Voor een debitcard kom je altijd in aanmerking

Voor een debitcard kom je altijd in aanmerking

Omdat een veel gehoorde klacht is dat je voor een creditcard lang niet altijd in aanmerking komt, als je er al eentje wil, heb ik gemeend maar weer eens een blog te moeten schrijven met de melding dat je voor een debitcard wel in aanmerking komt. Recentelijk vroeg een van mijn relaties of je met een debitcard ook een auto kan huren.
Veel mensen denken namelijk dat een auto huren alleen maar mogeljk is met een creditcard, maar het tegendeel is waar.
Met een debitcard heb je dezelfde gebruiksmogelijkheden als bij een creditcard. Dit betekent dat je met een debitcard dus ook overal een auto kan huren.

Hoe sta je er financieel voor?

Juist in onzekere tijden zoals de Corantijd waar we ons nu in bevinden, is het heel belangrijk om te weten hoe je er financieel voor staat. En misschien weet je dat als je een creditcard gebruikt, dat het overzien van je financiën lastig kan zijn. Je leent immers geld met een creditcard en weet pas op het moment dat je de afrekening van je creditcardmaatschappij of bank ontvangt hoe je er financieel voorstaat.
Bij een debitcard is dat veel beter geregeld. Omdat je vooraf geld op je debitcard moet storten, kan je alleen maar uitgeven wat je werkelijk hebt. Hierdoor heb je, mede door jouw financiële digitale overzichten, waar je elk moment toegang toe hebt, 100% controle over je geldzaken.

Steeds meer mensen in ernstige financiële problemen

Sinds de Coronacrisis komen er veel mensen in ernstige financiële problemen. Eerder heb ik geschreven over hoe je kan voorkomen dat je door onzekere omstandigheden in de geldzorgen terecht kan komen en dat je dat met een debitcard kan voorkomen.
Zoals je voor kan stellen zijn er onzekere financiële gebeurtenissen, waarbij je beter een buffer kan hebben om een onzekere gebeurtenis financieel op te vangen.
En nu in tijden van de huidige economische crisis is het raadzaam om een debitcard te gaan gebruiken.

Is het moeilijk om met een debitcard om te gaan?

Nee het is zeker niet moeilijk om met een debitcard om te gaan. Na het aanvragen van de debitcard moet je even wachten tot je hem ontvangt, dat duurt doorgaans niet langer dan 2 werkdagen.
Overigens vraag je tijdens de aanvraagprocedure, in het geval je voor N26 kiest, eerst een gratis internetbankrekening aan. De debitcard wordt daarna direct aan je verzonden.
Die internetbankrekening beschikt over een IBAN code. Deze code heeft betrekking op jouw persoonlijke internetbankrekening die gekoppeld is aan je debitcard. Hier kan iedereen geld op storten.
Zo kan je werkgever je salaris erop storten, maar ook jijzelf kan middels deze code vanaf elke willekeurig bankrekening, of via een Western Union agentschap direct geld op de kaart storten.

Gebruik debitcard als creditcard

Je kan de debitcard gebruiken alsof het een creditcard is. Alles wat je met een creditcard kan is met een debitcard ook mogelijk.
En het afrekenen op internet doe je door als betaalmethode Mastercard creditcard te kiezen en daar je 16-cijferige debitcard kaartnummer in te tikken gevolgd door de csv code.

De debitcard stijgt in populariteit

Inmiddels zijn er steeds meer mensen onder de indruk van de debitcard. Het afgelopen jaar is de verkoop van de debitcards met maar liefst 90% gestegen. Een greep uit de vele reacties:

“Geen gedoe meer zoals bij een reguliere creditcard over dat je eerst goedgekeurd moet worden middels een financiële toets, Bovendien vind ik de debitcard een stuk prettiger in gebruik omdat je de volledige controle over je uitgaven en je stortingen hebt, wat bij een creditcard echt niet het geval is.
~ Ronald Tullman

“Mijn dochter van 16 kon geen creditcard krijgen, maar met de Debitcard van Viabuy kan ze overal betalen!”
~ Dick Helmers

“Gisteren mijn Debitcard ontvangen. Sinds 2012 heb ik niets meer kunnen kopen bij mijn favoriete websites, waar je alleen met een creditkaart kunt betalen. Ik heb nu meteen weer een bestelling geplaatst.”
~ Lex Peetoom

“Ik kan geen creditcard krijgen, maar heb met de debitcard tijdens de herfstvakantie afgerekend bij de kassa van een pretpark en in de supermarkt. Een fantastische uitvinding!”
~ Tjitske Veenhuizen

“Ik heb mijn vakantie kunnen boeken met de debitcard. Op deze manier was het betalen helemaal gratis, terwijl er met een creditcard 20 euro boekingskosten zouden zijn!”
~ Henna Hietalahti

PrepaidCreditcard

De debitcardmogelijkheden zijn onbegrensd en onbeperkt

Bij een creditcard heb je een bepaald krediet, waar je niet overheen kan gaan. Dit betekent dus dat de mogelijkheden beperkt zijn. Dit is bij een debitcard niet het geval. Zolang als je maar voldoeende geld op de tegenrekening hebt staan is je debitcard voor de volle 100% gedekt.
Voor alle duidelijkheid: de tegenrekening is de IBAN bankrekening die aan je debitcard is gekoppeld. Zo hou je altijd en overal de controle over je geldzaken.
Bovendien zijn de N26 debitcards gedekt door het Deposito Garantiestelsel.

De gebruiksmogelijkheden van de debitcard

Omdat er zo ontzettend veel gebruiksmogelijkheden van de debitcard zijn zal ik er een aantal toelichten. Zo krijg je een idee wat er mee mogelijk is.

Contracten afsluiten met de debitcard

Op internet kan je audio- en video contracten afsluiten en afrekenen met de debitcard. Hierbij kan je denken aan Netflix, Apple Music en nog veel meer.
Ook de automatische incasso’s stel je in met je debitcard.

De debitcard gebruiken als boekingsinstrument

De debitcard kan je gebruiken als boekingsinstrument. Dat wil zeggen: je kan je vakantie ermee boeken, zoals je vliegtickets reserveren. Of een hotel of restaurant van tevoren reserveren. Ook je huurauto reserveer je van tevoren op internet met de debitcard.

Al je aankopen doe je met de debitcard

Zowel op internet als in fysieke winkels reken je af met de debitcard. In alle situaties geld dat je eerst voldoende geld op de debitcard moet hebben gestort, alvorens je ermee af kan rekenen.

Internetaccounts beheren met je debitcard

Zowel nieuwe als bestaande internetaccounts beheer je met de debitcard. Dat wil zeggen dat als je een nieuwe debitcard besteld, dat je dan ook het kaartnummer op al je bestaande internetaccounts aanpast.
Er zijn gevallen bekend dat mensen hun creditcard hebben opgezegd en een debitcard hebben besteld. Al je bestaande internetaccounts dien je dan aan te passen.
Je kan denken aan het Google play account, of aan je Apple account, maar ook aan elk willekeurig game-acoount van jou en dat van je kinderen.

De debitcard is erg handig

Na het lezen van deze blog zal je begrijpen dat het hebben en gebruiken van een debitcard erg handig is.
Wil je meer over de debitcard weten? Klik dan hier>>>

Reactie plaatsen