Minister van Financiën maakt zich zorgen om hoog aantal betalingsachterstanden

Minister van Financiën maakt zich zorgen om hoog aantal betalingsachterstanden

Vandaag las ik een artikel op internet, waarin staat, dat de minister van financiën zich zorgen maakt om het hoge aantal mensen met een betalingsachterstand.
De oorzaak waarom mensen in de financiële problemen terecht komen is op mijndebitcard.nl al veel vaker onderzocht. Voor ons is het echter niet nieuw. Het besef dat mensen geld lenen en dat dat gevaarlijk is, dringt nog lang niet altijd bij iedereen door.
En daar schuilt dus juist het gevaar in. Lang niet iedereen heeft geleerd om goed met geld om te gaan. Het is zaak van het goed ordenen en beheersen van je administratie.
Om je ook hier een goede indruk te geven wanneer je geld leent, volgt hier een opsomming van mogelijke geldleningen:

  • Een creditcardlening
  • Doorlopend krediet
  • Persoonlijke geldlening
  • Kopen op afbetaling
  • Gespreid betalen

Naast het feit, dat het besef voor wat betreft de bovenstaande leenvormen er lang niet altijd is onder de bevoling, is er nog een andere leenvorm, waar nog minder mensen bij stil staan en dat is het rood staan op een bankrekening. Rood staan op een bankrekening of je creditcardrekening voorziet de bank of de creditcardmaatschappij van een belangrijke inkomensbron, maar voor jou betekent het een boeterente van doorgaans 14%.

Een dure leenvorm

Een andere dure leenvorm is die bij postorderbedrijven of anderssoortige bedrijven, waarvan er ook op internet legio te vinden zijn. Zij vinden het erg fijn als je “nu koopt en achteraf betaalt” en jij denkt van ach dat komt me goed uit. Maar wacht maar tot je achteraf de rekening gepresenteerd krijgt en je hebt dan te weinig geld om af te rekenen.
Een oplossing om dit te voorkomen is uiteraard de debitcard. Dit is een bijzonder interesante betaalkaart waarbij je geen geld leent. Dit komt omdat je vooraf geld op de kaart dient te storten voordat je ermee af kan rekenen.

Gebruik de debitcard alsof het een creditcard is

De debitcard kan je gebruiken alsof het een creditcard is. Er is geen enkel verschil op de wijze waarop je afrekent op internet en daar buiten. Het verschil zit em alleen in het feit dat je geen geld leent, maar de kaart eerst moet opwaarderen, alvorens je ermee af kan rekenen.

Zit er verschil tussen de ene en de andere debitcard?

Jazeker, de ene debitcard zoals die van Viabuy die krijg je super snel opgestuurd en deze debitcard kent enorm veel opwaardeermogelijkheden. Dat kan handig zijn als je bijvoorbeeld op plaatsen bent waar je niet op de gebruikelijke manieren af kan rekenen.
De N26 debitcards daarentegen beschikken over enorm veel dekkingen inzake de aankoop van je producten, een zorgkostendekking in het buitenland, een reis- en annuleringsverzekering en nog veel meer.
Wil je meer informatie over deze bijzondere debitcards dan klik je hier >>>

Reactie plaatsen