Debitcard
Debitcard
0

Impulsaankopen kan je vermijden met een debitcard

0

Regelmatig kom ik berichten tegen waaruit blijkt dat steeds meer mensen, maar vooral ook kinderen in aanraking komen met advertenties. Nu ook in verborgen vorm zodat je het zelfs als ouder vaak niet in de gaten hebt.

Verborgen reclames

In het nieuws kwam dat steeds meer You Tube advertenties verborgen reclames bevatten. Zoals in de intro al voorkomt, dat iemand een t-shirt van een duur merk kleding draagt. Terwijl het dan niet eens om dat shirt gaat.
Kinderen valt juist zo’n detail erg op. En vervolgens gaan ze bij hun ouders zeuren dat ze zo’n duur t-shirt willen. En tegenwoordig blijven ze maar zeuren totdat ze dat shirt van jou krijgen. Je moet je voorstellen dat dit maar een ding van de vele is. Jouw financiële huishouding bestaat uit heel veel zaken. Iets wat je je waarschijnljk niet zo vaak realiseert.

100% bewaken van al je financiën

Volledige bewaking van al je financiën is nog niet zo makkelijk. Het is toch wel iets waar je jezelf bepaalde technieken voor aan moet leren. Laat jij je regelmatig leiden door prikkels? Ik zou het me goed voor kunnen stellen. Er komt gigantisch veel op ons af. Regelmatig zijn we met onze apparatuur online. Denk er maar aan als je onderweg bent en je moet even wachten, dan pak je meestal direct je smartphone of je Iphone. Even een YouTube video bekijken, of even snel je email checken, zelfs daar zit al reclame in verwerkt. Denk maar aan de bovenkant van je gmail account.
Ook als je op websites surft dan kom je vaak ongewenste reclames tegen. En ben je er gevoelig voor, dan kan het je heel wat geld gaan kosten. Dit zijn uitgaves die je eigenlijk niet had hoeven te doen en waar je later spijt van kan hebben.

Hoe hou jij je uitgaves onder controle?

Er zijn niet zoveel manier om je uitgaves goed onder controle te houden. Het heeft toch wel te maken met discipline. Doordat je regelmatig informatie binnenkrijgt op verschillende manieren, sta je regelmatig bloot aan reclameboodschappen.
Natuurlijk is dit maar een van de aspecten waar je mee te maken hebt met betrekking tot het uitgevan van je geld. Er zijn enorm veel zaken waar je tijd aan moet besteden, als je het goed wil doen. Veel mensen zijn erg gemakzuchtig en geloven het wel. De kans is groot als jij je hierin herkent, dat je later in de schulden terecht gaat komen.
Regelmatig voer ik gesprekken met mijn cliënten en verneem ik dat ze enorm spijt hebben dat ze zo weinig tijd aan hun financiële administratie hebben besteed. En als ik dan aan ze uitleg hoe het werkt, dan is vaak hun reactie “ik wist niet dat het zo makkelijk is”

Wat moet ik allemaal weten om schulden te voorkomen?

Om schulden voor te zijn, is het van belang dat je exact weet wat erin komt aan geld zoals je salaris, je uitkering of je studiefinanciering aangevuld met je bijbaantjes.
Ook moet je weten wat er uitgaat. Dit bestaat uit je vaste lasten die maandelijks geïncasseerd worden zoals je hypotheek of huur, je energie, je internet- en belkosten, en al je verzekeringen.
Wees bewust wat je waaraan uitgeeft en wees vooral niet gemakzuchtig. als je bijvoorbeeld van een vriend of van een kennis hoort dat die Ziggo als provider heeft en dan denk je zonder verder na te denken, laat ik dat ook maar doen. Dat kan je gemakzucht noemen, zonder na te denken over de financiële kant van het verhaal.
Veel mensen die ik spreek komen op die manier financieel behoorlijk knel te zitten. Zij realiseren zich meestal niet dat die andere persoon een hoger salaris heeft of bijvoorbeeld minder vaak uit gaat. Dit zijn allemaal zaken die ertoe doen. Het gaat tenslotte om het totale financiële plaatje. Je zal daar zelf veel tijd in moeten investeren om goed beslagen ten ijs te komen.

Je boodschappen

Regelmatig krijg ik van mijn cliënten terug dat ze geen idee hebben hoeveel geld ze aan boodschappen uitgeven. Dit kan een enorme kostenpost zijn. Veelal pinnen mensen al hun boodschappen of gebruiken er een creditcard voor. Dit zijn impulsieve aankopen. Zelden wordt er nog met boodschappenbriefjes of notities in een mobiel gewerkt. Dit valt dus ook onder de noemer gemakzucht.
Als jij dus ook je boodschappen pint met een Maestro bankpas/pinpas dan wordt het tijd om eens goed na te gaan denken. De kans is groot dat je veel te veel geld uitgeeft en jezelf binnenkort tegen gaat komen.
Maar ook als je een creditcard gebruikt en dus geld leent, hetgeen ik 100% afkeur. Want je moet maar zien dat je aan het eind van de maand je creditcardrekening nog wel kan betalen. Je kan nooit weten hoeveel onkosten je nog krijgt naast je vaste lasten (zoals eerder besproken). Er zijn slimmere methodes waarmee je jezelf veel financiële ellende kan besparen.

De Viabuy debitcard beschikt over zo’n slimme methode

De Viabuy debitcard is een vooraf oplaadbare creditcard waarbij je geen geld leent. Je moet eerst geld op de kaart storten voordat je er een uitgave mee kan doen. Nu je weet wat je inkomsten en je uitgaves werkelijk zijn (dat heb je berekend na het lezen van voorgaande), weet je ook wat je uit kan geven aan leuke gadgets of aan andere zaken.
Zo’n uitgave bereid je zeer bewust voor door het geld via internetbankieren of via een kasstorting (Western Union/Grenswisselkantoor) naar je Viabuy debitcard over te zetten.
Ook handig is dat je werkgever jouw loon op je debitcard kan storten. Zo kan je al je betalingen, en automatische incasso’s regelen met behulp van je Viabuy debitcard. Dit kan omdat je bij de Viabuy debitcard een bankrekening hebt ontvangen waarme je al de Sepa betalingen kan verrichten.

Debitcard versus creditcard

Zoals je net hebt gelezen is een debitcard een verantwoorder betaalmiddel dan een creditcard. Met een debitcard kan je nooit rood komen te staan, hetgeen bij een creditard wel mogelijk is. Meestal is aan een creditcard namelijk een bankrekening gekoppeld. Deze behoor je op tijd af te lossen en kan je dit niet, dan moet je hele hoge kosten betalen en maar zien dat je een maand later wel aan je financële verplichtingen kan voldoen.
Je zal snappen dat je schulden alleen maar oplopen. Het heeft vaak met gemakzucht te maken. Te lui zijn om even goed na te denken of je op een later tijdstip nog wel voldoende geld beschikbaar hebt. Hoe zeker ben je dat het bedrijf waar je voor werkt niet failliet gaat? Je kan het nooit zeker weten. Reden genoeg om je geld beter te gaan beheren. Zorgvuldigheid is de boodschap. Noteer al je uitgaves in een spreadsheet. Ontdek hoe je er werkelijk voorstaat.
De debitcard is ook voor jou een goed hulpmiddel. Het voorkomt impulsaankopen en de debitcard voorkomt bovendien dat je nooit in de schulden kan belanden. Reden genoeg om de debitcard vandaag nog te bestellen.

Reacties
Categorieën