Sparen op je debitcard
Viabuy
Viabuy
0

Sparen op je debitcard

0

Vandaag las ik in het nieuws dat volgens het Nibud de overheid en de financiële sector sparen makkelijker  zou moeten maken voor consumenten. Uiteraard kan de Viabuy debitcard daarvoor ingezet worden. Met deze debitcard heb je namelijk onbeperkte spaarmogelijkheden. Zo kan je bijvoorbeeld ook een debitcard specifiek inzetten voor een bepaald spaardoel.

Kwijtschelding gemeentelijke heffingen

Consumenten die nogal krap bij kas zitten zouden graag voor kwijtschelding van de gemeentelijke heffingen in aanmerking willen komen, maar dat wordt door de overheid vrijwel onmogelijk gemaakt. Als je voor kwijtschelding in aanmerking wil komen mag je slechts €1500-€2000 aan spaargeld bezitten. Dit stelt het Nibud in een vandaag gepubliceerd rapport.

Hoe groot moet je buffer zijn?

Het Nibud adviseert dat €3500 als buffer voldoende is. Je begrijpt dat je dan niet in aanmerking kan komen voor gemeentelijke kwijtscheldingen. Ik praat hier over inkomens rond het bijstandsniveau.
Eerlijk gezegd vind ik die buffer van €3500 nogal aan de lage kant. Het hangt er uiteraard ook van je gezinssamenstelling af en of je een koopwoning hebt of een huurwoning. Moet je alimentatie betalen? Misschien ben je ziek en heb je veel uitgaves aan medicijnen te betalen.
En hoe is je persoonlijke financiële situatie?
Allemaal belangrijke zaken die er toe doen. Gelukkig kan je debitcard als belangrijk hulpmiddel inzetten waarmee je goed je geldzaken kan overzien.

zo min mogelijk pinnen

Door veel te pinnen overzie je de uitgaves slecht. Beter is het om door een debitcard te gebruiken bewuster met je geld om te gaan. Je moet van te voren nadenken voordat je een uitgave gaat doen. Dat is maar goed ook want zo zal je niet snel geld uitgeven aan iets waar je achteraf spijt van kan hebben.

Met de Viabuy debitcard kan je overal terecht

Met de Viabuy debitcard kan je werkelijk overal afrekenen en met de gratis bankrekening die aan de Viabuy debitcard is gekoppeld kan je in no time geld op je debitcard storten.

Viabuy-debitcard

Reacties
Categorieën