Onzekere factoren in je leven vang je op met de debitcard

Onzekere factoren in je leven vang je op met de debitcard

Ieder mens kent onzekere factoren in zijn leven. De een kan daar beter mee om gaan dan de ander. Maar onzekere factoren komen ook in je financiële huishouding voor. Zo hoorde ik vanmorgen op het nieuws dat internet en bellen duurder gaat worden. Om die verhoging zal de een zich wel druk maken en de ander niet. Maar het is wel een verhoging in je maandelijkse lasten. Dit komt dus elke maand terug.

Vaste lasten

De laatste tijd krijg ik steeds meer vragen van mijn cliënten wat zijn vaste lasten en hoe moet ik ermee om gaan? Je vaste lasten zijn al je betalingen die je elke maand doet. Dit zijn dus vaste bedragen bijvoorbeeld voor huur of hypotheek je internet en je energie. Je boodschappen vallen onder je variabele lasten omdat de uitgaven daarvan nooit hetzelfde zijn.
Je doet er verstandig aan om al je uitgaven in een spreadsheet of in een schrift op overzichtelijke wijze te noteren. Hierbij kan je een onderverdeling maken in je vaste lasten en in je variabele lasten.
Zo maak je de financiën overzichtelijk. Je weet wat je uitgeeft en wat je overhoudt. Dit is handig omdat je precies weet waar je financieel aan toe bent.

Kunnen pinuitgaven ook tot vaste lasten worden gerekend?

Nee, bij pinuitgaven variëren de uitgaven per pinopdracht. Je kan pinnen voor je dagelijkse boodschappen, maar ook als je een huishoudelijk apparaat nodig hebt. Je doet er verstandig aan om elke pinuitgave direct in een spreadsheet of schrift te verwerken. Dit is praktisch niet te doen, want dan zou je als je pint ter plekke dit moeten verwerken in spreadsheet of schrift. Hoor je de rij met zuchtende klanten al achter je?

Is een creditcard de oplossing?

Nee, want met een creditcard verlies je geld. Dit komt doordat je vaak vergeet om een creditcardbetaling te noteren en de kans is enorm groot dat je aan het eind van de maand niet in staat bent om je creditcardschuld op tijd af te lossen. Dit betekent vervolgens dat je 14% boeterente over de uitstaande schuld moet betalen. Dus dat is een behoorlijke verliespost!

Is het slim om een debitcard aan te schaffen?

Ja, een debitcard is een betaalmiddel net zoals een creditcard of pinpas, maar met het voordeel dat je geen geld leent, maar je stort vooraf geld op de kaart en dan kan je er pas een uitgave mee doen.
Dit is heel gunstig want met de debitcard heb je 100% controle over je geldzaken.
Reden genoeg om direct een debitcard te bestellen>>>

Reactie plaatsen