Debitcard
Debitcard
0

Ongemerkt sparen doe je ook op de Viabuy debitcard

0

Zoals reeds in mijn vorige blog gemeld, is vandaag in het nieuws, dat sparen bevorderd moet worden. Het is altijd beter dan dat je geld leent met het risico dat je het geleende bedrag later niet terug kan betalen en voordat je het in de gaten hebt, kan je niet meer aan je financiële verplichtingen voldoen. Ongemerkt sparen is iets wat je met een debitcard kan realiseren.

Geld reserveren voor onvoorziene omstandigheden

Met een Viabuy debitcard is het heel makkelijk om geld op de kaart apart te zetten. Via elke bankrekening kan jij geld op je persoonlijke Viabuy debitcard storten. Je moet hierbij wel goed overwogen te werk gaan. Denk na wat je aan eventuele reparaties van bijvoorbeeld auto of fietsen zou moeten gaan betalen. Je kan dit natuurlijk niet exact weten maar een goede vuistregel is om 25% van de nieuwwaarde te reserveren voor reparaties. Uiteraard doe je er verstandig aan om elk jaar een deel af te schrijven. Dat wil zeggen dat je bijvoorbeeld na 3 of 4 weer andere vervoermiddelen aan kan schaffen.

Laat je werkgever je salaris op je debitcard storten

Alleen bij de Viabuy debitcard is het mogelijk om je salaris door je werkgever op de kaart te laten storten. Dit is makkelijk omdat je vanaf je Viabuy bankrekening, die gekoppeld is aan je Viabuy debitcard, al je rekeningen en automatische incasso’s kan voldoen. Het geld wat je overhoudt op je debitcard kan je vervolgens direct naar een spaarrekening overboeken.

Een vaste maandelijkse reservering

Je doet er verstandig aan om elke maand een vaste reservering te maken ten behoeve van een van je spaarrekeningen. Zo weet je zeker dat je elke maand spaart. Dit doe je naast het apart zetten van geld voor onvoorziene uitgaves.
Ik adviseer je om €5.000-€10.000 als financiële reserve achter de hand te houden.

Psychologische redenen

Er kunnen psychologische redenen zijn waarom het moeilijk is om (meer) apart te zetten, zowel voor sparen als voor het maken van noodzakelijke reserveringen. Hierbij kan je denken aan mensen die koopziek zijn, gokverslaving, borderline en meer van dat soort ziektes.

De debitcard is de redding

Met de debitcard overzie je jouw financiële situatie op elk moment van de dag. Dat komt omdat je bij je Viabuy debitcard een persoonlijk zeer goed beveiligd account in de vorm van een app cadeau krijgt.
Daarnaast is nog een groot voordeel dat je alleen maar geld uit kan geven wat je werkelijk hebt. Zo kan je nooit en te nimmer in de schulden belanden. Meer informatie>>>

Reacties
Categorieën