwijt gescholden.

Schuldsanering kan je voorkomen met de debitcard

Met de debitcard voorkom je dat je in de schulden terecht komt. Dit komt omdat je met een debitcard eerst geld op de kaart dient te storten, voordat je ermee af kan rekenen. Anders gezegd: om een debitcard op te waarderen stort je eerst je eigen geld op de kaart. Er is geen andere manier!
Dit is tegelijkertijd het grote en meest belangrijke verschil met een creditcard. Bij de laatste leen je geld. En dat geleende geld moet je weer terugbetalaen en stel nou dat je een verkeersovertreding hebt begaan en de daarbij behorende boete niet op tijd kan terugbetalen. Wat dan? Zoals eerder geschreven in dit artikel, krijg je dan te maken met een hele hoge boeterente. Zelfs nog hoger dan de boeterentes bij achteraf betalen.

Voorkomen is beter dan genezen

Dit geldt zeker ook voor je financiën. Als je op de pof leeft. Dus als je voor goederen of vakanties geld uitgeeft wat je nog niet hebt, dan is dat vragen om problemen. Je weet immers niet hoe je er later financieel voor komt te staan. Je kan opeens te maken krijgen onverwachtse kosten
Deze omnverwachtse kosten had je op kunnen vangen met een debitcard.

Onverwachtse kosten van je op met een debitcard

Omdat je door de debitcard regelmatig te gebruiken 100% controle hebt over je geldzaken kom je niet in de financiële problemen. Je zal dus zien dat je geld overhoudt voor onverwachtse financiële tegenvallers.
Reden genoeg om nu de debitcard van je keus aan te vragen>>>

Reactie plaatsen