Ben jij tussen de 20 en de 34 jaar?
economie
economie
0

Ben jij tussen de 20 en de 34 jaar?

0

Vandaag hoorde ik in het nieuws dat twintigers de laatste jaren minder geld verdienden dan daarvoor. Reden genoeg om een interessante blog, voor als jij tussen de 20 en 34 jaar bent, te gaan schrijven en natuurlijk is het ook interessant als je kinderen in die leeftijd hebt.
Het is altijd leuk om als ouder(s) met je volwassen kinderen over financiële onderwerpen te brainstormen.

Hoeveel ga je verdienen als je van school afkomt?

Omdat kinderen tegenwoordig langer op school zitten (uitzonderingen even buiten beschouwing gelaten), is het interessant om ons af te vragen “Wat ga je straks verdienen?”.
Wat je gaat verdienen is afhankelijk van je opleiding en uiteraard ook in welke branche je gaat werken. In de ene cao is dat nou eenmaal beter geregeld dat in de andere cao

Wat is een CAO?

Een Cao is een overeenkomst tussen werkgevers en werknemers in een bepaalde bedrijfstak. Zo heb je cao’s (de afkorting staat voor collectieve arbeidsovereenkomst) in de toeristensector, maar ook bijvoorbeeld in het onderwijs. Allerlei afspraken zijn hierin vastgelegd. Je kan denken aan loonafspraken en pensioenopbouw bijvoorbeeld.
Het is wellicht interessant om (voordat je een studiekeuze gaat maken) te onderzoeken in welke cao’s een goed salaris is vastgelegd. Zeker als je twijfelt tussen beroepen in verschillende branches, dan kan dit de doorslag geven.

Kom jij in aanmerking voor een goed betaalde baan?

Of je in aanmerking komt voor een goed betaalde baan hangt af van verschillende factoren. Heb je de mazzel dat je goed kan leren en dus een topopleiding hebt kunnen volgen en de mazzel dat je ouders voldoende geld hadden om jou te laten studeren, dan zit je waarschijnlijk wel goed.
Maar je kan ook de pech hebben dat er te weinig geld was, en dat je wel een goed stel hersens hebt, of leren je moeilijk afgaat en dat je wellicht later genoegen moet nemen met een lager inkomen. Maar zo erg hoeft dat nou ook weer niet te zijn. Het is belangrijker dat je goed in je vel zit en vooral dat je anderen kan helpen.
Er zal later nooit over je gezegd worden van goh die had een goeie baan, maar wel die man of vrouw hielp mensen die dat nodig hadden.
Maar hoe dan ook, het is wel erg fijn als je geen geldzorgen hebt. En de debitcard kan je helpen om uit die geldzorgen te blijven.

De debitcard

De debitcard is een fijn en veilig betaalmiddel. Met de debitcard leen je geen geld, zoals dat bij de creditcard wel het geval is. De Viabuy debitcard is een vooraf oplaadbare creditcard waarvoor je altijd in aanmerking komt (ook als je minderjarig bent). Met een debitcard stort je vooraf geld op de kaart, daarna kan je er pas een betaling mee verrichten. Je gaat door een debitcard te gebruiken heel bewust met je geld om en zal nooit rood kunnen komen te staan bij je bank en ook kan je niet in de schulden terechtkomen. Dit zijn hele belangrijke voordelen van de debitcard ten opzichte van de creditcard.

Gebruik je debitcard alsof je een creditcard in handen hebt

Hierboven heb ik al even de voordelen van een debitcard ten opzichte van een creditcard belicht. Nu wil je natuurlijk nog wel even weten of je qua gebruiksmogelijkheden met een debitcard hetzelfde kan doen als met een creditcard. Het antwoord is ja. Ik zal de mogelijkheden aan je uit gaan leggen.

Je debitcard gebruiken op internet

Steeds meer doen we onze aankopen op internet. Het is makkelijk, we hoeven de deur niet meer uit.
Je eten thuis laten bezorgen kan je bijvoorbeeld doen via thuisbezorgd.nl . Zo kan je eten van McDonald’s of van KFC thuis laten bezorgen en afrekenen met je debitcard.
Het werkt als volgt: bij Mastercard creditcard tik je het 16 cijferige Mastercard nummer in en je bestelling wordt snel afgeleverd. En zo werkt het met al je internetaankopen, maar ook als je contracten afsluit op internet.

Netflix

Je wil graag Netflix kijken maar je komt niet in aanmerking voor een creditcard of je wil er geen. Gelukkig kan je dit ook met je debitcard regelen. Als je snel wil gaan kijken, kies dan voor de Viabuy debitcard. Deze kaart kan je morgen al in huis hebben.
Ook voor andere muziek- en videodiensten geldt hetzelfde.

Onderweg afrekenen

Ook onderweg kan je overal met de debitcard terecht. Stel je voor je bent op vakantie met je gezin en wil boodschappen doen in de supermarkt. Je hebt geen contant geld nodig, je kan de debitcard gebrukiken voor al je boodschappen. Maar ook als je gaat eten in een restaurant reken je heel makkelijk af met je debitcard.

Vakantie boeken

Goedkoop je vliegreis boeken doe je ook met je debitcard. Het maakt helemaal niet of je je vakantie via een Nederlandse of buitenlandse website boekt. Zo kan je de debitcard ook gebruiken voor het huren van een auto of voor het snel afrekenen op tolwegen. Dit voorkomt enorme wachttijden bij de tolpoortjes.

App’s of Games aanschaffen

Als je onderweg bent naar je vakantiebestemming dan vervelen de kinderen zich snel op de achterbank. Zelfs tijdens je autoreis kan je met de Viabuy debitcard Android Apps, Iphone Apps of Games (ook uitbreidingen van games) aanschaffen. Zodat je kinderen zich geen moment meer hoeven te vervelen.

Overal kan je de debitcard voor inzetten

Je merkt dat je de debitcar overal voor in kan zetten. De hierboven genoemde zaken zijn natuurlijk maar een greep uit alle mogelijkheden. Het is persoonlijk waar jij de debitcard voor wil gebruiken. Het moge duidelijk zijn dat je met de Viabuy debitcard overal af kan rekenen. Van Nederland tot in China. Maar natuurlijk ook in andere Europese landen of bijvoorbeeld in Amerika.
Ook als je minderjarige kind(eren) op studiereis gaan naar het buitenland dan kunnen ze een eigen debitcard meenemen.

Onbeperkte opwaardeermethodes en afrekenmogelijkheden

Je weet inmiddels dat je met de Viabuy debitcard kan afrekenen waar je maar wil en dat het 100% veilig is. Ook zijn de betaalmethodes van de Viabuy debitcard onbeperkt. Je kan op enorm veel verschillende manieren je debitcard opwaarderen.
Maar anderen kunnen doordat jij een aan je kaart gekoppeld IBAN bankrekening hebt ontvangen, via dat bankrekeningnummer in no time geld op je debitcard bijboeken. Zo kan je debitcard ook opgewaardeerd worden met contant geld.

Je ziet dat de mogelijkheden enorm zijn. Daarom denk ik dat je nu een debitcard gaat bestellen>>>

Reacties
Categorieën