Zijn webwinkels schuldig aan het gegeven dat consumenten in de schulden terecht komen?

Zijn webwinkels schuldig aan het gegeven dat consumenten in de schulden terecht komen?

Vandaag zag ik in de actualiteit dat de regering webwinkels aan wil pakken, omdat consumenten de gelegenheid krijgen om “nu te kopen en later te betalen”  Anders gezegd: webwinkels en postorderbedrijven geven consumenten nog steeds de mogelijkheid om achteraf (dus op krediet) te betalen en wel met een rente voor achteraf betalen van 14%. Dit is het principe van een creditcard(lening), waarbij je ook achteraf betaalt en er een navorderingsrente tot 14% plaats kan vinden.

Achteraf betalen

Achteraf betalen heeft het enorm grote nadeel dat je niet alleen een hele hoge boeterente moet betalen, maar ook dat je, doordat je nog bedragen open hebt staan (schuld), niet kan overzien wat je op een gegeven moment moet terugbetalen.
Besef goed dat je nooit kan weten hoe je er later financieel voor staat. hier hebben we het over onvoorziene omstandigheden.

Onvoorziene omstandigheden

Onvoorziene omstandigheden kunnen zijn: een echtscheiding of dat je tv en je koelkast het opeens niet meer doen. Maar ook een inkomensterugval valt hier onder, bijvoorbeeld als je ontslagen wordt.

Je vaste lasten

Veel mensen hebben vandaag de dag moeite om rond te komen. Denk maar als je huur weer stijgt of je weer meer moet betalen aan ziektekosten. Op zich gaat het overzien van je vaste lasten nog wel, maar als je dan ook nog achteraf moet betalen van iets wat je eerder hebt aangeschaft tegen een explosief hoge boeterente, dan ben je niet blij.
Dit is een belangrijke reden waarom je beter niet achteraf kan betalen.

Hoe werkt het dan met een creditcard?

Aangezien een creditcard een lening is, is dat vergelijkbaar met achteraf betalen. Bovendien is het ook nog eens zo, dat elke keer dat je met je creditcard afrekent, je schuld groter wordt. En ooit zal je die schuld terug moeten betalen. Kan je dat nog wel?
Een goede oplossing voor dit alles is tijdens de aankoop direct afrekenen met een debitcard.

Wat is een debitcard?

Een debitcard is een vooraf oplaadbare creditcard. Omdat je met een debitcard geen geld leent, maar direct afrekent, kan je door een debitcard te gebruiken niet in de schulden terecht komen. Bovrendien heb je met een debitcard dezelfde gebruiksmogelijkheden als met een creditcard.
Dus met een debitcard geniet je van de voordelen van een creditcard en niet van de nadelen.
Reden genoeg om direct jouw persoonlijke debitcard aan te vragen>>>

Reactie plaatsen