De debitcard is een vooraf oplaadbare creditcard zonder kredietregistratie

De debitcard is een vooraf oplaadbare creditcard zonder kredietregistratie

De debitcard is een (vooraf oplaadbare) creditcard zonder kredietregistratie, waarmee je overal af kan rekenen. Je komt er altijd voor in aanmerking.
Met een creditcard leen je geld. Je koopt er iets mee, dat pas achteraf afgerekend wordt. Je hebt meestal
een zeker krediet dat ligt tussen de €2.500 en de €3.500,-. Dit betekent dat je dus ook kunt afrekenen, zonder dat je het geld op je rekening hebt staan. Je kan dus een lening aangaan van maximaal €3.500,-!
Dit is een van de dingen waardoor je een BKR registratie krijgt.
Bij een debitcard is er geen sprake van een lening, en dus ook geen sprake van een krediet. Doordat je geen geld leent, heb je geen BKR registratie, en vindt er ook geen BKR check plaats. Dus zelfs als je een negatieve BKR notering hebt, kun je een debitcard aanvragen.

Er was in het nieuws dat het BKR scherper gaat toezien op kredietverstrekkers. Er zijn namelijk kredietverstrekkers in Nederland die consumenten onterecht veel geld laten betalen omdat zij claimen de registratie te kunnen verwijderen. Dit is iets waar het BKR een stokje voor gaat steken. Het is een bescherming voor mensen, zodat ze niet teveel leningen aangaan (of nog verder achter gaan lopen met betalingen).
In een uitzonderlijk incidenteel geval (als de registratie niet correct is) kan een kredietverstrekker de registratie wel verwijderen. In zo’n geval heeft het niets met financiën te maken.
Het is duidelijk dat geld vragen om de regels te omzeilen niet eerlijk is. Bovendien ben je er uiteindelijk zelf slechter mee af.

Gewijzigde regels voor BKR registraties

Het BKR registreert aankopen op afbetaling, zoals bij Wehkamp, Neckerman of Otto. Deze noemt het gespreid betalen. Dit betekent dus kopen op krediet. Maar ook een aankoop in een fysieke winkel met uitgestelde betaling wordt geregistreerd.
De mogelijkheid om rood te staan bij de bank valt ook onder krediet. Doorgaans is dit krediet €1000 per maand, maar het hangt af van je financiële situatie.
Zoals gezegd vallen creditcards ook onder toezicht van het BKR.
Ook betalingsachterstanden worden geregistreerd.
Nu worden er door het BKR lagere kredietbedragen bijgehouden, al vanaf €100. Dus als je bijvoorbeeld de rekening van je energie een maand te laat betaalt, vindt er tevens een registratie plaats.

Beter een debitcard dan een creditcard

Omdat er veel mensen zijn die een negatieve BKR notering hebben, is er een creditcard waarvoor iedereen in aanmerking komt. Dit is een debitcard, ofwel een prepaid creditcard zonder BKR verplichtingen. Je moet dus eerst geld op de kaart storten, en daarna kan je hem gebruiken als creditcard. Het is dus een betaalkaart zonder krediet. Met andere woorden je leent geen geld.
Een debitcard is een betaalmiddel dat je goed kan gebruiken omdat je geldzaken veel overzichtelijker zijn. Je weet dankzij de handige App precies hoe je er financieel voor staat.
Dit is een goede reden om debitcards met elkaar te vergelijken>>>

Reactie plaatsen