Debitcard
Debitcard
0

Geen vast inkomen, maar je wil wel een creditcard

0

Je hebt geen vast inkomen of tijdelijk geen inkomen, maar je wil wel een creditcard, omdat je een vliegreis wil boeken waar je echt een creditcard voor nodig hebt. Het is echt onmogelijk om een creditcard te ontvangen als je geen vast inkomen hebt. Je complete financiële situatie wordt doorgelicht door je bank of creditcardmaatschappij. Je zal financiële documenten moeten overleggen, en naderhand wordt je afgewezen.
Bovendien is het onverstandig om een creditcard aan te vragen, ook al zou je er wel voor in aanmerking kunnen komen. Dit om de doodeenvoudige reden dat je geld leent en dus krediet opbouwt bij het BKR. Met de nare gevolgen dat je beperkt kan worden in je financiële vrijheid van handelen. Dit kan het geval zijn als je bijvoorbeeld later het huis van je dromen wil kopen en dat de hypotheekaanbieder jou dan minder geld leent, dan hetgeen jij nodig hebt om je hypotheek rond te kunnen krijgen.

De nadelen van een creditcard

De nadelen van een creditcard kunnen zijn: dat je een negatieve BKR registratie krijgt, waardoor je beperkt wordt in je financiële vrijheid van handelen. Bovendien kan je niet altijd in aanmerking komen voor een creditcard. Bijvoorbeeld bij een negatieve BKR registratie of als je tijdelijk geen inkomen hebt, maar ook als je geen vast dienstverband hebt.

Het alternatief is de debitcard

Een pracht alternatief is de debitcard. Dit is een prepaid creditcard met dezelfde mogelijkheden als die van een creditcard. Met de enorme grote voordelen dat je er altijd voor in aanmerking komt, geen geld leent en dat je geen vast dienstverband hoeft te hebben en het is helemaal niet erg als je even geen inkomsten hebt. Je komt dus altijd in aanmerking ongeacht je inkomenssituatie.
De debitcard kan je gebruiken alsof het een creditcard is.

Reacties
Categorieën