40% van de huwelijken liepen in 2015 uit op een scheiding

40% van de huwelijken liepen in 2015 uit op een scheiding

Ik schrok nogal, toen onlangs in het nieuws kwam dat bijna 40% van de huwelijken in 2015 uitliepen op een scheiding. Naast de emotionele problemen is het zaak om na te denken over de financiële kant van het verhaal. Preventief geld apart zetten kan geen kwaad en gelukkig kan je de debitcard daarvoor gebruiken.

Huwelijkse voorwaarden of onder gemeenschap van goederen getrouwd

Of je nou onder huwelijkse voorwaarden of onder gemeenschap van goederen getrouwd bent, een scheiding doet altijd pijn, ook financieel. Er zal nagedacht moeten worden over spullen die van samen zijn, zoals bijvoorbeeld je bed en je auto.
Als het je overkomt, dan hoop ik voor je dat er wat geld gereserveerd is op een debitcard of op een spaarrekening. Zoals ik in eerdere blogs reeds heb gezegd moet je altijd geld apart zetten voor onvoorziene omstandigheden, waar een scheiding zeer zeker ook onder valt.

75% is in gemeenschap van goederen getrouwd

Als jij met je partner tot die 75% behoort, dan moet je goed nadenken over reserveringen. Maak een goede verdeelsleutel. Denk er ook aan, wat je voor autokosten en bijvoorbeeld vakanties en kleding apart zet. Je kan voor elk doel een aparte Viabuy debitcard aanschaffen.

100% controle dankzij de handige App

Dankzij de handige Viabuy App heb je altijd en overal 100% controle over al je inkomsten en uitgaves. Ook in het geval van een onzeker toekomstig voorval is het erg handig om de Viabuy App in te zetten voor je financiën.
Bovendien krijg je de App gratis bij de aanschaf van een Viabuy debitcard. Je kan alles heel makkelijk regelen met de gratis Viabuy bankrekening die je van Viabuy ontvangt als je een debitcard bestelt.

Reactie plaatsen