debitcardkopen
Debitcard
Debitcard
0

De debitcard van Fortis

0

Vanmorgen las ik in het Belgische nieuwsblad dat BNP Paribas Fortis voor haar Belgische klanten overschakelt van de Maestro bankpas naar een Visa bankpas.. Helaas laat de bezorging van de betaalpas lang op zich wachten. Ter overbrugging zou je bijvoorbeeld een gratis N26 debitcard kunnen bestellen. Deze betaalkaart wordt namelijk binnen 24 uur geleverd.  

problemen met de Visa kaart van Forits

Er is gebleken dat in sommige winkels de Visa kaart niet werkt. En ook zijn er betaalproblemen bij de webwinkel van Bol. Met de debitcards die op deze website worden aangeboden heb je die problemen niet. In ieder geval belooft Fortis aan al haar klanten dat iedereen de nieuwe Visa betaalkaart voor het eind van het jaar op de mat heeft. Zij heeft gekozen voor deze debit Visakaart omdat niet iedereen een kredietkaart (een creditcard) wil hebben of er geen kan krijgen in verband met het persoonlijke financiële verleden waarin schulden gemaakt kunnen zijn. Want dan kom je niet in aanmerking voor een kredietkaart.
Dat is ook een hele belangrijke reden waarom je beter voor een debitcard kan kiezen. Bij de laatstgenoemde leen je geen geld, hetgeen bij een kredietkaart wel het geval is. Omdat je bij een debitcard je eigen geld op de kaart moet storten, kan je nooit meer uitgeven dan dat je hebt en zodoende kom je niet in de schulden terecht. Het probleem is namelijk als je eenmaal geld tekort komt, zoals dat heel veel mensen bij een creditcard is overkomen, dat je dan ook niet meer aan je andere financiële verplichtingen kan voldoen. Zo gaat het van kwaad naar erger en voordat je het zelf in de gaten hebt zit je in de schuldsanering.
Dus kies voor een debitcard en voorkom fianciële problemen.

Geld overhouden

Mijn stelling is zorg dat je geld overhoudt. Eigenlijk moet je wel €10.000,- achter de hand hebben voor onvoorziene zaken. Je wasmachine kan stuk gaan, je kan je baan verliezen of misschien kom je wel in een scheiding terecht.
Je hebt altijd je vaste lasten die elke maand terugkomen, maar je wil ook sparen/geld overhouden. Hoe doe je dat als je inkomen bijvoorbeeld niet zo hoog is? Met een debitcard heb je 100% controle over je eigen geld. Dat komt omdat je  altijd en overal via de handige debitcard app of via jouw persoonlijk zeer goed beveiligde bankrekening die aan je debitcard is gekoppeld een actueel overzicht hebt van je saldo. Dus je weet op elk moment van de dag exact hoe je ervoor staat en dat is een enorm groot voordeel van de debitcard.

Reacties
Categorieën