Kopen terwijl je het geld niet hebt
Debitcard
Debitcard
0

Kopen terwijl je het geld niet hebt

0

Omdat kopen terwijl je het geld niet hebt mij nog steeds tegen de borst stuit, moet ik reageren op het artikel dat RTL-Z schreef een artikel met de titel “Hogere spaarrente. Gebruik je creditcard als spaarrekening” naar mijn optiek is dat onzin, omdat de spaarrente op een creditcard niks voorstelt ten opzichte van de spaarrente van vrij opneembare tegoeden bij spaarbanken zoals die van Money2Go en de Leaseplanbank. RTL-Z vergelijkt de creditcardrentes met die van de reguliere banken, terwijl de spaarbanken van Money2Go en de Leasplanbank ook aangesloten zijn bij het deposito garantiestelsel. Dus deze spaarbanken zijn ook superveilig.

Hoge kosten bij creditcards

Met een creditcard loop je nog steeds onwijs veel risico zoals geld uitgeven, terwijl je dat geld op dit moment niet hebt. Je leent geld en weet nooit of je op tijd terug kan betalen en dan komt gespreid betalen om de hoek kijken en dan kan je erop rekenen dat je flink moet bijbetalen. Zonde van je geld! Je moet wel heel goed met geld om kunnen gaan wil je de verleidingen van een creditcard kunnen weerstaan. Overal waar je komt en ook op het internet en via de reclames van de sociale media constateer je verleidingen tot aanschaf van een product of dienst. Denk maar aan een extra vakantie of een nieuwe smartphone of kleding, om maar enkele verleidingen te noemen waar we snel toe verleid worden. Een debitcard die je als creditcard kan gebruiken is iets waar je es over na moet denken.

Gebruik de debitcard alsof het een creditcard betreft

Wat je misschien nog niet weet, is dat je met een debitcard hetzelfde kan doen als met een creditcard. Een debitcard is een vooraf oplaadbare creditcard, waarbij je dus geen geld leent. Je hebt met een debitcard dus niet het nadeel van een creditcard, maar wel de voordelen. Zoals het bewust en doeltreffend met je geld om gaan. Je bepaalt van tevoren wat je exact uit gaat geven en waaraan je je geld gaat besteden. Gebleken is dat door de debitcard in te zetten als verantwoord betaalmiddel, dat je geld over gaat houden. Nu je dit hebt gelezen wil je natuurlijk meer weten over die handige debitcard. Klik daarom hier voor meer informatie.

Reacties
Categorieën