Wat is een Viabuy prepaid creditcard?

Een Viabuy prepaid creditcard is een creditcard waarbij je geen geld leent. Met behulp van een persoonlijk aan jou toegekend IBAN bankrekeningnummer stort je vooraf geld op de kaart, voordat je er een betaling mee kan doen.
Een prepaid creditcard wordt ook wel debitcard genoemd. Overal waar een Mastercard wordt geaccepteerd, kan je de Viabuy debitcard gebruiken.
De Viabuy prepaid creditcard is de enige creditcard waarbij je een gratis IBAN bankrekening ontvangt. Dit bankrekeningnummer is gekoppeld aan je prepaid creditcard. Het is erg handig, omdat door gebruik te maken van het IBAN bankrekeningnummer iedereen geld op jouw kaart kan storten. Bovendien is het geld direct op je prepaid creditcard bijgeschreven.
Er zijn echter nog veel meer opwaardeermethodes, die je dankzij een handige app kan selecteren (zelfs met Bitcoins!). Je kan ook contant geld op je kaart storten, dit doe je bij Western Union of bij een Grens Wissel Kantoor.

Sluit ik met een Viabuy prepaid creditcard een lening af?

Nee, met een Viabuy prepaid creditcard sluit je geen lening af. Dit komt omdat je vooraf geld op de kaart moet storten. Daarom bouw je, in tegenstelling tot de traditionele creditcard, geen krediet op. Als er op een prepaid creditcard niet voldoende geld staat, kan er niet mee worden afgerekend. Hierdoor kom je niet onverwachts rood te staan, je bouwt geen lening op.
Omdat je geen geld leent, kan je een Viabuy prepaid creditcard ook aanvragen als je een negatieve BKR notering hebt.

Geen enkele beperking

Met de Viabuy prepaid creditcard heb je geen enkele beperking. Je mag namelijk zoveel geld op de kaart storten als je maar wil, en je kan de debitcard praktisch overal gebruiken. Op internet, maar bijvoorbeeld ook in een hotel, restaurant, bij bemande benzinestations en bij het boeken van een vliegreis.
Door gebruik te maken van contactloos betalen, kan je ook in sommige supermarkten terecht. Hier moet wel Mastercard geaccepteerd worden, dus bij Albert Heijn kan dit niet en bij Lidl bijvoorbeeld wel.
Je kan de Viabuy kaart zelfs koppelen aan het account van je tablet, in plaats van een creditcard. Aankopen van apps, of aankopen binnen spelletjes, kunnen alleen gedaan worden als er voldoende saldo op de kaart staat. Je voorkomt op deze manier torenhoge rekeningen van impulsieve aankopen.

Mobiel afrekenen

Met de Viabuy debitcard kan je ook met je Smartphone of Iphone afrekenen. Ook Android Pay, Apple Pay en Samsung Pay behoort tot de afrekenmogelijkheden. Je kaartnummer voer je in in je persoonlijke mobiele account en met een klik doe je de betalingen onderweg.

Wat doe ik onderweg, als er te weinig geld op mijn prepaid kaart staat?

Je kan onderweg zijn, en iets meer willen kopen dan je van plan was. Dat is geen probleem, je kan dankzij de app op je mobiel, of via je online beveiligde account, direct geld op je kaart zetten en er daarna een aankoop mee doen.

Wil je meer weten, klik dan hier>>>

Reactie plaatsen