Hou jij de vakantieuitgaven nog in de hand?
vakantie
vakantie
0

Hou jij de vakantieuitgaven nog in de hand?

0

Aangezien Nederlanders steeds vaker op vakantie gaan en de kinderen op de achterbank zoet gehouden moeten worden, is het goed om te onderzoeken of jij de vakantieuitgaven nog wel in de hand houdt. De meesten van ons nemen de auto naar Duitsland, Frankrijk of Spanje. En het is een hele reis voor de kleintjes op de achterbank.

Hoe hou je de kinderen op de achterbank zoet?

Als je de hoek om rijdt zeuren ze al van zijn we er al? Een goede oplossing is een tablet met spelletjes die ze leuk vinden of eentje waar ze leuke video’s op kunnen kijken. Naast de dure vakantiekosten zoals je reiskosten en de kosten die je maakt op je vakantieadres komen de kosten van de hardware en de software er ook nog eens bij.
Het is heel belangrijk dat je weet wat je uit kan geven aan vakantiekosten. Je zal je vakantieuitgaven goed moeten bewaken.

Je Budget

Net zoals bedrijven dat doen zou jij als consument ook aan het eind van elk kalenderjaar je budget vast moeten stellen voor het volgend kalenderjaar. Voor elk financieel doel kan je een apart budget vaststellen. Kijk eerst hoeveel financiële speelruimte je de afgelopen maanden van het lopende kalenderjaar had. Breng deze financiële gegevens goed in beeld.
Je kan dit in een spreadsheet doen of in een schrift. Het is maar wat voor jou het makkelijkst werkt.
Maak een onderverdeling in een aantal hoofdzaken, zoals je vakantiekosten, kleding, reparatiekosten en bijvoorbeeld feestjes.
Door naar de afgelopen maanden te hebben gekeken weet jij waar het meeste geld heen is gegaan.
Het is goed om het voor jezelf inzichtelijk te maken voor het geval er slechtere financiële tijden aankomen. Je weet dan waar je eventueel op zou kunnen- en willen besparen.

Heb jij door de dag heen overzicht in al je uitgaven

Ik zie mensen vaak pinnen, zelfs al voor de kleinste bedragen, met hun Maestro bankpas. Maar ik zie nooit dat ze notities maken. Als je dus thuis komt nadat je boodschappen e.d. hebt gehaald en gepind hebt, dan weet je niet meer wat je uit hebt gegeven. Dit is zeker het geval als je dat meerdere malen per week doet. Je zal heel snel het overzicht in je geldzaken kwijt zijn.
Bovendien moet je al je uitgaves noteren in een duideljk overzicht, zodat je exact weet of je nog wel voldoende geld op je bankrekening hebt staan om aan het eind van de maand je maandelijkse lasten te kunnen voldoen.
Je zal naar een oplosssing moeten gaan zoeken waarbij je goed overzicht in je geldzaken verkrijgt. Zo’n oplossing is de debitcard.

De debitcard geeft je 100% financieel inzicht

De debitcard is een betaalkaart waarmee je alleen maar geld uit kan geven wat je werkelijk bezit. Je kan dus niet rood komen te staan en komt niet in de schulden terecht.
Bestel daarom direct de debitcard >>>

Reacties
Categorieën